Jump to content

thatguy83

Medlemmer
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by thatguy83

 1. Takk for svar! 😃 Good to know det der med navnebytte. Som ung gutt var jeg mye på både Strømmen Storsenter og Stovner Senteret. Har jo ikke vært der på år, men. Vurderer å reise inn dit litt samtidig som jeg bor her i Lier for å kanskje klare å gjøre meg opp en mening sånnsett. Ja, det at det er så nære Oslo er et mega-pluss for meg. 10 minutter er i grunn perfekt og er et bra salgs-punkt. Glad i shoppe, ja. Jeg vil heller dra i butikk og se på varene enn å bestille på nett. Senter i nærheten er gull 😎 Jeg er ganske innstilt på Lillestrøm men tenker det skader ikke og forhøre seg. Leser RB.no daglig og jeg syntes ikke at det akkurat florer av fæle saker som kanskje mange vil ha det til at forekommer der. Kanskje ikke alt som kommer på trykk heller, men. Litt <<drit>> må man vel regne med at det er alle steder... Ser nå på Finn.no at det er bra høye priser i Lillestrøm også. Naturlig nok Takk igjen for svar! Kjempe!
 2. Hei (Til moderator: om denne tråden er i feil kategori føl deg fri til å flytte den, visste ikke hvor jeg skulle starte denne tråden.) Jeg er en ung mann i 30-åra, født i Oslo. Bodd store deler av livet i Nittedal (elsket meg der) Bodd enda større deler av livet i Lier (meh). Jeg har bodd litt i Asker (kjøpte leilighet der) Jeg har bodd litt i Tønsberg. Jeg har vært litt her, og litt der. Situasjonen er sånn nå at jeg ønsker å gi Lillestrøm et forsøk, da jeg er født i Oslo føler jeg fortsatt veldig tilhørighet til denne delen av landet, ja. Men selve Oslo er blitt for dyrt, og det er ikke en gang hva det var (imo). Jeg lurer egentlig kort & greit på hva dere her bosatt i Skedsmo generelt har å si om stedet. Jeg vurderer nære Lillestrøm da jeg ikke har bil og er litt avhengig av offentlig transport. Jeg er musiker og syntes at muligheten for å finne likesinnede er større i Oslo enn f.eks Drammen. (Drammen vurderes også, men innerst inne har jeg aldri vært noe begeistret for Drammen as is, sorry) Saken er at jeg har ikke så mye familie igjen. Eldste broren min bor timer unna Drammen/Lier med egen familie der. Moren min begynner å bli gammel og bor fortsatt her i Lier så jeg følger faktisk litt på at jeg "dolker" de litt i ryggen. Samtidig som jeg tenker at jeg må leve mitt liv også, sant? Jeg har ikke jobb i Lillestrøm, og folk flytter jo gjerne nære jobben sin. Min grunn er mer at jeg trenger en ny start i livet, om det gir mening? Jeg har ikke så mange venner, og jeg kjenner aaaalt for mange i Drammen til at det skulle bli en frisk start. Folk jeg ikke vil møte på igjen, rett og slett. Hva er noen av deres meninger? Jeg vet at på slutten av dagen er det jeg som må gjøre avgjørelsen, men innspill mottas med stor takk 😃 Ikke vær redd for å skyte skarpt om hva du syntes om Lillestrøm/Skedsmo eller hva du har hørt, det er det jeg er på utgikk etter. Sikkert mange her som har bodd der hele livet og hater Skedsmo, og det er sikkert mange som elsker seg der. Jeg vet jo ikke før jeg har prøvd men input mottas som sagt med stor takk 😃 Det bunner i at jeg vil nærmere Oslo, og jeg føler at jeg trenger en ny start, samtidig som jeg ikke er alt for langt unna familie.
 3. Jeg håper jo, at de faktisk tar målinger og undersøker lydisolasjonen her. Men jeg har en "gut feeling" på at utbygger har sett seg ferdig her, og anser dette som et problem de ikke vil bruke tid og resurser på. Skal sies at det er kun foreløpig brukstillatelse her, og at utbygger venter på full brukstillatelse fra kommunen som skal komme til sommeren, da de får lagt gress her m.m. Topp-etasje er nok hva jeg skulle gått for. Hindsight 20/20 liksom.. Jeg tenker jo det, at det ikke første gang man flytter til et nytt sted man tenker man skal bo i lang tid, for å så komme til konklusjonen at man egentlig bare vil bort. Fint det GÅR AN og flytte liksom Takk til alle som har vært behjelpelige Jeg syntes alle svar var Beste Svar, takk igjen. Om utbygger ikke gjør noe, får jeg ta det med et smil og bare flytte.
 4. Skulle ønske jeg hadde det sånn, i nybygg 2018 liksom.
 5. Invader Zim: Supert! Jeg kan se igjennom papirene mine og prøve å finne ut hva kontrakten heter. Tenker du på hva slags type kontrakt, eller hva kontrakten heter? Dubious: Kan være jeg ble lurt, i prospektet og fra meglers munn fikk jeg beskjed om at siden jeg hadde skrevet ned navnet mitt som en interessent var jeg bundet til kjøp. Jeg tenkte at da er det "lost cause" når det står tydelig skrevet i prospektet. zanta: Ja, skjønner. Kan si at jeg hører tilnærmet 0 fra andre naboer og nabo over når det gjelder tale/tv/ect. Megler kommer på befaring til Onsdag. Men jeg skal også snakke med andre naboer, kanskje de har merket det samme og dersom vi er sammen om å fremlegge vår sak kan det være at utbygger ser seg nødt til å forbedre. Som tvinger fram det spørsmålet om det egentlig er noe utbygger kan gjøre nå i ettertid hva det isolering angår?
 6. Meget godt poeng. Det er noe å tenke på.
 7. Takk for alle svar. Beklager sen tilbakemelding på tråden, jeg har vært opptatt og glemt denne tråden. Var og var, jeg har vært/er rockemusiker siden jeg var 16 år og har vært inn og ut av forskjellige band. Jeg vet hva DB og frekvenser er, jeg bare nevner dette som et eksempel på at det er ikke høye lyder "per say" som er mitt problem. Igjen, takk for alle svar, jeg kan ikke beskrive med ord hvor takknemlige jeg er for all hjelpen jeg har fått her Dere er en strålende gjeng her på Diskusjon.no Jeg burde vel egentlig ikke gått for en leilighet i 1.etasje, men megler trakk meg og når jeg ville ut av avtalen fikk jeg beskjed om at det er bindene interesse. Jeg hadde ærlig talt trodd jeg ikke skulle høre ihvertfall fottrinn fra naboen over, kanskje en gang i blant litt musikk. For meg høres det ut som det kampstøvler tas i bruk, og dette er hver morgen rundt kl 06:30 hver dag. Litt kjedelig og våkne til dette når jeg kan sove noen timer til før jeg selv må opp, og det er også litt kjedelig og høre på dette når jeg skal strekke meg på sofaen etter middagen. Men, nok om det. Sånn som jeg ser det er jeg litt "fucked" hva gjelder å heve kjøpet, kreve noe tilbake. Jeg har forsøkt å kontakte utbygger, men jeg får ikke svar. Jeg tenker at det beste her blir og selge, og ta med meg en viktig lekse om at det må bli rekkehus / topp-leilighet neste gang. Vet ikke om jeg orker noen kamp med disse folka, dette var min første egne bolig så skuffelsen er allerede så stor at jeg vil bare bort. Vet ikke hvordan det er med dere, men når jeg ønsker en time ro rundt meg ønsker jeg det stille. Simen1: Takk, jeg skal purre på byggherre nå og kreve utlevert rapport vedrørende akustikk.
 8. Takk for svar Gulvene er parkett, med luftrom i mellom betongstrukturen. Det var svaret jeg fikk når jeg var her på forbefaring av leiligheten. De sa at det ble gjort sånn slik at det skal bli mest mulig lydisolert her. Ja, det er etasjeskiller i betong her sånn som jeg har forstått det, med luftrom i mellom som skal absorbere lyden før den penetrer betongen. Ble jeg også fortalt. Jeg hører ingen tale, det er mer den klikken fra parketten jeg hører, lydeffekten merkes i hele leiligheten min så for min del er det til sjenanse.
 9. Hei For noen år siden ble jeg "trukket" som vinner til å kjøpe en leilighet jeg hadde meldt min interesse for. I tidlig 2019 sto bygget ferdig, og i Mars 2019 fikk jeg nøkler og jeg flyttet inn offisielt tidlig April. Noen, som meg, flyttet inn med en gang, mens andre ventet litt. Jeg bor i 1. etasje og har ikke merket noe til noen naboer. For inntil ett par dager siden, da flyttet de rett over meg inn. Jeg hører når de går fra rom til rom, og lang historie kort så er det til sjenanse for meg. Jeg kjøpte denne boligen ikke bare i håp og tro, men med viten om at nybygg = meget godt isolert, for bla. trinnlyd osv. Du skjønner, tidligere leieforhold for min del har vært vanskelige da jeg har leid hos personer som bor i eldre, dårlig lydisolerte, hus. Så at jeg skal få en reprise på tidligere leieforhold nå er irriterende. Det går ut over min hvile og rekreasjon, og er en stressfaktor for meg. Jeg vet, jeg kan jo sikkert prøve å gå opp og snakke med de. Men A) jeg har ikke lyst til å bli kjent som den kjipe naboen som ber folk om å ikke gå så hardt på gulvet der, B) jeg har ikke lyst til å være den som gjør det noe ukoselig for andre som er glade over å ha flyttet inn i sin nye leilighet. Jeg har snakket med utbygger samt styret (venter på epost tilbake) og avgjørelsen min er at dette vil ikke gå i lengen for min del, så jeg kommer til å selge her. Så det jeg lurer på er, om jeg har noen rettigheter her i det hele tatt? Needless to say hadde det vært meget fint om jeg kunne fått kjøpet omgjort eller om det var noen andre muligheter for meg til å slange meg unna dette i forholdvis bra økonomisk forstand. Ja, er inneforstått med at jeg må betale skatt på salget (ved gevinst) dersom jeg ikke har selv bodd her i ett år, ting som det. Jeg tviler på at utbygger kan, eller vil, gjøre noe med dette her så mine valg ser innsnevret ut nå. Ble litt langt dette, men nå skulle alle fakta være ute. Jeg syntes det er utrolig at dette skal være standard i 2019. Jeg syntes de har gjort en dårlig jobb med isoleringen her, kanskje for å spare inn penger. Leilighetene her koster alle fra 2.7 mill og oppover.
 10. Takker for svar Da får jeg bare ordne det selv 🙂
 11. Takk for svar. Er bare at jeg har ikke lyst til å vente 5 uker på å få de pengene tilbake. Altså, det er hennes ansvar å påberope seg ønske om økonomisk erstating for persienne, m.m, sant?
 12. Takk for alle svar Istedenfor å starte en ny tråd oppdaterer jeg heller denne. Utleier er nå meget krass og sier at jeg får ikke depositumsbeløpet før en sykkel på tomta her er hentet, før det har blitt kjøpt inn ny persienne, før en stol i garasjen er hentet, og før en glasskuppel i taklampen i gangen er byttet. Godt mulig jeg tar feil, men dette kan da for søren ikke falle under "Skader på leiligheten" i sin helhet. Jeg har vært grei og sagt at hun kan få 1.000,- av depo. beløpet til innkjøp av ny persienne samt glasskuppel til lampen i gangen (selv om den modellen er over 30 år gammel og rimelig vanskelig å kjøpe lik til) Hun mener hun har loven på sin side og kan "velge" når jeg skal få depo. beløpet mitt tilbake. Tror det går rundt for 'a jeg.. Og bare så det er sagt, jeg skylder ingen husleie hos henne. Det som er av "skader" på leiligheten er et hull i garderobeskapet som er sparklet igjen, ikke malt. Og en persienne som har bøyde flater. Og manglende glassdeksel til en lampe i gangen. Forøverig fungerer alt det elektriske, varmt & kaldt vann, og alle vinduer er hele, samt alle gulv. Resten er vanlig slitasje.
 13. Takk for svar Ja, de står på en depositumskonto. Men hva om hun bare nekter å møte meg i banken fram til langt uti November? Kan hun gjøre dette uten følger? Jeg trenger i grunn de pengene nå.
 14. Hei. I morgen henter jeg siste rest av tingene mine her i leiligheten, for jeg må ha alt ute herfra innen 1. November Utleier har ikke igjennomgått leiligheten, selv om hun var her inne senest i dag, og hun vet allerede om glassdekslet til lappen i gangen som må byttes, og persiennen som må byttes. Som jeg må betale for, men det er ingen andre skader her forøvrig. Hun sier det at hun kommer til å se over leiligheten her på torsdag (1. November) og at vi møtes en dag til uken for tilbakebetaling av depositumet. Mitt spørsmål er: skulle hun nekte å møtes i banken, hvor lenge, ETTER opphørt leieforhold, kan jeg kreve å få pengene mine tilbake? Jeg kastet lovboka etter henne en gang vedrørene en annen juridisk sak,kort sagt ville jeg ikke bli forunderet om hun prøver seg med at jeg ikke kan få tilbake depositumet mitt nå som det er etter 1. November Om hun bare gir meg svar at hun ikke kan møte meg, hva er min rett? Hvordan går jeg fram for å få pengene mine tilbake?
 15. Hahaha, hadde situasjonen vært litt annerledes skulle jeg gjort det. Max A-hole, da.
 16. Skjønner. Takk for svar. Nå i kveld fikk jeg melding om at hvis jeg ønsket kunne jeg finne noe annet, og at vi kunne ta en prat i morgen om ikke oppsigelsestiden kunne tas bort. Har en visning på Mandag, så da satser jeg på at alt retter seg.
 17. Takk for svar. Ja, jeg tenker det samme. Nei, det er ikke gjort en shit her siden skadene oppstod. Snakket akkurat med hun fruen som bor her oppe, som mener at det ikke danner seg mugg så tidlig. Det gjør det, forklarte jeg. Så mitt neste trekk er å si at jeg ønsker at det skal komme fagfolk hit for å gjøre en vurdering.
 18. Ikke som jeg vet, har egentlig bare gjort en antagelse på at det vil danne seg mugg her som tiden går. Kan jeg spørre utleier om å få innsyn i saken, som takstmann opprettet?
 19. Hei. For ca 1 måned siden ble det vannskader her i kjellerleiligheten/sokkelleiligheten hvor jeg leier. Grunnet alt nedbør som kom, vannet sto opp til gulvlistene. Jeg fikk fjernet alt opp fra gulvet, så ingen ting av hva jeg eier, eller mine personlige andeler ble ødelagt. Takstmann har vært her, og sier at det er vannskader som må fikses og at leiligheten blir ubeboelig i perioden hvor arbeidet utføres. Han var her for 2-3 uker siden. Da jeg nylig snakket med utleier forklarte han at de ikke hadde noen dato eller plan for når de skulle fikse vannskadene, men at jeg skulle få beskjed når det blir aktuelt. Disse siste dagene har jeg tenkt litt på helseaspektet ved at jeg bor her. Tenker da på mugg osv, og om det i det hele tatt er sunt for min helse å bo her. Jeg har over en tid nå forsøkt å kjøpe min egen leilighet, men det tar tid, og så skjedde dette med vannskadene. Sånt skjer, men tror ikke jeg vil bo her noe særlig lengre hvis dette er ikke godt for min helse. Da får jeg heller ordne nytt leieforhold. At utleier fortsatt ikke har noen plan om når de vil fikse problemet her er så sin sak, kanskje de bare ønsker mer penger av meg før de setter i gang med noe jeg vil anta kommer til å koste de greit økonomisk. Snakk om riving av en gipsvegg her også. Saken er at jeg har 2 mnd oppsigelsestid, men om jeg nå finner et nytt sted, eller flytter midlertidig hjem, kan jeg be om at leieforholdet opphører grunnet at det ikke er forsvarlig at jeg, eller noen bor her? At de fortsatt ikke har fikset sluket her som gjorde at det ble lekkasjer inn i leiligheten sier kanskje litt om deres holdning til det hele, jeg synes det er rart at de ikke har fått satt i gang med noen ting, nok om det ihvertfall. Jeg har ikke innboforsikring, så har i grunn ikke noe annet sted å bo (dekket hotell, osv) Hva er mine rettigheter her som leietaker? Hvordan burde jeg gå frem nå? Takk
×
×
 • Create New...