Gå til innhold

Tenk deg at dattera di på 15 ble voldtatt, så ringte voldtektsmennene rundt for å rekrutere nye til å voldta henne?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
frohmage skrev (23 minutter siden):

Nei, vi plikter ikke å gi alle (eller ingen) norsk pass, men vi plikter å behandle alle asylsøkere uten hensyn til hvilken religion eller hudfarge de har.

Ikke for spesifikke typer lovbrudd, men det har vel vist seg at fattigdom ofte gir en kortere vei inn i kriminalitet, og at rasisme skaper fattigdom.

Innvandrere eller turister som begår kriminalitet i løpet av den aller første tiden i Norge gjør det sikkert ikke pga. rasisme. For de andre har jeg ikke peiling på hvor stor virkning det eventuelt kan ha. Jeg tror bare ikke selv at årsaken (dersom innvandrerungdom er overrepresentert) er genetisk.

Her mangler i alle fall ett element. "Status.." Statusen skal et gjengmedlem, la oss si i Sverige, ha uansett om de blåser i skole eller ikke. Alternativet uten utdanning blir mest sannsynlig lav lønn på de fleste, og de fleste avfinner seg faktisk med det, men ikke denne sorten.

Rikest-Tøffest = Status. Respekt kreves, gjelder kun én vei.. Rekrutteringen og fristelsene er massive. Kanskje ikke voldtekter er overrepresentert i et slikt miljø, kanskje takket være fordi ingen egne etniske borgere tør å vise seg i nærheten av disse lengre. Tving på med integrering så skal du se statistikken for voldtekt stiger igjen..

Til syvende og sist genetisk problematikk dette her? Vet ikke.

Men kultur beveger seg i generasjoner.. Det er ikke rakettforskning.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Sovna skrev (6 minutter siden):

Men kultur beveger seg i generasjoner.. Det er ikke rakettforskning.

Problemet er at vi ikke har en Elon Musk i Norge. Derfor går de fleste asylanter arbeidsledige. Hvordan få rakettforskere i jobb, når vi ikke har en romfartsindustri. Et stort dilemma.

Endret av qwerty11
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
6 hours ago, frohmage said:

Nei vel, kall dem hva du vil, men du forsto godt hva jeg skrev. Jeg kan gjøre det enda tydeligere. "Burde vi undersøke andre muligheter om det viser seg at hyere straffenivå ikke fører til mindre kriminalitet hos personer under 25/18/15/10/5 år?"

Det kan gjerne være så at kriminalnivå i visse grupper ikke påvirkes av konsekvenser, men rettferdighet handler ikke kun om å redusere fremtidig kriminalitet. Å "undersøke andre muligheter" er ikke noe konkret forslag, dersom du har noen konkret ide så legg ut i detalj.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
frohmage skrev (3 timer siden):

Er det noe genetisk, eller kulturelt? Eller kan det være noe sosialt?

Jeg tror det først og fremst dreier som en sårbar og fastlåst psykologisk tilstand, som igjen skyldes omsorgssvikt fra både foreldre og samfunnet forøvrig. Når så barn og ungdom søker å verifisere selv gjennom destruktiv og anti-sosial adferd burde selvsagt alle fra foreldre, lærere, nærmiljø, politi osv reagere og ta tak i det. Dessverre så skjer det eksakt motsatte av det som burde skje, foreldre følger ikke opp ordentlig av enten personlige eller kulturelle årsaker, lærere har blitt fratatt all autoritet, nærmiljøet tør ikke konfrontere og politiet prøver seg med pizza og smisking. Således blir det ingen grensesetting og oppveksten blir stort sett preget av såkalte enablers for dårlig oppførsel og videre fremmedgjøring fra samfunnet. I tillegg har vi en internasjonal og populær gangsterkultur som videre kan fylle de umøtte behovene gjennom tilhørighet, rolle, funksjon og realisering som de ikke finner andre steder. Det ironiske er jo at nettopp gjennom disse miljøene blir grensesetting og konsekvenser plutselig blodig alvor.

Ei heller hjelper det at det er visse politiske retninger dyrker den ikke-hvite offerrollen samt generelt demoniserer hvite mennesker, med nordmenn i dragsuget. Dette hjelper nok heller ikke på motivasjonen for å blir mer 'norske' og delaktige i samfunnet. Samme politikere er gjerne de som vil lukke ned hele debatten og stemple alle som roper varsku som høyreekstreme, så mens disse politikerne soler seg i sin egen fortreffelige glans blir både nordmenn og innvandrere skadelidende. 

Ellers blir jo Islam også trukket inn som en faktor, personlig tror jeg dette beror på hver enkelt muslim og hvordan de vil tolke Islam kontra norske verdier og normer. Dog av grunner nevnt ovenfor antar jeg at flere kan søke til mer, i norske øyne, ytterliggående muslimske tankesett etterhvert som integreringen svikter, da i søken etter en sterk rolle i et solid forankret fellesskap. Noe som da for noen individer kan føre til ideen om at det å være kriminell i et 'vantro' samfunn ikke er så farlig. Dog her vil det selvsagt variere fra muslim til muslim alt ettersom.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
Maabren skrev (13 timer siden):

Om det er ungdom eller voksne bør di straffast på bakgrunn av det di har gjort. Når det kommer til drap, voldtekt og pedofili ser eg egentlig bare ei løysing. Di som utfører den slags fortjener ikkje å leve, så var det opp til meg ville di fått dødsstraff. 

Om straffen er dødsstraff hver gang, så vil de som utfører sånne handlinger antageligvis ta enkelte forholdsregler, det vil si, de har voldtatt noen, det er dødsstraff, hva skal de gjøre med vitnet ? Vel svaret gir seg selv gjør det ikke ? Jeg vet ikke når pedofile siste drepte barn i Norge, men var det kanskje baneheia ? Angående dødsstraff så er ikke rettssystemet vårt perfekt, uskyldige vil bli dømt, en annen ting er at er man dau så er man dau, og det er egentlig ingen straff sånn jeg ser det, faktisk så slipper de på mange måter unna med flere tiår med fangenskap, de døde er døde, de havner ikke i himmel eller helvete de er bare daue, jeg foretrekker at de straffes. 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Sovna skrev (20 timer siden):

På tide å åpne opp øya for skjerpede straffereaksjoner. Det minste man kan gjøre..

Hva er myndighetene egentlig redd for, hvis de strammer grepet..?

Eller er det kun latskap inntil det skjer noe slikt med datteren til en høytstående myndighetsperson..

Barn er regnet som ekstra sårbare nettopp fordi de er barn. Men dagens lover og regler tar ikke hensyn til at enkelte barn rett og slett er ødelagt, og vil fortsette å skade andre hvis de ikke settes ut av spill. Et farlig barns rettigheter går foran uskyldige ofres rettigheter.

Jeg mener vi må tenke nytt. Vi kan ikke akseptere at et menneske som er ødelagt (f.eks. av vold gjennom hele barndommen) får fortsette med å ødelegge andre igjen. Dersom en 14-åring er destruktiv og farlig så må samfunnets rett til trygghet og sikkerhet gå foran barnets rettigheter. Om nødvendig, må vi kunne holde barnet borte fra samfunnet så lenge det er behov for det. hvis 14-åringen vokser opp og blir 24, 34, osv. og aldri ender opp som ufarlig, så må man holde på vedkommende til han eller hun dør.

Bare fordi et barn er ødelagt av andre så er det ikke greit at dette barnet får ødelegge andre igjen. Barnet har ikke ansvar for at det selv er ødelagt, men det gir jeg faktisk blanke faen i. Jeg vil ikke bli f.eks. drept av dette barnet, eller jeg vil ikke at min datter skal bli voldtatt av dette barnet.

Så skal man selvsagt prøve å "reparere" barnet samtidig som det holdes unna samfunnet. For all del, vi skal ikke bare sperre det inne og kaste bort nøkkelen. Vi skal sperre det inne og gi mulighet til hjelp og terapi, og før barnet er bevist fungerende igjen, så må det holdes unna alle andre.

Litt som tvangsinnleggelse av psykisk syke. Formålet er ikke å straffe dem, men å behandle dem. Men de er like fullt innlagt på tvang. (Også her må adgangen til permisjoner begrenses kraftig, da mange farlig psykisk syke går fritt rundt i samfunnet selv om de er "tvangsinnlagt" pga. permisjoner og slikt.)

 

  

shockorshot skrev (18 timer siden):

Du må gjerne vise til forskning som viser at høye straffer mot mindreårige fungerer.

Jeg tenker igjen at formålet ikke trenger å være straff. Formålet er å beskytte resten av samfunnet mot farlige mennesker, om de er barn eller voksne. Jeg vil tro at forskning vil vise at en person som sperres inne og holdes unna samfunnet ikke får skadet andre uskyldige mennesker i samfunnet.

Endret av Markiii
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Red Frostraven skrev (12 timer siden):

Jeg har enda til gode å se beviser på at innvandrere begår mer voldtekt; de har bare færre arenaer.
Faktum er også at voldtekt i snitt medfører dødsangst og er et overfall per definisjon, halvparten av gangene medfører trusler om vold, halvparten av gangene inkluderer vold, og ofte fører til traumer, selv når det ikke heter 'overfallsvoldtekt'.

...og langt over 99 av 100 voldtekter er ikke overfallsvoldtekter.
Jeg setter pris på initiativet mot voldtekt, men om man bryr seg om dattera si, så er ikke innvandring og overfallsvoldtekter stedet man starter.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/abKO1d/ny-rapport-en-av-fem-norske-kvinner-har-blitt-voldtatt

At vi må ta tak i vold i nære relasjoner sier seg selv. Det jobbes allerede med. Artikkelen nevner jo at de fleste voldtekter med makt skjer mellom nåværende eller tidligere partnere:

"For kvinner var den vanligste utøveren av voldtekt ved makt og tvang partner eller ekspartner."

Det interessante er at personer med ikke-vestlig bakgrunn ser ut til å være overrepresentert også i saker med vold i nære relasjoner. Så de voldtektene av partnere eller ekspartnere som artikkelen snakker om? Det er stor sannsynlighet for at det er en kraftig overrepresenstasjon av ikke-vestlige.

Husk at i mange av disse kulturene så er konen sett på som et objekt som eies, og som skal tilfredsstille mannen. Han tar for seg uansett, og hvis hun nekter så vanker det pryl.

 

  

Investigator224 skrev (15 timer siden):

Det er ihvertfall innmari dyrt å ha folk i fengsel.   Ifølge tall fra Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI) i Norge, som er oppdatert per 2021, var de årlige kostnadene per plass i fengsel rundt 1,2 millioner kroner.

Hva er kostnaden av at en farlig person ikke sitter innesperret og hindres fra å skade andre? Hva koster det samfunnet for hver person han skader? Hva koster en eneste ung jente som er gruppevoldtatt og traumatisert?

 

  

Neffi skrev (12 timer siden):

Det er litt rart å se reaksjonene på denne, mens asia-jenter som blir lurt til Norge gjennom loverboy-metoden og etterpå solgt som sexslaver her, er 'positiv tilrettelegging' for norske menn. 

Er tyske jenter verdt mer en thai-jenter? Skjønner ikke tankerekken...  

Er det de samme personene som skriver disse to tingene?

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
2 hours ago, Markiii said:

Jeg tenker igjen at formålet ikke trenger å være straff. Formålet er å beskytte resten av samfunnet mot farlige mennesker, om de er barn eller voksne. Jeg vil tro at forskning vil vise at en person som sperres inne og holdes unna samfunnet ikke får skadet andre uskyldige mennesker i samfunnet.

Hvis formålet er å beskytte resten av samfunnet snakker vi da om å låse dem bort fra de er mindreårige til dagen de dør, siden ingen blir en trygg nabo av å bli institusjonalisert i fengselet?

Da må vi i såfall bygge massivt opp fengselssystemet våres for den kumulative effekten kommer til å bli stor.

Strengt talt så er det vel ingen annen fengselssystem som kan vises til å beskytte samfunnet så godt som den norske, med den store mengden av trygge naboer vi får ut av det.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
shockorshot skrev (5 minutter siden):

Hvis formålet er å beskytte resten av samfunnet snakker vi da om å låse dem bort fra de er mindreårige til dagen de dør, siden ingen blir en trygg nabo av å bli institusjonalisert i fengselet?

Ja, hvis det er nødvendig. Disse personene blir iallfall ikke noe bedre av å gå rundt og skade andre, og i tillegg så, ja, skader de altså andre. Det er uakseptabelt.

Sitat

Da må vi i såfall bygge massivt opp fengselssystemet våres for den kumulative effekten kommer til å bli stor.

Jeg vet ikke om noe slikt skal kalles "fengsel", eller hvilken form det eventuelt skal ta. Det får man se på, så lenge samfunnet skjermes. Jeg mener, man kaller ikke tvangsinnleggelser i psykiatrien "fengsel". Bare fordi noen blir holdt med tvang så er det ikke nødvendigvis et fengsel.

Og du snakker om å bygge massivt opp, men hva med kostnadene av alle liv som blir ødelagt av disse farlige personene? Har de ingen verdi? Og hvis det er økonomi det er snakk om, er det ikke samfunnsøkonomisk gunstig å hindre skadde mennesker fra å skade andre?

Sitat

Strengt talt så er det vel ingen annen fengselssystem som kan vises til å beskytte samfunnet så godt som den norske, med den store mengden av trygge naboer vi får ut av det.

Men likevel evner det ikke å beskytte oss godt nok, når det går livsfarlige personer fritt rundt i samfunnet og skader andre gang på gang.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
shockorshot skrev (47 minutter siden):

Hvis formålet er å beskytte resten av samfunnet snakker vi da om å låse dem bort fra de er mindreårige til dagen de dør, siden ingen blir en trygg nabo av å bli institusjonalisert i fengselet?

Da må vi i såfall bygge massivt opp fengselssystemet våres for den kumulative effekten kommer til å bli stor.

Strengt talt så er det vel ingen annen fengselssystem som kan vises til å beskytte samfunnet så godt som den norske, med den store mengden av trygge naboer vi får ut av det.

Denne løsningen benyttes i El Salvador. Tryggheten returnert til gatene så snart over 75,000 ble trukket inn i fengslene og enda flere omplassert, som et resultat er president Nayib Bukele populært med gode muligheter for å vinne gjenvalget i det neste året. Menneskerettighetsorganisasjonene som kritisere denne maktbruken mot de arresterte, har gjort seg lite likt i befolkningen som egentlig vil ha trygghet for seg og sine. El Salvador var nærmest kastet ut i anarki og tilstandene fram til 2019-2020 var endog verre enn under den salvadoranske borgerkrigen. Bukele satt hard mot hard ved å ødelegge gjengene og tvinge så mange som mulig inn i fengslene. Der kunne kriminelle lemleste og myrde hverandre uten å forstyrre freden i resten av landet.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
JK22 skrev (6 minutter siden):

Denne løsningen benyttes i El Salvador. Tryggheten returnert til gatene så snart over 75,000 ble trukket inn i fengslene og enda flere omplassert, som et resultat er president Nayib Bukele populært med gode muligheter for å vinne gjenvalget i det neste året. Menneskerettighetsorganisasjonene som kritisere denne maktbruken mot de arresterte, har gjort seg lite likt i befolkningen som egentlig vil ha trygghet for seg og sine. El Salvador var nærmest kastet ut i anarki og tilstandene fram til 2019-2020 var endog verre enn under den salvadoranske borgerkrigen. Bukele satt hard mot hard ved å ødelegge gjengene og tvinge så mange som mulig inn i fengslene. Der kunne kriminelle lemleste og myrde hverandre uten å forstyrre freden i resten av landet.

Problemet er alle de uskyldige som er blitt kastet inn sammen med de skyldige, det er en del av dem. Dette er ikke et eksempel til etterfølgelse !

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
skaftetryne32 skrev (Akkurat nå):

Problemet er alle de uskyldige som er blitt kastet inn sammen med de skyldige, det er en del av dem. Dette er ikke et eksempel til etterfølgelse !

Ennå var dette ønsket av et meget stort flertall av det salvadoranske folket som hadde blitt presset så langt, at de var på bristepunktet bokstavelig talt i 2019, mange dro på flukt, mange var skrekkslagent fordi de kriminelle angrep dem uten noe som helst moralsk betenkning - halshogde hoder og lik var et vanlig syn i fattige strøk i mange byer, økonomien falt gradvis, men sikkert fordi arbeidsgivere tvinges til å betale utpressingspenger og yte ulovlige tjenester. El Salvador var i ferd med å falle fra hverandre inn i et fryktelig blodbad. 

Så da Bukele begynte med å arrestere så mange som mulig, var folket villig til å akseptere en brutal tyrann for at deres barn skal vokse opp i trygghet så de vil ikke lokkes inn i fortapelse, myrdes, lemlestes og voldtas av de kriminelle som hadde mer eller mindre kommet utenfor kontroll. 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
JK22 skrev (1 minutt siden):

Ennå var dette ønsket av et meget stort flertall av det salvadoranske folket som hadde blitt presset så langt, at de var på bristepunktet bokstavelig talt i 2019, mange dro på flukt, mange var skrekkslagent fordi de kriminelle angrep dem uten noe som helst moralsk betenkning - halshogde hoder og lik var et vanlig syn i fattige strøk i mange byer, økonomien falt gradvis, men sikkert fordi arbeidsgivere tvinges til å betale utpressingspenger og yte ulovlige tjenester. El Salvador var i ferd med å falle fra hverandre inn i et fryktelig blodbad. 

Så da Bukele begynte med å arrestere så mange som mulig, var folket villig til å akseptere en brutal tyrann for at deres barn skal vokse opp i trygghet så de vil ikke lokkes inn i fortapelse, myrdes, lemlestes og voldtas av de kriminelle som hadde mer eller mindre kommet utenfor kontroll. 

Så du mener det verdt selv om alt som skal til for å bli bura inne er en anonym telefon som antyder at man har vært i en gjeng ? Nei takk til det systemet. Det fins bedre måter å gjøre det på, denne kgb dritten klarer jeg meg godt uten. 

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
skaftetryne32 skrev (Akkurat nå):

Så du mener det verdt selv om alt som skal til for å bli bura inne er en anonym telefon som antyder at man har vært i en gjeng ? Nei takk til det systemet. Det fins bedre måter å gjøre det på, denne kgb dritten klarer jeg meg godt uten. 

Det var bare slikt. Menneskerettighetsorganisasjonene som kritisere det Bukele kom med, har merket at de hadde kommet ut i en prinsippkonflikt som satt dem i en situasjon hvor både medlemmer og støttefolk kom med protester og kritikk, tilstandene var som sagt, meget skikkelig ille. SÅ ILLE at El Salvador kunne opphøre med å eksistere! I slike omstendigheter vil folket tolerere ren tyranni for å få trygghet. Og de vil ikke akseptere en retur til denne tiden. 

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...