Gå til innhold

jonlem

Medlemmer
 • Innlegg

  3 352
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om jonlem

 • Bursdag 11. okt. 1981

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Nylige profilbesøk

17 721 profilvisninger

jonlem sine prestasjoner

1,6k

Nettsamfunnsomdømme

1

Hjelpsomme svar

 1. Prøvde å lese gjennom denne nå, men med manglende kompetanse på elektro og alle begrepene der blir dette litt gresk for en som bare vil lade bilen sin 😛 Men inntrykket er jo at de mener å ha sitt på det tørre, i all hovedsak? Litt dikkedarier med noe merking, men det viktigste - disse jordfeil- og overspenningsgreiene - virker det jo som det er temmelig selvsikre på? Eller leser jeg helt feil?
 2. Denne nyheten var litt stressende for en som just har bestilt og fått i hus en Easee home som skal monteres (av elektriker) til uka.. https://www.mestmotor.se/recharge/artiklar/nyheter/20230207/populara-laddboxar-kan-saljstoppas-easee-home-saknar-jordfelsbrytare/ Men jeg må si jeg sliter med å få taket på hva problemet her egentlig er, og "tilsvaret" fra Easee er mildt sagt tåkete for meg og gir vel egentlig ingen konkrete svar, se https://easee.com/se/artiklar/uttalande-angaende-elsakerhetsverket/ Noen med teknisk innsikt som vil mene noe om dette?
 3. Hehe, det var kanskje uklart..? Det påstås at de 3000-ish kronene vi betaler hver måned for at ungene skal bli tatt godt vare på, "ikke er i nærheten av ungene en gang". Da lurer jeg på hva man mener pengene brukes til, for hvis de ikke brukes på ungene er vel den barnehagen vi leverer dem til, bare et skalkeskjul?
 4. Likevel skjer det ikke mange ukene siden jeg kom ut av Oslofjordtunnellen på Drøbaksiden og ble målt av en stakkar som satt noen titalls meter innenfor åpningen der og «skjøt» nedover bakken.
 5. Jeg kjenner dette stedet tror jeg. Det er faktisk helt genialt at de har kontroller der, og det er ikke helt sjeldent de har det. Rett og slett fordi det viser seg at mange har problemer med å få ned farta når det går fra 4 felt og 100-sone til 2 felt og 80-sone, og brenner innover 80-sona i 100+ 80-skiltet kommer flere hundre meter før innsnevringa, så der plukker de mange ja som tror det er 100 helt til enden
 6. Denne reagerer jeg litt på. «Ikke i nærheten av ungene en gang» - mao ungene må sitte ute i skauen uten tak over hodet, voksne rundt seg, ingen mat, leker, ingenting. Kun for at søkkrike eiere skal berike seg. Stakkars unger… veldig rart at ingen har reagert på dette før?? Ellers er dugnad helt normalt, både hos private og offentlige barnehager, men kanskje mest hos private. De svømmer nemlig ikke i penger! De 3000-ish vi betaler i mnd er til syvende og sist ikke mye penger når det skal dekke lønn, husvære, mat, vedlikehold osv osv. I de barnehagene jeg har hatt befatning med har normalen vært dugnad 1-2 ganger i året, fortrinnsvis i helg. 3-4 timer en lørdag har de fleste av oss tid til å rake løv og male litt
 7. De gjør det nå ja, i overgangen til ny ordning. Det blir jo ikke sånn hver måned.. Resten er vel et definisjonsspørsmål. Hvis du forventer en konkurs der bytter du vel selskap likevel. Forøvrig er jo dette en helt vanlig måte å gjøre det på - eller det var i alle fall det før jeg bytta til Tibber for flere år siden. Jeg ser rett og slett ikke det store problemet her, bortsett fra at de var ulovlig seint ute med å varsle denne endringen.
 8. Tibber øker ikke strømregningen din med 50% ?? Alt de gjør er en liten endring i faktureringen slik at de ikke må vente opptil 45 dager med å få inn penger for strømmen de kjøper og selger videre. Prisene forblir de samme og Tibber-kundene vil betale akkurat det samme som de ville gjort uten denne endringen.
 9. Gjør det enkelt, bruk Tibber. Ingen fancy avtaler, ingen bindingstid, full transparens, og en meget fin og oversiktlig app gir deg unik kontroll over forbruket ditt og prisen du betaler. Disse kommer til å sette standarden for alle strømselskaper i framtida. Bruk gjerne denne linken om du vil bytte til Tibber - https://invite.tibber.com/9df2064d - så tjener vi begge på det
 10. Internettkapasitet har jeg nok av, det er harddisken min som ikke er stor nok til å håndtere disse datamengdene (eller, den ER jo det, men det er ikke nok LEDIG plass). Men da forstår jeg det sånn at rclone/rsync i kopieringsprosessen kjører dataene innom min PC (RAM), men ikke på den måten at alt må lastes ned først, for så å bli lastet opp igjen til det nye stedet. Det bør funke selv om det ikke totalt sett er nok lagringsplass på min HD til alt.
 11. Jeg har tenkt på dette. For oss som bare er gjennomsnittlig avanserte brukere av PC virker jo det først som en god ide. Men Dropbox fungerer jo slik at jeg må inn og velge hvilke mapper som skal synkroniseres til min PC. Når alt så er synka, kan jeg gå i windows utforsker og kopiere til ekstern harddisk. Problemet her er at jeg ikke kan synke alt til min PC pga begrenset plass på harddisken. Og når jeg ikke får synka alt til min harddisk, får jeg heller ikke kopiert alt til en ekstern harddisk... eller? Jeg trenger å flytte dataene fra en sky til en annen uten mellomlagring på pc.
 12. Interessant! Denne ser ut til å kunne flytte filene uten at de må "innom" min eller noen andre sin PC for mellomlagring på veien. Skal sjekke det ut, takk for tips.
 13. Jeg har drøyt 250 Gb med data på en Dropbox-konto som skulle vært flytta over til Onedrive. Det er såpass mye at jeg kan ikke synke alle dropbox-mappene til min pc (for lite plass på harddisk) for deretter å bare kopiere det til ei Onedrive-mappe. Har googla og leita etter en mer elegant måte å gjøre det på, men finner lite vettugt. Det å "manuelt" kopiere det fra en mappe til en annen virker også å være litt tungvint og tidkrevende, og kanskje en mindre sikker måte å gjøre det på? Det er snakk om mye viktige data, og jeg vil ikke risikere å miste noe på veien. Noen som har gode forslag?
 14. Nei, målet til MDG er ikke å skape sinne og splid ved å spre løgn og halvsannheter om politiske motstandere. Den evige messinga til Sylvi om de skumle "venstreradikale sosialistene" har kun en eneste misjon, og det er å øke avstanden mellom folk. Det er forskjell på å peke på svakheter i motstanderens politikk, og det å kaste rundt seg med "SE så dumme de er!".
 15. Listhaug vet nok godt hva hun driver med, hun er ikke født i går. Man skal ikke undervurdere henne. Hun kjører hardt nå i innspurten på å samle folk på støtte til oljebransjen, og for mange av Frps velgere er det ikke så fordømt nøye om det hun sier er riktig så lenge det å stemme Frp betyr at de kan unngå at "de venstreradikale sosialistene" (dvs alt til venstre for Høyre) får mer makt enn nødvendig. Helt ærlig, det hun gjør, helt bevisst - er å skape mest mulig splid, avstand og sinne - og det funker nok dessverre for veldig mange. Hvorfor det?
×
×
 • Opprett ny...