Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

G skrev (3 timer siden):

Dersom hypotesene om et nedsløvet immunforsvar pga. gjentakende smitte i kroppen har gyldighet, så vet jeg ikke helt hvor lurt den strategien kan være?

men, påstanden er jo at booster-doser som utmatter immunforsvaret? det er tittelen på video

Boosters May Weaken The Immune System Says European Medicine Agency (EMA) | T Cell Exhaustion

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kinesisk millionby stenger ned etter koronautbrudd

Sitat

Rundt 21 millioner innbyggere i den kinesiske byen Chengdu må holde seg hjemme fremover, etter at 157 nye koronatilfeller er blitt oppdaget i byen.

Alle innbyggere må holde seg hjemme fra klokken 18 lokal tid. Hver husholdning får sende ut én person hver dag for å kjøpe mat og andre nødvendige varer, med den forutsetning at de har testet negativt det siste døgnet.

Alle innbyggere blir testet frem mot søndag, og ingen skal forlate byen med mindre det er strengt nødvendig.

Kina er det siste større landet som står fast på en nulltoleransepolitikk overfor koronaviruset. Utbrudd fører til umiddelbare nedstenginger for hele storbyer, sammen med massetesting og dagevis i karantene.

Politikken har bestått tross bekymringer for at det skaper problemer for den kinesiske økonomien.

Chengdu, storby i Kina. Befolkningen innen bygrensene anslås til 4,42 millioner, men hele subprovinsen har 10,44 millioner innbyggere.

Lurer på hvor lenge de skal holde på med dette.

Endret av Subara
Lenke til kommentar

Kina godkjenner verdens første koronavaksine du kan puste inn

Sitat

Klareringen av vaksinedosen du kan inhalere kommer når flere kinesiske byer håndhever storskala nedstenging og massetesting som svar på mindre utbrudd.

Sitat

Kliniske studier er i gang for å teste mer enn et dusin sprayvaksiner for å se om de kan skape såkalt slimhinneimmunitet, skriver CNN. Håpet er at disse nålefrie vaksinene, som gis som dråper, sprayer eller tabletter til munn og nese, også kan forhindre at infeksjonen sprer seg fra person til person, noe tradisjonelle vaksiner ikke gjør særlig effektivt så fort nye varianter av viruset vokser frem.

Sitat

En av de medisinske årsakene fra kinesiske myndigheter til at dette nå gis et forsøk, er at det er lav vaksinasjonsrate blant eldre.

https://edition.cnn.com/2022/09/06/china/china-covid-19-vaccine-cansino-intl-hnk/index.html

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Cruiseskip med koronasmittede til kai i Sydney

Sitat

Et cruiseskip med 800 koronasmittede om bord har lagt til kai i Sydney, ifølge BBC.

Skipet The Majestic Princess har 4.600 personer om bord og kom fra New Zealand. Hver femte om bord er nå smittet av covid-19.

Ifølge sjefen for cruiseselskapet Carnival Australia, Marguerite Fitzgerald, fikk et stort antall påvist smitte da skipet var omtrent halvveis i det tolv dager lange cruiset. Ifølge henne er det ingen alvorlig syke om bord.

De 800 smittede vil nå bli satt i land i Sydney og innlosjert på egnede steder til karantenetiden er omme. Skipet fortsetter deretter til Melbourne

 

Endret av Subara
Lenke til kommentar

Han tar også opp en omfattende studie om Vitamin D i forhold til koronasmitte og utfall av infeksjon. Publisert 12. November. Den sier at tilskudd av vitamin D3 i forveien av sykdom fra korona, senker risikoen for dødsfall med 33%. Risikoen for å bli smittet går også ned, sammenlignet med de som ikke fikk tilskudd, og det var mest forskjell blandt personer med mørk hud.

Studien, som har rundt 650000 deltakere, peker altså på at D vitamin-mangel øker risikoen for korona infeksjon og dødsfall ved sykdom.

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Det måtte jo komme. Hör ni gökorna! 

Sitat

I slutten av forrige uke ble det kjent at et foreldrepar i New Zealand hadde ett kriterium for å gjennomføre en livsviktig operasjon på deres fire måneder gamle baby.

De skulle bare bruke blod fra noen som ikke har vaksinert seg mot coronaviruset.

Den fire måneder gamle babyen har en medfødt hjertefeil, og trengte plutselig en akutt hjerteoperasjon for å overleve.

Men operasjonen ble forsinket av foreldrene, som insisterte på at gutten deres bare skulle ha blod fra donorer som ikke er vaksinert mot covid-19.

 

https://www.dagbladet.no/nyheter/foreldre-overstyrt-i-corona-drama/78009939

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Hedonism skrev (3 minutter siden):

https://fortune.com/well/2022/12/13/covid-unvaccinated-greater-risk-car-crash-traffic-accident-new-study-says-canada-government-records-pfizer-moderna/

Jeg trodde dette var en parodi-sak når jeg så skjermskudd på Twitter men den viste seg å være reell..

Det de egentlig har komt frem til er at de som absolutt ikke stoler nok på myndighetene til å ta vaksinen gir litt mer F i ting, blant annet trafikkregler, men man trenger ikke være forsker for å finne det ut akkurat.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
5 hours ago, Hedonism said:

https://fortune.com/well/2022/12/13/covid-unvaccinated-greater-risk-car-crash-traffic-accident-new-study-says-canada-government-records-pfizer-moderna/

Jeg trodde dette var en parodi-sak når jeg så skjermskudd på Twitter men den viste seg å være reell..

De separerte ikke folk etter etnisitet i den studien, som de skriver selv: "The available databases lacked information on driver skill, functional status, personality traits, traffic infractions, political affiliation, and self-identified ethnicity."

Men det er andre studier som har separert folk etter etnisitet når det gjelder dødsfall i trafikken. Foreksempel denne (av data før pandemien). "It is clear from the review of previous research and from the analysis of 2015-2019 FARS data that BIPOC are disproportionately represented in fatal traffic crashes. "

BIPOC står for "black, indigenous, and people of color" oversatt til svarte, innfødte, og fargede personer. I grove trekk sier de at BIPOC befolkninger er mer representert i dødelige trafikkuhell.

Videre er det en generell opplevelse at disse befolkningene er også de som 'nøler' mest med korona vaksiner. (1,2) "People of color might have particular concerns about the vaccines’ safety and effectiveness. Although Black, Hispanic, Native American and other people of color are overrepresented in severe coronavirus disease, vaccine hesitancy among these groups and others can complicate the decision about whether to be vaccinated."

Studien i sitatet sier også selv at trafikk risiko var assosiert med vaksine'nøling': "We studied millions of adults and found that COVID vaccine hesitancy was associated with significant increased traffic risks."

 

I helt urelaterte nyheter, så er jeg igang med en studie der jeg spør "Har mennesker som lærer seg kinesisk fra barndommen en tendens til å få ett anstrengt forhold til Ole Brum?"

Lenke til kommentar

Irrasjonelle folk som "vet bedre" og "risikovurderer bedre" enn myndighetene, og følger de reglene de selv føler for - har nok høyere risiko for trafikkulykker ja. Det høres logisk ut. Det er bare å følge opp med flere typer risikoer i livet. Alt fra hjemmefødsler med tragisk utfall til risikovurdering i jobben sin etc.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
4 hours ago, ForTheEmperor said:

Kan den massive smitten som skjer i Kina skape en ny variant som kan være dødelig? 

Det er nok svært svært usannsynlig fordi selv om det hadde dannet seg en ny dødelig variant pågrunn av mutasjoner, så måtte den nye varianten fortsatt konkurert med Omikron varianter og den naturlige immuniteten som de gir.

Det som er 100% fakta er at det lages nye dødelige varianter i laboratorier rundt omkring. Så hvis dødelige varianter opptar deg, så kan det være greit å rette søkelyset i den retningen. De har også mulighet til å trikse og mikse litt som de vil av mange forskjellige virus, så de trenger ikke å vente på naturlige mutasjonsprosesser.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...