Gå til innhold

Serieprat - Generell diskusjon om/rundt serier. Bruk spoilertags


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
On 10/28/2021 at 12:27 AM, Maury said:

Det som kom opp for meg på lanseringsdagen var jo at HBO Max bruker akkurat samme app som USA. Så samme muligheter som kommer på amerikanske utgaven kommer også for oss. Så det betyr også at VPN-løsninger fungerer på HBO Max her hjemme, så man kan få innholdet på amerikanske HBO Max her hjemme på den måten.

Men som noen nevnte her, så må jeg si at ikke alt som eies av Warner Bros. kommer automatisk til HBO Max, selv i USA. Det er flere årsaker, slik som når rettighetene er delt mellom to studioer. 

Helt utrolig at deres egenproduserte serie The Larry Sanders Show ikke er tilgjengelig. Var ikke på Nordic heller. Får prøve vpn da.

Lenke til kommentar
On 10/29/2021 at 10:13 AM, kjetilkl said:

Så Midnight Mass på Netflix de siste par dagene. - Utrolig tynn suppe der altså. - Åpenbart at regissør har forsøkt å lage en "Stephen King" serie basert på egne ideer, noe som resulterte i endeløse meningsløse dialoger og et åpenbart plott som var avslørt etter to episoder. (Kings bøker har jo også masse dialog, men det lurer alltid en mening i bakgrunnen)

Kunne kanskje funket hvis den hadde vært klippet ned til 4-episoders miniserie.

Så første episode etter å ha sett flere anbefalinger men falt ikke i smak. Som du sa, tynne greier.

 

4 hours ago, Gouldfan said:

Er ikke det på HBO Max?

Nei sorry tror jeg misforstod sammenblandet.

Du tenkte på Larry David kanskje? 😁

Lenke til kommentar
Peuac skrev (På 29.10.2021 den 20.04):

Helt utrolig at deres egenproduserte serie The Larry Sanders Show ikke er tilgjengelig. Var ikke på Nordic heller. Får prøve vpn da.

On August 27, 2013, it was announced that Mill Creek Entertainment had acquired the rights to various television series from the Sony Pictures library including The Larry Sanders Show.

HBO har ikke hatt noe med serien å gjøre siden den gikk på kabel TV, før 2000..
 

Lenke til kommentar
On 10/26/2021 at 3:24 PM, 0laf said:

Foundation blir bare bedre for hver episode, men Invasion var bare vissvass.
 

Foundation er ok, men er så langt unna orginalmaterialet at det ikke burde brukt navnet Foundation. Tror jeg hadde likt serien bedre om jeg ikke hadde lest bøkene. Merkelig nok er empiredelen av serien som er nyskrevet bedre og mer tro mot orginalhistorien enn terminusdelen av historien som liksom skal være basert på bøkene. 

Jeg hadde ikke forventet en serie som følger orginalhistorien til punkt og prikke, men at man ihvertfall beholdt noe av sjelen i orginalhistorien. Det har de dessverre ikke gjort. 

Lenke til kommentar
50 minutes ago, ReaveЯ said:

Er Foundation serien relatert til Star Wars?

"A complex saga of humans scattered on planets throughout the galaxy all living under the rule of the Galactic Empire."

🤔

De første delene av foundation serien (som tv-serien liksom er basert på) ble skrevet på 40-tallet, altså en god stund før Star Wars var påtenkt. Det er enormt mange sci-fi historier som er sterkt påvirket av foundation serien da. Vil vel ikke si at den likner på Star Wars annet enn det foregår i en tid der et "galactic empire" faller sammen.

Lenke til kommentar
Reg2000 skrev (23 minutter siden):

De første delene av foundation serien (som tv-serien liksom er basert på) ble skrevet på 40-tallet, altså en god stund før Star Wars var påtenkt. Det er enormt mange sci-fi historier som er sterkt påvirket av foundation serien da. Vil vel ikke si at den likner på Star Wars annet enn det foregår i en tid der et "galactic empire" faller sammen.

Starwars er kanskje heller inspirert av Foundation og feks Dune som er for gamle travere å regne i scifi litteratur....

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Reg2000 skrev (På 31.10.2021 den 22.42):

Foundation er ok, men er så langt unna orginalmaterialet at det ikke burde brukt navnet Foundation.


Har lest de tre bøkene, ikke noe annet, men det er veldig mange år siden.

Det ble vel allerede før serien begynte gjort klart at den ikke ville følge boka på mange områder.

Asimov har en tendens til å skrive episke historier, som ikke alltid handler om mennesker, og Foundation strekker seg over lang tid, tusen år omtrent.

Keisere byttes ut, for i boka er de ikke klonet, folk dør, alt går videre. Så å si alle i Asimovs bøker er også menn.

Jeg tipper man kom til at den originale historien gjorde seg svært dårlig på TV, og at nesten alt av skuespillere måtte byttes ut i omtrent hver episode, dersom de ikke fant på noen nye konsepter. Alle ville også vært hvite menn.

Fra det jeg husker av bøkene så er jeg helt enig, det aller meste er endret til mer action, kjærlighet og karakterer som selv etter de er drept, liksom lever videre på et vis osv.
 

ReaveЯ skrev (På 31.10.2021 den 22.58):

Er Foundation serien relatert til Star Wars?


George Lucas er stor fan av Asimov, og Star Wars har mange hovedtrekk som er basert på Foundation, som hele "imperiet" blant annet (Imperiet går også igjen i flere av Asimovs bøker).

Lucas var inspirert av Asimov, ikke omvendt.

 

Endret av 0laf
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
18 minutes ago, 0laf said:

Jeg tipper man kom til at den originale historien gjorde seg svært dårlig på TV, og at nesten alt av skuespillere måtte byttes ut i omtrent hver episode, uten at man fant på noen nye konsepter. Alle ville også vært hvite menn.
 

At de trekker ut historien er helt greit, og jeg bryr meg heller ikke om at de skifter kjønn på noen karakterer da det ikke betyr stort for historien.

Problemet er heller at konseptet rundt pyschohistory handlet om å forutse hva større befolkningsgrupper ville gjøre og at man ikke trengte noen utvalgte helteskikkelser for å forandre historien. Det er også særdeles lite vold, og konfliktene løses i stor grad ved forhandlingsbordet. I serien har man valgt det helt motsatte, der Salvor Hardin blir en generisk spesielt utvalgt person som er den eneste som kan løse krisen. Gjerne ved hjelp av superheltaktig vold som når hun skyter ned halve hæren til motstanderne og sprenger alle skipene deres. Hele Terminus delen av historien snur totalt om på kjernen i foundation historien, og kunne vært en hvilken som helst syfy serie. 

Den nyskrevne delen om keiserne er derimot mer i tråd med foundation bøkene. Her tar man seg mer tid til å diskutere de store ideene. Det virker som om mesteparten av seriens budsjett har gått med her og, da skuespillerne er langt bedre og det er langt mer imponerende rent visuelt.

Lenke til kommentar

Støtter at Foundation er topp notch men et punkt den trekker ned på er at episodene kan bruke mye tid av tilgjengelige minutter på litt "fjase fjås" som jeg kaller det. Dialoger og situasjoner som drar ut vel lenge. Man forstår at det skal være en serie for å si det slik.

Litt "Game of Thrones - In space" vibber.

Ellers meget fornøyd med serien.

Endret av Theo343
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...