Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
On 3/27/2021 at 5:14 PM, Snikpellik said:

Hvilke sykehus har kollapset?

Og ja, det er godt at de har utvidet kapasiteten såpass det siste året. Det kommer godt med nå. Foreløpig kun OUS som har trengt å bruke den ekstra kapasiteten, men kan bli flere.

Kina bygget et helt nytt Covid-19 sykehus på ca. 10 dager.

Edit:

9 dager skal det visst ha vært, får ihvertfall det opp når jeg googler. Men kjenner ikke til om sluttførelsen ble disse 9 dagene:

03hospital-visual-2-mobileMasterAt3x.jpg

im-150231

I Norge ville samme øvelse ha tatt like lenge som vinter-OL Lillehammer forberedelser, eller et halvt århundre?

Endret av G
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (4 timer siden):

På dette sykehjemmet takket 1/3 nei til vaksine. Årsaken er en sykepleier som delte konspirasjonsteorier og sådde vaksineskepsis hos beboerne. Sykepleieren har fått sparken (av andre årsaker). 

Dette står det ikke noe om i artikkelen, det står imidlertid at de som har testet positivt på svartedauenviruset har det bra.

Lenke til kommentar
William_S skrev (2 minutter siden):

Nei det stussa jeg også på - jeg tror ikke man ville gjort det her til lands uansett. 

Spesielt ikke når det fortsatt er kapasitet på Drammen sykehus, og de fleste sykehusene rundt.

Vi er en i ille situasjon på sykehusene i Sør-Øst, men jeg misliker bevisst spredning av feilinformasjon og sensasjonsjag jævlig sterkt. At det ble satt opp et telt foran legevakta i Drammen for å lettere håndtere større pågang var nyheten, dette klarte altså noen her å få til å bli at koronapasienter legges inn i dette teltet.

Videre i tråden fikk da en annen bruker for seg at Drammen sykehus hadde kollapset, kun ut fra dette. Og så synes noen brukere det er en skandale og myndighetenes feil at det settes opp et telt utenfor en legevakt, en praksis som er helt vanlig og noe vi har sett i hele landet det siste året, og som har lite med sykehuskapasitet å gjøre.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Sitat

I bydel Bjerke har rundt halvparten takket nei til vaksine i påsken. I bydel Stovner ser man ikke samme tendens. Beboere i Ullern reiser hjem fra hytta for å få vaksine - og i Vestre Aker endret responsen seg da folk fikk vite at de ble satt bak i køen om de takket nei til vaksine nå.

https://www.dagbladet.no/nyheter/over-halvparten-sier-nei-til-vaksine-i-pasken/73587695

Lenke til kommentar
On 3/27/2021 at 5:50 PM, Snikpellik said:

Jeg vet alt dette, men sykehusene har ikke kollapset.

Legges pasienter inn i telt utenfor legevakta i Drammen, eller ikke? Nidar2 påstod dette i tråden, og Drammens Tidende melder i en plussartikkel at legevakta der har satt opp et telt utenfor.

Det nevnes ikke noe av dette av hverken noen nasjonale medier, fra Helse Sør-Øst, fra Drammen sykehus, eller noen andre, så inntil noen melder at pasienter blir innlagt i telt utenfor legevakter så antar jeg at det ikke er tilfelle.

Drammen sykehus har forøvrig tre færre innlagte enn i går.

Telt er slikt man forbinder med krigssone- og hungersnødsbistand

Lenke til kommentar

Dette opplegget med karantenehotell på Gardermoen virker jo solid. Not. 

Sitat

Den ansatte forteller om fortvilende scener der det kommer busslast på busslast med gjester, uanmeldt, og gjerne 100 om gangen.

– Kommunikasjonen med Ullensaker kommune funker ikke, når 100 personer plutselig skal sjekke inn og skal ha mat, og vi ikke får beskjed før de kommer, så setter det oss i en veldig vanskelig situasjon, sier hun.

 

Sitat

Hun beskriver scener med folk tett i tett mens de venter på innsjekking, uten mulighet til å holde to meter. 

 

Sitat

Det virker ikke som at en del av gjestene har satt seg inn i smittevernregler i det hele tatt, og mange følger ikke det vi sier. Dette er ikke et fengsel, så det er vanskelig for oss å gjøre noe med det, sier hun.

Nei, bli hjemme i påsken. 

https://www.tv2.no/nyheter/13912915/

  • Liker 1
Lenke til kommentar
1 hour ago, Snikpellik said:

For én måned siden i dag var det 95 innlagt, så da kan man vel bare begynne å tenke seg hvordan det ser ut som et par uker med denne veksten, som også er ventet å øke mer fremover.

Hvilken vekst? Antall smittede har flatet ut og vil trolig heller gå nedover enn oppover. Så om tre til fire uker vil jeg tro at det er færre på sykehus i Norge. Men du og PC Lynet får gjerne kjøre på videre med skremselpropaganda.. 

Lenke til kommentar

Det siste året har vi lært oss å sprite hendene, vaske overflater og trodd at vi kan unngå smitte så lenge vi holder avstand.

Den viktigste smitteveien for coronaviruset anses å være dråpesmitte. Personer med covid-19 utskiller dråper og partikler fra munn og nese som inneholder viruset. Smitte kan skje når disse treffer slimhinner i munn, nese og øyne hos mottaker, eller hvis de trekkes ned i lungene.

...

avstander-big.png

https://www.vg.no/spesial/2021/smitterisiko/?utm_source=vgfront&utm_content=hovedlopet_row6_pos1

  • Liker 1
Lenke til kommentar
scuderia skrev (17 minutter siden):

Hvilken vekst? Antall smittede har flatet ut og vil trolig heller gå nedover enn oppover. Så om tre til fire uker vil jeg tro at det er færre på sykehus i Norge. Men du og PC Lynet får gjerne kjøre på videre med skremselpropaganda.. 

Trolling eller seriøs? Folk blir ikke smittet og umiddelbart lagt inn på sykehus. Jeg skrev dessuten et par uker, ikke tre til fire uker.

Det har de siste par-tre ukene vært en stor økning i antall smittede i Norge, og den største effekten av dette har ikke begynt å vise seg helt ennå i sykehusinnleggelser da det tar litt tid før folk blir så syke at de blir lagt inn på sykehus.

At det vil øke en del videre er ikke "skremselspropaganda", men fakta og noe både sykehusene, Helsedirektoratet, FHI og andre sier - og som tallene viser oss hver dag. Det vil bli flere innlagte de neste ukene, så synker det igjen hvis smitten synker.

Sitat

Men du og PC Lynet får gjerne kjøre på videre med skremselpropaganda.. 

Jeg skal ikke svare for en annen brukers innlegg som jeg ofte er uenig i, men jeg poster nyheter, tall og sitater fra helsemyndigheter her. Siden du er uenig med tallene for innlagte og hva helsemyndighetene sier om økning av innlagte de neste ukene anbefaler jeg å heller argumentere og rette kritikk mot disse, i stedet for å skyte budbringeren.

Endret av Snikpellik
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
On 3/27/2021 at 8:02 PM, Pc Lynet said:

Det er ikke rart. Færre som kjører bil og blir utsatt for ulykker. Hjemmekontor. 

Ingen influensa på grunn av smittevern tiltak og stengte grenser. 

Nesten så en får lyst å si: Ikke nevn det. For det verst tenkelige man kan få nå er influensabølge på toppen av tom sykehuskapasitet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
On 3/28/2021 at 12:44 PM, Snikpellik said:

232 koronasmittede personer er innlagt i Helse Sør-Øst.

Det er en økning på 7 siden i går.

3 flere enn i går er på intensiv, og 41 får behandling med respirator, det samme som i går.

Det er ganske mange over 1 år etter vi begynte med tiltak.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
:utakt skrev (58 minutter siden):

Hun beskriver scener med folk tett i tett mens de venter på innsjekking, uten mulighet til å holde to meter. 

Dette er jo en av risikoene med karantenehotell: at selve hotellene kan bli smittebomber og at de som ankommer Norge uten å være smittet, blir det på karantenehotellet.

Nå er det etter det jeg har forstått testplikt på dag 7, det burde jo fange opp de fleste som blir smittet på hotellet, forutsatt at man holder seg isolert fra andre innsatte etter ankomst. Jeg håper man må holde seg på rommet og ikke har anledning til å gå i fellesarealer sammen med andre innsatte, da forsvinner jo hele poenget siden man da er utsatt for smitte under hele oppholdet. 

Endret av Tomahawk
trykkfeil
  • Liker 1
Lenke til kommentar
On 3/28/2021 at 10:55 AM, Simen1 said:

Tidlig i pandemien ble det også påvist at en smittet i 1. etasje i en boligblokk med et felles ventilasjonsanlegg for trappeoppganger hadde smittet videre til en person i 9. etasje.

Det var også en analyse av smittespredning i en restaurant med aircondition der smitten hadde spredd seg langt i luftstrømmens retning.

Og en annen analyse der smitte beviselig ble spredt i et åpent kontorlandskap.

Jeg orker ikke lete etter analysene nå, men det var ganske omfattende sporing av personer, tidsrom, avstander, potensielle gjenstander som den smittede hadde berørt osv.

Det var veldig tidlig i pandemien i fjor. Restauranten var undersøkt i Kina. Dette var veldig tidlige resultater som FHI burde fått påpakk om å gå i dybden av og undersøkt veldig tidlig med disse østeriske og italienske skituristene. Der hadde Norge hatt muligheten til å teste dette om de hadde villet.

Men, de ville tydeligvis ikke sjekke dette.

Det var også snakk om en kinesisk buss hvor aerosolsmitten ble hengende i hva var det nå igjen. 3 timer etter at passasjerer hadde forlatt bussen.

FHI burde blitt stillet til veggs over denne tafattheten.

Endret av G
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Tomahawk skrev (1 minutt siden):

Jeg håper man må holde seg på rommet og ikke har anledning til å gå i fellesarealer sammen med andre innsatte, da forsvinner jo hele poenget siden man da er utsatt for smitte under hele oppholdet. 

Nja, i artikkelen til TV2 virker det som om gjestene har tilgang til fellesarealer også. 

Sitat

De ansatte på hotellet kan heller ikke holde oversikt over hva gjestene gjør når de ikke er i fellesområdene.

– Familier ber ofte om rom ved siden av hverandre, og vi vet folk går fra rom til rom, noe de ikke skal, uten at vi kan gjøre noe med det, sier hun.

Hun understreker at gjestene er i karantene, og at de derfor må holde smittevernreglene som er satt.

Folk står tett i tett i fellesarealene, og det kommer en del folk for å levere mat og klær, og der ser vi også at folk ikke alltid overholder reglene, selv om vi ber dem om det, sier hun.

Et litt dårlig gjennomtenkt opplegg, kombinert med en god del folk som syns dette er noe forbanna tull og ikke gidder å følge hverken råd eller regler ... jeg er glad jeg ikke er der, for å si det sånn. 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Gjest 552c6...490
scuderia skrev (45 minutter siden):

Hvilken vekst? Antall smittede har flatet ut og vil trolig heller gå nedover enn oppover

???

Sykehusinnleggelsene er forsinket fra smittetallene så om det skulle vært 0 smittede den neste uka vil innlagte øke likevel.

Anonymous poster hash: 552c6...490

Lenke til kommentar
G skrev (45 minutter siden):

Nesten så en får lyst å si: Ikke nevn det. For det verst tenkelige man kan få nå er influensabølge på toppen av tom sykehuskapasitet.

Heldigvis er influensa fraværende i omtrent hele verden. Kommer det noe godt ut av korona pandemien er det at vi tar knekken på influensa. 

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
On 3/28/2021 at 12:54 PM, Evil-Duck said:

Helt personlig syns jeg det er i seg selv er forkastelig at staten i det heletatt støtter karantene hotell for folk som bare må til granka å slikke sol og drikke vin midt i en pandemi, dette kunne de få betalt helt og holdent ut av egen lommebok, og folk som med overlegg bryter karantehotell plikten kunne for min del bli kastet rett i fengsel i noen måneder.

Problemet er at vi ikke har nok fengselskapasitet. Skal alle gå med fotlenke da, eller hvor mange år må de vente i soningskø? :fun:

Tipper at mange regelbrytere håper på at Politiet som heller ikke har etterforskningsmidler skal henlegge saken. Slik de er vant med å lese om i media på andre kriminelle forhold. :blink::confused:

Endret av G
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...