Jump to content

Shirmah

Medlemmer
 • Content Count

  2188
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

865 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det lureste er nok å kjøpe den i kit med 16-80mm f/4, da sparer du en del på å kjøpe de separat, og det er et veldig bra allround-objektiv.
 2. Absolutt, og jeg skal ikke påstå at Fujifilm er helt i tet på autofokus, selv om det på ingen måte er dårlig. Sony er nok aller best på dette, mens Canon ikke er veldig langt bak. Fujifilm er et hakk under, sammen med Nikon og Panasonic synes jeg. Det hender øye/ansikts-AF'en blir litt forvirret, men det er fremdeles veldig bra selv om det ikke når helt opp til Sony og Canon. (Som fortsatt ikke er 100% feilfrie heller). Det er dog et par ganske sterke argumenter for å velge Fuji likevel: -MYE rimeligere enn Sony og Canon sine fullformatsystemer -Du må faktisk ha en A7SIII eller en EOS R5/R6 for å være i nærheten av å matche Fuji X-T4 på videoegenskaper. EOS R, A7III eller A7RIV er vesentlig dårligere på videokvalitet enn X-T4. -Skal du ha virkelig god video bruker du uansett manuellfokus, gjerne sammen med en ekstern monitor/opptaker, og da er plutselig autofokusen til Sony/Canon null verdt. Nikon Z 6 eller Z 6 II er også veldig gode valg, og kan file 12-bit raw med ekstern opptaker som f.eks. Atomos Ninja V. Knallbra på ISO, og optikken er fantastisk flott samtidig som mye av den er ganske rimelig i forhold til Canon RF-optikk enn så lenge. På den andre siden er det ikke mye speilrefleks-optikk som er like kompatibelt med adapter osv, så Canon (og Sony, på et vis) har egentlig en fordel der. På den andre siden har ikke dette en pøkk å si om du tror du klarer deg med eksisterende utvalg Z-optikk. Ikke noe enkelt valg, men for samme prisen av en R5 med RF 24-105 f/4L kan du rigge opp en vanvittig Fuji-rig med optikk, cage, ekstern opptaker og i tillegg ha råd til lys- og lydutstyr og kanskje en ferietur. Verdt å tenke på.
 3. Hvilke flere kriterier har dukket opp mens du har gjort research? X-T4 treffer hvertfall alle punktene du har listet opp her (forsåvidt 240 bilder i sek på 1080p, og ikke bare 120, hehe)
 4. Du har ikke nevnt noe om optikk her, og det er egentlig minst like viktig som kameraet. Hva slags optikk er du på jakt etter, og skal det inn i budsjettet? Både Fujifilm X-T4 og X-S10 har IBIS og vesentlig bedre video enn f.eks. A7III. Trenger du ikke værtetting og optikken er regnet med i budsjettet får du X-S10 med 16-80mm f/4 (knallbra allround-objektiv) for ca 16.000. Mer avansert, værtettet og robust X-T4 får du med samme objektiv for ca 24.000,-
 5. Er jo ikke verre enn å kansellere ordren hos komplett og kjøpe den på Elkjøp?
 6. Hun burde jo mistet foreldreretten, ikke fått en idiotisk liten dustebot!
 7. Helt normalt dette her, begge deler kommer av stabilisatoren som skrur seg på.
 8. Det eneste info om plass i køen og lengde på køen gjør er at kundene begynner å spekulere, på svært magert grunnlag. Hvor du er i køen og hvor lang køen er har ikke en pøkk å si med mindre du også vet hvordan leveringene av konsollen kommer til å bli, dvs antall og dato for hver eneste levering. Det vet sikkert ikke Sony engang, så hva er da poenget? Ingenting i veien for å forhåndsbestille mange steder samtidig, og så kansellere de andre så fort du får beskjed om at konsollen er sendt fra én av dem.
 9. Når de allerede har sagt ifra da du bestilte om disse åpenbare greiene: -Det er begrenset antall i starten, du må regne med at den er forventet å selge ut raskt. -Alle får tildelt konsoll etterhvert som de blir tilgjengelige. Og det i tillegg er slik at: -Det er noe som heter COVID-19 som herjer rundt og skaper kaos og uforutsigbarhet med produksjon og logistikk i hele verden. -PS5-lanseringen er kanskje den største konsollanseringen i menneskehetens historie. -Det er ALLTID masse leveringsproblemer og lange ventelister ved slike lanseringer.
 10. Og dette skulle de visst hvordan? "Neste år"-datoene deres er fortsatt bare vill gjetting den dag i dag, jeg spiser hatten min om ikke det bare er snakk om ekstreeeemt konservative spådommer. Her advarer tilogmed Komplett om at de er forventet å selge ut raskt, kan du egentlig lese? Greit nok at dere er sure fordi dere var trege med å bestille, men det er da vitterlig deres egen feil. Skylde på butikken fordi dere selv ikke forstår dere på hvordan forhåndsbestillinger fungerer, og fordi dere selv ikke har fulgt med og er trege med å bestille er ganske teit, igrunn. Det er ingen andre å skylde på enn dere selv, og de fleste av oss klarer å forstå slikt sånn rundt puberteten...
 11. Det er her vi er ved sakens kjerne. De har ikke gitt inntrykk av det, de har ikke lovet noe som helst. Det er faktisk du som har hatt helt urealistiske forventninger.
 12. Synes det er ganske rart at man kan tro noe annet enn at det kom til å komme inn vanvittig mange ordre hos Komplett veldig fort. Tror du også at du får den nye teslaen på den første leveringsdagen, bare du bestiller litt før leveringsdagen, men samtidig en stund etter de åpner for forhåndsbestillinger? ?
 13. Som om butikkene vet hvor mange konsoller de hadde til preorder... Ingen av dem vet det enda, ikke Sony engang. Det går selvsagt ikke an å møte den aller første bølgen med etterspørsel, slik er det hver eneste gang ekstremt populære produkter blir lansert. Hvis ikke komplett hadde åpnet tidlig for preorders hadde de antakeligvis ha måttet ansette flere årsverk på kundesenteret bare for å få unna alle henvendelsene som maset om når preorders åpnet, så de valgte å åpne kjempetidlig. Dette ble annonsert VELDIG tydelig, og det er da naturlig at de som var aller først ute får konsoller først. Komplett har ikke sagt noe sted at de som bestiller er garantert konsoll på launchdagen. Det har de selvsagt ikke sagt, for det hadde vært totalt urealistisk. Denne saken handler om at en hel gjeng folk som ikke forstår hvordan verden fungerer har hatt komplett (no pun intended) urealistiske forventninger til hvordan dette her med forhåndsbestillinger virker. Komplett har ikke villedet kundene sine, og de har ikke lovet noe som helst på forhånd annet enn at de leverer så fort de får inn, i tur og orden til alle som forhåndsbestiller. At folk så syter og klager over at de sinnsykt urealistiske forventningene deres ikke blir innfridd, og attpåtil lager masse støy og bråk synes jeg helt ærlig er ekstremt idiotisk. Forstår virkelig ikke hva folk baserer disse rare forventningene på.
 14. Poenget med en reservasjonsløsning er at det lager en rettferdig kø der de som bestiller først får konsoll først. Komplett er åpenbart veldig konservative i å si noe om antatt levering, og det vil nok gå fortere enn de skriver i disse mailene sine. Igjen så forstår jeg virkelig ikke hva komplett skulle gjort annerledes her. Komplett har da ikke skrevet noe sted at du får konsoll til release uansett når du forhåndsbestiller, og det er jo ALLTID kø og ventetid på slike digre lanseringer. Er jo ikke verre enn å bestille fra flere steder, og kansellere de andre stedene så fort du får leveringsbekreftelse fra første butikk?
 15. Har de sagt eller lovet noe og så gått tilbake på det? Skjønner virkelig ikke hva du mener de ikke har vært ærlige på? Forstår ikke at det ikke har vært en meget åpenbar selvfølge at komplett kommer til å få veldig mange ordre, og at man må beregne lang ventetid om man ikke er helt først ute. Vil tippe de ikke har visst hvor mange enheter de kan forvente å få inn i starten, og de vet det sikkert ikke fremdeles. Så lenge de ikke bastant har lovet noe som de senere har gått tilbake på skjønner jeg igjen virkelig ikke problemet her. Selvsagt kjipt at det blir lang ventetid, men det er jo helt naturlig, og det hadde tvært imot vært ekstremt overraskende hvis det ikke hadde blitt månedsvis å vente for de aller aller fleste.
×
×
 • Create New...