Gå til innhold

Snedige ting du lurer på V.2


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Når kan en avgjøre hudfarge på en baby?

La oss ikke diskutere mine personlige, eller fravær av personlige relevanser til temaet :wee:;) .

 

Ozelot, du får jo tak i IR-termometere, som måler infra-rød stråling, og skal ud ha effekt, kan du alltids multiplisere med boltzmanns konstant og ta temperaturen måleren måler i fjerde:

chart?cht=tx&chl=W=\sigma T^4

Endret av chokke
Lenke til kommentar

Den ligningen gjelder kun perfekt sort legeme. For et nøyaktig svar bør man bruke et IR-spektrometer og gange med arealet som har samme temperatur og overflatemateriale. Altså samme spekter av IR-utstråling. Er det ulike temperaturer og materialer bør man ha en måling per kombinasjon av temperatur og materiale.

Lenke til kommentar

Hvorfor kombineres aldri sjokolade med brus eller drops?

Jeg vet det finnes noen drops med mintsjokolade inni, men det er det eneste.

Drops kan smake eukalyptus, peppermynte, bringebær osv. Hvorfor ikke sjokolade?

Og hvorfor finnes ikke sjokoladebrus?

 

Extra hadde noen karamelldrops med sjokolade inni. Har ikke sett dem i butikkene på en stund, så de slo vel ikke helt an.

 

Også har vi Chokiss-slikkepinnen som har fantes så lenge jeg kan huske.

 

Og Marianne er mintdrops med sjokolade inni.

 

Finnes garantert flere eksempler, men dette var de første jeg kom på sånn i farta. Grunnen til at det ikke er mer utbredt er vel at det ikke har falt i smak hos veldig mange.

Lenke til kommentar

Fabrikken tester hvor lenge varen holder seg.

Når de kjenner holdbarheten kan de plusse tiden på produksjonsdatoen, da vet de hvilken dato de skal skrive på varen.

 

Min gjetning.

 

Dette tviler jeg veldig på. Det virker veldig usannsynlig at fabrikkene selv utfører tester. Staten er helt sikkert med og setter forskjellige verdier (verdier som i hvor mange dager varen holder seg) som er standard for den og den typen vare.

 

Og det er hvordan man kommer frem til disse verdiene som er mer interessant vil nå jeg tro.

 

 

PS: Jeg vet ikke, men det virker i alle fall mye mer logisk.

Endret av Error
Lenke til kommentar

Extra hadde noen karamelldrops med sjokolade inni. Har ikke sett dem i butikkene på en stund, så de slo vel ikke helt an.

De var farlig gode. Savnes sårt :(

 

Hvordan bestemmer de "siste forbruksdag/best før" på mat og drikke? Er det kjemisk, matematisk, forsøk, eller noe annet?

Det kommer helt ann på hva slags vare det er prat om. I visse tilfeller er det emulgatoren som brytes ned etter en periode og innholdet i varen skiller seg, ergo blir da datoen satt utifra det og ikke antall bakterier som normalt brukes i de fleste dagligvarer. Vanligvis måles antall bakterier over en periode i f.eks. 100 prøver til verdien overstiger fastsatt grense, og holdbarhet blir satt ut fra det. Det er stort sett trygt å konsumere en vare etter utløp, dog står det "siste forbruksdag" er den absolutt og det anbefales ikke at man spiser/drikker noe av det da.

Endret av Vizla
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...