Jump to content

Hedonism

Medlemmer
 • Content Count

  4102
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Hedonism last won the day on June 25 2018

Hedonism had the most liked content!

Community Reputation

904 :)

1 Follower

About Hedonism

 • Birthday 05/06/1981

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

19436 profile views
 1. Hedonism

  Elbil-tråden

  Takk Dette fikk vi til en grei pris fra forhandleren ved kjøp av bilen så det ble ikke tatt noe aktivt stilling til hvilken type forsegling det var snakk om. Jeg trodde først den var av typen Ditec men etter jeg sjekket så viser det seg å være noe som heter Ceramic guard. De som legger denne på bilen har jeg veldig god erfaring med i forhold til bilpleie fra biler vi har hatt inne til rens hos dem før, og de er brukt av flere lokale bilforhandlere i nærmiljøet til klargjøring o.l. Har kun erfaring med lakkbeskyttelse fra Ditec på tidligere biler og kan ikke si annet enn at vi har vært fornøyd med det de har levert og håper vi blir det med Ceramic guard også.
 2. Hedonism

  Elbil-tråden

  Jeg har ikke hørt fra selger men kjørte tilfeldigvis forbi forhandleren i dag tidlig og der stod bilen vår på lading, fortsatt delvis innpakket i beskyttelse fra frakten og med plast rundt seter og ratt. Så da er nok det som står på planen hos forhandler å få lagt på lakkbeskyttelse, montert skvettlapper og til slutt klargjøre bilen før det blir utlevering i løpet av en uke eller to.
 3. Hedonism

  Elbil-tråden

  Gratulerer! Den ser kjempeflott ut, stilig farge og felger 🙂 Skikkelig shiny i lakken! Jeg fikk e-post fra Audi (Møller) i dag med emnet "Nå er det like før" men har ikke fått noe status fra selger på hva som er forventet leverings-uke utover en gang i månedsskiftet mai-juni. Det tyder på at bilen er gått i produksjon i hvert fall.
 4. Takk for innspill og råd, dere bekreftet inntrykket mitt med at en iPhone 12 er mer enn bra nok i dette tilfellet og en 12 Pro gir for lite i forhold til prisforskjellen. Så da ble det en blå iPhone 12 128 GB, hentet den hos Eplehuset Åsane (Bergen) i kveld. Og det er faktisk første gang jeg har studert en blå iPhone 12 skikkelig, wow for en stilig farge. Synd den blir skjult i et deksel 99% av tiden. Kjøpte med et skinndeksel fra Apple i fargen Baltic Blue som bør passe greit til den. Litt kjedelig å måtte åpne esken før mobilen blir gitt bort, men må få på skjermbeskytter fra dag en og like greit å få det gjort før mobilen er tatt i bruk så fikk de til å legge det på i butikken.
 5. Ah, stemmer det ja ser jeg. Vet ikke helt hvor jeg fikk 1 GB fra men ja det er en 2 GB mer minne i Pro-versjonen. Tror ikke det vil ha så mye betydning for hun som skal bruke mobilen dog.
 6. Jeg skal kjøpe iPhone 12 i gave denne uken og ser det er tilbud på 128 GB til rett over 9500 kroner hos flere butikker. Valgte klikk og hent hos den lokale Eplehus-butikken som hadde fargen jeg tenker å kjøpe (blå) på lager men før jeg plukker den opp vil jeg sjekke ut hvor mye mer man får for å velge Pro-utgaven av 12'eren. Ser 12 Pro koster godt over 12000 kroner med samme lagringsplass, en prisforskjell på oppi 3000 kroner nå som 12'eren er på tilbud. Når jeg ser på spesifikasjonene og tester (Yotube, nettsider o.l.) så er det etter mitt syn veldig lite ekstra man får i Pro-utgaven i denne generasjonen av iPhone. Selv bruker jeg 12 Pro Max som har litt bedre kamera enn vanlig Pro men det er marginale forskjeller der også utover at Max selvfølgelig har en del større skjerm og bedre batteritid. Er det noen her som ser noen god grunn til å betale ekstra for 12 Pro? Tror hun som skal få mobilen kan leve fint uten telelinse, Lidar-sensoren og med 2 GB mindre minne enn man får i Pro-utgaven. Hun pleier å beholde mobiler i ca to år om gangen og oppgraderer fra en iPhone XR. Jeg tenker iPhone 12 blir en fin oppgradering fra XR med OLED-skjerm, bedre kamera med nattmodus, vidvinkel-kamera og 5G. 5G er kanskje ikke så nøye i dag men blir det gjerne fort om ett år. Edit: Korrigerte forskjellen i minnestørrelse mellom 12 og 12 Pro til 2 GB, ikke 1 GB som jeg opprinnelig skrev. Takk til @Betroz for korreksjon.
 7. Jeg stemmer i med de andre her, om du kjøper S20 FE så velg for all 5G-versjonen pga Snapdragon-prosessor som gir bedre batteritid og ytelse sammenlignet med 4G-versjonen som har Exynos.
 8. Tok en ikke-vitenskapelig sjekk av hvordan standby blir påvirket av 4G vs 5G-dekning på ene soverommet i boligen vår med 12 Pro Max'en. På det nevnte soverommet så får jeg svak dekning som i 1 strek med 4G og full dekning som i 4 streker med 5G når mobilen ligger på nattbordet. Så det er altså veldig bra 5G-signal ifølge mobilen og svakt 4G-signal. Slo av Wifi pluss wifi-tale og lot mobilen ligge med 5G-dekning ene natten og 4G-dekning den andre. Fulladet batteri i 23-tiden og deretter lå mobilen i ro på samme plass til klokken 08:00. Satte den til ikke-forstyrr så ikke skjermen skulle lyse opp med meldinger o.l., det er uansett lite aktivitet på mobilen etter midnatt for mitt vedkommende. 5G-dekning: 100% -> 96% etter ca 9 timer i standby 4G-dekning: 100% -> 98% etter ca 9 timer i standby Så selv med full 5G-dekning og svak 4G-dekning på samme plassering så falt batteriet altså 2% mer med 5G-dekning. Ikke stor forskjell og det er jo ikke en vitenskapelig test siden faktorer jeg ikke kan sjekke kan ha vært gjeldende som påvirker batteritiden, eksempelvis variasjoner i mobilnettet, at mobilen har synkronisert noe ekstra i bakgrunnen (e-post, iCloud++) ene natten mot den andre med mer. Resultatet understøtter ihvertfall opplevelsen min om større batteribruk med 5G vs 4G, både i standby og ved bruk. Edit: Jeg sjekket finnsenderen.no og det er ingen Telenor-antenner i nærheten som har fått 5G-dekning i følge kartet, blir interessant å se hvor de har plassert 5G-senderen som gir dekning hos oss siden den gir bedre dekning enn nærmeste 4G-sender. Telia har plassert en (for meg) ny sender med blant annet 5G ca 100 meter i luftlinje fra boligen og er vel kanskje ikke umulig at Telenor har fått noe på plass i samme området, bare at kartet ikke har fått dette med seg enda.
 9. Det står i samme sak hos NRK hvorfor det de gjorde var ulovlig, i siste avsnittet: Påtaleleder i Nordland politidistrikt, Stig Morten Løkkebakken, sier et hotellrom skal defineres som et leid lokale der maksimalt 10 personer kan være til stede i de nasjonale bestemmelsene, men; – I Bodø kommunes midlertidige forskrift av 12. mars 2021 §5 er det nedfelt et generelt forbud mot arrangementer. Unntaket er begravelser/bisettelser og arrangørcrew for digitale møter med maksimalt 5 stykker, skriver Løkkebakken til NRK. NRK kunne for å tydeliggjøre hva som var det ulovlige her i starten av saken kun tatt med ene punktet av de tre de ramset opp i kursiv, nemlig: Det er ikke tillatt å gjennomføre arrangementer, med unntak av begravelser og bisettelser. Som andre har nevnt så er hotellrommet et leid lokale og dermed blir dette å anse som et arrangement. 🙂
 10. Jeg hadde 5G avslått helt fra jeg fikk mobilen i fjor til jeg så at det var kommet 5G-dekning i boligen vår i Bergen og da slo jeg det på. Tror ikke du vil oppleve det som en diger forskjell men jeg er helt sikker på at det trekker mer strøm med 5G vs 4G påslått selv når man kun bruker wifi og 5G-dekningen er der for å gi ringe- og meldings-dekning. Hadde vært interessant å se noen teste dette mer vitenskapelig dog nå som mobilen har vært ute en stund med 5G vs 4G og nyere versjon av iOs 14 enn mobilen kom med. Da iPhone 12-modellen ble lansert så viste jo enkelte tester fra USA opptil 20% mer batteribruk med 5G påslått mot 4G, men da i syntetiske tester (kontinuerlig bruk av nettleser eller benchmark) som ikke alltid speiler hvordan flertallet av oss bruker mobilen. Eksempler på dette fra T3.com og Tomsguide.com.
 11. Tja, jeg har hatt 5G påslått i såkalt i auto-modus siste måneden etter vi fikk 5G-dekning i ene boligen vår i Bergen og mener det er merkbart dårligere batteritid på 12 Pro Max'en når 5G er påslått. Selv om jeg har mobilen tilkoblet wifi så virker det som om 5G-modemet trekker noe mer strøm enn med 4G. Jeg har stort sett fem streker med 5G-dekning overalt i boligen mens jeg kun har 1-2 streker med 4G-dekning. Så jeg tenkte at jeg ville få bedre batteri grunnet tilsynelatende bedre dekning men den tanken har ikke slått til. Dette gjelder selv når jeg er i boligen hele dag med bra 5G-dekning, det er jo logisk at det blir dårligere batteri om jeg vandrer mellom områder med og uten 5G siden den vil bruke mer strøm på å lete etter 5G-dekning når det ikke finnes. Dette er selvfølgelig helt ikke-vitenskaplige observasjoner, men vil tippe det er snakk om en reduksjon på 10%-ish prosent i reell brukstid med 5G påslått.
 12. Jeg ser på fiber som mer fremtidsrettet enn såkalt hybridfiber eller 5G da uthastighet vil ha mer og mer betydning i fremtiden med alt fra hjemmekontor hvor man kjører utgående videostream i møter, økende backup-behov, deling av videofiler o.l. Så jeg bestilte fiber fra Altibox så snart dette ble vedtatt utbygget i området her og vil når det er på plass gå fra Telia hybridfiber 100/10 til 100/100 med fiber for samme månedspris som jeg betaler Telia i dag. Telenor har valgt å gå for å levere bredbånd over mobilnettet her i området og har nylig fått 5G-dekning på plass. Så de tilbyr opptil 60/60 for høyere månedspris enn 100/100 på fiber og når jeg tester 5G-hastigheten i boligen med iPhone 12 Pro Max mot Telenor så er det mer enn nok båndbredde ned (oppi 500 mbits) mens ut-hastigheten varierer mellom 10-40 mbits alt etter når på døgnet jeg tester. Så jeg ville holdt meg til bredbånd levert via kabel så langt det er mulig fremfor å tro 5G blir et fornuftig alternativ så lenge du må dele på kapasiteten og den dermed ikke vil kunne være garantert det du betaler for hele døgnet. Med fiber (og hybridfiber) kan du forvente å ligge på hastigheten du betaler for hele tiden.
 13. Når jeg bestilte fiber fra Altibox for litt over ett år siden så hørte jeg med Get, nå Telia, om de hadde planer for å oppgradere slik at man kunne få bedre ut-hastighet enn 10 mbits vi har i dag. Dvs det er vel mulig å få 25 mbits opp men da med mye dyrere abonnement og de sa det var uaktuelt med utbygging i vårt område . Dette er sentralt i Bergen med mange eneboliger og hus med leiligheter spredt rundtom. Interessant at de kan bygge om til å levere synkront over koaks men tvilsom at det skjer her med det første siden vi er mange enkelt-kunder spredt rundtom i nabolaget og ikke minst siden de legger fiber i gaten som nok kommer til å stjele en del kunder fra dem i tillegg.
 14. Jeg har veldig god erfaring med TP-Link sine to systemer, M9 Plus og M5 (Wifi 5). Veldig enkle å sette opp, bra app og gir god trådløs-dekning. En stor fordel hos TP-Link er at alle enheter kan være enten mesh-punkt eller ruter og du kan kombinere ulike Deco-sett i samme nettverk. Så det er enkelt å utvide med flere mesh-punkt om du skulle trenge dette ved å kjøpe nye pakker med en til tre enheter. I ene boligen vår på tre etasjer med litt over 300 kvm full av tykke tømmervegger, gulv med vannbåren varme og tre piper som går igjennom huset grunnet ildsteder i mange av rommene så dekkes hele huset, garasjen og terrassen med fire M9 Plus-enheter. Jeg kunne nok holdt meg til tre M9 Plus´er om jeg kun skulle dekket huset og terrassen men da blir trådløs-dekningen litt for ustabil i garasjen da denne rett og slett er en tjukk betongkloss hvor det hjelper med en ekstra mesh-enhet for å gi god dekning der også. Jeg har ellers satt opp TP-Link M9 Plus og M5 i svigerforeldrene sin bolig (fem M5-enheter for å dekke et svært hus pluss nabobygg), hos mine foreldre (to M9 Plus-enheter) og hos min søster med familie (tre M5-enheter). Har aldri opplevd så lite telefoner om "hvorfor fungerer ikke nettet nå" som etter man gikk over til TP-Link sine mesh-sett sammenlignet med tidligere ruter-løsninger de har hatt og for å sitere et gammelt Apple-utsagn; It just works. De fleste settene er satt i ruter-modus og som erstatning for original ruter mens jeg har også god erfaring med å bruke dem som aksesspunkt. Boligene har en blanding av ADSL (20/1 mbits), fiber (100/100 mbits)og nett levert over radio-link (40/20 mbits). I leiligheten vår i byen hvor vi har 100/10 mbits og snart får innlagt fiber så bruker jeg Netgear Orbi RBK50 AC3000-ruter (Wifi 5) med et mesh-punkt av typen Orbi Voice som fungerer helt topp. Her er det snakk om en leilighet på litt over 80 kvm og når jeg ser etter trådløse nettverk i nærhet så får jeg opp 38+ stykker nå så man trenger noe som tåler litt forstyrrelser og har litt bra med sendestyrke. Grunnen til at jeg gikk bort fra TP Link M9 Plus i leiligheten og over til Netgear Orbi er at jeg opplevde at M9 Plus falt ned på 2,4ghz innimellom som førte til at overføringer av filer mellom laptop og NAS-serveren gikk en god del tregere enn ønsket. Et alternativ var å slå av 2,4ghz-nettet men da fikk jeg for dårlig wifi-dekning på verandaen. Dette opplever jeg ikke på gården vår med samme bruksområde og M9 Plus´ene så tror rett og slett Netgear Orbi´en takler forstyrrelser fra andre trådløse nettverk bedre da jeg ikke opplever å falle ned fra 5ghz til 2,4ghz uten logisk grunn med Orbi. En negativ ting med Netgear Orbi er at ekstra mesh-punkt er kostbare og ofte lite tilgjengelig for kjøp og om du kjøper en to- eller tre-pakning så er ene noden definert som ruter og kan ikke brukes som selvstendig mesh-punkt (kalt satellitt). Med 500/500 bør du gå for minimum ett sett med mesh som er AC2200 eller mer og ikke dumt å gå for Wifi 6 når du først er i gang. Det er innimellom tilbud på Netgear Orbi RBK752 (Wifi 6) til rundt 4000 kroner eller TP-Link sine X20 og X60 (Wifi 6) hvorav jeg tror X60 vil være best for deg med hastighetene du får tilgjengelig. X60 har vært nedi 3000 kroner på tilbud.
 15. Flertallet i Gjenopptakelseskommisjonen mener at det ikke fremstår som en bevisst handling fra verken VK eller JHA at de først i tredje avhør opplyste om møtet med Rødsvik i 18-tiden ved Svarttjønn. Så flertallet i kommisjonen ser ikke ut til å tro dette var et forsøk på å skaffe seg alibi at de ikke tok dette opp, noe som har vært diskutert en del her i tråden de siste dagene. Dette fordi det for JHA ville vært gunstig å påstått dette i forhold til hans situasjon etter han hadde erkjent flere straffbare forhold, hvor en påstand fra JHA om at man utelot å fortelle om dette møtet for å gi hverandre alibi ville styrket hans forklaring som impliserte VK. Fra rapporten side 342 som blant annet viser til JHA sin politiforklaring rundt dette forholdet: Flertallet legger videre til grunn at også Jan Helge Andersen, på et tidspunkt hvor han allerede hadde erkjent å ha knivdrept den ene jenta, og nærmere beskrevet hvordan Viggo Kristiansen voldtok jentene og tvang han til å drepe den ene, fastholdt at det var riktig at de hadde glemt møtet med lederen fra Onsdagsklubben. Flertallet viser her til Jan Helge Andersens politiforklaring av 18.09.00, s. 5 fjerde avsnitt: «Siktede ble spurt om det var bevisst at verken han eller Viggo opprinnelig hadde fortalt at de møtte Rødsvik aktuelle dag. Siktede svarte at det ikke var bevisst. Verken Viggo eller siktede hadde husket på at de møtte ham den aktuelle dag. Det var først da Viggo tilfeldig møtte Rødsvik – at Rødsvik fortalte at han hadde møtt siktede og Viggo i Baneheia». Flertallet vil påpeke at Jan Helge Andersen, da han ga politiforklaringen 18.09.00, ikke hadde noe motiv for å forklare seg usant om dette. Derimot hadde han mye å tjene på å forklare at de i felleskap og bevisst hadde holdt tilbake opplysninger dersom dette var riktig. Situasjonen var tross alt den at Viggo Kristiansen nektet enhver befatning med de straffbare handlingene og at Jan Helge Andersen risikerte å sitte alene igjen med skylda. Dersom han i en slik situasjon var kjent med forhold som kunne svekke Viggo Kristiansens forklaring, er det vanskelig å forstå at dette ikke fortelles. Når Jan Helge Andersens forklaring på dette punkt støtter opp rundt Viggo Kristiansens forklaring, kan ikke flertallet se at det foreligger sterke holdepunkter for at Viggo Kristiansen bevisst har holdt tilbake opplysningene om at han i en tidsperiode før jentene drar inn i Baneheia, er inne i Baneheiaområdet i 1-2 minutt og at han da møter både Jan Helge Andersen og vitnet fra Onsdagsklubben.
×
×
 • Create New...