Jump to content

morgan_kane

Medlemmer
 • Content Count

  3770
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

320 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

24003 profile views
 1. Hei, opprettet sparekonto på Svea bank. Men der er det ikke eget kontonummer. Man må betale inn til et kontonummer for banken og bruke et kid nummer for at pengene skal havne på konto. Er det ikke vanlig og få utdelt eget kontonummer lenger?
 2. Spillene tar ca 500Gb og det største spiller er Far Cry 5. De som er større har blitt avinnstallert fordi jeg spiller lite. Far Cry 5 har fått være innstallert fordi jeg liker å spille det og man slipper å være så anspent som når man spiller CS GO f. eks. Det er dermed perfekt for å koble av innimellom jobb og mastergraden jeg tar på deltid. Det er dog vanskelig å få tid til å spille, men det å vite at det ligger klart på disken er betryggende
 3. Jeg er utrolig fornøyd med min Audi A5 med 3.0 V6 motor. Billig i drift, har til nå kun byttet bremser framme på 120000km. Bruker 0.6l på mila, kjører du økonomisk er du nede i 0.5L. Det er kraft nok til å ta forbikjøringer og en drøm og cruise med. De holder seg også godt i pris og virker til å være ettertraktet på bruktmarkedet. Service har ligget på ca 5000kr i året pluss nån ekstra tusen på service til automatkassen. Anbefaler også tysk premium bil når man skal svi av en sånn sum da japsebiler f. Eks kan være svært tungsolgte på bruktmarkedet.
 4. Minner om at Russland har et eget internett byrå som er laget for å spre falsk informasjon på sosiale medier. For eksempel TikTok. Disse sprer falsk informasjon, kommenterer og prøver og blende inn blant vanlige folk. På sider som 4Chan, facebook, reddit etc poster de Russisk propaganda. Som for eksempel at det ligger strødd med Ukrainske lik etc. Det fleste bilder jeg har fått tak i viser at det faktisk er Russerne som sliter, det er Russiske tanks som blir sprengt etc. https://en.wikipedia.org/wiki/Internet_Research_Agency Så vær kritisk til alle kommentarer som prøver og stille Russerne i godt lys. Den samme gruppen er også svært Trump vennlige..
 5. Var noen høyt utdannede folk som sa at det ble mest sannsynlig og gå bra. Det er tross alt 30 år siden atomkraftverket ble stengt ned.
 6. start(I3) skal ikke være med i serie til Q1 for å starte driftslyset. Det ser ut til at du baserer start bryteren på push knapper, disse krever holdekrets slik du har gjort det i "start motor". Du trenger med andre ord kun å bruke Q1 til å starte driftslyset ditt. Ellers vil jeg påpeke at du mangler nødstopp.
 7. mean_x = sum(x1_s1)/(len(x1_s1) print (mean_x)
 8. Jeg regner med det er flere enn meg som har en sparekonto hos sin lokale sparebank. Dere har kanskje også oppdaget at det er elendig rente på denne. Jeg ser det er mange andre banker som kan tilby langt høyere rente. Så kommer vi tilbake til emnetittelen, være lojal mot banken sin? Eller flytte pengene til en bank med bedre rente?
 9. Da har jeg bestemt meg for å betale ned på lån. Det blir i første omgang bare 30k. Men planen om å bli gjeldsfri i 2021 gjelder fortsatt. Det blir sikker enda et innskudd før jul. Ser det ble litt diskusjon om billånet mitt lenger oppe. Jeg har oppsparte midler i sparekonto og BSU. Grunnen til billån var for å ikke bruke bufferen av oppsparte midler. Og grunnen til bilkjøpet var at drømmebilen ble lagt ut for salgs med de rette spesifikasjonene. Verkstedprisene ligger på ca 5-10 k i året Kjører 20 000 km i året så bilen må være behagelig, pålitelig og gå godt. Ser det kom noen gode innlegg om krypto og aksjer også. Jeg har lekt litt med begge og har til nå vært heldig. Planen framover på denne fronten er kanskje månedtlige innskudd framover, samt at jeg må investere mere bevist.
 10. Hei, Har fått 40000kr som jeg er litt usikker på hva jeg skal gjøre med. Valget står mellom å betale lån eller investere i krypto/aksjer/fond. Gjelden min fordeler seg slik: 30000 kr Studielån. 150000 kr billån. (4.35% rente) Har settet meg som mål å bli gjeldsfri innen 2022. Jeg er dog usikker på om jeg klarer dette dersom jeg investerer. Har allerede i år settet inn 60k på billånet og økt månedtlige avdrag. Utgiftene per måned er 3000kr studielån og 5000kr billån. Planen min er å ikke bruke innsparte midler. Er på utkikk etter erfaringer fra folk som har vært i samme situasjon? Jeg er blitt glad i fond, aksjer og krypto di siste årene og har investert litt småsummer. Jeg vil heller ikke gå glipp av det neste store investeringsmuligheten. Men jeg tenker også her at det er vanskelig å "time" markedet. Er det kanskje bedre og spare/investere jevnlig i disse enn å bruke større summer?
 11. Hei Jeg har en mistanke om at det er kommet en ny facebook hack der de kun trenger telefonnummer. Er det noen som har mere informasjon om dette? Har skrudd på 2 faktorautentisering for å prøve og forhindre dette.
 12. Hei, jeg har laget noen diy videoer for youtube. Det har til nå bare vært opptak av skjermen. Jeg skal nå oppgradere til et kamera for å filme fra det virkelige liv. Jeg blir å filme endel elektronikk som resistorer kretskort etc. Altså små detaljer. Jeg skal også filme når jeg snekrer, sveiser og holder på i forskjellige garasjer der det kan være begrenset med lys. Budsjett er opp til 10000kr. Har en liten Røde mikrofon som jeg tidligere har brukt til mobil. Har dere noen tips?
 13. Kryptosekken gjør dette automatisk og gratis for meg. fant fram min gamle krypto wallet fra 2018 som har hatt fin økning. Noen raske tastetrykk på kryptosekken og formuen var meldt til skatteetaten.
×
×
 • Create New...