Jump to content

Kjetil..

Medlemmer
 • Content Count

  1933
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

199 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Har i min lærerpraksis vært vitne til, og selv benyttet, meg av "tv" på smartboard på 5-7. trinn. Det er da snakk om nett-tv og har blitt benyttet i lunsjen. Elevene ser da på dagens innslag av Supernytt fra NRK, et satsing på nyheter til barn mellom 8-12 år. Nyhetene varer rundt 8 minutter (av ca 20 min spisetid) og holder elevene oppdatert på hva som foregår i samfunnet. Vi snakker som regel om nyhetene, samt lokale nyheter, og integrerer dette i andre læringsaktiviter i fag. Dette for å være aktuelle og snakke om ting elevene bryr seg om eller lurer på i forhold til nyhetene, samt for å gi et mer barnevennlig innsyn til ting voksne ofte snakker om. Samtidig er overdreven bruk av TV i skole og barnehage muligens en utfordring man må se opp for. Likevel vil jeg heller anbefale deg å kontakte skolen å høre hva de viser elevene i lunsjen og hvorfor de ønsker å gjøre det slik. Du kan også undersøke om det finnes alternative spiseområder eller om ditt barn "må" bli forstyrret. Supernytt er en gratis tjeneste.
 2. Ifølge min bankrådgiver er det bedre å ta lånet om du kan ettersom det er rentefritt. Du kan i teorien låne ca 100k i året mens du studerer og la dette stå å lage renter å deretter betale ned hele lånet på en gang. Du kan også bruke pengene som egenkapital som bolig, sette det i fond eller lignende. Eneste måten du taper penger på er om du bruker pengene når du ikke trenger. Bruk det evt. til å fylle opp BSU og en BSU+ eller hva de kaller de utvidete bsu'ene nå om dagen som har god rente og skattelette (vanlig bsu).
 3. Husk å trekk fra rentene fra egenkapital, utgifter til å eie bolig, fellesutgifter ol. når du regner i forhold til leieprisene i området. Om det er verdt å selge nå? Det blir ren spekulering å kommer an på flere faktorer.
 4. Takk for svar, ta tar jeg det til etterretning og avventer svar fra selger.
 5. Hei, usikker på om dette skulle vært plassert i forbrukerrett. Kjøpte desember en bil ved en privat forhandler. Forhandleren gir ingen garanti ved bruktbilkjøp utover reklamasjonsretten. Ved PKK ble det oppdaget feil som jeg mener selger burde hatt kjennskap til og informert ved salg av bilen. Fikk tre ulike kostnadsoverslag på 8, 9 og 12 tusen for reparasjon. Tok da kontakt med både selger av bil og forbrukerrådet. Forbrukerrådet mente det var et godt grunnlag (pga. typen feil og forhandlerens kjennskap til bil) å få selger til å ta hele regningen, men påpekte at dette kunne ta lang tid og anbefalte meg å ta kontakt med selger å forsøke få igang en avtale. Kontaktet selger som innrømmet muntlig at dette visste de strengt tatt om, og de skulle ta kontakt med et verksted de hadde avtale med. Ble så oppringt og tonen var helt annerledes, de mente jeg var en vanskelig kunde å de ikke hadde noe ansvar her. Fikk tilbud om reparasjon til ca 6000 på verkstedet de hadde kontakter på hvor selger dekket 2000,- av denne summen. Totalt 4000,- for min del altså. Har dette skriftlig. Ved avlevering av bil spør jeg verksted om de å kan gjennomføre etterkontroll av PKK mens de først er i gang, noe som var greit for de. Ved henting av bil etter reperasjon får jeg beskjed om at flere deler enn først antatt har vært byttet uten at verksted eller selger har tatt kontakt med meg. Summen blir trolig da 50% dyrere totalt (9k). Jeg har ingenting med verksted å gjøre så selger vil få faktura fra verkstedet. Nå frykter jeg at selger vil fakturere meg for den ekstra kostnaden. Den ekstra kostnaden ved PKK etterkontroll skal jeg selvfølgelig betale for. Har selger lov til dette? Hvordan går jeg fram ved økt faktura fra selger uten videre beskjed? Jeg har i utgangspunktet ikke ønsket å benytte meg av verkstedet med denne ekstra utgiften da det ville vært betydelig billigere å gjøre det selv. Kommunikasjon mellom verksted og selger kjenner jeg ikke til. Takk for svar
 6. Fin artikkel som ikke på noen måte overselger noe som helst (på et subjektivt plan), må være rom for personlige tolkninger og opplevelser også.
 7. Jeg skal ikke skryte på meg noen særlige ferdigheter i verken CS eller i å dømme om noen jukser eller ei. Hadde jeg sett denne demoen (som lagt ut av lagkameraten) ville jeg ikke huket av for "evident beyond a reasonable doubt". Akkurat den wallbangen på b-site så riktignok veldig merkelig ut, men ellers er jeg rimelig uenig i bedømmelsen av situasjonene. Det er svært ofte at man i CS velger å satse på hvor spillerene er og rett å slett overser enkelte plasser hvor fienden kan stå for å forsøke å vinne runden. Om man skulle sjekket hvert eneste hjørne hadde man vel aldri vunnet en clutch? Og hvem i alle dager sjekker til venstre for døren på A-site cache? Er rimelig gode odds for at ingen er der så tidlig i runden når du hører lade lyder til høyre for døren.
 8. JBL reflect mini var på tilbud til 450,- forrige helg å har vært på tilbud til rundt femhundre flere ganger iløpet av året. Kan være lurt å sette prisvarsel om de er aktuelle og det ikke haster
 9. Hva er det som hindrer meg å spre linken til to andre (egne maskiner) som jeg har fjernet alt viktig stoff fra? Sjekker de via ip-adresse eller maskinens egen adresse? Fungerer det virkelig å spre viruset videre? Isåfall virker det rimelig lett å låse opp egen pc med bruk av et par gamle laptopper.
 10. Kjetil..

  Snus

  Ta en titt på Snustråden V7.0
 11. Hei, har den siste tiden hatt problemer med videoavspilling. Videoer av ulike format er helt forvrengte, de starter ofte helt normale i under et sekund før videoen virkelig "starter". Ved forhåndvisning i minityrformat (ved musepeker på tidslinje) ser jeg bildene som skal være i filmen. Lyd fungerer som normalt. MOV, WebM, MP4 virker ikke (tested via techslides.com og .mov film via Google Drive) Ogg videformat virker helt fungerende via samme side. 3GP er svart bilde med lyd. FLV klarer ikke Chrome åpne. Videoer på Youtube, Facebook, Twitch fungerer ikke. (Ved å bruke Chromecast via pcen er bildet helt normalt). Lurer i den sammenhengen om noen opplever lignende problemer og/eller har noen forslag til hva dette kan skyldes, samt hvordan jeg skal gå fram videre for å utbedre situasjonen. Legger ved en delt videofil via OneDrive som beskriver problemet (klarer for ordens skyld ikke å spille av min egen videofil heller ). Takk for svar, Kjetil Acer Chromebook CB5-311 Chrome OS Versjon 46.0.2490.82 Plattform 7390.68.0 (Official Build) stable-channel nyan_big Fastvare Google_Nyan_Big.5771.63.0
 12. Kan du forklare det på en måte som jeg kan lettere forstå og ta til meg? Du har sikkert mye positivt å gi, men hvilke utslag gir det på barnets tanker, sosiale omgang med andre barn, relasjoner til voksne og generelle utvikling av barnets sinn. Det er sikkert både negative å positive sider med en slik relasjon, men hadde JEG turt å satse på at det veide tyngst positivt? Nei. Takk for dine tolerante innspill, men ser du selv hvordan dette tangerer mot homofile adoptiv-foreldre? Jeg ser absolutt hva du mener her, ikke bare for homofile adopitv-foreldre, men også for veldig mange andre aktiviteter, personer, begivenheter, steder, sanseinntrykk man utsetter sine barn for. Det er alltid en risiko for at det ikke er positivt for barnet, og man må nødvendighvis utsettes for mange risikoer i sitt liv. Jeg stiller meg likevel positiv til homofile adoptiv-foreldre, og negativ til din relasjon med min hypotetiske datter, hyklersk, men slik er det for beklageligvis min del likevel.
 13. Kan du forklare det på en måte som jeg kan lettere forstå og ta til meg? Jeg gi det et forsøk ihvertfall. Altså, jeg klarer ikke se for meg de positive aspektene du kan tilføre til barnets liv. Du har sikkert mye positivt å gi, men hvilke utslag gir det på barnets tanker, sosiale omgang med andre barn, relasjoner til voksne og generelle utvikling av barnets sinn. Det er sikkert både negative å positive sider med en slik relasjon, men hadde JEG turt å satse på at det veide tyngst positivt? Nei. Den andre faktoren (og sikkert den avgjørende) er barnet relasjoner. Å da tenker jeg på hvordan det påvirker de som er rundt barnet, alså foresatte, familie, venner og lignende. Som far vil det føles som en unødvendig risiko og som et merkelig valg å la deg sosialisere med min datter, da på grunn av avsnitt over. Men hvis jeg stolte nok på deg og var trygg på deg som person (typ familiemedlem?). Hva ville min mor tenkt? Eller venner? De ville vært bekymret for barnet hvis de ikke også stoler 100% på deg. Det er ihvertfall mine spontane tanker akkurat nå. edit: Det bunner alltid ut i at jeg ikke forstå relasjon eller hva du ønsker av det. Så lenge jeg ikke klarer å forstå så er det vanskelig å kunne godta noe. Å jeg tror ikke man klarer å sette seg inn i den situasjonen du er i så lett.
 14. Hei, beklageligvis er både hebefili og pedofili sterkt assosiert med overgrep og overgripere. Det er ikke rettferdig ovenfor hebefili og pedofili, men slik har det dessverre blitt. Jeg tror oppriktig på at akkurat som jeg klarer å være venner med kvinner uten å være en overgriper, klarer også pedofile og hebefile å gjøre det samme med jenter på 10 år. Du (trådstarter) er på ingen måte noe mer overgriper enn hva jeg selv er, men likevel er det noe i kroppen min som ikke klarer å tenke rasjonelt. Jeg ville ikke latt deg være venn med min teoretiske datter på 10 år og ville funnet det svært ubehagelig, fordi jeg rett og slett ikke forstår dine tanker og er bekymret (følelsesmessig sårbar) for hennes forsvarsløsshet. Beklager altså, for det er ikke meningen å være dømmende på noen som helst måte, men jeg ser ikke for meg at jeg blir å forandre mening i fremtiden heller. Til alle de som mener at trådstarter ikke bør oppsøke kontakt med barn, det er helt greit å mene og jeg er forsåvidt enig, MEN dere må da annerkjenne tankegangen til trådstarter her? Akkurat som DU selv "vet" at du ikke blir å overgripe deg i retning din seksuelle preferanse kan vel trådstarter føle det på samme måte? Jeg er enig at trådstarter ikke bør oppsøke kontakt med barn, men ikke av den årsak. Heller på grunn av den ubehagen dette vil kunne medføre for barnet og barnets relasjoner. Her er forresten en veldig interessant tråd fra en pedofil trådstarter: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1228620
 15. 1) Den personen jeg har kjent som har vært mest imot utroskap og som har snakket nedsettende venninner/venner som er utro var også den første som var utro etter 1 år i et forhold. Jeg skal på ingen måte påstå at din kjæreste har vært utro, men veldig mange ser ikke signalene selv, om de så har vært i sammen i tiår. 2) Konverteringa fra nazismen til jødedommen kan du vel si er like brå som konverteringen til fruen som seneste dagen før sa "jeg elsker deg" og nå ønsker å slå opp? Vet ikke hvor gamle dere er, men du beskriver henne som vinglete så antar at hun har mange tanker i hodet som ikke alltid går overens. ---------------- Når det er sagt så har hun tidenes dummeste grunn for å slå opp med deg. At hun ønsker å bevare et vennskap er helt ok, men hun må jo innse selv at hun knuser deg og vennskapet deres i prosessen? Det er ingen vei tilbake til der dere var før så lenge dere ikke er på samme bølgelengde. Vil du fortsatt være bestevennen hennes når hun har fått seg en mann (hun stadig klager over til deg) og unger? Kanskje er du fortsatt singel og tenker over hva som kunne ha vært. Nei beklager, her må du si alt eller ingenting. Dermed har du allerede tapt, for ønsker du en kjæreste som kun er sammen med deg for å beholde deg? De gode nyhetene er at dette er ikke din feil og du har lov til å reagere som du vil, samt å bruke den tiden du trenger for å finne den rette veien for deg videre. Lykke til.
×
×
 • Create New...