Gå til innhold

Snedige ting du lurer på V.2


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Dette er det ingen lov som regulerer meg bekjent. Politiet kan ikke uten videre ta beslag i en stor sum. Men grunnen til at man går med en stor sum kan jo være mange, og i de fleste tilfeller stammer disse fra kriminelle forhold. Så denne mistanken om et kriminelt forhold kan føre til beslagleggelse, inntil man har fått alt på det rene.

Lenke til kommentar

Det finnes ingen lov som begrenser hvor mye penger du kan ta med deg ut av landet, men det finnes en lov som begrenser hvor mye du kan ta med deg ut av landet uten å deklarere summen hos tollmyndighetene. Se tolloven § 3-1 og tollforskriften § 3-1-11 første og andre ledd:

 

 

 

§ 3-1-11.Plikt til å oppgi betalingsmidler ved inn- og utførsel

 

(1) Den som bringer norske og utenlandske sedler og mynt tilsvarende et beløp større enn 25 000 kr til eller fra tollområdet, skal uoppfordret oppgi eller legge frem disse for tollmyndighetene. Likestilt med sedler og mynt er reisesjekker og andre sjekker som kan utbetales til ihendehaver, ihendehaverveksler, ihendehavergjeldsbrev og andre fysiske verdipapirer hvis rettigheter kan utøves av ihendehaveren.

(2) Ved omregning til norske kroner skal tollmyndighetenes kurs etter tolloven § 7-19 anvendes.

 

Grensen gjelder naturlig nok ikke for innenlandsreiser, i og med at vi ikke har innenlandske tollsoner.

Lenke til kommentar

Er fargespekteret fra stripen etter en meteor eller meteoritt noen gang målt eller beregnet? Det jeg er ute etter er et spektrometer-diagram. Domineres lyset av termisk "black body" lys eller av eksiterte atomer som avgir en spektral signatur? I så fall, viser signaturen hovedsaklig lys fra oksygen og nitrogen i atmosfæren eller fra stoffer som stammer fra meteoren? Med andre ord, kan en analyse av fargespekteret avsløre meteorens sammensetning? (stein, metall eller is)

Lenke til kommentar

Et bilde av det såkalte hessdalen-lyset som enkelte assosierer med UFO-er:

hessdalenozn.jpg

Rent teknisk, hvordan får de analysert fargene nederst i samme bilde? Står det et prisme eller diffraksjonsgitter i nedkant foran kameraet, eller hva konkret gjør de? Jeg skulle gjerne likt å se et bilde eller en skisse av oppsettet.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Hva måler vannmåleren? Antall liter? Antall tusen liter? På jobb har vi vannmåler, og i løpet av et år har den telt seg fra 2845 til 2894. 54 liter høres vel lite ut, men 54000 liter høres i overkant mye ut. Det eneste som trekker vann her er oppvaskmaskinen (1-2 ganger i uka), dobesøk, drikkevann og vann til kaffi. Ingen dusjer på jobb. vi har ikke vannspredere stående på på sommeren osv.

Lenke til kommentar

Det er nok 54 kubikk ja, selv om det høres mye ut. Dagsforbruk per nordmann i vanlige husholdninger er 200 liter. Det blir 73 000 liter per person per år. Men det inkluderer altså dusjing, vannspreder osv.

 

54 000 liter per år er bare ca 245 liter per dag, hvis vi regner 220 arbeidsdager per år og null forbruk utenom arbeidsdagene. Et eksempelforbruk som fører til 250 liter per arbeidsdag kan være: 5 personer * 5 dobesøk per person * (7 liter per skylling + 3 liter per håndvask). Da har jeg ikke regnet med kaffe + skylling av kaffekanne/trakter, drikkevann, oppvaskmaskin, renholderens forbruk etc.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...