Jump to content

Shirmah

Medlemmer
 • Content Count

  2165
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

843 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Stabilisator er bare positivt synes jeg, men et nytt og drøyere batteri hadde ikke gjort noe. Nå har jeg både X-H1 og X-Pro3 og er kjempefornøyd med begge til sitt bruk, så noen X-T4 blir det nok ikke på meg, men jeg tror det er et lurt valg av Fujifilm. Stabilisator er fryktelig kjekt både til foto og video, og selv bruker jeg det mest på foto. Nå er jeg litt motsatt Okapi, dvs jeg tar stort sett IKKE bilder av mennesker og dyr, men heller arkitektur og landskap, og da er IBIS kjempekjekt. X-H1 er etter min mening det beste kameraet til slikt i sin prisklasse, med ergonomi i toppklasse (som egentlig er mye viktigere enn akkurat IBIS, jeg ville ha foretrukket X-H1 fremfor X-T3 selv om ingen av dem hadde IBIS også...) Det som blir spennende er om de samtidig lanserer ny bildebrikke og prosessor, eller hva de gjør med resten av kameraet. Dønn likt X-T3 men bare med IBIS hadde ikke vært noe særlig synes jeg.
 2. Veldig glad i både bøker og spill, men serien var totalt skivebom. Har sett 6 episoder, men tror jeg stopper der. Helt elendig casting. Ingen skuespillere som har noen form for gravitas, det virker bare tøysete og teit. Alt av sett og interiør ser ekstremt fake ut. Bare plast og isopor, og ingen av miljøene ser ut som om det faktisk bor folk i dem. Kamera og spesielt lyssetting er en vits, og manuset er heller ikke spesielt bra. Castingen er dog det aller dårligste, og den eneste som funker i rollen sin er hesten som spiller Roach. Hele greia virker bare som dårlig og amerikanisert husmorporno, rett og slett.
 3. Jeg har en Qnap TS-251+ og er stort sett fornøyd. Det jeg virkelig angrer på i ettertid er at jeg ikke valgte en NAS med flere diskplasser. 4 eller fler er mye bedre, og jeg kommer nok til å oppgradere i løpet av et års tid. HDMI-funksjonaliteten til Qnap suger også. Mye bedre å bare installere Plex på NAS'en, og så bruke Chromecast på TV'en.
 4. På overflaten høres det ut som en veldig god idé, men det er nok mange gode grunner til at det ikke har skjedd enda: -Fly er tunge, så det kreves isåfall relativt kraftige motorer og batteripakker. -Mer vekt (som koster drivstoff under hele turen) og kompleksitet, og flere ting som kan gå galt. -Koster penger og tar tid å installere, samme med vedlikehold. -Dyrt å utvikle og sertifisere for komersiell luftfart. -Motorene må startes en stund før takeoff uansett for å varme opp. -Minst én motor må være i gang for å drive trykkpumper, AC og strømgenerator.
 5. Dette er jo ren PR som ikke har noe å gjøre med produkter som blir virkelige å gjøre. Vi kommer nok dessverre til å le av dette i fremtiden slik som vi kan le av alt tøyset om flygende biler fra Illustrert Vitenskap for 20-30 år siden.
 6. Batteriteknologi er hovedproblemet, og energitettheten i selv de mest effektive batteriene som eksisterer er så latterlig lav i forhold til flybensin at det ikke er praktisk mulig å lage noen form for rutefly som er i nærheten av å være effektive nok. Gassturbiner er forøvrig ekstremt pålitelige og robuste, men det er batteriene og ikke motorene som er utfordringen her. Et fly er tvert imot noe av det mest komplekse man kan lage, og som sagt over eksisterer det ikke batterier som kan brukes i praksis på et rutefly. Konstant vekt er også en ulempe, da en av fordelene med flytende drivstoff er at flyet blir lettere og lettere etterhvert som den forbrennes, og dermed mer og mer effektiv under turen. Klart, det er ikke akkurat vanskelig å lage et papirfly, men når det skal frakte passasjerer trygt og effektivt er det fort ganske så kompliserte saker...
 7. Vi gjør elfly en bjørnetjeneste når vi kommer med totalt urealistiske målsetninger: Nei, det er ikke ambisiøst. Det er helt totalt urealistisk, og det burde de vite. Utviklingen av nye fly tar ekstremt lang tid, selv når man utvikler fly som baserer seg på eksisterende teknologi. Når man i tillegg da snakker om teknologi som enda ikke eksisterer det det så vanvittig idiotisk og urealistisk at det åpenbart bare er en "målsetting" de snakker om for å sanke noen billige miljøpoeng.
 8. Tynn dybdeskarphet er uansett blant det mest oppskrytte innenfor fotografi, sammen med fullformat.
 9. Dette er faktisk ganske enkelt: -Oppgrader vannkraften -Oppgrader ledningsnettet -Bygg kjernekraft om vi skulle trenge enda mer fremover.
 10. Stemmer. Dette er bare pynt, og neppe verdt stort. Ser jo kul ut, så sikkert fin på veggen!
 11. Jeg skjønner nesten ikke at de gidder å slippe dette på Xbox. Moroa med MSFS har alltid vært å finne i payware-addons, og det kommer nok til å fremdeles være tilfelle her. Veldig kult at de ser ut til å lage et godt og flunka nytt rammeverk for dette, og grafikken ser jo helt vanvittig ut!
 12. Jeg er veldig for god, sunn, interessant og variert varm lunsj på alle skoler i landet. Fra og med barneskole til og med VGS. Lurt om man også involverer barna så mye som mulig, og utvider lunsjpausen til en time. Det sosiale aspektet her er like viktig som næringen, og når man ser hvor på jordet veldig mange er mtp matlaging er det enda en god grunn til å gå for en slik ordning. Se til Frankrike!
 13. Litt vanskelig å si med såpass lavoppløselige bilder, men den ser ut som en replika. 99% sikker på at den ikke er ekte og plombert. Har du litt mer høyoppløselige bilder blir det enklere å sjekke.
 14. P1000 er absolutt et brukbart kamera. Helt vanvittig mye zoom, og bildekvaliteten er helt ålreit i godt dagslys. Kan også fotografere i råformat, og den har bracketing-funksjon som kan være kjekt. Bildekvaliteten er jo langt fra et systemkamera med god teleoptikk, men rekkevidden er samtidig mye mer ekstremt enn det man får med selv svære og svinedyre teler. God stabilisator også, men skuddtakt og AF henger ikke med på fugl i flukt, så du er nesten avhengig av at de holder seg i ro hvertfall. Forøvrig er den MYE større enn man skulle tro utfra bildene, med ca dobbelt så langt objektiv som P900.
 15. Tror ikke det. Mitt inntrykk er at det er en sådan "app" som stort sett blir brukt av ungdommer til å sende bilder av kjønnsorganene sine til hverandre.
×
×
 • Create New...