Jump to content

Hedonism

Medlemmer
 • Content Count

  3922
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Hedonism last won the day on June 25 2018

Hedonism had the most liked content!

Community Reputation

825 :)

About Hedonism

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

18481 profile views
 1. Takk for interessant lenke. Jeg hadde lest noe om at noe slik var på gang men hadde ikke fått med seg at det kun er noen måneder unna. Vi bruker datasim med Telia X som fungerer fint nå som vi ikke er i boligen mer enn maks et par helger i måneden så da venter jeg ihvertfall til mars-april før vi bestiller Wimax i tilfelle noen av de andre tilbyderne kan tilby et interessant tilbud over Telenor sitt mobilnett.
 2. Da skrev jeg det kanskje litt uklart, det er Telenor sitt mobile bredbåndsabonnement over 4G ment som erstatning for kablet bredbånd som har mengdebegrensning på 1000 GB før farten settes ned fra 30/30 til 5/5 mbits. Wimax-tjenesten som er fra en lokal leverandør har ingen slik begrensning, der er det 40/20 mbits hele tiden. Det er ingen i bygden som har fiber per i dag. Den lokale kraftlaget har vært flink å legge fiber flere steder på andre siden av fjorden og i nærmeste by, Odda, som ligger litt over en halvtime unna med bil, men har per i dag ingen planer om å trekke fiber der vi holder til Gården vår ligger høyt langs en dalside så jeg vil tro det blir en stund til fiber kommer hit om de en dag skulle begynne med dette lengre nede i dalen, i "sentrum" av bygden hvor flertallet bor og bedriftene ligger. Siden Telenor sin 4G-sender henger på veggen på driftsbygningen til nabogården som er under 200 meter unna så sjekket jeg om det kanskje var trukket fiber til denne men Telenor bekreftet tidligere i uken at den senderen leverer signal via radiolink og ikke har egen fiberlinje. Så alternativene våre blir Wimax fra den lokale leverandøren eller Telenor sitt hjemmebredbånd mobil som går over 4G siden de har sluttet å levere på ADSL etter de forrige eierne av boligen sa opp linjen sin. Per nå er det stor sannsynlighet for at vi går for Wimax-løsningen siden den er litt rimeligere og ikke har noe begrensning på datamengde før hastigheten strupes. Det som fristet med Telenor var om de lanserer litt høyere hastigheter på sikt, men ut i fra det jeg har lest i media og Telenor selv svarte meg så blir det ikke før 5G rulles ut at det kan bli aktuelt. Det som derimot blir interessant er om det blir "frislipp" av bredbånd over 4G via andre tilbydere på sikt slik det ble på ADSL/fiber, da kan det jo hende leverandører som NextGenTel, Homenet med flere får selge fast bredbånd over 4G via Telenor sitt nett og levere litt bedre vilkår alá enten høyere hastigheter, høyere eller ingen datakvoter før nedsatt hastighet eller bedre priser slik at det blir mer interessant enn Wimax. 40/20 mbits over Wimax er levelig hastighet det siden vi stort sett er to person i boligen som ikke pleier å ta veldig av med data- og streamingbruk. De vi kjøpte hos hadde en ADSL-linje i boligen på maks 8/1 mbits og det tror jeg ikke jeg hadde taklet å leve med i 2020, særlig uthastigheten 1 mbits er jo helt ubrukelig om du vil ta backup til skyen av bilder, mobilen o.l.
 3. Det er samme i dag, om du skal flashe ekte ren Android på en Samsung-mobil alá Lineage Rom så får du dårligere kamerkvalitet, ting som 4G Tale/Wifi Tale fungerer ikke med mer. De eneste velfungerende rom'ene å flashe på en Samsung er basert på Samsung sine rom'er som base så det er begrenset hvor clean det blir utover at man fjerner en del overflødig vas og erstatter standardapplikasjonene fra Samsung med eksempelvis Google sine. Det negative med å roote en Samsung er jo at du ødelegger eFuse'en så selv om du flasher tilbake til stock så må du roote for å få brukt all funksjonalitet alá Samsung Pay, S Health med mer. Men om trådstarter bare skal "leke" med mobilen så er det jo kanskje ikke så farlig om root skaper litt merarbeid å holde mobilen i stabil drift, siden den uansett ikke skal erstatte iPhonen hans til daglig bruk
 4. Ja, de sluttet jo å tillate enkel opplåsing av bootloaderen. Tror du kan betale for å få det gjort i dag men community´en har vel gått videre til andre merker. Nå har jeg ikke lengre interesse av å roote så det var ikke viktig når jeg handlet reservemobil.
 5. Min stemme for å leke med root er også OnePlus, brukte i noen år en OnePlus 3 til det formålet og den fungerte utmerket siden Snapdragon-prosessorene har god støtte for root og OnePlus ikke driver med fysiske sikringer i mobilene sine som ryker om du rooter alá Samsung som igjen fører til at enkelte funksjoner slutter å fungere. Du kan enkelt låse opp bootloaderen og står fritt til å gjøre som du vil med mobilen og OnePlus er veldig gode på raske oppgraderinger til nye versjoner av Android og deres «skin» er veldig bra for å ikke være stock Android. Har i dag en Huawei Pro 20 som reservemobil og den fungerer helt topp til formålet men jeg opplever ikke Huawei som veldig root-vennlig sammenlignet med OnePlus-modellene og det er ikke samme felleskap som driver med dette på XDA-developers som med OnePlus.
 6. Endelig har Samsung fått det på plass også, en av de største irritasjonsmomentene mine med Samsung Galaxy Fold'en. Den er fortsatt på Android 9, håper de får den over på 10 snart og leverer dette da jeg er bortskjemt med svitsjing av mobildata fra iPhone ved bruk av multisim.
 7. Vi har en gård i Hardanger og har tenkt å bestille bredbånd de kommende månedene. Det er verken tilgang til fiber- eller coax-kabler der så det står mellom en lokal leverandør, Kinsarvik Breiband, som benytter Wimax-teknologi hvor man monterer en parabol-lignende antenne på husveggen for å ta inn bredbåndssignalet eller mobilt hjemmebredbånd fra Telenor. Hastighetene som tilbys er 40/20 mbits fra Wimax-leverandøren eller 30/30 mbits (5/5 etter 1000 GB bruk) fra Telenor. Boligen ligger under 150 meter fra Telenor sin sender (4G 800, 1800 MHz) da den er montert på nabogården sin driftsbygning og det skal være god dekning å ta inn Wimax-signal. Prismessig blir Telenor dyrest. Jeg kjenner til flere i området som benytter Wimax-løsningen og pingen ligger på 20-24 ms når jeg har testet tjenesten selv. Hastigheten virker å være stabil og kundene er stort sett fornøyde. Jeg har ikke truffet noen enda som har tatt i bruk Telenor sin hjemmebredbånd mobil-tjeneste. Så jeg håper noen kan gi litt erfaringer med tjenesten til Telenor? Vi vil ikke være i boligen mer enn rundt 1-2 uker hver måned så jeg tror 1000 GB er bra datamengde og at vi sjelden eller aldri vil få nedsatt fart fra Telenor. Det jeg håper er at Telenor etter hvert slipper løs litt høyere hastigheter, de har tidligere nevnt at abonnement med 100 mbits hastighet skal bli tilgjengelig men jeg vet ikke om det kun vil skje der de bygger ut 5G. Når jeg måler farten på mobilen med Telenor så får jeg lett opp mot 100 mbits ned i boligen men det er vanskelig å vite om det er nok kapasitet til å tilby dette etter hvert som flere kunder tar i bruk tjenesten mot de få senderene det er i dette området. Neste mobilsender er 5 km unna.
 8. Det vil ikke fungere, du må ha en operatør som støtter Apple Watch, det er en egen løsning for hvordan man legger inn eSim på Apple Watch som krever at operatøren støtter det. Det er ikke slik som med vanlige mobiler hvor man bare skanner en QR-kode. Måten dette gjøres på kan du se hos Telenor og Telia sine sider: https://www.telenor.no/privat/mobil/apple-watch/aktivere.jsp https://www.telia.no/sim-pin-puk/tvilling/kom-i-gang-med-apple-watch/ Per i dag er det kun Telenor, Telia og Phonero som tilbyr eSim til Apple Watch i Norge.
 9. Jeg skrev feil, det er selvfølgelig 4 km og ikke mil jeg mente, nærmere bestemt 4705 meter. Vet ikke helt hvor hodet mitt var i går kveld når jeg skrev innlegget.
 10. Ja, varslingssystemet på Android kan være en kilde til mye frustrasjon. Jeg har kun erfaring med Samsung sine siste generasjoner grunnet at arbeidsgiver kun har godkjent dem for bruk mot jobbens interne applikasjoner og epost/kalender hvor det har vært ganske blandet hvor bra det har fungeret. Det kan for eksempel gå tre dager hvor jobbmailen varsler fint på Samsung Fold'en som vanlig så bare slutter notifikasjonene å komme dag fire og for å ordne det må jeg tvinge epost-appen til å avslutte og starte den på nytt eller i enkelte tilfeller restarte hele mobilen. Det virker også helt tilfeldig hva som velger å la være å varsle eller varsler med større forsinkelse. Det mest irriterende er å åpne en app og finne noe nytt der som skulle vært varslet for en stund siden. Snapchat har faktisk vært overraskende bra på å varsle innen rimelig tid på Fold'en mot at den totalt overkjører instillinger jeg velger om å begrense bakgrunnsbruk eller spare batteri. Hadde det ikke vært for at Samsung Fold er et såpass kult konsept å bruke så hadde jeg nok brukt iOs og iPhone 11 Pro Max'en hele tiden og ikke bare som backupmobil når jeg skal gjøre ting hvor det er viktig at mobilen tåler litt fukt og støv. Begge operativsystemene har sine fordeler og svakheter, akkurat når det gjelder varslingssystemet så vil jeg si at iOs er overlegent Android i stabilitet og at du faktisk får de notifikasjonene du skal ha kjapt.
 11. Jeg kan ærlig talt ikke huske sist jeg så 3G-tegnet på mobilen min i Norge, verken i Telenor eller Telia sitt nett, jeg bruker begge daglig med dualsim. Normalt så er det enten 4G, Edge i lange tuneller o.l. eller ingen mobildata i det hele tatt. Dette hovedsakelig på Vestlandet. Sist gang jeg så 3G-dekning over en lengre perioder var i England og da særlig på landsbygden. Det er likevel garantert 3G-dekning rundt meg, det er bare det at mobilen holder lenge på 4G og når 4G først forsvinner så er det ikke 3G lengre heller så en faller ned på Edge eller ingen datadekning. På gården vår hvor jeg bruker datasim med Telia X i en Huawei-ruter (E5186S) får jeg normalt mellom 10-15 mbits ned og 6-8 mbits opp med 4G men om jeg setter ruteren til "3G Only" så får jeg mellom 22-26 mbits ned og 5-6 mbits opp. Det er 4G-dekning der med 1800/800 og avstanden er rundt 4 mil i luftlinje til Telia sine to nærmeste sendere. Så jeg håper de beholder 3G en stund til i 2020 før vi installerer fast bredbånd der så jeg får litt høyere fart mens jeg bruker opp de 40 GB'ene som er inkludert i Telia X og farten uansett strupes til 3/3 mbits.
 12. Dette gjelder ikke i hovedsak hos Android, dessverre. Android har fra og med Android 8 Oreo hatt API som støtter at man aktiverer begrenset bakgrunnsaktivitet hos app´er men det krever at apputviklerne faktisk tar API´et i bruk for at det skal fungere som tiltenkt. Jeg har eksempelvis aktivert dette på Snapchat på Samsung Folden min men appen lever likevel sitt eget liv og notifikasjoner kommer igjennom som de skal og appen virker å leve i bakgrunnen så lenge den ønsker etter jeg har sluttet å bruke den. Om jeg aktiverer begrenset bakgrunnsaktivitet hos Vipps, Digipost o.l. så får jeg ikke notifikasjoner i det hele tatt før valget er deaktivert så der virker det som om de stanses helt fra å jobbe i bakgrunnen inkludert varslingssystemet. Så det er ganske tilfeldig om å begrense bakgrunnsaktiviteten til en app vil påvirke at den fortsatt gir notifikasjoner eller ikke og er noe som må testes, mens iOs har latt dette valget være helt uavhengig av varslingssystemet slik at notifikasjoner kommer igjennom uansett om apper får kjøre i bakgrunnen eller ikke.
 13. Dette er ikke korrekt, alle varsler fra apper kommer selv om bakgrunnsoppdatering er avslått. Jeg har dette helt avslått og mottar alle varsler som normalt, enten noen ringer meg via Snapchat eller Messenger eller det er Gmail gir beskjed om ny e-post. Det aktivering av bakgrunnsoppdatering gjør er at apper får lov til å gjøre enkelte prosesser selv når du ikke aktivt kjører appen, dog noe begrenset da Apple er restriktive med hva som er lov å gjøre uten direkte påvirkning fra brukeren. Eksempel på hva slags handlinger bakgrunnsoppdatering kan utføre er opplasting av nye foto og video til Google Foto, oppdatering av filtre til adblockeren man bruker, sosiale medier- og nyhets-apper som refresher innholdet periodisk slik at de allerede er oppdatert med nytt innhold neste gang du åpner appene og lignende. Står mer om hvordan det fungerer hos Apple her.
 14. Dinside.no har forøvrig en grei oppsummering av ryktene om iPhone 12-modellene som kommer i høst
 15. Jeg glemte å legge til en sluttkommentar i innlegget mitt at jeg personlig ville gått for iPhone XS når den er nesten 2000 kroner billigere enn iPhone 11. Hovedgrunnen er at jeg ikke vil gå tilbake til LCD-skjerm etter flere år med OLED-skjerm, den bedre skjermoppløsningen, og at kameraet er mer enn bra nok sammenlignet med 11 etter min erfaring etter å ha brukt XS Max i nesten ett år og ha en 11 Pro Max i daglig bruk i skrivende stund. Jeg brukte en iPhone X i nesten ett år som hadde samme design og størrelse som XS og det var en flott mobil. Om du planlegger å kjøpe mobilen med nedbetalingsløsninger alá Swap elle Svitsj så blir anbefalingen min annerledes, da blir prisforskjellen minimal om du velger XS eller 11 og jeg ville heller gått for den nyere modellen når de selges til samme pris. Men som nevnt når XS er tusenlapper rimeligere enn 11 ved kontantkjøp så blir valget mitt XS.
×
×
 • Create New...