Gå til innhold

Konsollvalget, et vanskelig valg. Wii, PS3 eller X360?


Bear^

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
xbox virker jo som et like bra alternativ til medieavspiller som ps3:P

 

men må eg spille av fra PCen min eller kan eg legge dem på harddisken til xbox, eventuelt en minnepenn eller ekstern harddisk?

 

Både PS3 og X360 er like når det gjelder mediesenter funksjoner, de støtter akkurat de samme filene.

 

Skal du streame noe de ikke støtter så kan du f.eks bruke transcoding, altså å recode ett format i realtime fra en pc.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Kort historie: 360 best på demoer, PS3 best på internett-funskjoner.

 

Lang historie:

 

 

Microsoft tvinger alle utviklerene av XBLA-spill ihvertfall til å ha en demo, mens Sony har gjort dette valgfritt på PSN.

Så på 360 kan du prøve demoer for alle XBLA-spill, mens på PSN kommer dette avogtil senere (i.e. demo av storsukseen Warhawk ble akkuratt tilgjengelig) eller i verste fall aldri.

 

Er usikker på hvordan det er på retail-titler, da jeg vet at begge systemer har exclusive demoer der.

ie. FF13 får PS3-demo via Bluray-film, men ikke 360.

Mens Tomb Raider ikke lager demo til PS3-versjone, men 360-versjonen.

 

Uansett, så tror jeg 360 er stort sett bedre på å levere demoer. :-/

 

Angående internett-funksjoner, så er PS3 mye bedre;

 

PS3 lar deg surfe med webbrowser, spille flash-spill, se youtube, laste ned filmer og musikk direkte til HDD, som du kan skifte ut med en vanlig billig HDD av hvilket som helst merke.

Spillene sin online-funksjon koster heller ingenting på PS3.

 

360 gir deg stort sett ikke tilgang til vanlige internett-funksjoner.

Bortsett fra demo-nedlastning.

 

MS-harddiskene som er eneste harddisker 360 støtter, koster såpass mye penger at det egentlig er svindel om du kjøper deg en ny HDD, dersom du skulle laste ned for mange demoer og spill.

 

For å spille spill mot andre på 360 via internett, må du betale ca. 500 kroner i året, eller 50 kroner den månden du vil spille online.

 

Du kan heller ikke avbestille online-spille abonemanget ditt på internett til 360, dersom du har oppgitt kreditt-informasjon.

Du får isåfall bare opp en beskjed om å ringe kundesupport, som du igjen også må overbevise om at du virkelig ikke ønsker at dem skal trekke penger fra kreditt-kortet. o.l.

Men på den positive siden, så slipper du å oppdatere kortinformasjon for Live-abonemang, dersom Visa'en din utløper så klarer Microsoft fint å trekke fra det nye Visa-kortet ditt. :)

Så kanskje Microsoft klarer å ordne internett-avbestilling engang i fremtiden også, siden de tydligvis er flinke med kredittkort-funksjoner (litt ironi her). :-P

 

 

Lenke til kommentar

Alltid artig å spille ilag med venner.

Men jeg spiller ikke så mye online, liker best historie-drevne spill, Men Warhawk på splitscreen og online blir alltid spillt når jeg har besøk av venner. :p

 

Personlig synest jeg den største fordelen med samme konsoll som mange av vennene mine, er at vi kan låne hverandre spill og bluray-filmer, når vi er ferdig med dem selv. :)

Endret av KongRudi
Lenke til kommentar

Jeg skal være ærlig og si at jeg liker PS3 bedre en X360, det har med alt fra menyer til selve hardwaren. Jeg er en gamer men idag etter langt tid så har jeg arrestert meg selv litt.

 

Om noen spurte meg før om hvilke maskin dem burde kjøpe mellom X360 og PS3 så var det somregel en nobrainer for min del, det var PS3. Men om en gamer hadde spurt meg idag og han/hun ikke hadde noen spesiele ekslusive spill som var viktig å spille så ville jeg helt klart anbefalt X360.

 

X360 har DLC somregel i alle sine multiplatform spill som ikke PS3 har.

X360 har thropies fra den dagen du putter plata inn i maskinen, hva hjelper det om thropies kommer senere til PS3 når du er ferdig med spillet...

X360 sine multiplatform spill er ved 98% av tillfellene "bedre" en PS3 versjonen, alt fra bugs,flyt content og lista bare går videre.

 

Så om en som liker å spille spill idag skulle velge maskin, så er er helt klart X360 den beste maskinen å velge.

 

Som dere ser på min signatur så er PS3 maskinen jeg har kjøpt spill mest til, noe som kommer til å forandre seg mye fremmover i tiden ser det ut som. Jeg er blitt lei at PS3 er en maskin som multiplatform spillene er dårligere til. For hvorfor skulle jeg finne meg i det? Når det finnes en maskin som leverer alt fra dag 1?

Lenke til kommentar

Andrevr

 

 

Xbox 360 støtter to trådløse kontrollere/gitarer/mikrofoner og to kontrollerer/gitarer/mikrofoner med ledninger. Vet ikke hvordan spill som støtter fire spillere men er ganske sikker på at Halo3 gjør det.

 

Jeg har hørt at multiplattform spill ofte er bedre på xbox, dette til tross for at ps3 er kraftigere. Dette er kanskje fordi spillene må kunne kjøres av både xbox og ps3 (noen tilfeller wii) Men jeg har en Xbox 360 Elite og er veldig fornøyd med den. Øre hører det jeg vil høre ;) Men uansett youtube har sikkert hundrevis av filmer som viser feks: GtaIV på s2 og xbox360

 

Fotball spill er jeg veldig usikker på hvilken konsoll som spiller, men litt eldre spill som GTAiv er visst best på xbox 360 fordi det ble laget til den hardwaren. Her er en kritisk analyse av negative med xbox 360. Legg merke til at dette er en fanboy og ikke alt er 100% sant. eksempel når han viser ps3 exclusives lista er tekken 6 med, det kommer til xbox 360 også. Og den er ikke bakoverkompatibel med ps2. Koster 200kr for 13 måneder live fra en i england som kun har gode tilbakemeldinger :)

 

 

denne er litt mer saklig http://www.youtube.com/watch?v=Yw1iYWJdNMs

 

par 2 http://www.youtube.com/watch?v=138Bq7UqwDE...feature=related

 

 

 

Legg merke til:

 

Ps3 er ikke bakoverkompatibel

Xbox 360 er billigere og bundler med 2 spill

Feilration på de nye xboxene er mye mindre enn noen gang

PS3 fans liker og skryte av hardwaren de ikke bruker fordi det er multiplattform spill

 

 

 

 

Eller:

 

 

Begge konsollene er gode spillkonsoller, de vanligste veiene jeg anbefaler når du skal velge konsoll:

 

Liker du handkontrollern? Gikk fra ps2 til xbox360 og var positivt overaskett :)

 

Hva har vennene dine? Ingen av delene, men valgte pga pris og at ps3 ikke kunne ta mine ps2 klassikere

 

Trenger du bluray? nei, har ikke tv som kan utnytte dette i stor grad.

 

Skal du spille online? xbox live er ikke gratis men billig, ps3 er helt gratis

 

Titler du vil ha? Vil du spille halo spillene? Gears of war? Ratchet & clank? Pgr5?

Personlig så er ratchet og clank det eneste jeg savner, men de mistet sjarmen etter 1-3

 

Kommer ikke på flere for øyeblikket men er en god halvtime med filmseeing og lesing, post gjerne hvilken konsoll du heller mot og hvorfor og sånnt. Spør gjerne !

 

 

 

:new_woot: Kjetil

Lenke til kommentar

Kjetil, fantastisk godt svar.

 

 

når alt kommer til alt må jeg faktisk innrømme at det er ganske idiotiske ting som styrer mitt valg. Det viktigste er at jeg er godt vant til ps2 og liker håndkontrollene veldig godt. Det er nok det jeg har vanskeligst med å gå over til xbox. Må innrømme at jeg ikke har spilt mer enn 2min på xbox. Er sikkert ikke en issue, men er så vant med playstation kontrollerne.

 

Designet på ps3 er veldig mye penere enn xboxen, det er det ingen tvil om. Betyr faktisk litt for meg. En annen ting som jeg ikke liker med xboxen er at jeg hører fra folk at dvden bråker en del når den viser vanlig dvd film (også ved spilling men da overdøver lyden så og si alltid uansett).

 

Når det gjelder spillvalg etc, så er jo xbox betydelig bedre enn ps3, ingen tvil om det, og spillene ser ofte bedre ut på xbox - så klar seier til xbox der. Men så lite jeg spiller er det ikke noe problem å finne spill som er mer enn gode nok for ps3. Kommer sikkert til å kjøpe Pro evolution 2009, kanskje fifa 2009, et bra bilspill og kanskje et skytespill (a la unreal turnament, fallout eller noe slikt).

 

Prismessig er selvsagt xbox klart best, men synes ikke prisen på noen av dem er avskrekkende. Spesielt dette med en annen håndkontroller er det største problemet med xbox for min del (men har jo nevnt et par ting til i teksten over).

 

Noen tanker om det jeg har skrevet her stemmer?`?

Lenke til kommentar
Vet ikke hvordan spill som støtter fire spillere men er ganske sikker på at Halo3 gjør det.

 

Halo 3 støtter 4 player split-screen.

 

Jeg har hørt at multiplattform spill ofte er bedre på xbox, dette til tross for at ps3 er kraftigere.

 

Det er riktig, mange spill er bedre på X360.

 

Øre hører det jeg vil høre ;)

 

Bråket på dvd-drevet? :p

 

Ps3 er ikke bakoverkompatibel

 

Hvis du kjøper en PS3 med 60gb harddisk fra finn, qxl, bruktmarket osv. er den bakoverkompitabel.

 

Det viktigste er at jeg er godt vant til ps2 og liker håndkontrollene veldig godt.

 

Kontrolleren har ikke mye å si. Du vender deg fort til X360 kontrollen ;)

 

En annen ting som jeg ikke liker med xboxen er at jeg hører fra folk at dvden bråker en del

 

Mye av bråket vil bli borte ved neste Dashboard Update som er 19. november. Da kan du lagre spillene på harddisken (du må selvfølgelig ha disken i for å spille) men dvder vil bråke like mye.

 

Når det gjelder spillvalg etc, så er jo xbox betydelig bedre enn ps3, ingen tvil om det, og spillene ser ofte bedre ut på xbox - så klar seier til xbox der.

 

Hvis du liker spillene til X360 bedre enn PS3 er det vel egentlig ikke noe å tenke på? Da kjøper du jo selvfølgelig X360.

 

Jeg vil anbefale deg å kjøpe en X360 hvis du ikke trenger bluray og ikke er helt avhengig av PS2/3 kontrollene.

 

 

Lykke til med valget. Uansett hva du kjøper tror jeg at du blir fornøyd :)

Lenke til kommentar
Det er riktig, mange spill er bedre på X360.

 

Dette er egentlig veldig missvisende svar for det påståes av kilder at det er store forskjeller mellom X360 og PS3 spill mens realiteten er at begge versjoenene har sine negative og positive sider og i bunn og grunn ebber det ut på at spillene er tilnærmet så identiske at forskjellen blir flisespikkeri kjørt opp som en 2 siders avisfremside.

 

Jeg vil råde personer fra å overhode ta slike sammenligninger til etteretning når de skal velge konsoller for i de fleste tilfeller er de skrevet av personer så klart basert en vei at det er vondt. Om du skal sammenligne, se ingame videoer fra de 2 versjonene og gjør deg opp en egen mening.

 

Hvis du kjøper en PS3 med 60gb harddisk fra finn, qxl, bruktmarket osv. er den bakoverkompitabel.

 

Sant, men jeg tror vi for ordens skyld holder oss til retail versjoner som man får kjøpt i butikken for å simplifisere det litt mer når du allerede har et tungt valg fremfor deg.

 

Jeg har ikke vært mye tilstede i denne tråden men ser at det har sklid litt ut på enkelte sider. Skal gå gjennom sidene og se om der er noe relevant informasjon som kan plasseres i førsteposte. Jeg vil og anbefale at folk rapporterer tydelig flamewar innlegg fremfor å kommentere dem og sådan starte en krig. Ikke bare lettgjør dere moderatorens jobb men dere holder tråden og litt mer ryddig for dem som har lyst å lese gjennom for å se om der er noen meninger, som disse som er kommet, som kan lettgjøre valget.

Lenke til kommentar

Er nok best å se noen videoer for å se hva som ser best ut ja, men de fleste spill ser best ut på X360. Men det er ikke så veldig store forskjeller, men anbefaler fortsatt å kjøpe X360 med mindre de fleste av vennene dine har PS3 og du ikke klarer å bruke 360 kontrolleren.

Lenke til kommentar
Det er riktig, mange spill er bedre på X360.

 

Dette er egentlig veldig missvisende svar for det påståes av kilder at det er store forskjeller mellom X360 og PS3 spill mens realiteten er at begge versjoenene har sine negative og positive sider og i bunn og grunn ebber det ut på at spillene er tilnærmet så identiske at forskjellen blir flisespikkeri kjørt opp som en 2 siders avisfremside.

Njaa. Fra Metacritic:

 

"1. Xbox 360: Fallout 3 (2008) 93

Bethesda Softworks

 

3. Playstation 3: Fallout 3 (2008) 91"

 

 

"1. Xbox 360: Orange Box, The (2007) 96

Electronic Arts / Valve Software

 

2. Playstation 3: Orange Box, The (2007) 89

Electronic Arts / Valve Software"

 

 

Også er det noen spill som Oblivion og Bioshock som gjerne har en prosent høyere på 360. Det er for det meste marginale forskjeller, men hvis det står helt jevnt mellom 360 og PS3 for deg (noe det sannsynligvis ikke gjør uansett) og du vil kjøpe The Orange Box, kan det være noe å tenke på.

 

Men det at multiplattformspill er bedre på 360 er for det meste overdrevet.

Lenke til kommentar
Det er riktig, mange spill er bedre på X360.

 

Dette er egentlig veldig missvisende svar for det påståes av kilder at det er store forskjeller mellom X360 og PS3 spill mens realiteten er at begge versjoenene har sine negative og positive sider og i bunn og grunn ebber det ut på at spillene er tilnærmet så identiske at forskjellen blir flisespikkeri kjørt opp som en 2 siders avisfremside.

 

 

Men det at multiplattformspill er bedre på 360 er for det meste overdrevet.

 

Hvorfor er det overdrevet? Eurogamer har hatt 16 runder med sammenligninger, rundt 70-80 spill og 360 versjonene har vunnet så godt som alle. Oftest er oppløsningen høyere, frameraten bedre og grafikken mer detaljert. Og ikke sjelden alt på en gang.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...