Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

 

 

:)

Energibalansen er den største avhengige variabelen. Dvs at det er først og fremst den som dikterer endringer i fettfri masse. Måltidsrytme er en faktor. Samtidig har kroppen en utrolig evne til å adaptere seg. Muligens erfarne styrkeløftere kan ha bittelitt å hente på å eksempel spise 3 vs 5 ganger daglig. Det foreligger indikasjoner men per dags dato ikke nok for å gi konkrete råd. Et eksempel kan være å ha 40g +/- protein hhv 3 x daglig eller 25-30g +/- fordelt over 4-5 måltider. Å pøse på jevnlig med proteiner kan føre til en mindre effektiv human proteinsyntese, som eksempel hver 2 time +/-. Altså er ikke oftere synonymt med bedre.

 

Er du i energibalanse så vil dette ofte medføre en mer enn nok adekvat inntak av kostproteiner. Kroppen lagrer ikke proteiner. Men vi har en "aminosyre-basseng" i blodet, mye av dette kan brukes igjen. Den endogene resirkuleringen blir ytterlige effektiv hos trente individer slik at behovet for protein vil gå litt ned. Dette illustrerer hva som menes med energibalansen da kroppen tar lite hensyn til estetikk. Denne kan være relevant å lese : http://www.jissn.com/content/10/1/5

Endret av Dukien
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Leser om det å brekke stangen i to under benkpress:

For å forstå hvordan dette fungerer og hvordan det skal gjøres, prøv følgende: Strekk ut høyre arm rett foran kroppen med strak albue. Fra denne posisjonen, roter hånden sakte mot høyre og kjenn etter hva som skjer med scapula (skulderbladet). Dersom du utfører dette riktig vil du kjenne at scapula “skrus” tilbake og ned mot ryggraden.

 

Prøv dette på begge sider (roter mot venstre med venstre hånd) og deretter med en stang. Til slutt forsøker du å implementere dette i benkpress med lett belastning i starten

Hva menes med rotere hånden til høyre? Hvordan rotere? Føre hånden og armen utover til høyre eller skal jeg vri på håndleddet?

Lenke til kommentar

Skal på dette foredraget førstkommende onsdag. Ser fram til hva som kommer an hva angår melkefettets rolle for sunnhet, samt meieriproduktenes rolle i et bærekraftig perspektiv. Å du herlige H-melk !  :love: Tenkte å skrive et referat ifra dette for interesserte.

http://www.keff.no/no/Kommende_aktiviteter/Melk+og+meieriprodukters+rolle+i+et+helsefremmende+og+b%C3%A6rekraftig+kosthold.+Symposium+29.+april.b7C_wlbU58.ips 

Endret av Dukien
Lenke til kommentar

Hei, har satt meg opp ett treningsprogram jeg hadde håpet noen kunne se kjapt på. Er usikker på om jeg får nok ut av dette da jeg bare trener tre ganger i uka. Må jeg legge til en økt til for å få nok ut av det? Trener hardt når jeg først trener da.

 

 

 

Jogging 30-60 min minst 1 gang i uka

 
Styrkeøkt 45-60 min. 1 min mellom reps
 
Økt 1: 
 
Oppvarming
Benkpress 6 rep 4 set 
Skråbenkpress 6 rep 3 set
Flyes med manualer 8 rep 3 set
Dips 2 set, max
Stående bicepscurl EZ-stang 6 rep 4 set 
Sittende bicepscurl manual 16 rep 2 set
Enhånds roing manual 10 rep 4 set
 
Økt 2:
 
Oppvarming
Knebøy 6 rep 4 set
Bulgarsk utfall med manualer 10 rep 4 set
Leggmaskin 10 rep 4 set
Tiltrekk med strikk 2 set max (mage)
Planken 2 set max (mage=
Skulderpress manualer 3 set 8 rep
Sidehev manualer 2 set 8 rep
Shrugs kettlebell 2 set 12 rep
 
Økt 3: 
 
Oppvarming
Markløft 6 rep 4 set 
Pullups 2 set max
Nedtrekk 8 rep 2 set
Enhånds manualroing 8 rep 6 set
Benkpress med smalt grep 8 rep 3 set
Dips 2 set max
Enarms tricepspress 10 reps 4 set

 

 

Lenke til kommentar
 

Pga samlivsbrudd har jeg ikke mulighet til å trene på senteret på en god stund. Planen var å trene hjemme.

To uker senere.... Kanskje starte snart? Jeg som aldri misset en økt på senteret!

 

 

Er jo en stor endring i rutiner, både det å endre lokale og sansynligvis program/øvelser. Kan vel også sammenlignes med å studere/jobbe hjemme vs å gå på skolen/jobb. Funker for noen, umulig for andre (inkludert meg selv :p).

 

On another note: Taper jeg noe på å ta chins med smalt grep kontra skulderbredde? Sliter med underarmene når jeg må holde dem helt rett. Blir som curl med ez-stang istedetfor barbell. Eneste skrå håndtak for chins/pullups på gymmet er sånn V-grep-bredde.

Endret av Bushmann
Lenke til kommentar

 

Det er sjeldent optimalt å spise/drikke ensidig av noen matvarer Akse. Variasjon skader ikke og er også essensen bak kostrådene. Dessverre er det flere som håper og tror at det finnes en gås som legger gullegg.

Du mener 200 lion pr mnd :rofl:

 

Haha! Det må da være lov å kose seg litt også da. Du har jo sort belte i å spise Lions tror jeg. :p

 

 

Lenke til kommentar

Merker jeg blir litt forvirret. Når jeg trente styrke for å bygge muskler fikk man alltid høre at "man kan ikke bygge muskler og forbrenne fett på en gang". Nå som jeg driver og går ned i vekt får jeg stadig høre / lese som et argument for at man står stille på vekta er fordi man bygger muskler samtidig som man forbrenner fett.

 

Veldig motstridende?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...