Gå til innhold

Hedonism

Medlemmer
  • Innlegg

    4 426
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Hedonism vant dagen sist 25. juni 2018

Hedonism hadde mest likt innhold!

Om Hedonism

  • Bursdag 06. mai 1981

Profile Information

  • Kjønn
    Mann

Nylige profilbesøk

22 680 profilvisninger

Hedonism sine prestasjoner

1,4k

Nettsamfunnsomdømme

5

Hjelpsomme svar

  1. Fra talen til Trump hvor han brukte ordet blodbad: "China now is building a couple of massive plants where they’re going to build the cars in Mexico and think, they think, that they’re going to sell those cars into the United States with no tax at the border. Let me tell you something to China, if you’re listening President Xi, and you and I are friends, but he understands the way I deal. Those big monster car manufacturing plants that you’re building in Mexico right now, and you think you’re going to get that, you’re going to not hire Americans, and you’re going to sell the cars to us? No. We’re going to put a 100% tariff on every single car that comes across the line, and you’re not going to be able to sell those cars. If I get elected. Now, if I don’t get elected, it’s going to be a bloodbath, for the whole — that’s going to be the least of it. It’s going to be a bloodbath for the country. That’ll be the least of it. But they’re not going to sell those cars." Kilde for teksten er Factcheck.org. For meg fremstår det rett og slett uærlig å påstå at ordet blodbad er ment bokstavelig her og ikke i økonomisk forstand, siden han snakker om det i kontekst av bilindustrien både før og etter ordet blodbad. Syntes det er flaut å se media ta ordet ut av kontekst for å lage "Trump truer med blodbad om han ikke blir valgt"-saker som ikke stemmer med virkeligheten av det han pratet om. Men de tenker vel at folk ikke gidder å faktisk høre eller lese hva han faktisk sa.
  2. Nei, Skatteetaten deler ikke informasjon om hvilke arbeidsgivere som har hentet skattekortet ditt.
  3. Slik jeg har forstått det så har Telia gått bort fra VLAN10 om du bestiller trådløst bredbånd fra dem i dag og benytter deg av Nokia 5G-antennen som er ment for vindus/vegg-montering. Det som derimot stemmer er at de leverer internett over CGNAT og du dermed ikke har mulighet for å portåpning. Telenor trådløst bredbånd støtter derimot portåpning og du får en public ip. De benytter heller ikke seg av VLAN-oppsett og antennen fra dem står i tilsvarende bro-modus, slik at du kan bruke hvilken som helst ruter uten noe spesielt oppsett.
  4. Jeg har ikke ført noe statistikk men har vært heldig å stort sett ha flotte folk jobbende for meg. Sånn fingeren i luften anslår jeg at vi kom med det jeg anser som et bra mottilbud i 80ish prosent av tilfellene og et okay ett i 15ish prosent og det jeg vil si var et "dårlig" tilbud i kanskje maks 5ish prosent. Vi pleide stort sett alltid å prøve å gi noe, det var svært sjelden jeg hadde ansatte jeg tenkte det var "bra" å miste. Da var det jo viktigere å ta tak i eventuelle årsaker til at man ikke føler vedkommende presterer eller fungerer i rollen sin, og like mye et nederlag for min egen del om man ikke fikk ryddet opp i noe slik på en god måte for begge parter. Men enkelte tilfeller lar seg rett og slett ikke løse, dessverre. Jeg har kun håndtert en avskjedigelse og et fåtall (endrings)oppsigelser opp igjennom årene. Det jeg glemte å nevne i sted er at selskapet jeg jobbet i siste ti årene var offentlig eid og vi dermed var nødt å være mer påpasselig med lønns-posen enn i det private, siden vi tross alt fikk pengene våre over skatteseddelen. Så mange som kom til meg og hadde fått tilbud i det private, og særlig fra konsulentbransjen (som er glad i å rekruttere IT-folk), visste at vi ikke kunne matche lønnen men ville likevel høre om det var noe vi kunne gjøre. Eksempelvis så kom det en flink og viktig ansatt til meg i fjor som hadde fått tilbud om startlønn på rett over millionen i det private. Vårt mot-tilbud ble nærmere 150-160k under dette, som er ansett som et bra tilbud for den rollen vedkommende hadde hos oss, men for stort sprik for den det gjaldt.
  5. Jeg har vært leder i mange år innen IT-bransjen i tillegg til å ha vært med som gründer i andre bransjer, og har dermed håndtert mange situasjoner der ansatte har fått jobbtilbud og ønsker å forhandle på lønn og/eller andre goder. IT-bransjen er som man kan se i innlegget over ikke det beste stedet for en nyutdannet å få eller bytte jobb for tiden, før jeg gikk ut av arbeidslivet nylig så mottok vi rekordmange søkere til ulike IT-stillinger fra personer med lang erfaring sammenlignet med tidligere år. Stort sett har alle som har fått et jobbtilbud og så kontaktet meg som lederen deres hatt hovedfokus på å få bedre lønn om de skal bli værende. Det har variert hvordan folk har tatt det opp; noen har kommet med krav til meg om at de vil ha X i lønn for å bli værende, noen sier de ønsker at vi ser på hva vi vil gjøre for å beholde dem uten å gi noen sum eller si hva de har fått tilbud om. Som leder er det ofte enklere å vite hvor stor forskjellen er fra dagens lønn sammenlignet med tilbudet, men det har sjelden pleid å ha så stor betydning på utfallet siden vi opererte innenfor gitte rammer det kan være vanskelig å gå utenom. De personene vi har pleid å anse som nøkkelpersoner vil alltid ha en god posisjon hvor vi kan finne på å strekke oss ekstra for å beholde dem. Med nøkkelpersoner så mener jeg personer med det vi anser som viktig kompetanse, eventuelt vanskelig kompetanse å erstatte eller en domenekunnskap i selskapet som vedkommende har opparbeidet seg over mange år. Dette er ofte veldig faglig vinklet men at man er flink med å bidra positivt til det psykosoiale arbeidsmiljøet kan ha stor verdi for at vi ønsker å beholde en ansatt også. Mitt råd er å legge frem på en høflig måte at du har fått et tilbud som du vurderer, og legge vekt på at du tar dette opp fordi tilbudet er interessant, men at du tross alt trives der du. Det at du faktisk tar opp tilbudet med nåværende arbeidsgiver er jo et signal på at du vurderer å bli værende. En god leder blir ikke snurt over noe slik, dette er en del av gamet i arbeidsmarkedet med tilbud og etterspørsel, og man kan ikke forvente at folk er trofaste mot jobben sin til enhver tid eller pris. Det du derimot også må være forberedt på er at arbeidsgiver ikke er så villig til å strekke seg for å beholde deg og dette kan skyldtes flere forhold; budsjettmessige hensyn, de tenker du kan erstattes uten for store konsekvenser eller de ser på det som en mulighet til å omrokkere internt om de skulle miste deg. Da ville jeg helt klart vurdert den nye jobben. Det kjedelige er om du føler det er signalet de sender og så bli værende. Så en god leder prøver nok å pakke inn hvorfor man ikke kommer med et godt mot-tilbud, selv om det sender et signal til deg som ansatt.
  6. Forrige arbeidsgiver (innen IT) dekket opptil 500 kroner måneden for bredbånd og ga oss mobilabonnement med ekte fri data uten begrensning på mengde eller hastighet. Vi hadde frivillig ordning med hjemmekontor opptil halve måneden for de som ønsket dette men vi fikk dekket bredbånd i flere år før denne ordningen kom etter korona.
  7. Prøv å gjøre det med wifi avslått om du ikke har gjort det allerede.
  8. Kilden din, mintpressnews.com, kan ikke akkurat kalles for seriøs. https://mediabiasfactcheck.com/mint-press-news/
  9. Har flere i familien og vennekretsen som har hatt ulike Tesla-modeller over de siste 10ish årene, og de som har hatt mest negative opplevelser å fortelle om er de som hadde tidligere utgaver av Model S og X, de med Model 3 og Y virker jevnt over fornøyde. Flertallet har også gått fra Tesla til ny(ere) Tesla fremfor å bytte merke. Vi holdt på å kjøpe en Tesla Model 3 som nummer to-bil for et par år siden men min samboer fant seg ikke til rette i den og syntes særlig at komforten ikke helt var der hun forventet. Så det ble en hybrid BMW 530e xDrive isteden, er greit å ha et alternativ uten behov for lade-stopp om man først skal på langtur. Hovedbilen er en Audi 55 eTron. Vi har vært veldig fornøyd med bilene, så langt har det kun vært behov for ordinær service. Har ikke hørt fra Møller enda om tilbakekalling for sjekk av potensiell feil på batterimoduler med eTronen men blir ikke overrasket om bilen vår er blant de berørte siden den ble produsert i tidsrommet for tilbakellingen. Har også eid flere biler fra BMW og VAG-gruppen tidligere, og vil ikke si at tysk premium nødvendigvis tilsier bedre driftssikkerhet. Man får mandagsbiler hos alle sammen og mye av service-opplevelsen faller på hvor god forhandler er til å ta tak i ting som trenger oppfølging.
  10. Amerikanske myndigheter ved Pentagon har siden i fjor sommer inngått avtale med SpaceX om å kjøpe tilgang til Starlink for Ukraina. Slik det fremstilles så har SpaceX vunnet et anbud om å levere dette til Pentagon for bruk i Ukraina: https://www.cnbc.com/2023/06/01/pentagon-awards-spacex-with-ukraine-contract-for-starlink-satellite-internet.html Nærmere detaljer om avtalen (varighet, mendge, pris osv) vil ikke Pentagon gå inn på som det står i artikkelen av sikkerhetsmessige årsaker, men alt tilsier at de kan styre bruken av Starlink for det ukrainske militære ut i fra de vilkår som er satt i anbudet som SpaceX vant.
  11. Jeg skjønner ikke hvorfor du prøver å unnskylde Giske for hendelser og oppførsel han selv har beklaget sterkt og som innebærer mye mer enn å ha - hold for pusten - SETT PÅ en dame under en konsert. Arbeiderparti-politikeren Line Oma (30), som er byutvalgsleder i Gamle Oslo, lar seg intervjue av NRK og forteller om en hendelse med Trond Giske i 2010. Hun var da 23 år gammel og fersk praktikant på ambassaden i New Dehli. Giske var 43 år og nærings- og handelsminister. Ifølge Ona skal Giske ha presset henne opp mot veggen, og stukket tungen ned i halsen hennes, mot hennes vilje. Du kan sette deg inn resten av varslene ved å gå igjennom VG sin kronologiske gjennomgang av Giske-saken.
  12. Jeg lurer på hva som gjør moderatorer inkonsekvent i tråder på Politikk-forumet slår ned på memes o.l. med ref til at det ikke er en meme-humor-satire-tråd og begrunnelsen at trådens tema er av en alvorlig art. Dette slås ned på fortløpende i Krigen mellom Israel og Hamas-tråden mens i Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost] så flommer det til tider over av memes o.l. som ikke tilføyer tråden noe særlig uten at man ser moderatorer gjøre noe som helst med det. Vil tro begge trådene gjelder et tema av det man kan kalle en alvorlig art.
  13. Jeg forstår bakgrunnen for at enkelte internett-tilbydere tar i bruk CGNAT men jeg kan ikke se det som en fordel for kundene når det gjelder bruk av internett. Nå er det flott at Altibox kan ordne dette for dem som trenger det der de benytter seg av CGNAT, men det er enkelte internett-tilbydere som ikke har noen løsning for de som har behov for å åpne porter, få tilgang til utstyr fra utsiden av husets fire vegger, herunder eksempelvis Telia trådløst bredbånd som kun tilbyr CGNAT. Du kan ikke en gang betale for fast ip eller tilsvarende for å komme rundt det.
  14. Mine foreldre har Fjordkraft Mobil og er fornøyde, selv etter overgangen til Telia-dekning. Telia har faktisk bygget ut 5G i fjorden hvor gården vår ligger mens Telenor enda ikke har fått mer enn 4G på plass der. Det var motsatt med 3G, Telenor kom med dette flere år før Telia klarte å bygge ut mer enn 2G-dekning. Opplever også at Telenor fortsatt har best dekning på de vestlands-veiene jeg kjører mye langs, men forskjellen har blitt mindre med årene.
  15. Så da setter du betegnelser som israel meningheten på dem, altså du benytter deg selv av hersketeknikker som du kritiserer andre for å bruke. Kritikk mot Israel er det flust av i denne tråden. Med begge sider så mener jeg at noen har større medlidenhet med Palestina og andre med Israel og det er vel et fåtall som prøver (klarer) å være nøytral. Folk virker å ha valgt side ut i fra mye av diskusjonene her inne. Det er et særdeles polariserende emne og jeg syntes det er positivt at vi har for eksempel @Rhabagatz med i diskusjonen som har mange interessante poeng selv om jeg er uenig i en del. Han ble ufrivillig eksempel da jeg reagerte på enkelte ting han har skrevet tidligere som kan tokes som å legitimere noen av Hamas sine handlinger ved å kalle dem en motstandsbevegelse (les; ikke drap på sivile, som han selv har påpekt). Jeg ser på dem som en terrororganisasjon men jeg ser ikke på Hamas som synonymt med Palestina. Og Israel har sine svin på skogen. Propagandaen går begge veier.
×
×
  • Opprett ny...