Gå til innhold

Game of Thrones - Sesong 8 (USA-sendetid) | ÅPEN BOKPRAT IKKE LOV! BRUK SPOILERE!


Anbefalte innlegg

Jeg forventer at slutten ikke blir så åpenbar at en av de som allerede er tydelige kandidater til å bli konge vinner. Serien er bygd opp på å overraske seerne med å ta livet av de karakterene som i enhver annen serie ville vært åpenbare seierherrer. Jeg håper serien klarer å overraske meg, selv om det kanskje blir vanskelig med så mange spekulasjoner og fanteorier som finnes.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er vel temmelig åpenbart at Littlefinger vil ha Sansa Stark og etterhvert også hele Westeros ;)

 

Jeg holder en knapp på Samwell Tarly. Etter at Cerces har falt og når alle de andre dør i kamp mot The Night King kommer han ut av intet som den som redder alle og blir motvillig konge. Om det ikke allerede er for åpenbart mtp. hvordan han jobber som Maester. Han er vel også tronarving tross alt.

Eventuelt Bran Stark.

Eller til og med Jaime Lannister ;)

Endret av misanthrope
Lenke til kommentar

"Song of fire and ice". Er vel de som ender på tronen.

 

Jon og daenerys. De er vel og halvsøsken også og det stemmer jo med familielinja til targaryen forøvrig med mye innavl.

 

Ikke nødvendigvis. Historien handler like mye om kampen mot the others og det kan godt være at Daenerys og Jon er viktige nøkler der, uten å bli sittende på tronen av den grunn.

 

Dany på tronen er litt forutsigbart synes jeg, og forutsigbarhet er som kjent ikke helt GRRM sin stil. Jon har også kommet tilsvarende i fokus nå og kan virke litt forutsigbar han og. Jeg tror at de begge eller i hvert fall minst en av dem, vil dø mot slutten av historien. Jeg mener spesielt Dany ligger tynt an pga Mirri Maz Duur og "When the sun rises in the west and sets in the east, When the seas go dry, when the mountains blow in the wind, like leaves".

 

At Jon kan komme på tronen, virker muligens opplagt nå, men det har jo ikke vært like opplagt hele veien (jada, jeg vet at det har vært noen hint! ;) )

 

Men noen totalt dyster avslutning med the Nights King på tronen (eller for den saks skyld Littlefinger), Det hverken ønsker jeg eller tror jeg på. Tipper vi lander et sted midt imellom de to happy/gloomy ytterpunktene der. Er spesielt spent på hva enden på visa med the others vil bli. Om de bare knuser dem i kamp så vil vel det bare være å utsette problemet til en ny generasjon 10000 år inn i fremtiden? Hadde vært mer givende om vi fikk en slags oppheving av forbannelsen slik at Game of Thrones setter en endelig strek for deres eksistens.

 

jeg vet ikke helt hvem jeg forventer på tronen jeg. Hvis jeg skal gjette så tenker jeg enten at the seven kingdoms oppløses fra sin nåværende form og blir til 7 riker igjen. Evt at Jon Snow havner på tronen fordi han var en outsider. (Og da mener jeg fordi forfatteren ønsker seg en outsider på tronen, ikke fordi folket i Westeros ønsker det) Mye av historien vitner om at han har et ønske om å endre samfunnet i Westeros(/Essos?) i favør av dem som ikke hadde makten ved begynnelsen av historien. (Bastarder, Kvinner, Fattige, kortvokste, slaver ...) kort sagt alle som er blitt latterliggjort eller har hatt lav status, uten noen reelt god grunn til forskjellsbehandlingen, vil få en forandring til det bedre i det samfunnet som skapes ved enden av historien, tror jeg.

Lenke til kommentar

Tippar Jon ender på trona, og at Littlefinger snart går av med døden. Trur han har eit triks oppi ermet endå, men når det no ligg an til Stark-samling i Winterfell trur eg han kjem til kort med å få alt som han vil. Lurer forøvrig på om Nymeria-scena har nokon som helst relevans for kva som skjer vidare. Og så trur eg Jaime tar livet av Cersei. Viktigast av alt: Cleganebowl.

Lenke til kommentar

Tippar Jon ender på trona, og at Littlefinger snart går av med døden. Trur han har eit triks oppi ermet endå, men når det no ligg an til Stark-samling i Winterfell trur eg han kjem til kort med å få alt som han vil. Lurer forøvrig på om Nymeria-scena har nokon som helst relevans for kva som skjer vidare. Og så trur eg Jaime tar livet av Cersei. Viktigast av alt: Cleganebowl.

Rimelig sikker på at Nymeria-scenen har noe å si. Sikkert en gang der Arya er i trøbbel og så plutselig kommer hun til redning. Det hadde ikke fungert om de ikke møttes en gang tidligere som nå. I mine øyne så håper ikke jeg det skjer. Men GoT er kjent for å ha noen som stuper inn i siste liten og redder noen i ny og ne.

Lenke til kommentar

Ble litt irritert over hvor enkelt "Piraten" tok knekken på flere av de som skulle være viktige støttespillere...

Er vel her og et par andre plasser hvor bøkene forhåpentligvis kommer til å skille seg ut når de eventuelt dukker opp.

"Piraten" er jo Euron Greyjoy, en av de røffeste og mest frykta kapteinene i Westeros. Viktige "støttespillere" var de udugelige Sand Snakes?

 

Sand Snakes har jo vist at det eneste de duger til er å prate drit og forgifte folk.

Lenke til kommentar

Men hvor godt utstyrt er egentlig hæren til Dany med tanke på at nå blir rimelig kjølig i Westeros? Verken Dothraki eller Unsullied gjengen vil vel prestere særlig godt i det lange løp når kulden setter inn for fullt, ikke minst hestene. Og en Dothraki hær uten hester er vel ikke særlig sprekt ? I sør er det vel ikke helt krise enda, men det blir vel en del kaldere der også etter hvert.

Endret av Mala
Lenke til kommentar

 Lurer forøvrig på om Nymeria-scena har nokon som helst relevans for kva som skjer vidare.

 

Det må det jo? Veldig, veldig dyr fanservice ellers...  Hørte at ulvene faktisk koster mer å skape enn dragene fordi pels er vanskeligere å få til realistisk. Men Nymeria hører ikke hjemme på en borg, som Arya selv også konkluderer med. Hun får nok hjelp av dem (hele flokken, ikke bare Nym) etter hvert

Lenke til kommentar

Men hvor godt utstyrt er egentlig hæren til Dany med tanke på at nå blir rimelig kjølig i Westeros?

 

 

Dette vet jeg egentlig veldig lite om, men når du kikker på kartet over westeros/Essos vil du se at the dothraki sea ligger sånn ca på samme breddegrad som the reach, og Essos er et større kontinent så jeg vil tro temperatursvingningene Dothratkiene er vant med er ganske ekstreme. Sender hun dem nordover for å sloss mot wights så kan det muligens bli litt festlig (noe som kanskje vil gi rom for å gjøre et poeng ut av nettopp dette i en av episodene), men om hun holder dem i sør rundt Kings landing og slikt, eller på dragonstone så tror jeg det går ganske greit.

Endret av Achylles
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...