Jump to content

TGB

Medlemmer
 • Content Count

  7228
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1123 :)

About TGB

 • Birthday 09/27/1974

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

21862 profile views
 1. Elko-dimmebryterene må du fjerne og erstatte dem med zigbee kompatibel bryter (de kan også festes på veggen og erstatte de 3 du har). Har selv i løpet av de siste 3 månedene byttet ut absolutt alt av lys i kåken med Philips Hue. Har nå 47 Philips Hue lys (de fleste med farge), 5 brytere (med dimming) og 5 bevegelses-sensorer. Med unntak av store problem med å legge til det ene lyset til Hue Bridge (fikk det til etter x antall forsøk) så har alt fungert perfekt. Har også koblet opp Philips Hue lysene til Harmony Elite fjernkontroll. Jeg har ikke regnet på kosten her, men i løpet av prosessen har jeg hatt elektrikere innom (montere 24 ekstra spotter i taket). Så vi har nok passert 50.000 for lenge siden, til tross for at jeg bare skulle prøve ut med et par lys når jeg startet.....
 2. Hue ambiance har temperatur men ikke farge (vel, det er farge - men da i form av temperatur på lyset). Pærer som er låst til et fast kelvin (temperatur) er ikke en god ting og bør styres unna. Jeg har selv flest farge-pærer, og enkelte ambience (2400K-6000K). Farger brukes ikke så ofte, men genialt når man vil lage litt stemning (eller når man kobler lysene til HDMI sync box).
 3. Dette er helt unødvendig, hold inne reset knappen til den blinker. Søk deretter opp bryteren på hue bridge (dette fungerer helt utmerket, har gjort det for x antall brytere). Funker det ikke, så reset bryteren med fysisk bryter på baksiden på nytt (binders fungerer utmerket for å resette; man kjenner når bryteren trykkes inn på baksiden, det skal være et klart fysisk klikk for at bryter er trykket inn, hold den inne i ca 5 sekunder til lyset for forsiden blinker).
 4. 1 GPU kjerne mindre gjelder bare den billigste MacBook Air M1 modellen.
 5. TGB

  Apple M1

  Man trenger ikke Apple M1 kompilert photoshop; den kjører Intel utgaven bedre enn før også (jeg har prøvd). Naturligvis sparker utgaven som er kompilert for Apple M1 mye mer.
 6. TGB

  Apple M1

  Google Chrome 87 er også tilgjengelig i 2 utgaver for macOS nå; Intel og Apple.
 7. TGB

  Apple M1

  Det er også gjort forsøk med å kompilere hele Google Chrome, som gikk over dobbelt så fort på M1 sammenlignet med i9 (samme OS). Så dette gjelder ikke bare benchmarks men også reelle oppgaver. Forøvrig har ikke Geekbench noen kobling til Apple, de er uavhengige - målingene jeg viste til var mine egne som jeg gjorde på egne maskiner.
 8. TGB

  Apple M1

  Uansett M1 er generasjon 1; når disse kommer med dobbelt antall kjerner og ytterligere forbedret klokkefrekvens så tror jeg både Intel og AMD sliter (de sliter allerede). Faktisk vil også Windows 10 komme kompilert opp for ARM prosessorer. Så her har Apple regelrett kastet håndgranat inn i den noe utdaterte CPU-bransjen. Min 10 kjernes Xeon (iMac Pro) sliter med å holde følge med første generasjon M1.
 9. TGB

  Apple M1

  https://www.apple.com/no/macbook-air/specs/ Macbook Air M1 kommer i 2 utgaver. Alternativ 1: 8-kjerners prosessor med 4 ytelseskjerner og 4 effek­tivitetskjerner 7-kjerners grafikk­prosessor 16-kjerners Neural Engine Alternativ 2: 8-kjerners prosessor med 4 ytelseskjerner og 4 effek­tivitetskjerner 8-kjerners grafikk­prosessor 16-kjerners Neural Engine
 10. TGB

  Apple M1

  Den jeg kjøpte til fruen har 8 kjerner; som nevnt - eneste forskjell er GPU kjerner (en ekstra på pro). Se også på resultat fra Geekbench; som du ser - ingen diff mellom Air og Pro på ren CPU: https://browser.geekbench.com/v5/cpu/search?utf8=✓&q=macbook+m1 Noe avvik mellom frekvens på CPU er mest sannsynlig grunnet hvor mange andre prosesser som kjører på samme maskin (eventuelt backup osv). Den jeg har prøvd på endrer seg litt avhengig av hvor mye man kjører på den (ikke noen store endringer i frekvens).
 11. TGB

  Apple M1

  Om jeg har skjønt korrekt kan du fint kjøre virtuelle klienter fra M1 maskiner, men for å faktisk kjøre selve den virtuelle maskinen krever en omskrivning. Her er hva Parallels skriver: https://www.parallels.com/blogs/parallels-desktop-apple-silicon-mac/
 12. TGB

  Apple M1

  De kjører samme prosessor, men på Macbook Pro er det en ekstra GPU core. Frekvens ser også identisk ut på alle. Så for laptop er uten tvil Macbook Air den beste dealen. 15 timer mot 20 timer batteri på Pro, men ellers ser det veldig identisk ut utenom den ekstra GPU kjernen. Fruen (les: dronninga) bruker den til nettsurfing, e-post og hele enkle oppgaver. Alt på ny macbook air med M1 prosessor er raskere (oppstart av maskin, oppstart av programmer, bruk av programmer og generell brukeropplevelse). Apple M1 gjør en brutal overkjøring av Intel på alle områder (selv min 10core iMac Pro med Xeon klarer ikke stille opp mot Apple M1). Egentlig er det bare å vente på at firma som Adobe komplierer opp sine programmer til å kjøre native M1 så er det egentlig ingen grunn å se tilbake på Intel de neste årene.
 13. TGB

  Apple M1

  Sammenligning mellom Macbook Air M1 og Macbook Pro i5 Quadcore 2.4GHz. Geekbench 5 er vel heller ikke native M1; så her er vel emulering involvert også.
 14. TGB

  Apple M1

  Kjøpte selv en Macbook Air M1 i dag (Eplehuset) til fruen. Jeg er imponert, denne saken sparker virkelig unna på alle områder. Ingen vifter og den blir ikke engang varm ved stor belastning. Ser virkelig frem til hva Apple får til fremover her, hadde jeg vært Intel eller AMD hadde jeg begynt å bli virkelig nervøs nå.
 15. 24.000 er mye penger; men man får ikke noe fornuftig med tanke på receiver med 9 høyttalere til denne prisen. Skal man ha noe virkelig bra så blir det fort samme pris som en nybil i familieklassen. Så alt i alt kan man se på dette som en billig måte å få ok lyd på.
×
×
 • Create New...