Ozelot Skrevet 18. februar 2011 Rapporter Del Skrevet 18. februar 2011 Finnes det et apparat som kan måle strålevarme i form av energi? Et Termometer er sikkert fint, men kunne godt tenkt meg noe som målte i f.eks. joule eller annet. Lenke til kommentar
chokke Skrevet 18. februar 2011 Rapporter Del Skrevet 18. februar 2011 (endret) Når kan en avgjøre hudfarge på en baby? La oss ikke diskutere mine personlige, eller fravær av personlige relevanser til temaet . Ozelot, du får jo tak i IR-termometere, som måler infra-rød stråling, og skal ud ha effekt, kan du alltids multiplisere med boltzmanns konstant og ta temperaturen måleren måler i fjerde: Endret 18. februar 2011 av chokke Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 18. februar 2011 Rapporter Del Skrevet 18. februar 2011 Den ligningen gjelder kun perfekt sort legeme. For et nøyaktig svar bør man bruke et IR-spektrometer og gange med arealet som har samme temperatur og overflatemateriale. Altså samme spekter av IR-utstråling. Er det ulike temperaturer og materialer bør man ha en måling per kombinasjon av temperatur og materiale. Lenke til kommentar
TheNarsissist Skrevet 19. februar 2011 Rapporter Del Skrevet 19. februar 2011 Får man kjøpt Corona øl her i Norge? Lenke til kommentar
Mr. A Skrevet 19. februar 2011 Rapporter Del Skrevet 19. februar 2011 Får man kjøpt Corona øl her i Norge? Spørsmålet passer vel ikke helt inn her, men ja det gjør man. Har sett det på blandt annet Rema. Lenke til kommentar
TheNarsissist Skrevet 19. februar 2011 Rapporter Del Skrevet 19. februar 2011 Takk for svar. Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 19. februar 2011 Rapporter Del Skrevet 19. februar 2011 Ica også. Tror nesten alle har det. Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 19. februar 2011 Rapporter Del Skrevet 19. februar 2011 Hvorfor kombineres aldri sjokolade med brus eller drops? Jeg vet det finnes noen drops med mintsjokolade inni, men det er det eneste. Drops kan smake eukalyptus, peppermynte, bringebær osv. Hvorfor ikke sjokolade? Og hvorfor finnes ikke sjokoladebrus? Lenke til kommentar
ChaosPredicted Skrevet 19. februar 2011 Rapporter Del Skrevet 19. februar 2011 Og hvorfor finnes ikke sjokoladebrus? Here you go: http://www.cnngo.com/tokyo/drink/snack-nation-chocolate-sparkling-627227 Lenke til kommentar
Bastardo Skrevet 19. februar 2011 Rapporter Del Skrevet 19. februar 2011 Hvordan bestemmer de "siste forbruksdag/best før" på mat og drikke? Er det kjemisk, matematisk, forsøk, eller noe annet? Jeg bumper denne. Lenke til kommentar
TMB Skrevet 19. februar 2011 Rapporter Del Skrevet 19. februar 2011 Hvordan bestemmer de "siste forbruksdag/best før" på mat og drikke? Er det kjemisk, matematisk, forsøk, eller noe annet? Jeg bumper denne. De vet vel hvor lenge ting holder seg ca? :S Når det er sagt så er det mye som kan holde seg mye lenger enn opplyst. Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 19. februar 2011 Rapporter Del Skrevet 19. februar 2011 (endret) Fabrikken tester hvor lenge varen holder seg. Når de kjenner holdbarheten kan de plusse tiden på produksjonsdatoen, da vet de hvilken dato de skal skrive på varen. Min gjetning. Endret 19. februar 2011 av Mannen med ljåen Lenke til kommentar
Kokobananas Skrevet 19. februar 2011 Rapporter Del Skrevet 19. februar 2011 Hvorfor kombineres aldri sjokolade med brus eller drops? Jeg vet det finnes noen drops med mintsjokolade inni, men det er det eneste. Drops kan smake eukalyptus, peppermynte, bringebær osv. Hvorfor ikke sjokolade? Og hvorfor finnes ikke sjokoladebrus? Extra hadde noen karamelldrops med sjokolade inni. Har ikke sett dem i butikkene på en stund, så de slo vel ikke helt an. Også har vi Chokiss-slikkepinnen som har fantes så lenge jeg kan huske. Og Marianne er mintdrops med sjokolade inni. Finnes garantert flere eksempler, men dette var de første jeg kom på sånn i farta. Grunnen til at det ikke er mer utbredt er vel at det ikke har falt i smak hos veldig mange. Lenke til kommentar
TMB Skrevet 19. februar 2011 Rapporter Del Skrevet 19. februar 2011 Også har vi Chokiss-slikkepinnen som har fantes så lenge jeg kan huske. Lenke til kommentar
Error Skrevet 19. februar 2011 Rapporter Del Skrevet 19. februar 2011 (endret) Fabrikken tester hvor lenge varen holder seg. Når de kjenner holdbarheten kan de plusse tiden på produksjonsdatoen, da vet de hvilken dato de skal skrive på varen. Min gjetning. Dette tviler jeg veldig på. Det virker veldig usannsynlig at fabrikkene selv utfører tester. Staten er helt sikkert med og setter forskjellige verdier (verdier som i hvor mange dager varen holder seg) som er standard for den og den typen vare. Og det er hvordan man kommer frem til disse verdiene som er mer interessant vil nå jeg tro. PS: Jeg vet ikke, men det virker i alle fall mye mer logisk. Endret 19. februar 2011 av Error Lenke til kommentar
Bikeridr Skrevet 19. februar 2011 Rapporter Del Skrevet 19. februar 2011 Ad sjokoladebrus: Mack lager jo også sjokoladeporter, men det er jo øl da.. Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 19. februar 2011 Rapporter Del Skrevet 19. februar 2011 Selges Mac kun i Nord-Norge? Jeg bor i sør. Aldri set Mack bortsett fra da jeg var på tur i Finnmark. Selges Mack kun i Nord-Norge? Jeg bor i sør. Aldri sett Mack bortsett fra da jeg var på tur i Finnmark. Selges Mack kun i Nord-Norge? Jeg bor i sør. Aldri sett Mack bortsett fra da jeg var på tur i Finnmark. Lenke til kommentar
ATWindsor Skrevet 19. februar 2011 Rapporter Del Skrevet 19. februar 2011 Jeg har sett Mack ved flere anledinger i trondheim ihvertfall. Uten at jeg aktivt speider etter det. Men det kan jo ha vært en stund siden. AtW Lenke til kommentar
Bikeridr Skrevet 19. februar 2011 Rapporter Del Skrevet 19. februar 2011 Tja, Mack-kjelleren både i Haugesund og i Bergen solgte nå iallefall Mack-øl sist jeg var der. Men jeg tviler på de selger sjokolade-porter, det har jeg bare sett på ølhallen i Tromsø og på ølfestivalen på Strandtorget. Lenke til kommentar
Vizla Skrevet 19. februar 2011 Rapporter Del Skrevet 19. februar 2011 (endret) Extra hadde noen karamelldrops med sjokolade inni. Har ikke sett dem i butikkene på en stund, så de slo vel ikke helt an. De var farlig gode. Savnes sårt Hvordan bestemmer de "siste forbruksdag/best før" på mat og drikke? Er det kjemisk, matematisk, forsøk, eller noe annet? Det kommer helt ann på hva slags vare det er prat om. I visse tilfeller er det emulgatoren som brytes ned etter en periode og innholdet i varen skiller seg, ergo blir da datoen satt utifra det og ikke antall bakterier som normalt brukes i de fleste dagligvarer. Vanligvis måles antall bakterier over en periode i f.eks. 100 prøver til verdien overstiger fastsatt grense, og holdbarhet blir satt ut fra det. Det er stort sett trygt å konsumere en vare etter utløp, dog står det "siste forbruksdag" er den absolutt og det anbefales ikke at man spiser/drikker noe av det da. Endret 19. februar 2011 av Vizla Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå