Jump to content

TGB

Medlemmer
 • Content Count

  7214
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1118 :)

About TGB

 • Birthday 09/27/1974

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

21561 profile views
 1. 24.000 er mye penger; men man får ikke noe fornuftig med tanke på receiver med 9 høyttalere til denne prisen. Skal man ha noe virkelig bra så blir det fort samme pris som en nybil i familieklassen. Så alt i alt kan man se på dette som en billig måte å få ok lyd på.
 2. Hadde 3 dager i Oppland med kronprinsparets fylkestur. Masse pen natur, god mat og hyggelige folk. Anbefaler folk å ta flere turer i Norge. Uendelig med bra foto-motiver. Turen gikk fra Dovre, Lesja, Skjåk, Lom, Vågå og Sel. Utenom en ekstremt forbanna politimann var turen bra for min del Noe med kjøringen min.... skjønner ikke.
 3. Til tross for at området jeg bor i ikke var satt opp som støttet "sone" for Gbit nettvert; så klarte jeg etter et par telefoner overtale dem til å slå det på. Fungerer utmerket. Så må si at jeg generelt sett er veldig fornøyd med kundesupport hos Get akkurat nå (det har fungert relativt feilfritt i mange år; så har ikke hatt så mye å klage på ellers heller; med unntak av perioder med litt mystiske periodevis feil på Visat kanalene).
 4. Jeg har i det siste fått kjempeproblem med VMware Fusion hvor hele macOS desktop'en henger seg. Hele den virtuelle maskinen går periodisk inn i sirups-modus; og jeg klarer ikke skjønne hvorfor. Dette oppstod etter oppdatering til siste macOS versjon (siste utgave av VMware Fusion). Tok derfor en runde med Parallels (også siste utgave) - her er alt helt perfekt. Har vært i kontakt med VMWare om dette også, uten noe fremdrift (over flere måneder). Skjer uansett maskin (har prøvd flere). Har også prøvd ny installasjon og oppsett av helt ny virtuell maskin; samme skjer uansett etter en stund. I gode perioder er den fin i et par dager - vanligvis begynner den å rote det til etter minutter. Kjører på iMac Pro med 10 kjerners Xeon og 128GB RAM. Så ressursene skal det ikke stå på. Andre med erfaringer her ? Edit: iMac Pro'en kjører på cruise modus uten noe antydning av stress i aktivitetsmonitoren. Kjører jeg ikke noe VMware så fungerer alt helt perfekt. Så synderen er uten tvil VMware Fusion.
 5. Jeg har lest dette; begynner å mistenke at noen gjør noe feil med målingene eller noe er feil på utstyret/miljøet. Kort oppsummert, jeg tror ikke på ASR siden det ikke stemmer overens med målinger til alle andre - heller ikke min egen erfaring. Edit: Det skal legges til at det som påpekes her er LANGT utenfor hørbart område uansett.
 6. Og fortsatt trenger så godt som alle DAC'er med unntak av nå Schiit og MSB et eksternt USB interface (les: USB-SPDIF bridge). Så jo, det er sensasjon faktisk på en så lavbudsjetts DAC (lavbudsjett når man ser hva man må sammenligne med). Det finnes sikkert et par kandidater til med bra USB-interface, men de er det ikke mange av i denne verden. Edit: Prøvde nettopp Auralic Vega G2 i noen måneder; den måtte ha ekstern USB-interface for å bli bra. NB! det finnes bare et par eksterne USB-SPDIF bridge enheter som fungerer (så de er det også langt mellom). USB er komplisert for lyd; dessverre grunnet lite gjennomtenkte spesifikasjoner for lyd over USB. Riktig nok var Auralic Vega G2 sin interne streamer del veldig bra når man brukte det som Roon endpoint. Noe av det bedre jeg har hørt fra en sigma-delta basert DAC. Men til tross for å ha valgt smooth-filter så var den urealistisk detaljert - deltaljene kom litt for godt frem, så noen hadde tydeligvis trekt litt for hardt i spakene på det digitale filteret som også alle DAC'er har.
 7. Da fikk jeg ENDELIG tilbake oppgradert Schiit Yggdrasil (Analog2 og USB Gen 5). Schiit har gjort noe magisk med USB, den gjør det mulig å droppe alt annet av USB-dingser for å få bra lyd fra PC. Fortsatt er AES/EBU inngangen den beste. Den begynner å få rett temperatur også. Så langt høres dette veldig lovende ut. Helt kald hørtes den ikke frisk ut i det heletatt (bruker en annen DAC som referanse for å sammenligne). Grunnet at ting tok vanvittig lang tid fikk jeg oppgraderingen til kost-pris - så alt i alt er jeg fornøyd til tross for at prosessen har tatt måneder. Edit: Har et par USB Gen 5 kort liggende ubrukt, jeg har bare ikke orket å skru selv siden jeg ikke bruker USB noe spesielt lengre (det meste går via ethernet streamer via AES/EBU.
 8. Om verden er en rettferdig plass får du fornuftig betalt pr time brukt på produktet (totalt). Noe mer enn det kan du ikke forvente; har du derimot et stort navn så kan du ta samme kalkulasjon og multiplisere med 10. Mest sannsynlig kommer du ikke til å sitte igjen med en fornuftig timebetaling engang dessverre.
 9. Du har en innstilling for å bytte mellom SD, HDR or DolbyVision avhengig av kilde; det samme gjelder bilder/sek. Bruk dette valget; det er det smarteste som er lagt til tvOS på mange mange år https://support.apple.com/no-no/HT208288 Oppløsning følger satt oppløsning som du får på meny; så om du velger 60Hz 4K (les: UHD); så blir alt oppskalert til UHD uavhengig av kilde. Dette valget mangler sammen med match dynamikk og match bildefrekvens fra kilde (filmen). Edit: Så langt jeg har skjønt er HDR faktisk HDR10.
 10. Focusrite gir mye kvalitet for pengene (de har også produkter i det helt øvre prissjikte). Edit: Bruker selv Focusrite Scarlett 2i2 Gen2 for mikrofon, og er svært fornøyd.
 11. Nye iphone har endelig bluetooth 5.0; som skal gi godt over CD-kvalitet; så da er det håp for trådløst i Apple-verden også Bluetooth 5.0 skal håndtere 2200kbps, som holder i lange baner for 1440kbps på CD.
 12. Ja! Men 7-modellen er på vei ut (det er 2017); så jeg er litt overrasket over at prisen fortsatt er over 20.000.
 13. Da fikk jeg oppgradert min Moon Neo MiND nettverksstreamer til Moon MiND2 Network Player. Og den er nå Roon-ready, dette er glede Og jeg trenger ikke ha PC tilkoblet DAC engang. Helt klart løft i kvalitet til tross for at jeg brukte en relativt heftig USB-SPDIF bridge (Audiobyte Hydra Z med Hydra ZPM strømforsyning). Utrolig nok er Moon MiND2 Network Player klokkestødig også; eneste feilen så langt (som kan være relatert manglende støtte for DSD over PCM (DoP) på DAC'en via SPDIF. Det mangler en innstilling i Roon for enheten: DSD Playback Strategy, så må sette opp manuelle konverteringer i Roon for DSD64,128,256,512. Moon MiND2 er inne i en Roon-sertifiseringsprosess; så regner med at dette blir ordnet. Alt i alt veldig fornøyd. Kjøpte den gamle utgående modeller (Moon Neo MiND) til gi-bort-pris; og produsent sponser oppgradering etterpå. Så dette ble ganske mye billigere enn å kjøpe den nye Moon MiND2 Network Player i butikken. Den gamle med oppgradering = den nye. Edit: Alle Moon MiND2 Network Player som kom inn til OHC i går er borte allerede; så tydeligvis flere har skjønt hvor genial denne boksen er.
 14. Hadde nylig en defekt disk fra Multicom, kontaktet dem og fikk beskjed om å returnere den defekte disken med valget om å få ny disk eller få pengene for den overført til konto. Jeg har ingen dårlige erfaringer med Multicom gjennom x antall år.
×
×
 • Create New...