Jump to content

Mr. A

Medlemmer
 • Content Count

  7179
 • Joined

 • Days Won

  1

Mr. A last won the day on August 21 2010

Mr. A had the most liked content!

Community Reputation

1516 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt

Recent Profile Visitors

26688 profile views
 1. Har ikke sett akkurat denne modulen før, men de kan ofte kjennes igjen da de har et ganske distinkt antenne system for å kunne sende ut rf og samtidig se om det er noe i rommet som modulerer det reflekterte signalet som kommer i retur. Er imponerende at de har klart å presse det inn på en så liten ic med så få støttekomponenter.
 2. Ser ut som en bevegelsessensor basert på microbølgeteknologi
 3. Arduino micro er også fin der man har lite plass men fortsatt trenger alle pinnene. Ellers har man jo Arduino Leonardo/Pro Micro om man trenger USB HID støtte. På andre enden av størrelsesspekteret har man jo Arduino Mega om man trenger veldig mange pinner eller mer minne. Over på noe litt annet. Er det noen her som har erfaring med FPGA og som kanskje vet hvor det er lurt å begynne?
 4. Ja, kan være laber kvalitet på de viftene. Selv ville jeg nok hoppet opp til 40mm og modifisert kabinettet for det. Går man opp til 40mm får man tak i vifter fra bedre produsenter som Noctua eller Gelid. Bruker Gelid silent 4 for både 3D printeren og raspberry pi.
 5. Er dessverre ikke noe som er lett å få tak i hos norske butikker annet enn for 3D printere. Du må nesten over på ebay/aliexpress eller tilsvarende sider for å finne det til en ok pris.
 6. Du kan jo alltids lage en prototype hjemme. Er jo basert på esp8266 så du har jo alt du trenger for å prøve deg fram, men tror ikke jeg ville slengt opp noe hjemmelaget på jobb. Vet ikke hvor godt det hadde blitt mottatt
 7. Om det skal stå på jobb så vil jeg anbefale å gå for et mer ferdig produkt. Et av Sonoff sine relèmoduler kan nok fungere fint til denne jobben. De består av et ferdig kretskort med relè og en esp8266. De har fått litt "cult following" fra hobby hjemmeautomasjons gjengen da den kan programmeres med custom firmware.
 8. Kom forsåvidt på at vi har "Den elektriske kaféen" som er pinned under samme kategori, men aktiviteten der er heller ikke noe å skryte av. Kanskje dette heller kan bli en samletråd for "prosjekter du holder på med", enten for hjelp eller bare litt sunn selvskryt av ting man er stolt av.
 9. Tror kanskje tråden hadde fått mer aktivitet om du endrer emnet fra å fokusere spesifikt på microcontrollere til å heller være en mer åpen elektronikk og teknisk kafé der man kan poste litt av hvert av prosjekter man holder på med. Er litt det inntrykket jeg har fått angående forumet generelt også for tiden, at man ønsker færre kategorier og man velger å åpne opp for et bredere spekter av diskusjoner per kategori. Kanskje det kunne vært en idé for denne tråden også. Så kan man eventuelt vurdere senere ut i fra aktiviteten om man ønsker å splitte opp tråden i en hardware og en software/programmerings del. Har selv ingen prosjekter gående for tiden som inkluderer verken Arduino, ESP32/8266/wemos eller andre microer.
 10. Rett til høyre for sirkelen din ser det ut som en komponent har falt av. Edit. Ser ingenting fysisk galt med skjermkortet utifra det bildet.
 11. Noe tilsvarende til denne vil kunne hjelpe om det er ground loop problemer. Den har en dc-dc converter som isolerer inn og utgangen. Den kan dog bare levere 1 watt. Om du er litt handy så kan du prøve å klippe opp en usb forlenger og koble signalet til HTPC og hente strøm fra en powerbank.
 12. Min teori er støy fra HTPC som ikke er kraftig nok til å høres direkte i hodetelefonene, men høres når du forsterker signalet videre gjennom Yamahaen. Eventuelt, siden de andre enhetene du har testet med er batteridrevne så kan det være ground loop problemer.
 13. Kommer vel helt an på bruken. Trenger man bare nok strøm til en esp8266/32 og et par sensorer så holder vel et par 18650 batterier og et mindre solcellepanel i lange baner, spesielt om man optimaliserer strømforbruket med "deep sleep" moduser. Solcellepanelet trenger da kun å være dimensjonert for det lille strømtrekket elektronikken har pluss ca 1-5% tap via "selv discharge" pr måned. Men om man trenger mer effekt til motorer og lys så kan det nok lønne seg å trekke fast strøm inn dit, og trenger man garanti for oppetid selv ved strømbrudd så kan man jo alltids supplere med en UPS, enten det være seg en vanlig en som man kobler i stikkontakten eller en form for 5 volt powerbank om man kun trenger oppetid på små duppeditter.
 14. Vet ikke om de har endret på det, men på min så står det ZD-931 på fronten som er modellnavnet. Jula har bare rebrandet en kina stasjon, så man får tak i både nye spisser og reservedeler ved å søke etter det på for eksempel ebay.
 15. Må si meg enig der Bjerknez. Det er uten tvil et marked for Metcal, Ersa og JBC for proff bruk, men det store prishoppet gir ikke tilsvarende bedre ytelse. Det er nok noen industrier som har bruk for det, men til hobbybruk så holder nok selv de mest grunnleggende boltene. Tenker at det som er viktigst for en hobbybolt er at den er relativt billig og at deletilgangen, spesielt når det kommer til nye spisser er god. Temperaturkontroll kan også være veldig kjekt. For min del så har jeg klart meg med den relativt billige loddestasjonen fra Jula til 799,- lenge nå. Den fungerer til det jeg trenger den til, og skal jeg lodde store groundplanes der varmen suges bort så kan jeg kompensere med å skru opp temperaturen eller forsiktig forvarme kretskortet med en varmluftspistol. Har til og med håndloddet en del 0805 og 0603 smd komponenter med den uten særlig problem.
×
×
 • Create New...