Gå til innhold

Snedige ting du lurer på V.2


Anbefalte innlegg

 

 

 

Det er nå likevel en del av øyet , og viktig for øyet

Nei, tårekanalen er mer som en del av nesa.

 

Jeg vet ikke om du noen gang har prøvd å snyte deg, og så pipler det nederst i hjørnet av øyet? Det er lufta som skulle ut av nesa som er blokkert, og trykkes ut igjennom tårekanalen istedenfor.

 

Dere var veldig upresise da det ble spurt om man kunne gråte uten øynene

jeg har aldri opplev at det her kommet luft ut av tårekanalen .

derimot så måtte jeg snute meg hver gan tårende har rent

 

 

Alle andre forsto det.

 

Seriøst, er du et troll? Isåfall: god jobb.

 

Det ble spurt om man kunne gråte uten å ha øyne

og om man regner med tårekanalen eller ikke ble ikke nevnt

Så om man ikke har øyne så kan man også spørre seg om tårekanelen er i funksjon .

og da blir det mye usikkerhet rundt dette

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bare spekulasjoner fra min side, men det ser ut som en roterende sykehusseng. Rotasjon kan være nyttig når man trenger skånsom reposisjonering av pasienten i forbindelse med visse undersøkelser.

 

Jeg fant faktisk noen treff:

http://www.public.asu.edu/~gimpy/The_Circle_Electric_Bed.htm

https://www.flickr.com/photos/wolftracker/265461891/

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Okay, så dette er ikke et ordentlig snedig spørsmål, men har ingen ide hvor jeg skal poste det, så kanskje det fungerer her.

 

På CASIO-kalkulatorer (jeg har fx-9860G SD) så finnes det en STAT-mode, hvor man kan fylle inn lister. F.eks. "List 1" med sine verdier, "List 2" med egne verdier osv.

Vr0ebrM.png

Hvis man går i RUN mode, kan man gange sammen disse (List1 x List2) og få en ny liste. Det jeg lurer på er - Kan man eksportere denne nye listen, og legge den automatisk inn i STAT-mode (f.eks. som "list3")?

 

Altså, så det ser ut som dette (uten at man manuelt må legge inn verdiene for list 3)

scVgsjb.png

Endret av Error
Lenke til kommentar

En venn var involvert i en bilulykke nettopp. Og fikk beskjed av en på stedet at hun måtte ringe politiet, selv om det ikke var personskader.

 

Må man det?

 

Når politiet da kom til stedet så sier de at de er nødt til å ta lappen fra hun. Hvordan fungerer det? MÅ politiet ta lappen fra de involverte uansett når de møter opp?

Lenke til kommentar

MÅ politiet ta lappen fra de involverte uansett når de møter opp?

Selvsagt ikke.

 

Og fikk beskjed av en på stedet at hun måtte ringe politiet, selv om det ikke var personskader.

Hvis bilen ligger sånn at det er til hinder for annen trafikk (eller i veiskuldra, som skal være tom, i tilfelle andre har lyst til å krasje der), så må man ringe politiet.

 

Dette temaet har jeg tatt opp før:

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1487149

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Er du usikker på om politiet bør varsles, bør du varsle dem. Du kan ringe politiet på 02800 i stedet for på 112 hvis det ikke dreier seg om akutt nød. Husk at promillekjøring eller andre forseelser er en politisak selvom ingen er skadet.

Endret av Lami
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hvordan er det mulig å spille tv spill når man er blind?

 

Gutten i denne dokumentaren påstås å klare det med ekkolokasjon, men det jeg ikke forstår er hvordan han med lydbølger kan skille farger fra hverandre.

 

Se også https://www.youtube.com/watch?v=XUXh-X1iveU ved 2:00 minutter.

 

Jeg så bare introen, men skjønte det som at det ikke er ekkolokasjon som gjør at han kan spille videospill. Det han spiller ser ut som Tekken, Street Fighter eller et annet spill i samme sjanger. Det er jo rene "slossespill" uten at man trenger å bevege seg særlig mye rundt i en åpen verden. Han sier han hører hvordan de slår og sparker, og spiller ut fra det.

Lenke til kommentar

Hvordan er det mulig å spille tv spill når man er blind?

 

Gutten i denne dokumentaren påstås å klare det med ekkolokasjon, men det jeg ikke forstår er hvordan han med lydbølger kan skille farger fra hverandre.

 

Se også https://www.youtube.com/watch?v=XUXh-X1iveU ved 2:00 minutter.

Han ville ikke klare å spille spill som er åpen i verdenen uten at de har satt opp funksjonal ekko lojalisjon.

Men alt annet skal gå fint, så lenge det er nok lydeffekter som er satt opp på en effektiv måte.

Det er litt som at du kan lage deg bilder på ting som er beskrevet, men i en mye mindre abstrakt grad.

Lenke til kommentar

Bestilte en legetime og blant legene jeg kunne velge stod det på den ene at han var "spesialist i almenmedisin". Hvordan er egentlig det mulig? Almenmedisin er vel et veldig generelt område, og å være spesialist på noe som er generelt er vel en selvmotsigelse?

 

"Spesialist" innen medisinen betyr at en lege har tatt og fått godkjent formell videreutdanning innenfor en spesialistdisiplin. Man kan også være spesialist innen generell kirurgi, og kirurgi er et vel så bredt område, men poenget med spesialisering i allmennmedisin er at (fast)legen skal kunne løse flere problemstillinger i førstelinje uten å måtte henvise til kolleger i spesialisthelsetjenesten.

Lenke til kommentar

Et annet spørsmål.

Jeg har laget noen tanker av plekxiglass/akryl til et vannkjølesystem jeg har, og det som er litt snedig med akryl er at man kan "sveise" det sammen ved å holde to flater sammen også dryppe et par dråper aceton inn i skjøten. aceton'en sprer seg langs hele flatene som møter hverandre pga kapillæreffekten mellom dem. Også sveises de to platene sammen ved at aceton'en smelter et veldig tynnt lav av overflaten til begge flatene og når aceton'en så fordamper så er de to permanent sveiset sammen både vanntett og sterkt. Og det blir ingen rester eller fuger slik som det ville blitt med vanlig lim pga at all aceton'en jo fordamper og skjøten blir helt usynlig.

 

Også kom jeg til å tenke på at jeg kanskje kunne lage en blandemaskin for saft, iste, ol. av noen slike tanker og noen doseringsumper som ble styrt med en liten microkontroller.

Man får jo kjøpt billige små peristatiske "slangepumper" på ebay som er "food safe" nå,

Men vil tankene laget av pleksiglass med acetonsveisede skjøter som er grundig vasket etterpå være trygge å bruke til å oppbevare drikke i?

acetonen blir vel fullstendig fordampet i romtemperatur og mange mat ting er vel laget av akryl?

Lenke til kommentar

Det meste vil fordampe, og aceton er ikke spesielt giftig uansett. LD50 ved drikking er ca 0.6 gram/kg, så en person på 60 kg vil sannsynligvis overleve et helt shotglass. Ingen kroniske effekter heller. Kroppen kan også fint produsere et gram eller mer til eget bruk under ketose, som skjer ved ekstreme lavkarbodietter. Vask greiene dine skikkelig, så burde det gå fint.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...