Jump to content

Hedonism

Medlemmer
 • Content Count

  3903
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Hedonism last won the day on June 25 2018

Hedonism had the most liked content!

Community Reputation

816 :)

About Hedonism

 • Birthday 05/06/1981

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Takker for tips, jeg har kikket på Lenovo sine maskiner også. Nå har jeg Dell fra jobben og en grei Dell USB-C dock som arbeidsgiver har gitt meg så da slipper jeg noen ytterligere kostnader om jeg går for en bærbar med USB-C-utgang som støtter dock med lading, skjerm og tastatur. Ble til at jeg bestilte XPS 9380 Ubuntu-versjon fra DustinHome i formiddag, så skal jeg installere Windows 10 på den så snart jeg får den i hende. Siden en XPS 9380 med samme spesifikasjon med Windows 10 blir betraktelig dyrere så føler jeg at jeg får en ganske premum laptop til under 10.000 kroner. Jeg fant ikke Windows 10 Home-lisensen jeg mente jeg hadde liggende ubrukt men får gratis Windows 10 Pro-lisens fra arbeidsgiver når jeg sjekket med dem. Så da er jeg i mål med en flott bærbar til under budsjettet på 10.000 kroner. Selvfølgelig ville 16 GB RAM og 512 GB SSD vært å foretrekke men det er ikke snakk om tung bruk, vi kommer nok mest til å surfe på den, laste ned ymse filer, MS Office-arbeid og noen spesialprogrammer brukt i forbindelse med fruktproduksjon. Det jeg liker med Dell'en er at den virker å ha veldig bra byggekvalitet, godt tastatur og pekeplate og en skikkelig lyssterk skjerm. Det jeg håper jeg ikke får problemer med er høylytt coil whine og vifter som virker å være noe ustabile på enkelte 9380'er enten ved å kjøre i tide og utide eller lage ekstra ulyd når de spinner opp som i ytterste fall krever service. Var innom en lokal Elkjøp tidligere i uken og fikk trykket litt på en del maskiner de hadde utstilt, inkludert HP Envy XPS som jeg vurderte men jeg ble ikke helt overbevist av den. Byggekvaliteten virket grei og skjermen lyssterk nok men viftene spinte opp etter jeg åpnet fire-fem tabs i Edge. Mulig dette kan stilles på men jeg bare fikk ikke "godfølelsen" når jeg trykket på den en stund. De hadde en 9380 også utstilt, den ga veldig godt inntrykk som beskrevet over. Jeg lurte litt på Microsoft Surface Laptop 3, jeg har hatt en Surface Laptop tidligere men jeg ble aldri 100% fornøyd med den og det var særlig at skjermen flimret innimellom, noe jeg har lest er trøbbel med på 3'eren også ved at enten skjermdriveren eller noe annet skaper problemer. Prisen var også rimelig høy, selv om den har nedsatt pris hos enkelte nettbutikker nå, 12490 kroner for i5 med 8 GB RAM og 256 GB SSD. Da ble 9380'en med i7 og ellers samme spesifikasjoner til 9490 kroner et bedre kjøp selv om jeg må gjøre en liten jobb for å installere Windows på den. Det er uansett en engangsgreie å få gjort, så blir det å fjerne Ubuntu helt og kjøre ren Windows i fremtiden.
 2. Jeg sjekket LG C7 65-tommeren vår i går med helt hvit skjerm og ser at et magenta-stikk i deler av bildet, ca 30% av skjermbildet og da mest på toppen til venstre. Har hatt TV'en i flere år uten å reagere på det i daglig bruk men kan skjønne det blir mer merkbart når nærmere 80% av skjermen har et slik fargestikk. Er spent på hvordan LG C9 77-tommeren er på dette når vi skal ta den i bruk i helgen. 😬
 3. Vi har brukt Apple TV 4K i noen år med blant annet LG sine OLED-tv'er, det jeg liker med den er det gode app-utvalget (bruker Plex, Netflix, YouTube, NRK, AppleTV+, Canal Digital med flere), støtte for Dolby Atmos-lyd, støtte for SDR, HDR og Dolby Vision-bilde og at den kan sette til å automatisk svitsje mellom de nevnte bildeformatene og bildefrekvens (23, 24, 50 og 60Hz) ut i fra innholdet den viser. Har kun et eldre Samsung LED-TV stående på et gjesterom som har et altfor tregt brukergrensesnitt og dårlig app-utvalg etter dagens standard men har sett at de nye Samsung-modellene har veldig bra app-utvalg og kjapt brukergrensesnitt. Så jeg kan ikke sammenligne direkte mellom din TV og Apple TV 4K men jeg tror du vil bli fornøyd med en Apple TV 4K og det er jo bare som nevnt over å kjøpe hos noen som tilbyr åpent kjøp og levere tilbake om den ikke faller i smak. Jeg er ikke kjempeimponert over appene på LG OLED'en vår og dermed blir Apple TV'en førstevalget for all underholdning i boligen vår. Hovedgrunnen er at Plex som vi bruker mye ikke støtter direkte avspilling på de meste av innhold vi spiller av i LG sin Plex-app og krever at lyd og bilde må transkodes ved avspilling som igjen forringer kvaliteten. Og LG har ikke en app for Canal Digital satelitt-tv som vi benytter, noe jeg vet Samsung tilbyr på sine tv'er, så for å få dette blir Apple TV 4K førstevalget.
 4. I meldingen sendt fra Elisa som er limt inn på forrige side i denne tråden så gjelder det fra og med i morgen, 11 desember. Meldingen begynner med «December 11th 2019 on» som vil si fra 11. Desember og fremover.
 5. Jeg skal kjøpe en ny bærbar med budsjett på rundt 10.000 kroner med ønsket skjermstørrelse mellom 13-14", minst 8GB RAM og 256 GB SSD og lav vekt (under 1,5 kg). Har i dag en Macbook Pro 13" 2018 Touchbar som jeg bruker daglig mens den nye bærbaren skal benyttes i næringsvirksomhet på gården vår og må ha Windows da enkelte av programmene vi trenger ikke finnes til Mac. Jeg har Windows på Mac'en men den maskinen vil primært være i bruk i en annen bolig vi har så dermed trenger vi en Windows-maskin også. Har en USB-C dock fra Dell som jeg har fått av jobben til bruk på hjemmekontor så det er et must at bærbaren støtter dock med lading og skjerm via USB-C. Har kikket på følgende tilbud fra Dustin Home, Dell XPS 13 (9380) Ubuntu til 9490 kroner: https://www.dustinhome.no/product/5011127135/xps-13-9380-ubuntu Da får jeg en i7-prosessor, helt grei mengde RAM og lagringsplass til under 10.000 kroner. Har en ubrukt Windows 10 Home-lisens tilgjengelig og tenkte å installere dette og fjerne Ubuntu. En XPS 13 9380 med Windows, i7-prosessor og samme spesifikasjoner vil jo fort koste 14-15k. Det som gjør meg skeptisk til XPS'en er at de ifølge forum har en del trøbbel med coil whine men ellers virker det som en overbevisende maskin. Har brukt Dell-maskiner i flere år via jobben og har opplevd det som stabile maskiner med god byggekvalitet. En annen maskin jeg lurer litt på er HP Envy x360 til 9990 kroner hos Elkjøp med 1200 kr i "cashback" fra Microsoft: https://www.elkjop.no/product/data/barbar-pc/32630/hp-envy-x360-13-ar0802no-13-3-2-i-1-barbar-pc-sort Er noe skeptisk til AMD-prosessoren i den maskinen og en del som klager over utfordringer med viftestøy men ellers virker det som greie spesifikasjoner med bra mengde RAM og lagringsplass for prisen og ikke minst en veldig lyssterk skjerm. Dette blir jo en litt annerledes maskin enn XPS'en og ser for meg at vi kommer til å bruke den til litt enkel streaming med mer utover rent arbeid og da er jo ikke så dumt om maskinen er god på multimedia også. Arbeidsgiver har en avtale hvor man kan kjøpe de samme Dell-modellene som de deler ut til de ansatt til rabattert pris og jeg kan få en Dell 7300 FHD med i5-8365U, 16 GB RAM og 512 GB SSD til 8000 kroner: https://www.dell.com/no-no/work/shop/productdetails/latitude-13-7300-laptop/s034l730013ndc Den kommer med tilsvarende garanti som privatkjøp og er samme bærbar som jeg bruker i jobbsammenheng. Det jeg liker med den er god byggekvalitet, veldig bra batteritid og lite støy selv under hardere bruk. Det som trekker ned er dårlige høyttalere, en skjerm som kunne vært mer lyssterk og at trackpaden ikke er den beste. Noen her som har noen anbefalinger å komme med eller kommentarer rundt de tre maskinene jeg nevner over? Det er sikkert mange flere modeller som er jeg burde se på og det føltes som en jungel der ute med alle modellene som finnes.
 6. Håper skjermen er bra på den ja, er kjedelig om den må byttes da det er en del timers tur til nærmeste Elkjøp om den må byttes. Det er jo alltid en risiko ved kjøp av TV-skjermer uansett teknologi at du kan få en som har feil i bildet, enten det er eksempelvis lyslekkasje med LED-tv'en eller som du nevner fargestikk på OLED'en. Da jeg kjøpte 77-tommeren så gikk jeg torsdag morgen i butikk som hadde den på lager og handlet siden du som medlem av Elkjøp sin kundeklubb kunne få ting til black friday-priser allerede torsdagen. Var vel sikkert større etterspørsel etter 65-tommeren så den forsvant nok kjappere ut fra butikklagrene enn 77-tommeren gjorde men da Black Friday gikk i gang på nettsiden så var det ikke mulig å bestille den etter å ha stått i kø i en time for å komme inn på nettsiden. Jeg skal knipse noen bilder når vi henger den opp i helgen
 7. Skal henge opp 77-tommeren av LG C9 neste helg, den ble levert til gården vår i går. Tenker vi blir to-tre personer når vi skal henge den opp. Har kjøpt en Sony Atmos-lydplanke med trådløse bakhøyttalere fra Komplett som også skal monteres og henges opp. Gleder meg til å se billedkvaliteten til C9, selv om jeg ikke tror det er en revolusjon fra 65-tommers LG C7'en jeg er vant med fra før. Billedkildene blir Apple TV 4K (Netflix, Plex med mer), Canal Digital Parabol via CAM-modul rett i TV'en og en Samsung Blu-ray spiller.
 8. Min svoger har Sony sin XG85-modell i 85 tommer og ser mye fotball, blant annet via TV 2 Sumo. Når jeg har sett på dette hos han så føler jeg det er lite utfordring med bevegelser, Sony er veldig bra på dette. Tidligere brukte han Playstation 4 sin Sumo-app og denne førte til en del hakking og middels bildekvalitet men etter overgang til AppleTV 4K økte billedkvaliteten betraktelig. Så kilden til hvor du streamer Sumo fra vil ha vel så mye å si for kvaliteten på bildet som kun TV'en sin kvalitet. Jeg har inntrykk av at TV 2 ikke har verdens beste bitrate på fotballsendingene sine uten at jeg har kilder på dette for hånd og dette vil jo påvirke kvaliteten også. En annen ting er om kameratene dine har slått på en del billedbehandlingsvalg i TV'ene som skal gi glattere bevegelser så kan dette fort virke mot sin hensikt når det er mye raske bevegelser på skjermen da billedbehandlingen rett og slett ikke klarer å henge helt med og det fører til støy i bildet og uklare bevegelser slik du beskriver. Min erfaring med QLED er med Samsung sin Q70R over en lengre tidsperiode og denne virker å håndtere mye bevegelse i bildet helt greit om du har en god kilde tilkoblet og ikke slår på alt av billedbehandlingsvalg som skal glatte over (Q)LED-teknologiens svakheter med bevegelser i bildet. Jeg har dog inntrykk av at Sony er en av de beste på å takle utfordringer med bevegelseshåndtering som eksempelvis fotballkamper gir. Fotballkamper på LG C7'en vår fungerer stort sett bra, du kan se noe støy rundt ballen når den er i rask bevegelse i enkelte tilfeller men stort sett klarer den fint å henge med på det som skjer på skjermen uten større utfordringer.
 9. Vi har brukt LG sin 65-tommers C7-OLED siden 2017 uten å tenke over hva vi ser på og aldri opplevd permanent innbrenning. TV'en fungerer like bra i dag som da vi fikk den. Vi gjorde ikke noe spesielt da vi fikk den, tok den i bruk og gjorde en kalibrering av bildet etter TV'en hadde vært i bruk i rundt en måned og har vært veldig fornøyd med bildekvaliteten siden. Gjorde ny kalibrering når vi gikk over til å bruke AppleTV 4K som hovedkilde til det meste av underholdning siden denne både støtter Dolby Vision og HDR, og bildet er fortsatt kjempebra med topp sortnivå og flotte farger. Den største kritikken jeg kan komme til mot C7'en er at LG sine billedbehandlingsprogram for bevegelse, TruMotion og Real Cinema, ikke er på samme nivå som Sony og Samsung sine løsninger for å skape naturlig bevegelse i bildet. Om jeg slår av all billedbehandling for bevegelse så blir bildet irriterende "hakkete" når det er bevegelse og det tok en stund før jeg fant en innstilling som ga naturlig bevegelse uten å tilføye mye artifakter eller støy i bildet. Ut i fra tester og det lille jeg har sett av C9 i virkeligheten skal denne modellen være en betraktelig forbedring på dette området men det gjenstår å se når TV'en kommer i hus om litt. Blir gøy med skikkelig størrelse på TV'en også med sine 77 tommer, selv om den kanskje ikke objektivt sett er verdt 24.000 kroner mer enn 65 tommeren. Jeg var i England nylig og kikket på LG sin 88 tommers 8K-OLED som var utstilt hos Selfridges, litt av en TV men kan ikke helt se poenget når tilnærmet ikke noe innhold er i 8K enda. Størrelsen var veldig fin dog, enda mer kinofølelse enn 77 tommeren. Prisen var oppunder 300.000 NOK som nok gjør den uaktuell for de fleste vanlige norske lønnsmottakere.
 10. Jeg kjøpte en 77-tommers LG-tv, OLED77C9, hos den lokale Elkjøp-forhandleren til 39.990 kroner torsdag morgen og gleder meg til å koble denne opp om en uke når den leveres til gården vår. Blir skikkelig artig med en 77-tommers TV, det stod mellom denne og Sony sin 85-tommers LED-tv KD-85XG9505 (29.990 kr) eller Samsung sin 75-tommer QLED-tv QE75Q90R (34.990 kr). LG´en var dyrest av de tre men jeg har i dag en LG 65-tommers OLED fra 2017 som fungerer flott i leiligheten vår og syntes det er vanskelig å velge noe annet enn OLED pga jeg irritererer meg over LED/QLED sitt dårligere sortnivå. I tillegg vil TV´en henge i en stor stue hvor ikke alle sitteplasser vil være rett foran skjermen og der vil LED/QLED-tv´ene fort miste bildekvaliteten når man sitter på siden av skjermen sammenlignet med synsvinkelen til OLED. Jeg har kikket en del på LED og QLED-tv´ene som finnes og de har absolutt en del styrker som høyere lysnivå, ingen fare for innbrenning og generelt bra billedkvalitet men for vår bruk tror jeg LG´en blir en flott TV. Er det noen i denne tråden som har erfaringer med C9-modellen fra LG, gode og dårlige? Har lest en del i forumtråder hos AVSforums og det er alltid noen som er veldig fornøyd eller misfornøyde, så interessant å lese ulike perspektiv på modellen.
×
×
 • Create New...