Gå til innhold

Tråden for Norges fotball-landslag


Anbefalte innlegg

Baranladion skrev (16 minutter siden):

Du har helt rett. Drillo var vel egentlig bare en fotballnerd og analytiker. Anbefaler å se dokumentaren om han. Han hadde sitt eget poengssystem der spillerene fikk poeng for hver pasning og minuspoeng for hver feilpasning osv. Basert på dette satt han sammen laget sitt. 

Det er nesten statistikk satt i system, samt en enkel og kynisk strategi. Det var moro dengang, men jeg tror ikke det hadde funket i moderne fotball. Det var ingen store profiler, eller mange spillere som spilte i store klubber, slik vi har nå. Her er troppen som kom til VM i 94

image.png.55a01ddd4fc6f31c15f205dfa0323342.png

I følge Frode Lia kom vi til disse mesterskapene fordi norske spillere trente mer seriøst. De løp mer, rett og slett. 

Og i følge Lia er kunstgress kanskje også grunnen til ræva norske midtstoppere. 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hva med å bruke spillere som faktisk fortjener å spille, og bruke de i riktige posisjoner? Klippekort-keeperen har spilt 13 ligakamper på tre år, ti av de for en bunnlag i Championship. Østigård spiller knapt han heller, Strandberg er pill råtten på et lag som sliter stort i Eliteserien. Hva i huleste gjør Sørloth på kanten? Er han ikke god nok til å starte som midtspiss, sett han på benken. Moi har ingen verdens ting å gjøre på banen. Dæhli har ingen verdens ting å gjøre i troppen.

Byttet som kommer umiddelbart etter 1-0, Solbakken ut og Berge inn. Bytter altså ut den eneste kantspilleren på laget og får inn enda en midtbanespiller. Hvor talentløs er man som trener når man ikke innser viktigheten av kantspillere? Ofrer jo alt av bredde og kontringsstyrke med det byttet.

De tre byttene på slutten er helt kriminelt, og det er nesten enda verre at treneren bortforklarer det med at spillerne var 'slitne'. Haaland sliten? Han var helt fresh og fin i duellen med skotten rett før byttet. Berg sliten? Fyren spiller 90 minutter hver runde, inkludert 90 min i samme hete i samme by for et par uker siden. Aurnses sliten? Spilt 16 strake 90 minuttere for ligavinneren i Portugal. Ståle har alltid en bortforklaring eller ti på lur. Drittlei denne ansvarsfraskrivelsen. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
3 hours ago, Tåkefyrste said:

Hjelper ikke med ny landslagssjef igjen, det har vi prøvd hundre ganger før. Tror vi bare må akseptere at vi ikke har en førsteellever som er god nok til å kvalifisere seg til sluttspill.

Jeg er på en måte enig, men her må Ståle ta en stor del av skylden. Vi spilte ikke spesielt bra, men hadde relativt god kontroll og hadde et angrep med mye fart og kontringsstyrke. Så kommer vi i en situasjon der Skottland må angripe som naturligvis skaper mer muligheter for kontringer. Da bytter vi altså ut hele angrepet, alle spillerne med fart og kontringsstyrke. Og så skal vi liksom forsvare oss til en 1-0 seier med et forsvar som ikke har fungert de siste 20 kampene for Norge, der halvparten knapt nok spiller for sine klubber. Vi gir bort hele initiativet til Skottland og gidder ikke engang beholde litt kontringsstyrke vi kunne utnytte på slutten.

 

I tillegg må vi kanskje tørre å satse på de som spiller jevnlig for sine klubber. Østigård er en ganske god spiller, men er omtrent aldri på banen for Napoli og er naturligvis kamprusten. For ikke å snakke om Nyland som knapt nok har spilt for lagene sine de siste 4 sesongene. 

Det merkelige er at Lars Lagerbeck fikk massiv kritikk da han var landslagssjef, mens Solbakken får mye skryt selv om han aldri har gjort det noe bedre enn Lagerbeck. Jeg sliter med å se hvorfor han skal bli belønnet med en ny kontrakt. 

Lenke til kommentar

Var på kampen. Mye bra/godkjent i heten i går. I 85 minutter. Vi synes det var en ganske imponerende kamp frem til da. Spilleforholdene var helt ekstreme. Var tungt nok på tribunen.

Så faller det fullstendig sammen på to minutter. Tabber igjen, men også trolig for dårlig forberedt på å forsvare inn når Skottland pumper på. Norges fotballandslag de siste 20 årene oppsummert.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
hocanee skrev (På 18.6.2023 den 7.15):

Kunstgress har ødelagt mye

Får ikke opp forsvarsspillere lengre.

 

Sexylubb1 skrev (På 17.6.2023 den 21.55):

Og i følge Lia er kunstgress kanskje også grunnen til ræva norske midtstoppere

Ser ikke på Eliteserien eller fotball på kunstgress, men hvilken effekt har kunstgress på forsvarsspillere?

Lenke til kommentar

Kanskje den mest imponerende statistikken til Haaland er at han har 24 mål på sine 25 første kamper for det norske landslaget. Selvsagt imponerende nok i seg selv at han har ca. like mange mål som kamper på klubbnivå for Salzburg, Dortmund og City (167 mål på 169 kamper), men det er klubblag som er klare favoritter i 90% av kampene de stiller opp i. John Carew klarte 24 mål på 91 kamper.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Fresh Prince skrev (2 timer siden):

 

Ser ikke på Eliteserien eller fotball på kunstgress, men hvilken effekt har kunstgress på forsvarsspillere?

Ballen oppfører seg annerledes, annet underlag å bevege seg på mener jeg det var. Anbefaler episoden. Og om du ikke liker Selzer så har han vikar nå. Erlend Mørch som har Lia på besøk. 

Lenke til kommentar
9 hours ago, Sexylubb1 said:

Ballen oppfører seg annerledes, annet underlag å bevege seg på mener jeg det var. Anbefaler episoden. Og om du ikke liker Selzer så har han vikar nå. Erlend Mørch som har Lia på besøk. 

Er nok ikke bare det.

Ikke like gøy å takle på hardt underlag.

Når kunstgress kom ble det langt mer fokus på possession, ballkontroll og for all del. Alle viktige egenskapen for den moderne stopperen, men du trenger fortsatt den råskapen og fysikken de gode gamle stopperne hadde.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...