Jump to content

Allostasis

Medlemmer
 • Content Count

  976
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

690 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

4012 profile views
 1. Det er nok en sannhet med modifikasjoner. Grandiosa er ikke norsk bare fordi den bruker norsk ost og andre råvarer i den er fra utlandet. Vet ikke hva de har regnet inn i noe sånt, men med tanke på hvor mye prosesserte ferdigprodukter det er i butikken med enten delvis eller helhetlig råvare fra utlandet, er det nok ikke 90%.
 2. Nei, den er ikke gammel og holdes oppdatert med tall fra WHO hele tiden: https://www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-age-sex-demographics/ Grunnen til at de ikke har oppført spedbarn dødsfallet er nok fordi det ikke er bekreftet og holder på å bli etterforsket. Barnet kan ha dødd av helt andre årsaker enn corona. Korrelasjon beviser ikke kausalitet. Det gjelder nok også flere dødsfall, men det får vi aldri vite. Om en er positiv for korona og er helt asymptomatisk, men plutselig får ett dødelig slag, da er det ikke nødvendigvis corona som har drept vedkommende.
 3. Klart det er en belastning på helsevesenet og dette kan jo vise seg å bli en ekstra belastning hvert år om vi ender opp med å få sesong corona virus hvert år slik noen eksperter har gitt uttrykk for er mulig. Norge ser ut til å klare seg veldig bra med de tiltakene vi har gjort. Nå er det bare 2% (84) av tilfellene som er kritiske på nårværende tidspunkt og 98% (3918) med milde symptomer hos oss; https://www.worldometers.info/coronavirus/country/norway/ 0.6% (23) av de som har testet positivt (4032) har dødd foreløpig. Nei, jeg ville ikke vært bekymret og snart går nok folk tilbake på jobb igjen.
 4. Saken er at det er veldig få unge som dør av de som er registrert positive; AGE DEATH RATE confirmed cases DEATH RATE all cases 80+ years old 21.9% 14.8% 70-79 years old 8.0% 60-69 years old 3.6% 50-59 years old 1.3% 40-49 years old 0.4% 30-39 years old 0.2% 20-29 years old 0.2% 10-19 years old 0.2% 0-9 years old no fatalities Og det er greit å merke seg at 0.2% av alle registrerte smittede kan være veldig mye lavere, noen eksperter spår så lavt som 1/10 av offisielle tall. Grunnen til det er at de registrerte smittede stort sett er syke folk med klare symptomer og man får ikke med seg alle mørketallene fra folk med veldig milde symptomer eller som er asymptomatiske. I en by i Italia viste det seg at 70% av de som testa positivt på covid-19 var helt asymptomatiske. Folk bør roe nervene. Og det blir jo veldig rart om dette viser seg å bare være litt verre enn vanlig influensa. Vanlig influensa dreper også unge. Leste for ikke lenge siden på NRK om 2 ungdomskole elever som døde av vanlig sesong influensa.
 5. Det er få plasser folk dør som fluer. I verstingsland som Italia der dødeligheten er på over 10% av positivt testetede har man antibiotika resistente bakterier og en stor eldre befolkning der det er mer vanlig å bo i familier fra yngste til oldemor. Andre land har en dødelighet på rundt 1% eller mindre, som også kan være langt lavere på grunn av mørketall og bias for å teste de som er alvorlig syke og eldre. Faktisk kan dødeligheten vise seg å være bare noen ganger verre enn vanlig influensa, vi vet ikke enda. Men det er jo også mulig dødeligheten kan vise seg å være 5-10 ganger verre enn vanlig influensa. 3-4% har jeg ingen tro på og om det skulle vise seg å være tilfelle, vil fortsatt ~90% av de tallene være fra folk over 70 år eller eldre.
 6. Problemet med svenskene er at folket er fullstendig cucked og uten ryggrad. Finnes ikke vikingånd i det landet.
 7. Ja, man skal ikke se vekk ifra at den beste strategien fra starten ville vært å tatt drastiske tiltak på alle høy risiko grupper, for så å la viruset herje fritt i den normale befolkningen og håpe det ikke blir sprengt kapasitet. Da kunne man oppnådd flokk immunitet og spart mye av de økonomiske konsekvensene, men flere ville dødd, ihvertfall på kort sikt.
 8. Stemmer vel rimelig greit det fra FHI og bare 0.5% døde av positivt testede så langt; https://www.worldometers.info/coronavirus/country/norway/ Norway Coronavirus Cases: 3,696 Deaths: 19 ACTIVE CASES 3,671 Currently Infected Patients 3,601 (98%) in Mild Condition 70 (2%) Serious or Critical
 9. @simen1 At over 1/5 av folk røyker i Norge hadde jeg aldri trodd, da det er blitt langt mindre av det på arbeidsplasser med årene. Trodde kanskje 2-4% av befolkningen røyket. En ting er sikkert, har aldri vært bedre tid å slutte å røyke enn nå. Hadde jo vært interessant om Italia registrerte dødsfall som følge av infeksjon med antibiotika resistente bakterer sammen med Kina viruset. Da kunne man kanskje fått en ide om hvor mye det utgjorde.
 10. Italia: 80,589 testa positivt 8,215 døde = 10.2% døde av registrerte positive Jeg lurer på hva som foregår i Italia, nå har vi sett det gå sakte men sikkert gå opp fra 7% dødsrate til nå 10.2% døde av de som har blitt testa positivt for Kinaviruset. Man kan jo lure på om de har ett sterkere mutert virus som dreper flere, men det kan være flere variabler som gjør statistikken deres verre enn andre land (for eks mer bias for å bare teste alvorlig syke, flere eldre testet, dårlig ernærings status i befolkningen testa osv).
 11. Ja, men da bor du også ute i hutti heiti. Kom til byene og du vil se flere med maske og hansker på butikken osv.
 12. Man kan vel søke på endel BS jobber man ikke har sjans på, dokumentere det for NAV og få trygdepenger slik som NAVere gjør?
 13. Ja, de de ser kjempesøte ut slik de blir servert i Kina:
×
×
 • Create New...