Gå til innhold

Tråden for de hodetelefonofile


miCro

Anbefalte innlegg

Noen med iem-erfaring? Har, som nevnt tidligere i tråden, blitt ufrivillig adskilt fra mine se535 og lurer på arvtakeren. Er det noen klare konkurrenter i markedet som er verd å se på, eller går jeg for et nytt par i samme spor? :)

 

Er du fornøyd med SE535, så gå for dem igjen. Har selv SE846 som jeg er svært fornøyd med - har du penger i sparegrisen er jo det også et alternativ du garantert vil bli fornøyd med.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tenkte jeg skulle rapportere litt ang. Fidelio X1 som etter lengre tids kverning i bakhodet til slutt dalte ned i nærmeste post-i-butikk. Lever denne opp til det gode ryktet eller er det bare en ufortjent hype og en gimmic for å selge bass til folk som foretrekker åpne hodetelefoner ? Me lyt sjå ...

 

Etter et førsteinntrykk som var litt for mye bass og litt for lite diskant var det bare å vente til hjernen hadde blitt mer dus med disse nyervervede elementene. Lyden er i det hele tatt veldig balansert og behagelig når man er tilvent signaturen, og tildels også rett ut av esken. Det føles som det er fullspekter, godt detaljert og veldig velartikulert, noe som minner om svært gode høyttalere.

 

Lyden blir merkbart mer sammentrykket hvis man holder for grillen og lukker lyden inni dem. Mye av luftigheten og rommet klapper sammen og lyden blir nasal med dette stuntet. Åpenheten kler definitivt denne hodetelefonen. Var litt redd for at disse skulle låte litt kunstig i forhold til litt rare målinger på dem, men de høres veldig naturlig ut. Ingenting som negativt stikker seg fram på noen som helst måte og det høres ikke ut som noe mangler heller, selv om dette er mye vanskeligere å avdekke enn smale peaker i frekvensspektrert.

 

De klarer på en fin måte å representere de forskjellige sjangerene som er blitt spilt på dem. Finnes detaljene i kilden kommer dem godt fram i avspillingen og de trenger ingen form for justeringer på gode innspillinger. Dybden kommer godt fram i lydbildet, der billigere hodetelefoner mer gir deg overflaten klarer disse å formidle detaljer langt ned i miksen på et overraskende godt detaljnivå ved aktiv lytting. Merkbart mer oppløst enn CAL! når man styrer unna hyperkomprimert SPL-materiale for mP3-generasjonen. Det skal ikke så alt for mye blemmer til i den akustiske miksen før dem greit vidrefører disse ikke fullt så flatterende detaljene rimelig nådeløst til ørene dine. Både mikrodynamikken og makrodynamikken kommer fram på en overbevisende måte i et lydbilde som høres troverdig ut på ulike volum. Jeg vil si disse er rimelig analytiske av seg på en engasjerende måte, og definitivt HIFI heller enn kjedelige monitorer. Den største overraskelsen var at de låt så velbalansert og naturlig. Hadde dannet meg et inntrykk av at dette var loudness til folket. Det stemte definitivt ikke. De evner å være varme og detaljerte på en overbevisende måte med klarhet som ikke er for påtrengene i toppen. Det blir ikke for skarpt, men det burde heller ikke og trenger heller ikke å presses høyere. Følte heller aldri etter tilvennlig at noe manglet i lydbildet. Særegenhetene til de ulike akustiske instrumentene kommer klart fram uten å være farget eller høres unaturlig ut. Hodetelefonene er gode til å formidle intimitet om dette er tiltenkt i lydmiksen.

 

Ergonomisk var disse en smule tunge og de klemmer ganske bra til rundt hodet, selv om Sennheiser er hakket værre der når de er nye, så går det gradvis over. Hengekøye-designet fungerer rimelig bra og ikke noe jeg har så mye imot. Det ryktes at koblingspunktet som kobler minijack-kabelen inn i hodetelefonen ikke er av det mest robuste slaget, men dette har heller ikke bydd på nevneverdige problemer for min del.

 

Alt i alt et godt kjøp jeg er fornøyd med som en knall hodetelefon til å gi gode lytteopplevelser. Testet mest med E17 DAC/AMP over optisk og USB med uoriginal lav-ohm kabel en smule kortere en standardkabelen i et stille miljø, så med andre ord er forholdene rimelig optimale for denne type hodetelefon. vidor's seal of approval klapper henrykt i luffene for X1.

Endret av vidor
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Har hatt X1 nesten siden release og kan si meg enig i det meste du skriver. Hypen har definitivt vært velfortjent, mye for pengene.

 

Kan også legge til at det er få hodetelefoner i prissjiktet som kan matche X1 når det kommer allsidighet; de uttrykker seg ikke spesielt på visse punkter, men er i stedet gjevnt over gode til det aller meste. Film og spill er helt topp på de, og med Modmic eller lignende fullstendig knuser de de fleste "gaming headsets" som er å oppdrive (med unntak av lydisolering, da. En kan bare glemme å bruke de i miljøer med mye støy).

Endret av Nødstopp
Lenke til kommentar

En veldig godt skrevet "anmeldelse" vidor! Bra du ikke ble skuffet :)  

 

Har nevnt det et par ganger før men X1 er lett min favoritt hodetelefon, har et knippe med hodetelefoner liggende, inkludert Audeze LCD3 som koster intet mindre enn 9 ganger prisen til X1, likevel er det X1 som får sitte på hodet mitt 95% av tiden, noe som alene taler sitt rundt hvor fantastisk denne hodetelefonen faktisk er!

Lenke til kommentar

Takk for tilbakemeldinger. Har prøvd å være så objektiv og lineær som mulig i beskrivelsen.

 

Synes det å klare og lage denne type signatur som henter ut detaljer fra all type musikk uten at kroppen og fylden forsvinner er en bragd av dimensjoner til prisen. De aller fleste faker dette med å pøse på med diskant og dempe mellomtonen samt en god overdrivelse av bassen. Prestasjonene de har fått til blir litt i samme liga som Sissel Kyrkjebø som klarer å synge høye frekvenser blødt uten antydning til å skrike eller være anstrengt. Sjelden vare. Lydmessig har jeg bare et ankepunkt, og det er at den strukturelle integriteten glipper og kan skape lyder som ikke hører hjemme i kilden, men dette skjer svært sjelden og bare på spesielt materiale når volumet er et par hakk høyere enn det burde være, men dette er peanuts i den store sammenheng.

Endret av vidor
Lenke til kommentar

Jeg tror kanskje at jeg nettopp fant min neste hodetelefon, MrSpeakers ETHER C:

 

 

 

900x900px-LL-9ae2318f_27e26419_MrSpeaker

 

900x900px-LL-7c533f65_57a847a5_MrSpeaker

 

900x900px-LL-87e959e1_9fd63516_MrSpeaker

 

 

 

 

Jeg elsker mine Audeze LCD-2, men komforten og det faktumet at de lekker inn såpass mye støy, gjør at jeg er på jakt etter en oppgradering. Dette kan fort vise seg å være det paret som gjør at jeg åpner pengeboka for første gang på lenge.

Lenke til kommentar

Annet å legge merke til er at X2 er open-back og DT770 er closed back. Forskjellen er at DT770 ikke vil blæste musikken du spiller av til personer rundt deg. På høyere en vanlig lyttevolum kan du regne med at personer innenfor en ~5 meters radius vil legge merke til lyden du spiller av i X2.

 

DT770 er lettere så med tanke på komfort er den bedre, samt at den har veldig gode puter. Jeg vil uansett ikke si at komforten på X2 er dårlig i det hele tatt. Snarere tvert i mot. DT770 er komfort++, X2 er komfort+.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...