Jump to content

covah

Medlemmer
 • Content Count

  7699
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1971 :)

About covah

 • Birthday 07/04/1974

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

21883 profile views
 1. En sannhet med STORE modifikasjoner. Ja, prisene var lavere, men ofte måtte man ut med store summer under bordet i tillegg til den offisielle prisen. Og det du måtte betale under bordet var det jo selvsagt ikke mulig å få lån til.
 2. Personlig? Svært lite bekymret (har hatt covid før, og jeg opplevde det som en passe kraftig influensa). For min far som går på medisiner som demper imunforsvaret? Ganske bekymret. For min mor som akkurat er ferdig med en brystkreft-kur med cellegift? Veldig bekymret.
 3. Norges største bank har også websider ut mot bedriftskunder som bare virker med IE (og som også krever Java). Både IE Mode i Edge og IE Tab i Chrome virker, så man kommer jo rundt det. Nedleggelsen av IE har jo vært kjent en god stund, så jeg syns det er svakt av denne banken å ikke klare å lansere systemer som virker med moderne nettlesere.
 4. Finnes som sagt massevis av dette både på Amazon og eBay, men blir jo en del ekstra i frakt på pakker fra utlandet. Kipt å kaste en stol bare fordi en av føttene er knekt, når man da bare kan kjøpe seg en standard base og bytte til denne.
 5. Noen som vet om butikker som selger dette? Ser man kan kjøpe bla. både på Amazon og eBay, men lurer på om det finnes noen her i landet?
 6. Det står ingenting i artikkelen om at den midlertidige brua blir stående i 10 år. Det henvises til regelverket som sier at en midlertidig bro ikke kan stå i mer enn 10 år. Krisemaksimering og en VELDIG spekulativ overskrift.
 7. 2-faktor autentisering hjelper deg langt på vei, selv om det ikke er en vidunderkur for alt. Alle sosiale media støtter dette, ikke bare FB, så jeg anbefaler sterkt å slå det på dersom du ikke allerede har gjort det.
 8. Det @tommyb sier er veldig viktig. En ringeklokke som er avhengig av et spesifikt abonnement (som kanskje ikke lenger eksisterer om noen år) er som å legge alle eggene i en kurv. Et annet viktig moment er personvern. Vil du virkelig ha videoer av alle som ringer på hos deg lagret hos Amazon? Eller vil du ha de lagret på en tjeneste du selv kan spesifisere?
 9. Du kan nullstille ipaden, men så lenge "Find my ipad" har vært aktivert er den knyttet til apple-id kontoen som har vært brukt på enheten. Dette er ikke lagret i på selve ipaden, men i skyen, så det er ikke noe du kan gjøre på selve ipaden for å nullstille dette.
 10. Problemet er at svært mye er koblet veldig sammen. Man retter en ting som ødelegger for 3 andre ting, og sånn fortsetter det...
 11. Vet du hvor mange millioner linje kode et OS består av? Det vil være bugs i Os'et om så de flikka på det i 100 år.
 12. Ok, da får vi vel bare si ifra til den halvparten av verdens befolkning som lever i fattigdom og ønsker et bedre liv at "too bad so sad".
 13. Unnskyld, men dette er som å stikke hodet i sanden å tro at alt blir bra. Ja, vi i vesten kan bruke mindre energi ved å effektivisere på mange områder, feks. oppvarming. Men verdens befolkning er i dag på 7,9 milliarder. Om 30 år er den estimert til 9,8 milliarder. I tillegg er det forventet at store deler av den fattige verden vil øke energiforbruket betraktelig ettersom levestandarden øker. Energimengden vi i vesten kan spare er ikke i nærheten av å dekke dette behovet. Hvis dette behovet skal kunne dekkes uten at vi ødelegger miljøet fullstendig, MÅ vi se oss om etter alternativer. Jeg tror ikke atomkraft er "den endelige løsningen" på dette. Vi må se på alt fra solceller til geotermisk energi. Dagens vindkraft ser jeg ikke på som noe godt alternativ, da det både forurenser mye å produsere det samt at det ødelegger mye natur. Kanskje havvind har noe for seg, men det kjenner jeg for lite til. Men inntil vi har effektiv fusjonskraft (alltid 40 år fram i tid), er fisjonkraft (uansett om man bruker uran eller thorium) den mest effektive og stabile måten å produsere store mengder elektrisitet på. Kunnskap om dette kommer til å være etterspurt over hele verden. Norge har en godt utdannet befolkning, så hvorfor kan ikke vi være en ressurs på dette for andre? Og som jeg har vært inne på tidligere så tar det langt tid å planlegge og bygge dette. Vi kan derfor ikke sitte med hendene i lomma å vente til krisa er her.
 14. Bullshit. Å ha en PC i et bot-net som enten spyr ut 1000-vis av spam-mail eller styres til å utføre DDoS angrep mot andre har ABSOLUTT andre enn eier av PCen med å gjøre. Dette er fullautomatiserte tjenester som scanner nettet etter PC-er med alle de kjente feilene et utdatert OS har og infiserer de helt automagisk. Med vanlig bruk merker ikke eieren av en infisert bruker dette i det hele tatt. Man er altså en "nyttig idiot" overfor kriminelle elementer.
 15. I verste fall tas PC-en din over av et botnet som bruker den som proxy for ulovlig aktivitet. Kipt når naboene ser på at Kripos bærer ut alt av datautstyr fra boligen din fordi de mistenker deg for å drive på med barneporno... Ryktene sitter lenge i, selv om du blir frifunnet. Ellers kan PC-en din brukes som en bot i en DDoS nettverk, brukes til å spre reklame, brukes til å mine bitcoins. Er bare fantasien som setter begrensning.
×
×
 • Create New...