Jump to content

Hedonism

Medlemmer
 • Content Count

  4189
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Hedonism last won the day on June 25 2018

Hedonism had the most liked content!

Community Reputation

884 :)

About Hedonism

 • Birthday 05/06/1981

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

20563 profile views
 1. Nå konkluderer du med at du ser Trump i den videoen som om det er riktig. Videoen viser strengt tatt ingenting uten at man lar fantasien løpe løpsk.
 2. Ping på vår 30/30 linje ligger normalt mellom 36-45 ms. Håper dette bedrer seg når vi kommer over på 5G en gang neste år, men vil tippe det er lite sannsynlig vi ender opp på særlig under 20 ms og at det vil variere i løpet av døgnet. Blir interessant å se hvordan det ser ut på vår linje sammenlignet med @Mephisto- sin.
 3. Interessant, vi har 30/30 mbits trådløst bredbånd fra Telenor over 4G i ene boligen vår og jeg enda tilgode å oppleve en lavere hastighet enn 34 mbits opp/ned på målinger hos Speedtest.net, Fast.com o.l. Tenker jeg skal sette opp en lignende løsning som deg med målinger hver time i noen uker for å se hvordan linjen er hele døgnet over en lengre periode, men tror vi er ganske heldig med god kapasitet i mobilmasten linjen er tilkoblet. 🙂
 4. Etter å ha lest artikkelen så ser jeg ikke sammenheng mellom vinklingen til NY Times og innholdet i artikkelen. Skulle Musk ha fått slutt på apartheid som barn? Skal man altså som barn være ansvarlig for hva de voksne drev med der man ble født og vokste opp? Dette var en fordummende vinkling av NY Times.
 5. Telenor kan deaktivere tilgangen enkelt ved å stenge simkortet som står i antennen, da fungerer ikke Trådløst Bredbånd lengre selv om du har antennen påslått og hengende på veggen. Under ser du opplysninger om simkortet som står i antennen vi har på veggen i ene boligen vår fra Telenor med Trådløst Bredbånd 30/30 mbits:
 6. Da vi kjøpte en gård i Hardanger for to år siden så ville ikke Telenor overføre ADSL-linjen til oss pga den hadde såpass lav kvalitet og kapasitet og de ikke kunne ordne noe alternativ via 4G grunnet kapasiteten i området. Det var uaktuelt med noe utbedring, ADSL-linjen leverte vel på papiret rundt 10/0,5 mbits men lang linjelengde og støy på linjen ga reelt 3-4 mbits ned og 0,2 mbits opp med ustabil ping og pakketap. Nå hadde vi ikke gått for ADSL uansett siden det var en lokal tilbyder som kunne levere 40/20 mbits via trådløst forbindelse mellom huset vårt og antennen deres på andre siden av fjorden. Men det som overrasket meg noe var at de i praksis la ned bredbåndet til boligen uten å tilby et alternativ. Mobilt bredbånd fungerte sånn tålelig bra på adressen men det hadde vært kjipt å gå tilbake til datapakker med maks et par hundre gigabyte datamengde for en ganske høy måndspris. Først i fjor høst begynte Telenor å selge bredbånd over 4G og vi har nå en 30/30 mbits linje fra dem hvor vi reelt får 44/44 mbits hele døgnet grunnet lite påtrykk på 4G-antennen vi er tilkoblet. Om vi får 60-pakken etter hvert om de oppskalerer nettverket så vil vi ifølge montør måle rundt 80 mbits ned og 50ish mbits opp og det er bra nok for vår bruk. Vi har beholdt den gamle tilbyderen så jeg kan rute trafikken mellom de ved å la prioriterte enheter som jobblaptopene o.l. gå på ene linjen som dermed ikke vil påvirkes av om noen streamer 4K på Apple-Tv´ene og drar ned større mengder data via nettet samtidig.
 7. Virker rart, jeg lastet ned torrent senest i går via Telenor sitt 4G-nett (Trådløst Bredbånd) uten problemer og i dag via fiber fra Bergen Fiber (Altibox). Begge ganger uten VPN. Hvilken leverandør(er) opplever du dette med?
 8. Vi har fått slike bøter etter bilturer i Italia med norske skilt, ene gangen i Roma og et annet år i Pisa. Mener det var kjøring mot enveiskjørt gate begge ganger. De kan ikke drive disse inn i Norge og du kan ignorere dem om du ikke føler for å betale, det vil ikke få noen konsekvenser.
 9. Her må du først og fremst se på arbeidsavtalen med din eksisterende arbeidsgiver. Den vil normalt regulere ting som å jobbe for eller drive konkurrerende virksomhet og stille krav om at du må avklare med eksisterende arbeidsgiver om du tar på deg annet arbeid. Du finner bra svar på denne problemstillingen i en artikkel hos E24.no
 10. Vi har hatt Telenor Trådløst Bredbånd 30 mbits over 4G i ene boligen vår siden midten av januar. Vi får konstant 45/45 mbits ut fra ruteren (TP Link R605) med kabel og 42-43 mbits trådløst via mesh-punktene rundtom i boligen. Ping ligger normalt mellom 30-40 ms. Det er høyeste hastighet de vil levere i skrivende stund grunnet kapasiteten i området og vi er fornøyd med linjen selv om jeg skulle ønske vi kunne få minst 60 mbits-linjen fra dem som er maks over 4G. Men dette vil jo bedre seg når 5G dukker opp etter hvert. I boligen vår i byen har vi hatt koaks 100/10 mbits fra Get og deretter Telia før vi gikk over til fiber 150/150 mbits i fjor når det ble klart fra Bergen Fiber. Vi kan også velge bredbånd over 5G fra Telenor med opptil 500 mbits i byen men fra de jeg kjenner i nabolaget som har trådløst bredbånd fra Telenor over 5G så opplever de at de får oppgitt nedhastighet uten problemer mens uthastigheten stanser på rundt 50 mbits. Jeg ville personlig beholdt koaks om valget stod mellom det og trådløst bredbånd, om dagens løsning fungerer greit og prisforskjellen ikke er stor. Og om du kan leve med uthastigheten du får på koaks som ofte er 10-20 mbits, hvor 5G nok vi kunne slå den med opptil 50 mbits. Når du nevner konsoll-gaming så er maks datamengde plutselig ganske relevant, Telenor har maks 2 TB før de struper farten til 5/5 mbits. En del konsoll-spill som enten får oppdateringer eller som du kjøper online kan fort være noen 100 GB å laste ned og da vil du faktisk kunne nå 2 TB-grensen i løpet av en måned og få en dårlig opplevelse frem til månedsskiftet når datamengden nullstilles. Og med 5G så kan hastigheten på linjen variere etter påtrykk på basestasjonen du er tilkoblet men jeg vil tro dette er et mindre problem der det er 5G-kapasitet enn områder med kun 4G. For å ta et kjapt eksempel på hvor stabilt trådløst bredbånd kan være så overførte jeg i løpet av januar en større mendge filer fra NAS'en i byen til boligen hvor vi har trådløst bredbånd over 4G og brukte litt over 1,4 TB av 2 TB før måneden var omme. Det som imponerte meg var at en filoverføring på ca 600 GB gikk i en omgang uten avbrudd med konstant bra hastighet som bør tilsi at utstyretTelenor leverer en del av trådløst bredbånd-leveransen med en antenne fra Zyxel og 4G-masten i området takler litt konstant "trøkk" uten at man får avbrudd eller pakketap. Jeg har ikke prøvd Telia sin trådløse bredbåndsløsning men vil tro den fungerer på ganske tilsvarende vis. Det er ganske så middels 4G-signal fra Telia i boligen hvor vi har trådløst bredånd fra Telenor så derfor ble det ikke vurdert å bestille noe tjeneste fra dem.
 11. @bmork Ser du jobber hos Telenor med kunnskap om bredbånd så jeg er freidig nok til å skrive inn et spørsmål til deg her i denne tråden selv om det ikke handler om fiber men derimot trådløst bredbånd. 🙂 Vi har trådløst bredbånd fra Telenor 30/30 mbits over 4G i ene boligen vår som ble koblet opp for noen uker siden og er veldig fornøyd ved at vi får 43/43 til ruteren med grei nok ping rundt 30-45 ms. Har spurt Telenor om ikke det er mulig å oppgradere til 60/60 mbits siden jeg normalt måler 120-140 mbits ned og 40-50 mbits opp på mobilen eller mobilt bredbånd koblet til samme mobil-antenne som det trådløse bredbånd. Dette har jeg testet i ca tre måneder med mobilt bredbånd og en større datapakke via jobben og har aldri sett hastighet under 90 mbits ned mange ulike måle-tidspunkt over den perioden. Mobilantennen er ca 150 meter unna huset vårt på nabogården med tilnærmet fri sikt. Telenor sendte saken over til en tekniker men svarte nei per i dag grunnet generell kapasitet i området og bad meg sjekke igjen om en 1-2 måneder. Så over til spørsmålet mitt; Vet du om det er noen måte å følge med på oppgradering av kapasiteten i området utenom på "mase" på kundeservice eller vil det plutselig bli en mulighet å velge 60/60 mbits når man er innlogget på "Mine sider" når området er ansett for å være klart for å levere dette? Jeg kan jo fint leve med at det ikke er 60/60 mbits hele døgnet og heller få den hastigheten de kan levere etter best effort, men de ønsket likevel ikke oppgradere linjen vår der per nå.
 12. Det er kun krav om spiserom med en viss utforming og helst i samme lokale som kontorplassen til den ansatte. Dersom du skatter av godet man har med sponset kantine så vil denne falle bort når dere flytter og det kan gjerne brukes som argument ved lønnsforhandlinger men kan ikke se at dere har noen krav mot arbeidsgiver når godet faller bort. Med unntak av om det er kontraktsfestet som gode i arbeidsavtalen deres, da må det kompenseres. Finner ingen rettslige avgjørelser om denne problemstillingen men reglene om spiserom kan du leser mer om med referanser til lovverket på Arbeidstilsynet sine sider.
 13. Har kikket etter dette selv tidligere men Apple lar ikke utviklere hente ut den slags informasjon via wifi-modulen i mobilen. Så om man ønsker dette på en mobil så må man benytte Android eller kjøpe ekstrautstyr man kobler til iPhonen som finnerut av relevante data på egenhånd og förer dem til mobilen. Men da kan man like godt benytte en laptop man gjerne har liggende om man ikke har en Android-mobil for hånden.
 14. En kommentar til det som nevnes om bruk av manuskript med likt innhold hos flere ulike medier. Alle større medier abonnerer på innhold fra ulike nyhetsbyrå og disse nyhetsbyråene sender ut ferdige nyhetssaker om hva som skjer i verden, som så kan videreformidles helt eller delvis. Da jeg jobbet som journalist i et større norsk mediehus for litt over ti år siden så la vi ut saker fra nyhetsbyrå med tilnærmet uendret innhold (utover eventuell oversettelse til norsk) fra NTB, Associated Press og Reuters med flere. Så jeg vil tro dette er årsaken til at mange speiler hverandre ukritisk fremfor å gjøre den journalistiske jobben selv og kilden er en eller flere saker sendt ut av de større nyhetsbyråene.
×
×
 • Create New...