Jump to content

Hedonism

Medlemmer
 • Content Count

  3986
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Hedonism last won the day on June 25 2018

Hedonism had the most liked content!

Community Reputation

843 :)

1 Follower

About Hedonism

 • Birthday 05/06/1981

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

18807 profile views
 1. Tror det er lite sannsynlig at touch id kommer tilbake i noen av modellene som lanseres i høst. 5G kommer nok i høst men jeg vil tro det ikke har så mye å si om man mangler dette i et par år fremover siden 5G-nettet såvidt er utbygd. Jeg husker med 4G at jeg hadde det avslått på de første mobilene mine som kom med 4G da det sjelden var 4G-dekning der jeg oppholdt meg og det stjal batteri ved å søke etter dekning mobilen rundt 90% av tiden aldri ville finne. Men selvfølgelig, om 5G-utbyggingen skjer i rasende fart fremover kan det være relevant, men det er jo ikke aktuelt med iPhone i dag om du absolutt må ha 5G. Da må du vente til høsten. Min samboer brukte iPhone XR i ca ett år og var veldig fornøyd med den. Selv om hun gikk fra en betraktelig mindre mobil i fysisk størrelse, iPhone 7, så ble hun vant til størrelsen etter kort tid og nå er det ikke noe problem å leve med en 11 Pro Max som er enda større. Overgangen til FaceId var ikke noe stor greie, hun ble vant med det etter kort tid. Personlig liker jeg det bedre enn TouchId etter å ha brukt FaceId siden iPhone X´en i samspill med ulike Android-mobiler som har fingeravtrykkleser. Det jeg liker ved det er at det sjelden feiler og når jeg jobber på gården er jeg ofte skitten på hendene som får fingeravtrykkleseren til å feile mens FaceId ikke har noe trøbbel, selv når jeg er innpakket med hette pga regnvær. Men det er nok en smakssak, begge har sine styrker og svakheter. Sveiping mellom apper fungerer greit på 11 Pro Max´en min men jeg sveiper normalt opp og holder for å komme til oversikten over åpne apper når jeg hopper mellom dem, fremfor å sveipe mellom dem med side-sveip med mindre jeg kjapt skal hoppe frem og tilbake mellom to åpen apper. Jeg ville valgt iPhone XR eller XS om jeg skulle ha en rimelig, om man kan kalle noen av iPhonene for rimelig, mobil fra Apple med gode spesifikasjoner som er kraftig nok til å holde koken i flere år fremover. Om du kan strekke deg til en iPhone 11 så får du hovedsakelig et bedre kamera, særlig nattmodus og en ekstra vidvinkellinse. Utover det er det ikke stor forskjell mellom 11 og XR. Siden XS har OLED-skjerm så vil den ha bedre kontrast, dypere sortnivå og bedre lysstyrke men du skal ikke kimse av kvaliteten på LCD-skjermene i XR og 11´eren. For lagringsplass ville jeg prøvd å holde meg til minimum 128 GB for å være fremtidsrettet og om du kommer til å filme litt i 4K men jeg kjenner flere som klarer seg fint med 64 GB mens jeg selv føler 256 GB er absolutt minimum for lagringsplass.
 2. Det kan man. Jeg har brukt datasim med Telia X i en ruter over lengre perioder, du kan gjøre det samme med hovedsim også om du ønsker men da selvfølgelig ikke motta anrop. Det er ingen slike begrensninger på Telenor Next heller, en bekjent har det med datasim som han har tatt i bruk i en ruter på hytten.
 3. Jeg vil ha fiber hovedsakelig grunnet opplastningshastigheten. Deler ofte større filer både i regi av jobb og private ærend, tar backup som fort er oppe i gigabyte-størrelse om man har filmet litt 4K, og da ville det vært kjedelig å gå tilbake til ADSL med en opplastningshastighet på 0,8 mbits som vi hadde tidligere i leiligheten vår. Det ville egentlig ikke vært mulig å få tatt backup innen rimelig tid av de 2-3 TB med data jeg har liggende hos Jottacloud med en slik linje og det går ikke så veldig raskt med de 10 mbits i uthastighet vi har via Get HFC i leiligheten vår heller. Venter på installasjon av fiber fra Bergen Fiber (Altibox) for å få 100 mbits uthastighet og det tipper jeg holder i flere år fremover til vår bruk. Siden vi har leilighet ble installasjonskostnaden for fiber 0 kroner, selv om det ikke er snakk om borettslagsavtale eller noe slik. Telenor kan kun tilby hjemmebredbånd mobil 30/30 mbits til leiligheten som ligger sentralt i Bergen sentrum ca fem minutters gange fra Bryggen i Bergen og fisketorget, de har sikkert latt være å bygge ut annen teknologi her siden Get har levert HFC-linjer i området i åresvis og Bergen Fiber begynte å bygge ut fiber i fjor. Ser ut i fra wifisøk på mobilen at det finnes en del Telenor-linjer i nabolaget ut i fra navn på wifi-nettverkene så enkelte bruker fortsatt ADSL, selv om både HFC og fiber er tilgjengelig i hele nabolaget. På gården vår i Hardanger har vi bredbånd via radiolink med 40/20 mbits som fungerer greit men det er ikke helt på nivå med Get-linjen siden det er litt mer hopp i hastigheten og ping innimellom, som jeg tror kan henge sammen med avstand til sender og forstyrrelser i signalet av værmessig årsak. Men det har vært dønn stabilt når det gjelder oppetid så jeg må si at radiolink ikke står så mye tilbake fra kablet oppkobling, utenom ved gaming hvor lav ping kan ha betydning. Jeg har ikke sett under 10ms ping på radiolinken mens jeg med Get-linjen er nede i 2-3ms via kablet oppkobling. I et utleiehus har vi hjemmebredbånd mobil fra Telenor og det ser ut til å fungere greit, får rundt 30 mbits ned og 15-20 mbits opp på en 30/30 mbits-linje og en ping som stort sett ligger et sted mellom 20-30ms men som i enkelte perioder går oppi 40-50 mbits. De som bor i huset klager i hvert fall ikke. Skulle absolutt ønske at vi kunne få fiber på gården i Hardanger også som i Bergen og ville lett betalt opptil 40k for å å dette lagt inn men det er svært lite sannsynlig at dette vil komme på mange år, om enn noensinne. Det samme gjelder nok 5G, det tok flere år før både 3G og 4G var på plass der inne sammenlignet med når vi fikk det i mer sentrale strøk som Bergen. Og 4G-nettet leveres via mobilsendere som enten står på andre siden av fjorden hvor det finnes fiberlinjer eller via sendere som bruker radiolink til andre siden av fjorden da det ikke er fiber i nærheten på vår side.
 4. GE Mobil har Telenor-dekning og 1 GB-abonnement til 129 kr mnd.
 5. Er samme problem med min iPhone 11 Pro Max med dobbelt-sim påslått. Må deaktivere eSim´et for at Bankid skal fungere, har vært sånn siden man kunne ta i bruk eSim i Norge og jeg tviler på om det kommer noen løsning før Bankid går over til å bli en app og ikke avhengig av simkort lengre, som det er snakk om vil komme en gang i fremtiden.
 6. Nei, det gjelder modeller lansert etter P30 Pro. P30 Pro har full Google-støtte og skal fungere fint fremover mens nyere Huawei-modeller kommer uten støtte for Google sine tjenester og app-butikk.
 7. Min 11 Pro Max fra november i fjor er på 94% nå men så har jeg brukt den en god del med Apple Smart Battery Case pga mye reising frem til covid-19 kom , og utstrakt bruk av dette dekselet skal visstnok ha en ekstra negativ effekt på batteritilstanden ved at den synker raskere enn om du ikke bruker det. Bytter uansett ut mobilen innen ca ett år så for min del er ikke fall i batteritilstanden så kritisk siden mobilen fortsatt leverer grei batteritid men forstår det kan være irriterende å se den falle en del om du tenker å beholde mobilen i flere år.
 8. Jeg nevner at kameraet pleier å eksponerer feil i auto-modus dersom det er veldig store kontraster mellom lyst og mørkt i bildet, at mobilen gjerne skulle hatt stereo-høyttalere, at kameraet sin AI ikke alltid er like smart, at mobilen mangler HD/4K-støtte i streaming-tjenester som Netflix grunnet kun Wideline Level 3-støtte med mer. Jeg opplevde ikke notifikasjonssystemet som noe mer ustabilt enn andre Android-mobiler, jeg hørte iPhonen varsle om innkommende Facebook- eller Messenger-varsler og noen sekunder senere kom samme varslene på Huawei´en. Erfaringsmessig så syntes jeg Android er noe mer ustabil når det gjelder notifikasjoner, det skjer innimellom at Samsung Folden min slutter å varsle om nye eposter eller at Snapchat slutter å varsle før jeg vekker mobilen manuelt. Så her kan jeg ikke si at P40 Pro var verre enn andre og jeg opplevde ikke problemer med dette i testperioden. Jeg deaktiverte batterisparing på Aqua Mail som var epostleseren jeg hadde i bruk for Gmail og mitt eget epostdomene da dette er anbefalt av appen selv men jeg stilte ikke noe spesielt på Snapchat, Facebook eller andre apper jeg ønsker varsler fra og tror ikke jeg gikk glipp av noen varsler. Når det gjelder Huawei har jeg en P20 Pro som reservemobil og denne har jeg ikke brukt nok til å erfare forsinkelser med notifikasjoner men jeg kjenner til at dette har vært en utfordring for Huawei i forhold til batterisparingsalgoritmene deres på tidligere mobiler. Siden jeg bruker iPhone 11 Pro Max daglig så er det ikke veldig uvant at apper og spill lukkes ned i tide og utide når man bytter mellom dem så jeg tror ikke jeg reagerer så mye på det om P40 Pro´en hadde gjort det, men jeg tror P40 Pro er bedre i så måte sammenlignet med iPhonen mens kanskje ikke helt på samme nivå som Fold. Men ikke problematisk nok til at jeg syntes det er noe å klage over i en test av mobilen. Jeg følger jo med på P40 Pro-forumet hos XDA-developers og kan ikke se at det har vært mange poster der om bugs med programvaren, det kom en programvareoppdatering i løpet av testperioden og jeg opplevde ikke noe jeg reagerte spesielt negativt på. Kjenner ikke til problemene til Mate 20 men jeg så ikke noe trøbbel rundt notchen. Det eneste jeg kommer på er at sveiping på låseskjermien når mobilen våknet fra hvilemodus føltes litt treg i å respondere på sveipingen min enkelte ganger, det var kun helt i begynnelsen før jeg satt opp fingeravtrykkleseren og jeg merket ikke noe til det etterpå siden jeg begynte å låse opp mobilen med fingeren fremfor å sveipe bort låseskjermen. Jeg reagerer ikke så sterkt om en mobil "hikker" litt når den starter en app eller spill når jeg trykker på den for 50ende gangen den dagen, da jeg syntes det skjer med alle mobiler jeg har brukt og bruker i det daglige. Det må være noe som går utover produktiviteten når jeg vil gjøre ting på mobilen for at det oppleves som en bug eller om noe rett og slett ikke virker og det følte jeg ikke skjedd med P40 Pro med grunnfunksjonaliteten dens og apper og spill den støttet. Det mest negative for mitt vedkommende var mangel på Google sine tjenester og Play-butikk og de utfordringer det fører med, det føltes vel egentlig som mobilens største bug. Et eksempel på dette var at jeg la inn Plex som jeg bruker til å streame video fra NAS-serveren hjemme og appen lar seg installere, du får logget på Plex-brukeren din men det eneste som fungerer er Plex sin egen reklamefinansierte streamingservice mens innhold fra medieserven er ikke synlig i appen. Om dette skyldte mangel på Google sine tjenester, problemer med Plex vs Huawei sin versjon av Android eller noe annet vet jeg ikke men det kunne like godt vært som at appen ikke starter når jeg tar den i bruk når jeg ikke får gjort det jeg vil med den. Og derfor ble dette noe av det jeg fokuserte på i testen min da folk må være klar over hva de begir seg ut på når de velger en mobil uten støtte for apper og spill du er vant med fungerer på andre Android-mobiler.
 9. Huawei P40 Pro er en glimrende mobiltelefon, med unntak av en stor utfordring Fantastisk byggekvalitet, veldig bra batteritid, spennende kameraløsning med en massiv Leica-kamerasensor, 90hz skjerm, rask kablet og trådløs lading og en kraftig prosessor gjør Huawei P40 Pro til en av de beste Android-mobilene du kan få kjøpt i dag. Det som er synd er at mangelen på Google sine tjenester gjør at du må legge om bruksmønsteret ditt for å få fullt utbytte av mobilens muligheter og ikke minst at en del ting du forventer av en mobil i dag rett og slett ikke er mulig med P40 Pro. Men mer om det senere, først la oss ta en kikk på hva som kommer i esken, design og byggekvaliteten til mobilen. Mobilen kommer pent pakket i esken sin som inneholder selve mobilen, en hurtiglader på 40W, ladekabel (USB-C til USB-A) i tillegg til kablede øretelefoner, ett enkelt deksel i plast og litt dokumentasjon. For å lese mer om og se bilder fra min unboxing av mobilen like etter jeg mottok den så kan dere ta en titt her. I hånden føltes mobilen skikkelig solid, en fin blanding av metall og glass. Det er ikke tvil om at Huawei er gode på å gi et skikkelig førsteinntrykk når du løfter mobilen opp, den ligger bra i hånden og føltes ikke massiv selv med en skjermstørrelse på 6,58 tommer. Skjermen har noe Huawei kaller Quad -Curve Overflow, som oversatt betyr at den har kurvede skjermkanter, og dette ser stilig ut. Skjermen er kurvet langs kantene Baksiden domineres av det massive kamerahuset utviklet i samarbeid med Leica. Alt i alt er det ingenting å utsette på mobilens byggekvalitet og kvalitetsfølelsen den er gir er topp. Den tiltrekker seg raskt fingeravtrykk med finishen på baksiden men ikke noe man ikke kan løse med en rask omgang med pusseskinnet eller om du legger på det medfølgende plastdekselet for å beskytte mobilen. Jeg satte i to simkort i mobilen, slo den på, la til fingeravtrykk som sikkerhet og begynte å sette opp mobilen ved å installere apper fra Appgallery. Dette er Huawei sitt svar på Google Playstore og her fant jeg en del kjente apper og spill men det var også en god del som manglet. Huawei tipset meg om en app som heter Moreapps hvor du finner flere applikasjoner som ikke er kommet i Appgallery enda og her dukket blant annet Facebook, Messenger med flere opp. Mangelen på Google-tjenester på mobilen gjør at en del apper og spill ikke fungerer i det hele tatt eller kun delvis. Kjente eksempler på dette er Vipps, Google sine apper somGoogle Foto, Youtube, Chrome med flere. Youtube kan selvfølgelig brukes i nettleseren, Gmail kan legge til i andre epostklienter men Vipps har ikke noe alternativ utenom appen. Google Maps fungerte delvis, det ga noen feilmeldinger men basisfunksjonaliteten var tilstede. Bankid fungerte fint. Jeg brukte sosiale medier som Facebook, Messenger, Snapchat og Instagram uten problemer, streamet musikk med Spotify og spilte Asphalt 9. Netflix var også mulig å installere men du får dessverre ikke HD-kvalitet når du streamer. Netflix fungerer selv om billedkvaliteten ikke blir topp uten støtte for HD eller 4K Etter noen dager prøvde jeg PhoneClone-appen som er ment for å overføre data fra den forrige mobilen din til P40 Pro og jeg gjorde dette fra en Apple iPhone 11 Pro Max med noe varierende hell. Eksempelvis ble ikke tekstmeldinger eller noen apper og spill overført, der disse finnes både til iOs og i Appgallery. Du kan se hvordan dette foregikk her. Som telefon å ringe og melde med er P40 Pro helt topp å bruke. Dekningen er god med støtte for 4G Tale og Wifi Tale i alle de tre norske mobilnettene selv, noe jeg verifiserte ved å benytte mobilen med både Telenor, Telia og Ice-dekning. Det er ikke en fysisk høyttaler for samtaler over skjermen som du vanligvis finner på de fleste mobiler men lyd fra samtalene skjer via lydvibrasjoner i selve skjermen. Dette fungerte bra og det føltes helt naturlig at samtalelyden ikke kommer fra en synlig høyttaler. Mobilen fungerer topp til samtaler Alt du gjør på mobilen flyter jevnt takket være Kirin 990-prosessoren og 90hz oppdateringsfrekvens på skjermen og det er ingenting av apper og spill jeg kjørte på som ga tegn til at mobilen begynte svette. Skjermen er lyssterk og godt synlig selv når solen tittet frem under testperioden. Jeg skulle ønske den hadde stereo-høyttalere men høyttaleren som er plassert på undersiden av mobilen spiller høyt og fyldig i forhold til størrelsen. Fartsfylt moro med Asphalt 9 Noe av det som imponerte under testperioden var batteritiden, jeg kunne komfortabelt gå 1,5 til 2 dager uten å måtte lade, selv med to aktive sim-kort og mye bruk. Den medfølgende laderen på 40W gjør at du har fulladet mobil på under en time mens trådløs lading støttes på opptil 27W, noe jeg dessverre ikke fikk testet med min spinkle 10W trådløse lader. Trådløs lading på nattbordet Mobilen har reversibel trådløs lading hvor den kan lade andre enheter trådløst på baksiden, og dette brukte jeg til å toppe opp etuiet til AirPods Pro´ene. Så over til det Huawei er kjent for å være veldig bra på og det jeg var mest spent å prøve ut, nemlig kameraene. Her er det snakk om fire kamera på baksiden; 50 megapixel hovedkamera, 12 megapixel telefotokamera med 5X optisk zoom, 10X hybridzoom og 50X maks zoom, en 40 megapixel vidvinkellinse og til slutt et 3D-kamea med dybdesensor. Frontkamera består av et 32 megapixel kamera og et dybdekamera. Puh, det er mye megapixler og zoom -muligheter med denne mobilen! Kort fortalt så er dette en meget god kameramobil, både med front- og bak-kameraene. Kamera-appen er enkel å bruke Jeg er ikke en avansert fotograf i den grad at jeg liker å knipse bilder raskt og la automatikken gjøre sin magi fremfor å bruke fem minutter på å stille inn alt korrekt i Pro-modus og så er øyeblikket jeg skal fotografere forbi i det jeg er fornøyd med innstillingene. Som pek-og-knips-kamera fungerer P40 Pro helt topp, med AI-aktivert så kjente den igjen ulike motiv og prøvde å gjøre bildene så bra som mulig ut i fra hva jeg pekte kameraet mot. AI-modus får med seg at motivet er en hund Helt perfekt og feilfri er ikke AI´en dog.. her har Una blitt til en katt Noe jeg ble veldig imponert over er hvor lyssterkt objektivet er og da særlig hovedkameraet, du trenger egentlig ikke aktivere nattmodus før det er tilnærmet bekmørkt og få overraskende gode bilderesultater selv i dunkel belysning. Autofokusen er lynkjapp med å skifte fokus og portrettmodus gir i de fleste tilfeller gode resultater. Portrettmodus av blomstring på morelltrær Vidvinkel-kameraet er ikke like lyssterkt som hovedkameraet men det gjør jobben når du har vil ha mer med av et motiv uten å gå lengre unna. Hvordan det ser ut når man tar bildet med hovedkamera.. og samme motiv knipset med vidvinkellinsen. Frontkameraet gir også gode bilder, det dekker selfie-behovet ditt og om det bor en vlogger i deg så støtter det video i 4K. Zoom er noe Huawei har vært pionérer med i mobilsammenheng og P40 Pro er intet unntak. Med 5X optisk til 50X digital zoom så gir det muligheter for å få knipse motiv langt unna som få mobiler kan konkurrere med. Å stå oppe i fjellsiden langs fjorden å knipse brukbare bilder av en båt som er flere kilometer unna er ganske stilig. Jeg syntes at 10X zoom var maks grense for en balanse mellom god billedkvalitet og det å komme nær motivet. Ved 50X zoom blir bildekvaliteten rimelig laber selv om det er fortsatt er mulig å se hva man prøver å fotografere, det er også vanskelig å ta bilder uten stativ med så kraftig zoom. En båt ute på fjorden, med 5X zoom.. enda nærmere med 10X zoom.. Og skikkelig nærkontakt med båten ved 50X zoom Å filme med mobilen i 4K gir gode resultater, autofokusen er rask med å treffe det du vil ha i fokus og lyden mikrofonen fanger blir bra. Selv når man sykler rolig eller løper litt mens man filmer så blir resultatet ikke som om man prøver å riste en milkshake, den optiske bildestabiliseringen gjør en god jobb. Mobilen eksponerer i noen tilfeller feil i auto-modus, særlig med motiv hvor det stor kontrast mellom de mørkeste og lyseste delene i motivet. Da trenger den litt hjelp med å få vite hvilken del av bildet den bør eksponere ut i fra for å få best mulig resultat. Automatikken syntes Henrik Ibsen og Den Nasjonale Scene i Bergen er ganske mørk og dunkel.. men ved å gi mobilen litt hjelp så blir motivet sånn det så ut i virkeligheten For å se flere bilder og videoer jeg har tatt med mobilen kan du besøke denne tråden. Når jeg skal konkludere denne testen så begynner jeg med å gå tilbake til superlativene i innledningen, dette er en flott mobil med topp byggekvalitet, bra skjerm, imponerende kamera og mye mer. For så å gå videre til elefanten i rommet som er mangel på støtte for Google sine tjenester og de negative ringvirkningene det har for den gjengse forbruker. Kjøper du P40 Pro må du kunne leve uten en del apper og spill som du er vant til å ha på mobilen din på ubevisst tid. Jeg håper virkelig at Huawei får fart på Appgallery og flere utviklere med på laget slik at viktige apper og spill alle forventer å ha på mobilen sin i dag blir tilgjengelig. I hverdagen er jeg vant til å kunne vippse når det trengs, sikkerhetskopiere bildene mine til Google Foto, få varsel fra Youtube at noen jeg følger har lastet opp ny video, ha tilgang til epost og kalender fra arbeidsgiver, betaler regninger i mobilbanken via app og raskt sjekke når fergen går i appen fremfor å knote med nettside for kollektivtrafikk. Noe jeg ikke får gjort med P40 Pro og som dessverre gjør at den er veldig nær, men ikke helt i mål med å ta plass i lommen min hver dag.
 10. Den er større med 6,67" mot 8'eren sin 6,55" og har høyere oppløsning med 3,120x1,440-pixels mot 8'eren sin 2400X1,080x pixels oppløsning. PPI for 7T Pro er 516 PPI mot 8'eren sine 402 PPI. Begge har ellers 90hz skjerm. Om 8'eren sin skjerm kan være bedre på andre områder som høyere lysstyrke, bedre fargekalibrering og lignende vet jeg ikke men sånn rent spesifikasjonsmessig har den høyere oppløsning og litt mer størrelse.
 11. Lyden via skjermen var en skikkelig positiv overraskel å bruke, jeg har ikke hatt mobil tidligere med den slags teknologi og det har fungert over all forventning. Tror jeg leste om en Xiamoi eller et annet litt mindre kjent merke i Norge som tok i bruk teknologien først for ett år eller to siden og da var tilbakemeldingene blandet men med P40 Pro har det fungert uten at man tenker over det etter første par samtalene. Det negative er at man ikke får stereo-lyd fra høyttalerne på mobilen da høyttaleren i skjermen ikke er satt opp for den slags bruk.
 12. En liten runde med bilder fra de siste dagene som er gått: Så en liten test av hovedkameraet i vanlig auto-modus sammenlignet med nattmodus. Rommet hadde veldig svak belysning fra en halvåpen dør ut mot gangen med taklys. Første bilde er i vanlig auto-modus: Så samme motiv med nattmodus aktivert: Neste motiv knipset med vanlig auto-modus: Og deretter natt-modus: På det første motivet med armbåndsuret så syntes jeg begge bildene ble bra i forhold til hvor lite lys som var tilgjengelig. Fargene ble mest korrekt gjengitt på møblene i nattmodus-bildet mens armbåndsuret ser mest ut som i virkeligheten på bildet tatt med vanlig auto-modus hvor det har realistisk farge uten gulskjær. På det siste motivet med stereo-anlegget så er det nattmodus-varianten som gir mest korrekt gjengivelse selv om det er noe mer gulskjær i bildet enn det er i virkeligheten.
 13. Sikkert vårtegn i Bergen når buekorpsene begynner å marsjere i gatene: VID_20200503_161352.mp4
 14. Da er kundene til Hudya Mobil solgt til en ny operatør som kaller seg Skymobil: https://finansavisen.no/nyheter/telekom/2020/05/05/7524523/stian-rustads-skymobil-kjoper-hudyas-mobilkunder https://www.insidetelecom.no/artikler/den-nye-aktoren-skymobil-overtar-hudya-kunder/491379 Ser ut til at de begynner som operatør fra 1.juni og ser ut til å ha litt bedre priser enn Hudya og Telipol som de erstatter. Er ikke store endringer i prisene, utenom at 30 GB-abonnement som koster 459 kr mnd hos Skymobil fremfor 499 hos Telipol eller 399 hos Hudya og at du får både 40 og 50 GB-abonnement hos den nye operatøren som ikke fantes hos Hudya eller Telipol.
 15. Mobilen vokser på meg som mobil jeg kunne tenke meg å bruke daglig men det er vanskelig å ikke ha tilgang til en del apper man er vant til i det daglig grunnet mangelen av Google sitt rammeverk. Det som har vært en veldig positiv opplevelse så langt er batteritiden, det må være den mobilen jeg har brukt etter smarttelefonene sitt inntog som holder koken lengst uten behov for lading. Den holder nesten to dager med mitt bruk, selv om jeg liker å toppe opp innimellom på trådløs lader i løpet av dagen så er det strengt tatt ikke nødvendig med P40 Pro. Kameraet er også en veldig bra opplevelse, jeg har delt en del bilder og videor i tråden dediktert for dette og det er gøy å fotografere med en mobil som har bra automatikk da jeg ikke er den som bruker Pro-modus mest. Det er ikke det at jeg ikke har erfaring med å fotografe men mer at jeg liker at ting skjer kjapt og når jeg først tar et bilde så vil jeg ha mest mulig av opplevelsen av det som skjer fremfor å bruke 10 minutter på å treffe riktig ISO-verdi, hvitbalanse, eksponeringskompensasjon med mer så får jeg kanskje et topp bilde men gikk glipp av hva som faktisk skjedde i øyeblikket. En annen ting P40 Pro er god på er som mobiltelefon til ringing, litt uvant at skjermen skaper lydbølger fremfor bruk av en ordinær høyttaler til samtaler men det fungerer overraskende bra. Nå jobber jeg med å skrive den mer utfyllende testen av mobilen som skal publiseres i nær fremtid hvor jeg vil dele mer betraktninger og erfaringer jeg har gjort de siste ukene med P40 Pro i hende.
×
×
 • Create New...