Gå til innhold

AnnonymG

Medlemmer
  • Innlegg

    1 341
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

5 262 profilvisninger

AnnonymG sine prestasjoner

860

Nettsamfunnsomdømme

1

Hjelpsomme svar

  1. Husk at den skjermen du har tatt bilde av, er ikke i diagnostisk øyemed, men for overvåking under en innleggelse. Den vil vise dine vitale parametre som er blodtrykk målt i mmHg (måleenhet), antall pust pr minutt, puls og oksygenmetning. Sistnevnte har de ikke med i denne overvåkingen her. På den grønne pilen er tidspunktene hvor de ulike blodtrykksmålingene er utført, jeg ser det er midt på natta, så jeg vil jo anta dette er fra akuttmottaket?
  2. Det er bare å slutte, etter få ukers bruk har man utviklet toleranse, og effekten er avtatt. Medisinene fører til dårlig søvnkvalitet, og man gjennomgår ikke fysiologiske søvnsykluser man skal. Det er en rekke andre tiltak mot søvn, men man må jobbe med å finne årsak. Tankemylder? Koffein? PC/skjermbruk? Dagsoving? Depresjon? Mangel på dedikasjon for å opprettholde døgnrytme? Skiftarbeid? Jobb med årsaken, så kommer søvnen av seg selv. Jeg har selv slitt med søvn, og ha måtte gjøres livsstilsendringer og jobbvalg for å få normal søvn. Noen må jobbe hardt for det, det løses ikke med en pille.
  3. Ja, du kan be om så mange resepter du bare orker. Det er legen som eventuelt setter grenser. Hos Nettlegevakt kan du nok bestille så ofte du har infeksjon. Noen har bruk for mange kurer i året. Jeg ville dog vurdert utredning av årsak dersom du stadig har infeksjoner.
  4. Dette er bare vev. Kroppen er ikke laget av laminat. Mellom skjelett/muskler og huden er det rikelig ved ulike typer av bindevev som har allverdens fasonger
  5. AnnonymG

    Blemme i munnen

    Mucocele. Ufarlig. Hvis man tør/får det til, kan man stikke hull og tømme ut væsken inni.
  6. Først og fremst er det viktig at du får bekreftet at dette faktisk er kviser, og ikke en annen hudsykdom. En sikker diagnose er helt nødvendig for riktig behandling. Dersom kviser er stadfestet, er det helt nødvendig med oppfølging hos en hudlege, eventuelt allmennlege som har dyptgående kunnskap innenfor feltet. Du har forsøkt flere behandlingslinjer, og det er flere som gjenstår. Du bør nok ha behandling som er reseptbelagt, jeg vil tro ingen reseptfrie midler fungerer spesielt godt her. Jeg skal ikke foreslå noen som helst legemidler, dette bør en lege gjøre som har gjort en individuell vurdering. Du har gjort mye selv - kremer, tabletter, kosthold etc., men fortsatt vedvarende problem. Det finnes flere behandlingslinjer her jeg ser du ikke har forsøkt. Kom deg i kontakt meg lege (hudlege), slik at du får en god oppfølging. Her kreves ekspertise. Lykke til!
  7. Det siste du ønsker er at antibiotika ikke fungerer når du har nyrebekkenbetennelse. Det all den antibiotika som blir skrevet ut over en lav sko i dag, er det et tidsspørsmål før resistens blir et stort problem. Det er allerede resistens mot antibiotika man bruker mot urinveisinfeksjon, og dette vil bare øke om vi fortsatt skal "be" legen om å skrive ut antibiotika for banale og selvbegrensende infeksjoner som urinveisinfeksjon.
  8. Sovemedisiner er absolutt siste tiltak ved søvnvansker. Det er ingen piller som klarer å indusere en normal fysiologisk søvn. De kan indusere sedasjon og tretthet, men søvnens sykluser vil ikke være tilstede. Man føler seg utvilt, men dersom bruk over tid vil dette øke risiko for demens og andre søvnrelaterte sykdommer. Det er så mange tiltak man må gjøre før man prøver ut medisiner. Noen sover dårlig, og de må jobbe desto mer målrettet for å oppnå et godt søvnmønster og god søvnkvalitet.
  9. Dette sliter jeg litt med forstå. Når det åpenbart er noe galt, så bør man ha en formening også om hva som er galt, selv om man ikke vet hvorfor eller årsak. Dette kan være en av de tilstandene som blir nevnt i litteraturen, og som er så sjeldent at få vet om det. Det er en rekke sykdommer som finnes i boka, men dessverre vil mange av disse kreve både omfattende og riktig utredning, samt at man må være tilknyttet en avdeling som er villig til å gjøre utvidede prøver som er langt utenfor normal praksis. Det andre spørsmålet er om du er villig til å betale selv. Flere helseaktører tilbyr "full sjekk" med blodprøver, spesialistundersøkelser og nærmest fullkropps-MR. Mer omfattende utredning på en gang er ikke mulig.
  10. I pakken du kjøper urinstix, er det også et fargekart som skal hjelpe deg å tolke resultatet. Det fargekartet du har vedlagt, tilhører åpenbart ikke de urinstixene du har tatt....
  11. Sukker stjeler ikke mineraler. Sukker blir fermentert av bakterier i munnen, primært strep. mutans, som igjen produserer svake syrer, som igjen reagerer med emaljen og fører til demineralisering av emaljen.
  12. Du skriver ikke hvor gammel du her, og om du har noen andre sykdommer fra tidligere. Gjentagende urinveisinfeksjoner kan være betinget i mye forskjellig. Du kan jo selv forebygge urinveisinfeksjoner ved å drikke godt, opprettholde god hygiene, og unngå eventuelle årsaker til at du har fått det. Er du kvinne i- eller etter overgangsalder, kan det hende at hormonbehandling er nødvendig. Er du ung og seksuelt aktivt, kan problemet ligge akkurat i sistnevnte. Å behandle UVI gang etter gang uten å selv stille spørsmål til hvorfor dette stadig oppstår, kan gjøre at man blir stående på stedet hvil i lang tid. Hos legen er det ventetid, og slik vil det alltid være. Fastleger jobber refusjonsbasert, det betyr at de får lønn ut fra egenandeler og refusjoner fra Helfo. Dersom de hadde hatt mange åpne ledige tider hver dag, slik at folk blir sikret konsultasjon samme dag, ville lege ha tapt enormt store penger på dette, og de ville ikke kunne ha driftet kontoret. Derfor må timebøkene fylles opp, så forsøker man innimellom å konsultere de akutt trengende pasientene. Det er stort sett de friskeste som må vente lengst, hvis det er noen trøst.
  13. Først og fremst er det alltid en faktor man ikke har kontroll på i et forhold - den andre. Man kan aldri "sikre" seg at man ikke blir forlatt. For å aldri oppleve et slikt nederlag, så må man unngå å komme i et forhold, men så skal man unngå en masse i livet også hvis man ikke tåler motgang. Så hvordan kan du øke sjansene for at en partner ikke forlater deg? Jeg ville fokusert mer på din egen trygghet. Hvis du fremstår svært usikker og engstelig, er det vanskelig for både deg og din eventuelle partner å finne trygghet i forholdet. En person som er svært trygg på seg selv, og avslappet i et forhold, har nok de beste forutsetninger for å holde seg i et langvarig forhold. Sant skal sies - alle passer ikke sammen, men her må man gjøre en stor filtrering når man inngår i forholdet. Å "se om det funker" er verdens dårligste strategi spør du meg. Finn enn person du virkelig trives med, og har de verdiene du selv ser etter, samt noe til felles.
  14. Dette er fra et medisinfaglig perspektiv ganske interessant. Jeg ville anbefalt å veie deg hver morgen, og se om væsken hoper seg opp i kroppen, i så fall vil du se at vekten stiger markant fra dag til dag. Årsaken til dette kan være så langt. Hos eldre mennesker tenker man ofte hjerte- eller nyresvikt, men i din alder kan det være et syndrom hvor kroppen reabsorberer uvanlig store mengder med vann - SIADH. Blodprøver er gode på veien her, og årsaker kommer de nok til å finne. Tilstanden kan godt være forbigående.
  15. Livet vil for alle være vanskelig å leve - i korte perioder for noen, og lengre for andre. Det er ingen som bare kan ta ansvaret for livet vårt hvor vi selv kan lene oss tilbake. Hvis man ønsker å isolere seg, en form for innleggelse, så bør man nok starte med å identifisere hva som ligger bak dette. Sykdom? Latskap? Ansvarsfraskrivelse? Jeg vet ikke, men livet er ikke så enkelt at man kan hengi seg til andre med påfølgende overføring av ansvar. Det finnes dog mange former for boliger som kan ligne det TS ønsker. Eks er bofellesskap, omsorgsbolig, eller leiligheteskomplekser som er tilrettelagt med fellesarealer.
×
×
  • Opprett ny...