Gå til innhold

Serieprat - Generell diskusjon om/rundt serier. Bruk spoilertags


Anbefalte innlegg

Det virker som at Lovecrafts egne historier har problemer med å tiltrekke seg de største talentene og de store pengene (en sammenheng mellom disse to). Jeg tror problemet ligger mye i det som skjedde da Guillermo del Toro ønsket å lage en storfilm basert på At the Mountains of Madness. Da fikk han ikke finansiering fordi historien mangler en del (etter produsentselskapenes mening) essensielle elementer for å fange publikum, som en romanse og kvinnelige karakterer. Dette kunne man selvfølgelig bare endret på, men del Toro ville ikke inngå noen kompromisser.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

At H.P. Lovecraft var en noe spesiell fyr med noen syn som var helt fjerne er jo ikke noen hemmelighet, og kan absolutt være en grunn til at ingen større aktører slenger seg på. Men mannen skapte jo et helt hinsides univers som det er lett å drømme seg bort i. Har aldri vært noen stor lesehest (foruten graphic novels), men ting som Lovecraft, Howard, Barker, Poe og den slags funker ypperlig.

 

 

Men siden Lovecraft er i luften, noen faktisk har tips til andre Lovecraftian TV-serier? Flere av seriene som var skrevet av Nigel Kneale berører absolutt en form for Lovecraftian horror og cosmic horror generelt, men jeg så The Quatermass Experiment, Quatermass II og Quatermass and the Pit før jeg begynte å lese Lovecraft, så fikk ikke den helt store Lovecraft-feelingen på den tiden. Men skal ta et gjensyn med de i løpet av uka. Men alle tre seriene er korte (6x30min), så de blir man ferdig med nesten før man får begynt.

 

Strange Aeons ser kult ut, men er en web serie på 4x7 minutter. Men må sjekkes ut.

 

Også har jeg sett at Requiem (2018) har blitt omtalt som en serie som er relativt Lovecraftian, men det er egentlig alt jeg vet om serien. Noen som har sett?

Lenke til kommentar

Ikke helt hva jeg ser etter. Joda, vi er vel alle klare over Lovecraft-elementene i seriene, men det finnes vel ingen som føler at de nettopp så en Lovecraft-adapsjon etter en episode eller femten med Buffy? For det er det jeg er ute etter. Enten adapsjoner av noe slag, eller serier som fint kunne gått for å være skrevet av Lovecraft, sånn som f.eks Shadow Bound. Hvis noen hadde fortalt meg at Shadow Bound var en Lovecraft-adapsjon, har jeg trodde de med en gang. Den er der liksom.

Lenke til kommentar

Ikke sett siste sesong, men likte de to første veldig godt. Liker også filmen veldig godt, men det er jo to helt forskjellige adapsjoner med veldig forskjellig stemning og tone, med en serie som i stor grad (ser ut til å) følge tonen og stemningen til bøkene ganske godt, mens filmen kjører sitt helt eget løp i en helt annen verden. Natt og dag.

 

Ingen fan av Harris generelt, men synes han er glimrende som Count Olaf,

og i motsetning til Jim Carreys Count Olaf som føles langt snillere og mer tøysete, føler jeg at Harris' Count Olaf faktisk er en helt bedriten fyr som er ekstremt høy på seg selv og faktisk vil drepe barna med sine egne hender.

 

 

Men liker både filmen og serien veldig godt.

Lenke til kommentar

Jeg må si jeg var lite gira på The Sopranos-forløper filmen The Many Saints of Newark i starten, men nå som Verga Farmiga og Jon Bernthal har joinet casten er jeg faktisk ganske gira.

 

Og faktum at David Chase står bak det som produsent og manusforfatter (med Lawrence Konner, som skrev mange episoder av The Sopranos og Boardwalk Empire). Alessandro Nivola som har hatt små roller i noen personlige favorittfilmer de siste årene som You Where Really Never There og A Most Violent Year minner meg litt om hvordan Chase castet et par skuespillere som hadde bare hatt småroller til store roller i The Sopranos.

 

Blir jo sin egen ting, og at vi får se en ganske så ung Tony, yngre utgaven av moren hans, faren hans o.s.v. Hadde det vært en oppfølger hadde jeg vært imot det. The Sopranos kan ikke forsette uten James Gandolifini liksom, men man kan godt spille på tiden før det, føler jeg. 

 

Kan også være et comeback av Alan Taylor som har egentlig bare gjort crap på filmsiden med Thor: Dark World og den forrige Terminator-filmen, men har til gjengjeld gjort utrolig bra regi på blant annet Game of Thrones-episoden Beyond The Wall nyligst, The Sopranos-episoden "Kennedy and Heidi", og "Smoke In Your Eyes" av Mad Men. I tillegg til at han har regissert noen ganske greie episoder av Boardwalk Empire, Six Feet Under, Game of Thrones, The West Wing og Rome ellers. 

 

Spent på å se casten videre.

 

Dw5EtMlU0AA5jjT.jpg

Lenke til kommentar

Må få catchet opp You're the Worst. Aya Cash er med i Fosse/Verdon i vår. Spent på den, ettersom jeg digger Michelle Williams og Sam Rockwell. 

 

Wayne slapp på Youtube i dag. Spent på å se om serien er noe. Traileren ga meg litt sånn Lodge 49 og Terriers-følese, men med hakk mer Boston-slang og vold. Mye gode gjesteskuespillere i serien som Dean Winters (Oz), Abigail Spencer (Rectify), Mike O'Malley (Justified), og Ray McKinnon (Deadwood). Produsentene til Deadpool, og manusforfatter fra Akward (beste manusbaserte-serien til MTV).

 

Lenke til kommentar

For min del er han mest forbundet med bøkene han skrev. At en fyr som levde tidlig forrige århundre var rasist ser jeg ikke på som noe stort problem. Det var en annerledes tid. Walt Disney hadde vel ikke helt uproblematiske holdninger han heller, men er fortsatt hyllet som en legende i dag.

 

Jepp, men Lovecraft skiller seg nok ut ved at han ikke bare var en hverdagsrasist som de fleste andre men var opptatt av rasevitenskap. Det kommer ikke frem i historiene hans, men i brevvekslingene. Det var heller ikke kun svarte han hadde rasistiske holdninger mot, men også sør- og øst-europeere. Til og med nordmenn og svensker var suspekte i hans øyne da de var blandet med samene.

Lenke til kommentar

Jepp, men Lovecraft skiller seg nok ut ved at han ikke bare var en hverdagsrasist som de fleste andre men var opptatt av rasevitenskap. Det kommer ikke frem i historiene hans, men i brevvekslingene. Det var heller ikke kun svarte han hadde rasistiske holdninger mot, men også sør- og øst-europeere. Til og med nordmenn og svensker var suspekte i hans øyne da de var blandet med samene.

Men jeg og majoriteten bryr seg ikke om hva forfatteren mente engang vil jeg tro. Gjør ikke hva han skapte mindre dårlig.
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...