Gå til innhold

Såpeboksen - Når du har noe du vil si


Anbefalte innlegg

Vi utdanner politifolk, men når de er ferdig med studiene har de ikke jobber å gå til. Samtidig øker kriminaliteten og ressursene krymper. Storberget er så flink til å skryte over hvor mange politibetjenter som har utdannet seg den siste tiden, men det hjelper lite når man ikke har råd til å ansette noen.

Flaut for et land som Norge

 

http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/nyutdannede-politifolk-staar-uten-arbeid-3202585.html

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Vi utdanner politifolk, men når de er ferdig med studiene har de ikke jobber å gå til. Samtidig øker kriminaliteten og ressursene krymper. Storberget er så flink til å skryte over hvor mange politibetjenter som har utdannet seg den siste tiden, men det hjelper lite når man ikke har råd til å ansette noen.

Flaut for et land som Norge

 

http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/nyutdannede-politifolk-staar-uten-arbeid-3202585.html

De ekstraordinære utgiftene ved bytte av IT-utstyr må politidistriktene ta regningen for selv. Da er det ikke rart de til og med må si opp politifolk for å betale. Og politiet får bare flere og flere oppgaver.

 

Artikkelen provoserer meg voldsomt. Der sitter politikeren og skryter av hvor mye penger politiet har fått bevilget. Hvorfor nevner han ikke de hundrevis av millioner i ekstraordinære utgifter i forbindelse med nytt IT-utstyr som politiet må dekke selv? Hvorfor nevner han ikke de stadig flere oppgavene politiet må ta seg av?

 

"Det ble satt av penger i fjorårets budsjett og det er også penger i årets budsjett. Politi har fått e vekst i budsjettene sine på 1,3 milliarder kroner. Vi mener at innenfor disse rammene er det mulig å sikre disse stillingene, sier statssekretær i

Justisdepartementet, Terje Moland Pedersen (Ap)"

 

Skammelig, Pedersen. Skammelig.

Endret av snartenkt
Lenke til kommentar

Jeg fant nettopp ut at det ikke kreves legitimasjon når man møter opp for å stemme ved valget i UK. Alt som kreves er at du oppgir navn og adresse. Er det noen som har hørt om at dette har blitt brukt til å stjele stemmer i større skala?

 

You can vote without your poll card as long as your name appears in the polling register for the particular election. You don’t need to bring any evidence of your identity.
Lenke til kommentar

Her er Ernas suksessoppskrift

 

Ikke siden i mai i fjor har Høyre-leder Erna Solberg «sutret» i media. Det er ikke tilfeldig.

Smil til verden og den vil smile til deg, har vært nøkkeltankegangen bak Høyres vekst det siste året. VG vet at det i partiledelsen har vært en klar arbeidsdeling:

 

Nestleder Jan Tore Sanner, Per-Kristian Foss og andre klager og kjefter på regjeringen, mens partileder Erna Solberg skal være den konstruktive problemløseren. Alltid.

 

Planen, som ifølge kilder i Høyre er nøkkelen til suksessen, vokste frem etter partileder Solbergs kanskje tyngste stund.

 

«Good guy, bad guy»


  •  
  • Psykologisk taktikk brukt i forhandlinger av team på to.
  • Den ene er aggressiv og pågående, kommer med urimelige krav og forventer å få det som han vil.
  • Slik beredes grunnen for den andre, som opptrer vennlig, unnskylder makkeren, spør pent - og får det som hun vil.
  • «The bad guy» skaper ekkel stemming, «the good guy» tilbyr en utvei av den ubehagelige situasjonen.

 

Tok grep

 

For ett år siden lå partiet tilsynelatende nede med brukket rygg. Meningsmålingene var på et historisk lavmål, og partileder Erna Solbergs tillit i partiet var mer tynnslitt enn Kåre Willochs hårmanke. På landsmøtet fryktet man at Solberg skulle bli buet av scenen.

 

Isteden leverte Høyre-lederen en tale som overbeviste, før hun gjorde noen strategiske grep som har ført henne og partiet til suksess etter suksess. Erna Solberg vil ikke kommentere strategien nærmere, men innrømmer at det har vært et fokus på at det er nettopp partilederen som tar seg av vinnersakene.

 

- Det er viktig at jeg snakker om våre egne saker. Så kan andre ta seg av dag-til-dag-kommunikasjonen, sier Solberg til VG.

 

Stor fremgang

 

Partistrateger sier det nærmer seg ett år siden Erna kom med en «klagesak» i media. I dag viser meningsmålingene en støtte på over det dobbelte av det Høyre hadde for ett år siden, og Erna Solberg er borgerlig sides klare statsministerfavoritt.

 

36,2 prosent av de spurte i en meningsmåling InFact har utførte for VG i forrige uke, mener at Solberg er best egnet som statsminister i en eventuell borgerlig samlingsregjering.

 

18,1 prosent, nøyaktig halvparten så mange, mener at Siv Jensen vil være best egnet som statsminister.

 

Lenke til kommentar

Nja. Høyre vinner snarere på FrPs uungåelige nedtur. Hvis jeg var strateg i Høyre ville jeg vært særdeles forsiktig med å ta æren for noe som helst, for det kan veldig fort snu når de ikke har gjort noe for å fortjene det. Hvis ledelsen tvinger igjennom et ja til Datalagringsdirektivet så har de bevist at de mangler både baller og samvittighet, og da overrasker det meg overhodet ikke om det blir nye, stygge nedturer.

Endret av mad_arab
Lenke til kommentar

Høyre burde tjene på dette også:

 

Høyre vedtok å fjerne fedrekvoten

 

Avstemmingen på forsiden av Dagbladet viser for øyeblikket at 60 % av leserne er imot å fjerne fedrekvoten, men jeg mistenker at en god del av disse er folk som tror at å fjerne denne er å fjerne pappapermisjonen. Det er ingen god idé å tvinge hverken fedre eller mødre å ta ut en viss mengde permisjon.

Lenke til kommentar

Fedrepermisjonen er glimrende sånn den er i dag. Hvis ikke tvangen var der så ville mange nybakte fedre hatt et betydelig sosialt press på jobben for å ta ut 0 uker, selv om han vil. Å vite at man ta ut 10 uker fedrepermisjon gjør at man slipper å havne i noen diskusjon med sjefen og føle at man svikter arbeidslaget. Det er utrolig mye lettere for faren å få aksept for 10 uker permisjon fra jobben.

 

Tvangen er ikke mer tvang i dag enn at det fint går an å ta ut 0 uker fedrepermisjon om man vil. Men fars ubrukte permisjonsuker kan selvsagt ikke flyttes over til mor og man får selvsagt heller ikke permisjonspenger for permisjonen man ikke tar. Så hvis man f.eks er uunnværlig i jobben så er det ikke noe problem å jobbe hele fedrepermisjonen.

Lenke til kommentar
Men fars ubrukte permisjonsuker kan selvsagt ikke flyttes over til mor og man får selvsagt heller ikke permisjonspenger for permisjonen man ikke tar.

Det er nettopp dette som er så bakvendt med foreldrekvoten. Det er ikke alle det passer for å ta ut 10 uker, og da er alternativet at disse ukene forsvinner? Full valgfrihet er hva jeg ville hatt, men fire uker var i hvert fall et langt bedre alternativ enn 10.

Lenke til kommentar

Du bryr deg tydeligvis nok til å poste om det på forumet. Jeg synes BT's oppslag om fyren var interessant jeg. Provinsielt selvsagt, men BT er nå en lokalavis også,

 

Geir :)

Jeg bryr meg fordi jeg ser denne saken på nettavisene (ikke bare BT) og tenker "hm, hvorfor er det laget en nyhet om hans dødsfall når de færreste vet hvem han er?". Verre var det ikke.

Lenke til kommentar

Kan vel stemme godt hvis en leser nyheter som dette dette.

 

Eneste ordet som passer er: Latterlig!

 

Det er direkte frekt mot norske bedrifter at slik får skje uten en eneste konsekvens.

 

@Warpx

 

Bare fordi du ikke har hørt om personen, betyr det ikke at alle andre er like ignorante.

Endret av oldboy
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...