Jump to content

Vizla

Medlemmer
  • Content Count

    4346
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Vizla

  1. Tusen takk for et godt svar G! Har snust på det du foreslår men vegrer meg på grunn av den kan kun dekke workstation+begrenset tilleggsutstyr, og fortsatt ha rimelig oppetid(2-5min). Er heller ikke mulig for den å dekke WS+server, ved utprøving når den var ganske ny var det et par ganger den varslet(og hvis jeg ikke reagerte øyeblikelig, koblet ut) på grunn av oversteget kapasitet. Er heller ikke en stor fan av WinPower(Overvåkings-programmet til UPS), og har ved søk i fortid ikke klart å finne noe alternativ til det. Uansett trenger jeg da i så tilfelle en ekstra UPS for tårn-server+annet utstyr. Er forresten 2x PWB12-9 jeg eventuelt trenger, så der har du helt rett! Grunnen til at jeg trenger oppetid er lagringsmedie(32 mekaniske + 9 SSD). Ser helst at spindel parkeres så lite som mulig, og at nett-tap ikke er en fremtidig mulig faktor ift. data-korrupsjon hvis strømmen faller ut på 'perfekt' tidspunkt. Har allerede hatt en hodepine som følger av nesten-perfekt øyeblikk, NTFS MFT + hvertfall noe fil-korrupsjon, lastet heller ned det som var pågående på nytt, men det resulterte uansett i flere timers ekstra arbeid. På tidligere bosted var ikke dette et problem(i snitt nett-tap en gang i året) så tårn-server hadde kun ekstra overspenningsvern. På nytt bosted har det vært lokalt nett-tap 4 ganger på 3 måneder med ca. 10 minutter maks varighet og ingen forvarsel. Fikk tatt en kort prat med en av reperatørene fra Hafslund den siste gangen, og han mente det var ganske sannsynlig at mønsteret fortsatte i fremtiden - Kabelhenget på stolpene i området er ganske slitt. Helst ser jeg etter et oppsett som klarer rundt 10 minutter(eventuelt med ekstra eksterne batterier), men om det betyr et enormt hopp i pris er 5 minutter helt OK. Arbeid utført ved bortfall vil være å fullføre eventuelle pågående oppgaver, så la UPS-automatikken overta derfra og gradvis stenge av tjenester/VM's som trenger litt tid på seg.
  2. Så du antar at den utelukkende skal brukes mot datamaskiner? Mens jeg stoler på at produsenter av strømforsyninger rettet mot datamaskiner ikke kutter kostnad ift. likerettere, har jeg ikke den samme tilliten til en kinesisk-produsert ekstern strømforsyning til modem/router/switch eller diverse annet elektronisk utstyr.
  3. PS: Feil bruk av VA i tittel. Kjapp googling peker mot 1VA≈0.7W, så 1800-2000VA er nærmere hva jeg søker. Hei Min gamle UPS trengs å byttes ut(Powerwalker VI2200). Batteriene holder ikke på landning lenger, og oppetid selv når batteriene var OK krevde øyeblikkelig avstengning ved nettbrudd. Flyttet til nytt sted hvor strøm litt for ofte kan forsvinne i noen minutter. Leter derfor etter en erstatning som klarer seg hvertfall 5 minutter ved ca. 800W-1kW belastning, lengre oppetid er en fin bonus. Andre krav: Ren sinusbølge. Klare kort tids belastning opp mot 1.4kW. Støtte automatisk avstengning enten direkte eller gjennom tredjepart, Windows(7+10) og Debian(Proxmox). Pris: Taket er rundt ca. 10,000. Villig til å strekke meg hvis det betyr kvalitets-garanti og økt minimum oppetid. All hjelp mottas med stor takk!
×
×
  • Create New...