Jump to content

amber

Medlemmer
 • Content Count

  475
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

123 :)

Recent Profile Visitors

574 profile views
 1. 10 000 falne ukrainere er nok et komisk anslag når de i lang tid har sendt utrent Volkssturm til fronten, gjerne gamle årsklasser, og nå skal begynne å skrive ut kvinner.
 2. Russerne kaller det en 'gest av velvilje' - men det er også gjort for å frata ukrainerne flere unnskyldninger for ikke å utskipe korn. Den nyeste unnskyldningen er at det kan de stadig ikke gjøre for da må de peke ut sikre ruter gjennom minefelt og russerne kan da bruke dette til å angripe Odessa. Og så kan du vel ta med ukrainernes betydelige tap av erfarent personell og materiell i flere angrep på øya.
 3. Man ser da masser av videoer med svært så målrettet dronestyrt artilleri osv
 4. Hindringen har vært miner utlagt av det ukrainske militæret i krigens første uker. RF har tilbudt organisering av utskiping. Det finnes også andre alternativer, med tog, og en god del er faktisk eksportert. Har vært snakk om over Donau, med EU-assistanse, vet ikke om det ble noe mer av dette.
 5. https://sonar21.com/president-putin-did-you-know-you-are-losing-the-war-in-ukraine/
 6. Norske priser. Dette er jo ellers veldig typisk ukrainsk - spesielt da at soldatene på Snake Island i virkeligheten overga seg uten dramatikk.
 7. Det gjør det da. Ukraina hadde sine beste styrker kampklare på kontaktlinjen mot Donbass. Et slikt intenst artilleribombardement vil da gjerne være opptakt til - en offensiv.
 8. Dette fungerer faktisk ikke så verst, jeg bruker det avogtil til å rette på grub konfigurasjon, f.eks bruker jeg en Ubuntu DDE (Deepin Desktop) installasjon til å styre et grub oppsett med ALT Linux Xfce Starterkit, Salix 14.2, win10, win7 og altså ubuntu. Greit å bruke dette til å rette på konfig og i dette tilfellet til å fjerne 'fjas' som ubuntu DDE hadde 'pyntet' grub med (som laget krøll). jeg holder meg til legacy boot oppsett da.
 9. Hvilken planet bor du på? Donetsk har vært full av sivile hele tiden. Donbass har en befolkning som for det meste ganske enkelt er russere, snakker russisk (å bruke russisk daglig er vel tilfelle med ca. 70% i hele Ukraina). Kreml var av gode realpolitiske grunner ikke interessert i noen løsrivelse i Donbass i 2014, de prøvde først å få disse byene til å underkaste seg Ukraina (en grunn var å prøve å beholde velgerbalansen som hadde vært ca. 50 - 50). FN har registrert bombardementet med artilleri siden 2014 og opererer med ganske høye dødstall. Her er en ny Reuters-rapport: https://www.reuters.com/business/aerospace-defense/three-killed-artillery-attack-donetsk-market-separatist-news-agency-2022-06-13/ Det foreligger ikke noen tvil om at byen nå beskytes med diverse systemer fra Avdeevka, inkl vestlige artillerisystemer fordi disse er mer mobile og passer til taktikken med å kjøre ut artilleri for noen runder og så inn i betongbefestninger som er bygd siden 2014 (i likhet med befestningene bygd for jihadister i Syria). Fra Reuters-saken: "U.N. spokesman Stephane Dujarric said officials had seen reports of the hospital attack. "This is extremely troubling," Dujarric said. "Any attack on civilian infrastructure, especially health facilities, is a clear violation of international law." The Donetsk News Agency earlier showed pictures of burning stalls at the Maisky market and several bodies on the ground."
 10. https://oilprice.com/Energy/Energy-General/Insurance-Ban-Is-The-EUs-Biggest-Blow-Yet-To-Russian-Oil-Exports.html The EU has just taken another drastic step to curb Russian oil revenues. Joining the UK, the EU has placed a ban on insuring and financing the marine transportation of Russian oil. The insurance ban will likely have a massive impact on Russian oil exports. Dette vil nok ha en effekt - men hvem vil det ramme mest? Det er her snakk om å ta bort noe sånt som 15% av olje på verdensmarkedet - hvis det lykkes. EUs forbud mot russisk olje tar bort 1/3 av forsyningen i EU med et pennestrøk, og det finnes i praksis ikke erstatning. En komplikasjon man kan nevne er at raffinerier som det store Schwedt-verket ble planlagt og bygd for Ural-miksen. Energipriser og inflasjon som vi ser nå er ingenting mot konsekvensene av dette. Norge slipper ikke unna som energiprodusent - det viser seg at 50% av ferdigprodukter (drivstoff) er russisk. Resten av verden, som ikke har interesse av krigen vil ikke finne seg i dette. Det kan omgås på forskjellige måter, en ny tankflåte of forsikringsbusiness vil bli etablert. Vesten synes å prøve å sprenge verdensøkonomien som svar på sin ferd mot geopolitisk irrelevanse.
 11. Forresten, denne videoen av eksplosjon i Azot er en gammel video som viser eksplosjon i en fabrikk eller lagerbygning i Donetsk i 2014.
 12. menneskelige skjold er jo fast taktikk. Nå kan det jo være, som var tilfellet i Azovstal, til dels sivile som har forbindelse med soldatene. Disse fikk til slutt nok og ville ut, og kom ut før masseovergivelsen. I Azovstal fant man en del 'etternølere' da komplekset ble finkjemmet, og en del boobytraps.
 13. Er nok hverken doktrine eller praksis, de er såvidt jeg vet fremst i verden på artilleri og bruker droner osv til ildledelse. men hva skal man kalle 155 mm granatene som nå lander i Donetsk sentrum? Disse er helt på grensen mht rekkevidde selv for de vestlige systemene de har noen av nå. De rammer tilfeldige hus og gater. Statsterrorisme?
 14. Vanskelig å diskutere når ditt utgangspunkt synes å være at du ikke kan forestille deg at det er mulig å ha en annen oppfatning. men faktum er at både russisk elite og befolkningen ser kombinasjonen USA - Ukraina og dominansen til en organisasjon som går tilbake til Bandera og ukrainsk SS sine dager som en eksistensiell trussel. Hva russisk propaganda angår er jeg ikke nødvendigvis begeistret for den, det er en del av alle kriger. Men materiale og vitnesbyrd on Nazi/høyresektorbataljonenes herjinger i øst synes langt mer enn propaganda. De så seg selv som okkupanter i fiendeland, dette har historisk gjerne medført overgrep.
×
×
 • Create New...