Jump to content

Hedonism

Medlemmer
 • Content Count

  3943
 • Joined

 • Days Won

  1

Hedonism last won the day on June 25 2018

Hedonism had the most liked content!

Community Reputation

829 :)

About Hedonism

 • Birthday 05/06/1981

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

18605 profile views
 1. Det kan du med alle de kjente leverandører av mesh-nettverk, jeg har enda tilgode å se en som ikke har minst en nettverksutgang for kablet tilkobling av det trådløse signalet som noden henter inn.
 2. Jeg vil også anbefale TP Link, jeg har M5-modellen i leiligheten vår på ca 80 kvm hvor deler av den har svak trådløsdekning fra Get-ruteren grunnet tykke trevegger, mur og baderom. Så med to mesh-noder så får jeg topp dekning i hele leiligheten og veranden. I starten brukte jeg alle tre nodene men fant ut at det holdt med to og den svitsjet unødvendig mye når jeg hadde tre noder siden det leiligheten ikke er så stor, så koblet fra den ene noden og tok den med til den andre boligen vår. I huset vårt på gården har jeg også M5-modellen, og i dette huset sikrer den full wifi-dekning på litt over 300 kvm innendørs pluss garasjen og verandaen. Har totalt fire noder plassert rundtom i huset som sikrer topp dekning hvor enn du er i huset. Tre noder sikrer god dekning innendørs mens den fjerde ordner wifi-dekning i garasjen og ute på verandaen. Hovedgrunnen til at jeg liker TP Link er at du kan velge access point-modus og la bredbåndsruteren som er koblet på hovednoden ordne alt som har med QoS, portåpning, subnet++ å gjøre. Du mister en del funksjonalitet i mesh-nettverket som QoS, foreldrekontroll o.l. ved å deaktivere ruterfunksjonalitet i mesh-enhetene men jeg ønsker å styre dette i ruteren fra bredbåndsleverandrøren uansett og ikke styre med å sette denne i bridge-modus for å få mesh-nettverket til å fungere som ønskelig. Første mesh-nettverket mitt var et dobbelt sett med Google Wifi som jeg overtok av en i familien som hadde byttet til annen løsning, det ga topp dekning i leiligheten vår men det rotet til IP-rangen og subnet som skapte trøbbel innimellom med å få NAS´en som var koblet til bredbåndsruteren via kabel til å snakke med enheter som tilkoblet mesh´en over wifi eller få Airplay- og Chromecast-enheter som var tilkoblet ruteren til å finne enheter som gikk over Google Wifi-nodene. Google har ikke mye du kan stille på i mesh-appen sin og normalt løste disse utfordringene seg etter en liten omstart men det ble irriterende over tid og derfor endte jeg opp med TP Link M5´ene istedet. Fikk TP Link M5 i 3-pakning for rundt 2000 kroner fra Komplett begge gangene jeg kjøpte og til den prisen anbefales de på det sterkeste.
 3. Ja, Telia har kun 4G over 800 mhz-båndet i området mens Telenor kjører 4G over 800 og 1800 mhz med flere sendere i området. Under de to ukene i hjemmekarantene var det tydelig at Telia hadde mer pågang på nettet sitt i disse hjemmekontortider enn Telenor ved at Telia opplevdes som mer ustabil med plutselig fall av hastighet og ujevn ping som kulminerte i det man opplevde som en mer ustabil oppkobling. Nå er det jo ikke vitenskapelig testing dette her men det var mer trøbbel med linjen når vi brukte Telia sitt mobilnett til å være på internett enn Telenor. Det kan jo selvfølgelig ha en del med dekningen å gjøre og at en utendørs antenne ville gjort tilkoblingen mer stabil. Telia sin 500 GB-pakke koster 999 kroner mnd med 499 kroner for 500 GB påfyll som varer ut faktureringsperioden? Jeg finner ikke en pakke hos dem som koster 499 som grunnpris ihvertfall og jeg syntes 999 kroner måneden for 500 GB er høy månedspris når du kan få 2TB og en hstighet fra 25 til 75 mbit for 599-999 kroner måneden hos Get (Telia) . Om Telia /Get kan levere opptil 50 mbits ved installasjon av utendørs antenne så er det jo kanskje et interessant alternativ til Telenor. Bestilte Telenor Hjemmebredbånd Mobil 30/30 til "feil" bolig i dag og nå er det bare å vente på at dette leveres kjapt så jeg får prøvd det neste helg. 🙂
 4. Takk for svar alle sammen. Vi har fått et alternativ nå, den lokale bredbåndsleverandøren tok kontakt i dag tidlig om at dersom vi kunne få på plass en stolpe med strøm ca 50-100 meter fra huset så skal det være mulig å sette opp bredbånd via radiolink. Men før vi gjør dette så tenkte jeg å bestille fra Telenor, det er jo som @Krokanskriver angrefrist og verdt å prøve om det betyr at vi slipper å grave ned 50-100 meter med kabel++. 500 GB-abonnementet fra Telia kan bli for lite i perioder for dem som skal bo i huset og selv om Telia nå lanserer en konkurrent til Telenor Hjemmebredbånd Mobil med 25 til 75 mbits hastighet og 2 TB bruksgrense, så har de ikke så god dekning i huset vi trenger bredbånd til. Har testet de ut i huset med Telia X-abonnementet mitt mens jeg var i hjemmekarantene og sammenlignet med Telenor så hadde Telia svak 4G-dekning, ikke 4G+. Nedlastings-hastigheten har stort sett vært grei med Telia på rundt 30-40 mbits men ut-hastigheten har variert mellom 3-10 mbits og ping mellom 30-70 ms. Mulig ekstern antenne vil hjelpe men ut i fra testingen min den siste tiden med Telenor mot Telia i huset så vil jeg prøve Telenor først, siden de virker å ha bedre kapasitet i området og bedre hastighet med 4G+-dekning. Dersom de sperrer for bruk ut i fra sektor på basestasjonen så kan det jo bli et problem å få det til å fungere. Legger inn bestilling i morgen og satser på de er rask med å levere så vi får prøvd det ut i palmehelgen om en uke. 🙂 Edit: Testingen min av fart og sjekk av dekningsforholdene fra Telia og Telenor ble gjort ved å bytte på datasimkort fra begge operatører i en Telia-brandet Huawei B525s koblet til MacBook Pro 13 og en Dell Latitude 7370 fra arbeidsgiver over wifi. Ruteren ble flyttet rundt i huset for å finne sted med best mulig dekning fra de to operatørene, det viste seg å være i vinduskarmen på front av huset i toppetasjen for både Telenor og Telia. Ellers ble ulike apper og nettsider brukt for å sjekke fart og ping på iPhone 11 Pro Max, iPad 11 Pro og Samsung Galaxy Fold, med enhetene både koblet direkte til mobilnettet via simkort/eSim og over wifi mot Huawei-ruteren. Detaljert informasjon om dekningsforholdene, hvilke antenne(r) jeg var koblet til med mer, fant jeg ved hjelp av Network Cell Info-appen på Fold´en.
 5. Da jeg skulle oppdatere min Huawei P20 Pro så fungerte ikke OTA før jeg hadde simkort i mobilen. Da fant den oppdateringer, før dette så sa den bare at mobilen var oppdatert selv om den var på en gammel versjon.
 6. Vi har en gård med to tilknyttede bolighus som ligger ca 1 mil fra hverandre og har fått installert bredbånd via radiolink fra en lokal leverandør i ene huset men de kan ikke levere bredbånd til det andre bolighuset pga manglende sender i nærheten. ADSL er tilgjengelig og tidligere eier oppnådde rundt 5/1 mbits i reell hastighet når de hadde største abonnement Telenor kunne tilby. Ved adressesøk hos Telenor så kan vi få Hjemmebredbånd Mobil 30/30 til huset som allerede har bredbånd men ikke til det som mangler internett siden ADSL fortsatt er et alternativ. Er det noe hindring fra at jeg bestiller Hjemmebredbånd Mobil 30/30 til huset med internett men setter Huawei-ruteren i huset hvor vi kun har ADSL tilgjengelig? Har Telenor en sjekk på rimelig nøyaktig posisjon ruteren er plassert eller vil det fungere så lenge den benytter samme mobilsender(e) i området? Begge husene har dekning mot tre 4G-sendere som dekker området har jeg funnet ut ved sjekk av finnsenderen.no og Network Cell Info-appen på Samsung Fold'en min. Har vært i hjemmekarantene på gården vår siste to ukene etter utenlandsreise og 4G fra Telenor ser ut til å fungere fint i huset vi tenker å plassere Hjemmebredbånd Mobil-abonnementet i med en hastighet som varierer mellom 60-100 mbits ned og 20-40 mbits opp etter når på døgnet man tester, med en ping som ligger mellom 25-35 ms. Så da bør de klare å levere rundt 30/30 skulle man tro, de som skal bo i huset kan nesten ikke leve med 5/1 mbits med dagens internettbehov .
 7. Er slik på min 11 Pro Max også ved norsk språk, har vært sånn siden iOs 13.2 mener jeg. Fikk en kamerat som kjører public beta av iOs å melde det inn som bug men den ble lukket kjapt av Apple uten noe videre kommentar så enten vet de om det eller så er det ikke noe de prioriterer å fikse.
 8. GeMobil.no har 1 GB til 129 kr mnd (forutsatt at du benytter avtalegiro kombinert med eFaktura/epostfaktura) med Telenor-dekning og struper hastigheten til 40 kbits ved overforbruk uten ytterligere kostnader. Fullstendig prisliste hos dem finner du her.
 9. Fjordkraft har datakontroll som gratis tilleggstjeneste Datakontroll Dette er tilleggstjenesten for deg som ikke ønsker å ha mulighet for overforbruk av data. Du surfer som normalt på mobilen helt til den inkluderte datamengden din er brukt opp, i tillegg til eventuell Data Rollover og ekstra datapakker. Hvis du vil surfe mer kan det kjøpes en ekstra datapakke, eller vente til en ny måned begynner. Tjenesten er gratis, og kan bestilles på Min side. Hentet fra: https://www.fjordkraftmobil.no/mobilabonnement/fordel/fjordkraft-mobil-1gb/
 10. Hvor får man 150GB til 499 kr med etter litt knuffing og kjekling?
 11. Huawei gir ikke lengre ut kode for å låse opp bootloaderen så root er vanskelig å få til på P30 Pro og andre Huawei-mobiler. Så om root er viktig for deg er ikke Huawei riktig valg. Det finnes nettsider som selger kode for opplåsing av bootloader på Huawei-mobiler men jeg har ikke sett noen anbefale en trygg side hvor du er garantert å få en reell kode og ikke bare ender opp med å tape pengene dine. Så det er en risiko å kjøpe koden for at du både ikke mottar noe og taper pengene dine.
 12. Jeg tror det er vanskelig å si så mye om hvor bra S20 sin zoom vil fungere før flere får den i hende og de som har mobilen inne til test får lov til å publisere disse sammen med eksempelbilder. Frem til da må vi jo basere oss på Samsung sin beskrivelse av funksjonaliteten og bilder knipset med mobilen ment for å promotere den under best mulige forhold sammenlignet med virkeligheten hvor man ikke har samme kontroll på det man tar bilde av, lysforhold o.l. Skal man tro en artikkel hos nettsiden notebookcheck.net så er det kun S20 Ultra som har ekte telefoto-linse mens S20/S20+ hovedsakelig støtter seg til digital zoom. I så fall må du gå for Ultra-utgaven om du skal ha best mulig resultat på fuglebildene dine og det kan virker som om S20/S20+ ikke blir kjempebra på zoom-bilder. Tror ikke du vil bli skuffet om du velger å gå for P30 Pro istedet, min svoger har den og jeg har sett flere bilder tatt med zoom som løper ring rundt iPhone 11 Pro Max og Samsung Galaxy Fold som jeg bruker selv om du vil ta bilder på avstand.
 13. Som @Janvik skriver så tilbyr Telia databoost på alle vanlige abonnementene sine, jeg har brukt det flere ganger selv og er utenfor aldersgruppen for det teleoperatørene klassifiserer som yngre brukere.
 14. Om du kan leve med en mobil som er returnert på angrerett og kontrollert av Elkjøp så kan du for eksempel få Nokia 6.1 (2018) med tilstand "Som ny - Komplett i originalemballasje" for 1497 kr her eller "Som ny - uten originalemballasje" til 1397 kroner her. Du har også Motorola E6 Plus fra 1356 kroner.
×
×
 • Create New...