Jump to content

morgan_kane

Medlemmer
 • Content Count

  3731
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

319 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

22801 profile views
 1. hei Dette prosjektet ble satt litt på pause på grunn av andre prosjekter. Holder nå på og sluttføre dette prosjektet og har støtt på et nytt problem. Arduino takler ikke et 12bit nummer. Og jeg finner ingen måte og løse dette på. Jeg skal ha dette nummeret om til decimal: 3FBAA2F009 unsigned long HexInDec( char message[], int beg, int len){ unsigned long mult= 1; //setter opp formel for exponential for omgjøring hex dec unsigned long nbr=0; //tallet som skal returneres til koden byte nextInt; unsigned long bignumber = 0; for(int i = beg; i< beg+len; i++){ nextInt= message[i]; if (nextInt >= 48 && nextInt <= 57) nextInt = map(nextInt, 48, 57, 0, 9); if (nextInt >= 65 && nextInt <= 70) nextInt = map(nextInt, 65, 70, 10, 15); if (nextInt >= 97 && nextInt <= 102) nextInt = map(nextInt, 97, 102, 10, 15); nextInt = constrain(nextInt, 0, 15); nbr = nbr + (mult * nextInt); mult = mult * 16; //Serial.println(nextInt); // Serial.print(mult); } } return nbr; } Edit, fikk det til ved hjelp av bignumber biblioteket. Men fikk problemer med å bruke modulo funksjonen der.
 2. Det går helt sikkert fint. Kopimaskinene skolene bruker er av greit kvalitet, så skanningen er nok bra. Uansett, stryker du er det bare og klage. Kontakt skolen for å være sikker! Spør etter eksamensansvarlig.
 3. Hei, Klarte å ødelegge den ene låsebolten og låsemutteren(kopp) pga at låsebolten satt bom fast i navet. Takk og pris at jeg skrudde ut alle de andre boltene når jeg merket jeg hadde problemer. Jeg lurer nå på hvor jeg får tak i nye låsebolter og kopp for å ta de av? Regner med jeg bytter hele settet siden bilen er så gammel. Eller skal jeg bare investere i 4 vanlige bolter? Disse er jo vesentlig lettere å skru av og på. Hendelsesforløpet kjenner nok de fleste til, mangler bare å legge om et sommerdekk før man er ferdig. Og selfølgelig sitter bolten bom fast😅Rapa over med latmansarmen slik at låsemutteren tok store skader. Klarte å bruke muttertrekkeren til å trekke løs bolten etter å banka låsemuttern på med en hammer og brukt masse wd40 😅
 4. Jepp, får mest sannsynlig pakken imorgen. Venter i spenning 😛 May 13, 2020 Customs has approved the goods for import. (shanghai) May 15, 2020 Customs has approved the goods for import. (Oslo) Gikk meget fort ifra Kina ihvertfall, nesten like raskt som å bestille i Norge.
 5. Ja er virkelig spent nå, pakken ankom Norge på søndag og ble godkjent importert. Nå er den sendt videre med lokal transportør som jeg regner med er posten. Ser ut som jeg mistet sporingen når den kom til Norge. Sikkert fordi posten setter egen adresselapp på pakken. EDIT: ser ut som sporingen fungerer på posten.no.
 6. Jeg har bachelor ingeniørfag og jobber som lærer. Tok PPU på deltid etter jeg fikk jobben. Jeg er godkjent lærer for yrkesfag. Men som over, skal man egentlig ha nok studiepoeng. Lønna er ikke i nærheten som man kunne fått som ingeniør, derimot er arbeidsdagen bedre i min mening siden man ikke er bundet til et kontor i hele arbeidstiden. Pluss at det er utrolig givende å møte ungdommen
 7. Jepp er Kinapakke. Ebay følger en VESC avtale uten at jeg vet helt hva det står for. Det vil si at mva er automatisk inkludert i det du betaler summer under 3000kr. Over 3000kr starter det virkelig og bli forvirrende, virker som alt må fortolles da ettersom jeg har skjønt. Men finner vell ut når pakken kommer. Ser at det er selgere i Tyskland som selger tilsvarende pakke, de spesifiserer at de setter ned verdien til Norge pga toll. Uansett, gleder jeg meg til pakken
 8. ahh, tenkte ikke at det var EU unionen det gjaldt. Uansett så har jeg regnet med at det kommer mva på kjøpet. Men det som irriterer meg er at jeg ikke finner ut hvordan jeg skal fortolle varen min selv. Slik jeg har skjønt er det ikke toll på varen min. Men det kommer et irriterende toll gebyr uansett.
 9. Heisann Kjøpte meg en sykkelmotor til 5k på Ebay igår. Den var merket duty free, noe som betyr at de betaler skatt på vegne av meg til Norge. Hvordan funker dette egentlig? Opp til 3k blir jo automatisk mva på hos Ebay når du betaler. Har prøvd og lete på toll om hvordan man skal importere noe dyrere en 3k og fant ikke noen god metode å gjøre det på. Er vell derfor jeg kjøpte noe merket duty free. Noen som vet mer om dette? Og kan jeg forvente en liten baksmell på dette kjøpet? Link til produktet. https://www.ebay.com/itm/174013671519
 10. Da kan jeg bekrefte at det har vært villedende informasjon ifra myndighetene. Vg3 yrkesfag må gjennomføre eksamen likevell. De får ikke vitnemål uten eksamen. Dette har vistnok kommet ut i forrige uke. Lastet ned et dokument fra udir der det er godt kamuflert at VG3 skal gjennomføre eksamen. Dette dokumentet ble oppdatert idag på grunn av klager fra flere skoler. https://www.udir.no/kvalitet-og-kompetanse/sikkerhet-og-beredskap/informasjon-om-koronaviruset/eksamen-2020/
 11. Vell det kommer helt ann på hvordan du ser verden. Man gir på en måte tilbake med samme mynt. I den settingen er det ok og fornærme litt. Men jeg tenker at det er mest for egen del man kan si det. Istedenfor og surmule tar du det hele med latter. Har kjerringa selvironi skjønner hu at hu dret seg ut og kanskje får du en unskyldning i samme slengen.
 12. Lignende har skjedd med meg. Men jeg sa, jaja ga deg ihvertfall sjansen. Hu klikka helt. Tror jeg neste gang skal flire med, og si "tenk at jeg nesten gikk på en smell med et så fælt menneske som deg" Synd jeg er for høflig for det Finnes mange bra jenter ute i verden, men det finnes også mange dårlige. For å endre på din egen holdning mot jenter kan du sette deg noen mål og prøve og bli kjent med noen jenter. Gjerne bare for å skape vennskap. Da får du et helt annet bilde av jenter. En fin måte for dette er å snakke med jenter som er i kollegialet ditt. Her bør man aldri gå lenger en vennskap, så da har du det som mål. Å danne vennskap med kollega.
 13. Hei, Trenger hjelp til valg av en rimelig laserskriver. Har letet masse på internett, og har funnet ut at Brother f. eks har lave driftskostnader. Printer ca 1000 ark i året. Printer ingen bilder. Har tenkt at om jeg skal skrive ut bilder får man uansett bedre kvalitet hos en fotobutikk. Tanken går mot en svart hvit laserskriver, men vil ha stor tonerkapasitet. ca 1000ark per toner. Er usikker på om jeg trenger farge. Mange av dokumentene jeg printer har farge, men mulig det blir bra å skrive de ut i svart/hvit, her hadde det vært fint om noen kunne komme med erfaringer? Hva tenker forumet? Bør jeg gå for svart/hvit? Får man rimelige farge laserskrivere med stor tonerkapasitet for privatmarked?
 14. Luret på om de åpner for produksjon av hjemmebrent hjemme hos hvermansen siden man ikke får kjøpt antibac.
×
×
 • Create New...