Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Hvorfor spiser så mange fortsatt kjøtt?


AnonymDiskusjon

Anbefalte innlegg

Spørsmål.

Etter og ha sett på flere dokumentarer og lest mye på nett om vegetar og vegan kosthold, lurer jeg på hvilket motargumenter det kan være for å ikke være en del av dette?

Sett flere dokumentarer på for eksempel Netflix hvor det blir forklart av mange spesialister og leger hvor farlig kjøtt er for oss. Det bringer frem fedme, diabetes, kreft og andre sykdommer samt masseproduksjon og dreping av unødvendig mye dyr. Vi blir servert kjøtt fra dyr som allerede har kreft og ingen som spiser kjøtt ser ut til å bry seg? Jeg som vegetarianer lurer da på hvilket argumenter som finnes for hvorfor dere faktisk spiser kjøtt da? Om noen har noen gode kilder til fakta om dette emnet, er jeg veldig interessert i å høre :)

 

Anonymous poster hash: 3a14d...58c

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja, de fleste kunne hatt det bedre med mye mindre kjøtt, men ren veganisme har også sine ulemper. Viktig å se saken fra flere sider. De fleste ender opp med å spise enkelte dyreprodukter som f.eks melk, ost og egg etterhvert som dem får helseproblemer og innser at dietten kan være en del av problemet. Næringsbehovet for kroppen blir gjerne underprioritert for en ubalansert og feiltolket etikk, selv om det er sannhet i dette synet også. Prøv også å sette fokus på de underliggende årsaker og ikke det dem har manifestert seg i.

Alt henger sammen med alt.

Endret av vidor
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Fordi mennesker er biologisk tilpasset å ære altetende. Ved å spise fra alle næringsgrupper trenger man ikke ta noen tilskudd i det hele tatt om man bare sørger for dagslys i vinterhalvåret. Og det er selvfølgelig bare fjas å si at man får fedme, diabetes og kreft av å spise kjøtt. Det får man av å stappe i seg mye mer næring enn man trenger og kan like gjerne skje for en vegetarianer som for en kjøtteter.

 

Det gunstigste vil alltid være å spise mat som ikke er veldig bearbeidet fra alle næringsgrupper. Man kan overleve som veganer men

mange vil slite med å kompenserer for B-vitaminer og jern i det lange løp og kan få mangler raskt om man er lat en persiode og veganisme er helt klart enda verre da risikoen for mangler øker betraktelig selv om en er påpasselig når man fjerner enda flere viktige næringskilder fra kosten.

 

Kjøtt er en ekstremt matnyttig og komprimert næringskilde der en oppnår mye nyttig for kroppen selv med små mengder kjøtt i kosten. Jeg forstår egentlig ikke hvorfor folk gidder skape seg problemer med å kutte det ut, når det er svært lite som skal til for at kroppen har alt den trenger uten at man trenger stresse og tenke på mat hele tiden. 



Anonymous poster hash: 7e3dc...1d5
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Godt spørsmål, ts. Jeg så nylig en veldig interessant samtale mellom filosofen/veganeren Peter Singer og biologen/kjøtteteren Richard Dawkins som blant annet handlet om akkurat dette.

 

Singers' argumentasjon kan kanskje oppsummeres slik (min tolkning): Det fins ingen gud => vi er ikke skapt i guds bilde og det er ikke noe skille mellom mennesker og andre dyr => for de av oss som har mulighet til å leve på veganerkosthold er det uetisk å drepe dyr bare fordi kjøttet "smaker godt".

 

Singer sammenligner dagens kjøttetende samfunn med slavehandelen for noen hundreår tilbake, og han spår/håper at veganisme/vegetarianisme gradvis overtar etter hvert som samfunnet utvikler seg videre.

 

Jeg syns det var veldig interessant at Dawkins, som selv spiser kjøtt, innrømmet på slutten at han ikke hadde gode argumenter mot veganisme/vegetarianisme, men at han fremdeles er kjøtteter mer eller mindre fordi han er for vant til det, fordi samfunnet godtar det.

 

Her er samtalen, for de som vil se:

https://www.youtube.com/watch?v=GYYNY2oKVWU

Lenke til kommentar

 

Hvorfor poster du anonymt ? 

 

Er det fordi du egentlig jobber på Drøbak Grill og Kebab og troller på fritida ?

 

Hva spiller det egentlig noen rolle? Kan du ikke bare holde deg til tråde

Det trenger ikke jeg forklare deg, men takk for at du spør.

 

Er noe rart med folk som kommenterer anonymt, og det er også noe enda rarere med folk som må trøkke sine meninger ned over huet på andre.

 

Om man ikke liker kjøtt, helt greit - jeg er deltids veganer, men fortsatt er kjøtt et lovlig produkt.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Mye aggresjon og følelser involvert i dette temaet - på BEGGE sider av saken ;)

 

Kunne skrevet side opp og side ned om dette, men generelt så tenker jeg at dette vil være et spørsmål om måtehold. Det er klart man kan bli sjuk av å spise feil - for eksempel store mengder kjøtt i et ensidig kosthold. Det samme vil også gjelde for de som ikke spiser kjøtt overhodet.

Industrielt dyrehold i visse former er ufyselig og noe vi mennesker burde holde oss for gode til å drive med. 

 

En kjøttmiddag i uka er nok. Et par fiskemiddager og resten vegetarisk. Variert, balansert, og alle næringsgrupper dekket. Mange tror vegetarmat er innvikla og vanskelig, det er kun et spørsmål om vaner og holdning.

 

Det beste gryteretten jeg lager er den veganske ;) 

Lenke til kommentar

Sett flere dokumentarer på for eksempel Netflix hvor det blir forklart av mange spesialister og leger hvor farlig kjøtt er for oss. Det bringer frem fedme, diabetes, kreft og andre sykdommer samt masseproduksjon og dreping av unødvendig mye dyr.

 

Anonymous poster hash: 3a14d...58c

 

Hvor mange av disse henviste til seriøs forskning, og hvor mange var ikke vegitarianere/veganere?

Kjøtt i seg selv bringer ikke frem noen av sykdommene du nevner.

 

Det er dessverre mye uetisk masseproduksjon, men mye er gjort ved å velge de rette produsentene..

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Du kan ikke leve som veganer uten å ta kosttilskudd. Kosttilskudd er unaturlig. Et menneske skal kunne få alle nødvendige vitaminer og mineraler igjennom kostholdet. Dette i seg selv mener jeg er bevis nok på at mennesker er laget for en diett som inneholder kjøtt og andre animalske produkter. Så har vi selvfølgelig tennene våre, som viser at vi er laget for å spise kjøtt. Og selvsagt det faktum at mennesket har spist kjøtt siden tidenes morgen.

 

Selv om det er 2017 og du føler deg provosert fordi mennesker kan drepe andre levende skapninger for mat, endrer ikke det det faktum at kjøtt alltid har vært og vil alltid være en naturlig del av menneskets diett.

 

 

PS: Veganere er avhengig av B12-tilskudd. B12 kan kun utvinnes fra animalske produkter. Det vil si at for at en veganer skal kunne leve et sunt liv, MÅ veganeren konsumere animalske produkter/bi-produkter på en eller annen måte. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Har kjent noen få vegetarianere og veganere opp igjennom årene. Aldri møtt en som ser frisk ut. Samtlige har vært syltynne og likbleke.

 

Og dette har vært folk som påstår de holder seg oppdatert på emnet, går til lege for sprøyter og pøser på med de vitaminer de skal gå glipp av.

 

Men for all del. Det kan være at mennesker med usunn livsstil har større sannsynlighet for å bli vegetabilske :p

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Sett flere dokumentarer på for eksempel Netflix hvor det blir forklart av mange spesialister og leger hvor farlig kjøtt er for oss. Det bringer frem fedme, diabetes, kreft og andre sykdommer samt masseproduksjon og dreping av unødvendig mye dyr.

 

Bare fordi det kommer i form av en fancy dokumentar så skaper ikke det en autoritet. Netflix er fult av propaganda-dokumentarer med tvilsom faktasjekking.

 

Kjøtt er ikke usunt! For mye kjøtt er usunt! Kjøtt er nødvendig, fordi du er en alt-eter, og produserer ikke de nødvendige næringsstoffene som du får gjennom et kosthold som inneholder en moderat mengde kjøtt. Spis mindre kjøtt om du er engstelig for helsen.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Hvorfor røyker folk? Hvorfor ha fartsgrenser over 30 km/t. Hvorfor drikker folk alkohol? Hvorfor har folk ubeskyttet sex med andre enn den de vil ha barn med?

 

Folk som spør sånne spørsmålet og kommer frem til feil svar ender opp med å gå på gata med hjelm

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg spiser kjøtt fordi det er sundt, næringsrikt og det aller viktigste - smaker godt!

 

Mat er noe av det vi mennesker setter aller mest pris på å livene våre. Stort sett når vi skal hygge oss sammen, enten det er julaften, et familieselskap, en lørdagskveld eller bryllup - så spiser vi mat. Mat er alltid inkludert i anledninger som skaper hygge.

 

Jeg vet at kjøttproduksjonen i mange land er fullstendig uetisk og grufull, men det er opp til media (stor innflytelse på markedet), politikere, butikkjeder og butikkene selv hva de ønsker å selge til forbrukerne. I dag har vi kun noen få butikkjeder i Norge (Reitangruppen, Coop, Norgesgruppen) som faktisk bestemmer hva vi forbrukere skal få i oss av mat. Her er det mange ledd som skal akseptere hva som skal selges i butikkene før de kommer ut til oss som forbrukere.

 

Selv er jeg så enkel i min tankegang, at den kyllingen som ligger i disken - den kjøper jeg. Dette er sunn mat, og passer godt inn i mitt varierte kosthold. Hadde kjøttet vært fra en lokal gård med dyr som ble behandlet godt gjennom et helt liv - hadde jeg fortsatt kjøpt kjøttet. Så lenge det ligger kjøtt i butikkhylla på Kiwi, som er et godt valg for et sundt kosthold, så kommer jeg faktisk til å kjøpe det.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...