Jump to content

TheNarsissist

Medlemmer
 • Content Count

  5438
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by TheNarsissist

 1. Det var det de/rørlegger som besluttet. De sa at vi måtte det slik at det skulle være nær nok toalett og vaskemaskin. Forstår ikke helt at dette hjelper når fallet er feil... Gulvet ble pigget helt opp og det ble lagt helt nytt sluk koblet til borettslaget rør.
 2. Hei, Vi har nylig rehabilitert badet i leiligheten vår. For å spare litt penger fikk firmaet til svigers ansvar for jobben. De er polske og driver et selskap som i hovedsak driver med mur/støp på store prosjekter og virker veldig flinke. De har tatt seg av pigging, støping og flislegging. Så har de leid inn rørlegger for å ta sluk, rør, montering av utstyr. De leide også inn en elektriker for alt av det elektriske som spotter og varmekabler. (alt er gjort hvit for de som måtte lure). Badet sto ferdig på fredag og jeg skulle teste dusjen for første gang. Det virker som at fallet ikke er korrekt da vannet flyter langt forbi sluker og inn under vaskemaskinen hvis man har stort trykk. I dag faren min på besøk og han tok en titt på badet. Han er ikke fagutdannet, men har gjort mye oppussing osv tidligere og er ganske praktisk anlagt. Han testet fallet ved å ta full trykk på dusjen og testet med vater. Han mener at fallet er helt feil. Rett foran på bildet er det tydeligvis ikke noe fall, og til høyre (mot vaskemaskinen) er det noe fall, men feil vei. Han mener at løsningen er enten: 1. Pigge opp dusj sonen og senke sluket + flisene. (det burde tydeligvis blitt gjort slik i utgangspunktet) 2. Legge et nytt lag med flis utenfor dusj sonen. Svigers mener at fallet er helt etter reglene med 2%, men han skal senke sluket 7 mm (jeg forstår ikke hvordan dette gjøres, eller hvordan dette skal hjelpe mot vannet som går under vaskemaskinen). Noen som kan se noe ut fra dette bildet? Hadde litt dårlig magefølelse ved å ta svigers til å ta prosjektet (pga nettopp slike ting), men gjort er gjort. Hva er eventuelt alternativene for å fikse det dersom hans løsning ikke er nok? Og for de som måtte lure: Ja, det er jævlig dårlig stemning i heimen nå. Dama er sur fordi jeg anklager faren for å ha gjort feil og for at hun må være mellommann (er noe språkbarriere).
 3. Hei, Vi skal renovere badet vårt som sikkert ikke har blitt pusset opp siden 70-tallet. Det er et forholdsvis lite bad på ca. 3,2 kvm i en brl leilighet i Oslo. Krav fra borettslaget: Krav fra brl: - Det må utarbeides en prosjektbeskrivelse som må godkjennes av styret i brl før oppstart. - Minimumskravene til TEK 17 skal følges. - 3. parts kontroll ved ferdigstillelse. - Slukk pigges fram og byttes (borettslaget vil kompensere for dette, da dette er borettslagets vedlikeholdsansvar, etter nærmere fastsatte regler). Noen som har tips til aktuelle bedrifter for dette? La nettopp ut jobben på mittanbud og har allerede blitt kontaktet av bedrifter som virker litt "shady". Hva burde jeg forresten forvente at dette vil koste?
 4. Hei, Satt på en vask på min gamle vaskemaskin i stad, skulle på do og la merke til at den var avslått og det luktet litt brent. Har dratt ut stikkontakten og tømt maskinen. Er vel ingen tvil om at jeg trenger en ny. Dette har vært vurdert en stund uansett, så nå har jeg hvertfall en god grunn. Skal på Elkjøp i morgen og aner ikke hva jeg skal se etter. Samboer har veldig lyst på denne, men jeg aner ikke om dette er en bra modell, eller om Samsung lager gode vaskemaskiner. Synes 10k er litt mye å bruke på en vaskemaskin, men de skal vel vare i noen år så kanskje greit å bruke litt penger når man først skal kjøpe?
 5. Hei, Er relativt travel om morgenen og skulle hatt muligheten til å lage en kopp kaffe med et trykk. Hvordan er disse kaffemaskinene fra Nespresso osv? Foretrekker vanlig svar kaffe eller espresso shot. Et alternativ er å kjøpe en kaffemaskin, men disse er vel relativt dyre om du skal ha noe skikkelig?
 6. Jobber du innen det som kalles Investment Banking som gjerne er de entry-level jobbene med høyest lønn, kan du regne med 80+ timer i uken når det er mye å gjøre. Når det er rolig tror jeg 50-60 timer er mer normalt. Dette er hva jeg har hørt om investeringsbankene i Oslo (ABG, Carnegie, Pareto, etc.)
 7. Lol opplevd akkurat det samme. De over oss pusset opp og la nytt gulv, etter dette har det blitt ekstremt lytt. Sendt mail til styret ang saken uten og engang få svar, så tviler på at det er mye man får gjort.
 8. Min favoritt kebab får man på Campino i Moss. Selv foretrekker jeg kebabtallerken, men også rullekebaben er fantastisk. God pizza også. I Oslo har jeg til tross for å ha bodd der i 4 år kun spist to steder og fikk rennaræv begge gangene. Når bor jeg i Bergen pga studier og har så langt spist på Mamma Mia pizzeria på Lønborg, utrolig bra rullekebab, en sterk nr 2 etter Campino i Moss. EDIT: Spist på Bislett kebab et par ganger, forstår ikke hvorfor alle synes de er så bra. Helt ok når du er hinsides beruset, men ikke noe mer.
 9. Hei, leier en hybel hvor det er en benkoppvaskmaskin av typen Senz. Problemet er at når jeg bruker den er det masse såperester igjen. Bruker jeg tabletter ligger den helt hel i bunnen, og bruker jeg puloever er noe spredt utover og noe stivnet i beholderen. Jeg har prøvd å kjøre ulike programmer, kjøre en runde uten noe i, og prøvd pulver isteden for tabletter. Noen tips?
 10. Dude, jeg forstår godt at du heller vil bruke søndagen på å spille Fortnite enn og gjøre naturfag leksene til i morgen. Men det er viktig! Hvordan du gjør det nå kommer til å avgjøre mye av fremtiden din. Alt fra hva slags livsstil du kan leve til hvilken partner du får. Gjør en innsats nå hvis ikke kommer du til å angre.
 11. Gå på Carlings og kjøp deg en beige chinos til 399 kr. Kan brukes til det meste.
 12. Jeg har selv gått på BI (riktignok ikke markedsføring), men jeg hadde heller satset på en karriere innen varhandelen, f.eks. Rema 1000/Kiwi enn å studere markedsføring. Jobbmarkedet er ræva og mange ender tydeligvis opp som glorifiserte telefonselgere, lite gøy når du har det høye studielånet fra BI.
 13. Hei, ikke at jeg driver med noe veldig shady og tviler på at de skulle være interessert, men er det mulig?
 14. Her i Norge ser vi kun på konkurransepoeng (karaktersnitt + eventuelle tilleggspoeng for fag, alder, militærtjeneste osv). I USA ser de på hele pakken. Karakterene dine fra VGS er en variabel i denne pakken. Det er selvsagt viktig, men det hjelper f.eks. ikke med nesten rent 6 snitt dersom du har gjort det ræva på SAT/ACT eller har null extracurricular. Extracurricular kan være det Marcus nevnte, men det kan også være frivillig arbeid (har du f.eks. hatt lederansvar på ditt lokale "suppekjøkken"?), musikk (er du med i et kjent korps?) og diverse andre ting. Listen er endeløs.
 15. Husk at det ikke kun er snittet som teller om du søker MIT. Du må vel nesten søke snart og da bur du ha diverse i orden: 1. SAT/ACT og engelsk tester (TOEFL eller IELTS) 2. Såkalte extracurricular activities noe som er vanlig i USA, men ganske uvanlig her i Norge, hvertfall på VGS. 3. Finansiering 4. Anbefalingsbrev fra f.eks. lærere Jeg aner ikke hva søknadsfristen er for skoler i USA, men tror du begynner å få dårlig tid om du ikke har disse tingene i orden enda.
 16. Gikk ikke du sivøk på OsloMet? Som siviløkonom kan du ta MRR på NHH og BI på ett år.
 17. Hei, Jeg hadde tannregulering fra jeg var rundt 13 til 15 år. Brukte slike strikker som jeg festet selv på hver side av kjeven for å fikse overbitt. Resultatet ble veldig bra, men ettersom årene har gått virker det som at overbittet har gått litt tilbake igjen. Kan det være mulig å fikse dette i voksen alder uten å ta full regulering igjen? Burde jeg kunne være mulig å sette en kloss på overkjeven og en på underkjeven på begge sider slik at jeg kan bruke sånn strikk igjen. Takk for svar.
 18. Hei, Min 2 år gamle LG K10 har blitt ekstremt treg. Alt går som sirup. Har slettet alt av bilder/musikk og unødvendige apper uten at ting er blitt bedre, er derfor på jakt etter en ny telefon. Ser for meg å bruke rundt 3000, og har sett at jeg kan få en iPhone SE eller 6 for dette. Jeg har ikke peiling på iPhone eller telefoner generelt, så er ikke helt sikker på hva jeg skal se etter. Jeg har god erfaring med Mac, bruker fortsatt min 4 år gamle Macbook Air og den går så den suser fortsatt, er iPhone like gode?
 19. Hei Krikkert, takk for tilbakemelding. Ser at det kanskje er best å ta dette med en advokat, hadde også vært greit med en objektiv vurdering rundt hele problemstillingen. Noen ide om hvor mange timer en advokat ville tatt for noe sånt, vet du evt om noen passende advokatkontorer i Oslo som kan være passende?
 20. Hei, Jeg og samboer har bodd sammen i min leilighet i 4 år. I aug flytter jeg to år til Bergen pga master, og samboer blir da boende i leiligheten min. Hittill har hun betalt 50% av fellesutgiftene som består av renter, fellesutgifter til borettslag, tv/internett, strøm og forsikring. Jeg kan åpenbart ikke betale for to bosteder så vi har blitt enige om at hun tar seg av alle de allerede nevnte utgiftene, pluss at hun betaler 3000 kr ekstra i mnd slik at jeg får litt romsligere økonomi under studiene. Tanken er da at hun kjøper seg inn med disse pengene og at januar 2019 og 2020 tar vi en verdivurdering for å regne ut eierandelen hennes. Dersom forholdet på noe tidspunkt skulle ta slutt, vil vi avtale at jeg har på meg til aug 2020 (etter master) med å kjøpe henne ut igjen. (slik at jeg plutselig ikke må selge fordi jeg ikke får tak i f.eks. 40 000 som hun da har betalt sålangt). Til tross for at jeg kunne leid den ut for mer på markedet og ikke mistet noen eierandel, synes jeg det er en OK deal da jeg kan være hjemme med hun i ferier og på besøk, noe som ikke er en selvfølge om hun flytter i kollektiv. I tillegg er mer safe at hun bor der enn noen fremmede. Så det jeg lurer på er hvordan vi skal avtale dette. Regner med at en husleiekontrakt ikke vil være nok? Og ja, jeg vurderer sterkt å kontakte en advokat.
 21. Takk for inputs alle sammen, ser at jeg har liten sjangs her. Avventer svar fra styret og har tatt kontakt med støyforeningen for å høre hva de mener. I mellomtiden leker jeg med tanken på å montere en høytaller i taket rett under soverommet og stuen deres. Mvh, naboen fra helvette
 22. Og når du gir bort noe og folk vil at du skal levere det. Sånne folk fortjener en planke i trynet.
×
×
 • Create New...