Gå til innhold

Krigen mellom Israel og Hamas


Melding lagt til av Uderzo,

Vennligst ikke post politiske memes, det har kun en negativ effekt på diskursen, gjentagelser kan føre til advarsler.

Anbefalte innlegg

0laf skrev (2 timer siden):

Det betyr at Israel må følge opp, å innføre en våpenhvile i to uker, men alle forstår at Hamas ikke kommer til å frigi gislene, men uansett hva Hamas gjør, så må Israel følge opp sin del, våpenhvilen, eller risikere å bryte et pålegg fra Sikkerhetsrådet.

Jeg også tror dette. Og våpenhvile vil vel gjøre det lettere å få inn mat.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Tussi skrev (8 minutter siden):

Så kun den ene parten skal legge bort våpnene, mener jeg så her inne at Hamas idag etterpå har sendt raketter mot Israel. Mener du virkelig at Hamas skal vinne på å drite I sikkerhetsrådet mens Israel skal ikke kunne forsvare seg?

Det er vel det Hamas og deres venner og støttespillere satser på, tenker jeg.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
0laf skrev (1 minutt siden):


Så da innrømmer du at FNs resolusjon er bare vås, ettersom det er forventet at bare den ene siden av konflikten skal følge opp resolusjonen, mens den andre siden, Hamas, er det ingen som bryr seg om, og det er ingen konsekvenser for å ikke frigi gislene, slik FN har bedt om.

Skjønner du det ikke?

BN kjører sitt eget land rett i dass hvis han ikke hører.

FNs resolusjonen er ikke bindende. Israel har aldri fulgt dette og har ikke hatt særlig konsekvenser for Israel, før nå! Nå har deres største allierte sendt et kraftig budskap til BN. "Hør hva vi sier, eller mist oss som allierte". 

Skal Israel kunne ta Hamas er BN nødt å føre en annen krigføring og høre på de allierte. Rett og rimelig, for siviliserte og demokratiske land oppfører seg ikke som BN og regjeringen. Det skaper mer krig, elendighet, terrorister etc. Ingen land vil ofre alle interasjonale samarbeid og støtte, for å støtte BN lengre. 

Enkelt forklart, FNs resolusjonen fungerer gjennom et internasjonalt gruppepress. Gruppepress skal peile BN inn på "riktig sti" for å kunne ta HAMAS! 

Hamas er en terrororganisasjon. De driter i demokrati, rettigheter, sivile, tap etc. Trodde du virkelig at Hamas våknet opp en dag å sa "nei gutta, skal vi begynne å oppføre oss litt?" Da lever du i en fantasiverden. Selvfølgelig må Hamas tas, de gjør det ikke selv. Men for å ta de må Israel ha den internasjonale støtten, følge folkeretten etc etc. 

Fortsetter BN blir det de onde mot de onde, bare at BN er langt farligere enn Hamas. Da blir BN/israel ansett som den største trusselen i konflikten og krigen, ikke Hamas lengre. See? Da kan ingen gi våpen, støtte, penger etc til Israel lengre. 

Det er et spill! Lover, regler, resolusjoner driter nå begge sider i. 

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Tussi skrev (18 minutter siden):

Så kun den ene parten skal legge bort våpnene, mener jeg så her inne at Hamas idag etterpå har sendt raketter mot Israel. Mener du virkelig at Hamas skal vinne på å drite I sikkerhetsrådet mens Israel skal ikke kunne forsvare seg?

Sa jeg det? 

Israel er avhengig av den internasjonale støtten, særskilt USA, for å vinne krigen mot Hamas. 

Altså her står verden nærmest samlet å prøver å hjelpe/støtte Israel til å ikke miste all støtte, ikke kjøre sitt eget land og  palestina i dass, ikke eskalere konflikten, skape flere ekstremister etc etc som de fleste nå har prøvd å prente inn i hue til BN over en viss tid. 

Det Israel har holdt på med i over 70 år fungerer ikke!! 

Pro Israel har jo sagt dette side på side: Hamas bryr seg ikke om de sivile, Hamas bryr seg ikke om gislene, Hamas lurer Israel til å drepe flest mulig, Hamas bruker sivile som skjold, Israel får skylden for alt, Hamas er en terrororganisasjon etc etc. Er det virkelig noen som tror at Hamas snur? Ettergår FNs krav? På hvilket grunnlag? Da motsier man jo det man mener om Hamas. 

Krigføringen til BN styrker Hamas og svekker Israel. Israel må jobbe smartere, ikke voldsommere. Samarbeid, samarbeid og samarbeid! Israel har mange å spille på og med. I stede skyver BN dem vekk og gjør seg selv og Israel svakere. 

BN og Hamas holder krigen i gang fordi de begge har noe å vinne på det. Forskjellen er at BN kan enten ettergå presset eller presses ut, nettopp fordi Israel er eller skal være et demokratisk og sivilisert land, og avhengig av støtte. Et internasjonalt press eller internt press på Hamas fungerer ikke.

Veien for endring er igjennom Israel som har blitt sagt i årevis.

Oppfører Israel seg like idiotisk som Hamas har de tapt. Gislene, krigen, konflikten, den internasjonale støtten, økonomiske støtten etc etc. Hamas har jo ikke noe å tape sant? 

De få som støtter BN sin krigføringen støtter videre krig, konflikt, terrorisme, ekstremisme. Problemet blir ei heller borte hvis Israel fjerner Hamas slik de nå gjør samtidig med all dritten på VB. 

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Blir meir og meir tydelig at FN ikkje fungerer. At Biden & co ikkje la ned veto mot dette surret som Kina og Russland la opp til er eit svakhetstegn. Nesten så man kan tru at Putin har fått grønt lys for den auka bombinga mot Ukraina. Håper virkelig at Israel  ber FN om å ryke og reise og heller gjere seg ferdig med Hamas jo før jo heller. Kanskje verdenssamfunnet blir meir fornøgde om Israel tek av seg silkehanskane og heller gjere som Russland eller for den del Hamas...

  • Liker 4
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Ørjanø skrev (4 timer siden):

Skjønner du det ikke?

BN kjører sitt eget land rett i dass hvis han ikke hører.

FNs resolusjonen er ikke bindende...


Resolusjoner vedtatt i FNs generalforsamling er ikke bindende, men resolusjoner vedtatt av Sikkerhetsrådet er alltid bindende for alle medlemsstater, i følge internasjonal lov.

Det betyr at Israel i utgangspunktet må føje seg etter en slik resolusjon.
Det betyr også at Palestina må føje seg etter en slik resolusjon.

Problemet er at det er Palestinske Selvstyremyndigheter som har observatørstatus i FN, ikke Hamas, så PA kan bare trekke på skulderen å peke på Hamas, å si at det ikke er deres problem, og Hamas driter i hele FN.

Ut fra resolusjonen, og det verdensledere uttaler, så er det helt klart at ingen egentlig har noen forventning om at Hamas skal følge resolusjonen, og straffereaksjoner, som sanksjoner eller annet, har ingen effekt på Hamas, kun på Israel.

Da har man en FN resolusjon som er totalt ensidig, og hvor kun den ene parten må følge opp resolusjonen, mens FN helt fra starten av ikke har noen forventning om at den andre parten følger opp.

 

Ørjanø skrev (3 timer siden):

Israel er avhengig av den internasjonale støtten, særskilt USA, for å vinne krigen mot Hamas. 


Egentlig så er de vel ikke avhengig av noe som helst.

Israel har kapasitet til å vinne krigen i løpet av dager, dersom de vil, men det vil bety store sivile tap, og å bryte bånd med store deler av verdenssamfunnet.

Det er derfor de venter, forhandler med sine allierte, stiller opp i ymse internasjonale domstoler for å forsvare seg osv. Nettopp fordi de ikke ønsker å bli uglesett.

Dette hadde ikke vært noe problem for noe annet land.

Vesten har selv gått etter Al-Qaida, IS, Tailban og andre terrororganisasjoner, uten å gjøre en brøkdel av det Israel gjør for å skjerme sivile, og det har aldri vært snakk om denne typen kritikk eller innblanding.

 

Ørjanø skrev (3 timer siden):

Det Israel har holdt på med i over 70 år fungerer ikke!! 


Det er nok de fleste enige i, også Israel, men hva er alternativet når naboen er terrorist?

Det er ingen som synes det er festlig å gå med enorme underskudd, bruke en hel masse penger på våpen og forsvar, at alle innbyggere, kvinner og menn, har tre års verneplikt, og mange dør i krig.

Problemet er at alternativet er å ikke holde kontroll over palestinske terrorister, som igjen vil drepe alt de kan av israelere.

Endret av 0laf
  • Liker 5
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Aviene skrev (På 24.3.2024 den 5:49 PM):

excess-mortality-in-gaza-and-civilian-de

Altså. Du kan umulig tro på dette selv. Det er totalt umulig for noen som er i nærheten av å forsøke å presentere seg selv som en rasjonell, rettskaffen, og informert person.

De beste estimatene våre er at terrorangrepet drepte en lavere andel ubevæpnede sivile israelere enn responsen til Israel.

https://www.bbc.com/news/world-middle-east-68387864

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Red Frostraven skrev (17 minutter siden):

De beste estimatene våre er at terrorangrepet drepte en lavere andel ubevæpnede sivile israelere enn responsen til Israel.


Jeg kan garantere at de beste estimatene ikke kommer fra BBC Verify, som er hundre ganger verre enn Faktisk dott no, og er så lite troverdige at man må være helt fullstendig blottet for kritisk sans for å tro på noe som kommer derfra.

For det første, så hevder de alle tall fra Hamas er korrekte, mens alle tall fra IDF er feilaktige.

De har sett på alle videoer postet av IDF, og kun 1 av 280 videoer viser døde Hamas-soldater ... og derfor tror de ikke på IDF.
De andre videoene viser angivelig kun Hamas-soldater som blir skutt mot.

Det er altså et argument fra BBC Verify at tallene er feil, fordi IDF ikke poster video som bekrefter at de som treffes av raketter faktisk er drept.

Selve artikkelen bør jo gjøre at det spretter opp så mange røde flagg at det ser ut som Kinas nasjonaldag.

Ta for eksempel :

"...The Gaza authorities' last demographic breakdown from 29 February indicated more than 70% of those killed had been women and children.

So, with the figures suggesting less than 30% of those killed were men - some of whom are likely to be over fighting age..."


Så igjen, Hamas er troverdige, men kanskje enda verre, 70% av de drepte er kvinner og barn, som betyr at 30% er menn, og noen av de mennene er trolig gamle nok til kjempe i krigen.

En gang til ... man har kvinner og barn, resten er menn ..... og noen av de resterende mennene er gamle nok til å kjempe...
Æh, var ikke den første gruppen kvinner og barn?
Hvor tror BBC at Hamas setter grensen for "barn"?

Det viser omtrent hvor nivået til BBC Verify ligger.


BBC Verify ble lansert i mai i fjor, nettopp fordi BBC i årevis har hatt problemer med troverdigheten, med god grunn.
Helt siden BBC Verify ble lansert, har det vært massiv kritikk, og det er absolutt ikke en "faktasjekker"-tjeneste, men fremstår mer som en ny måte å spre propaganda og desinformasjon, skjult som "faktasjekking", som ofte er totalt feil eller misvisende.


Forøvrig så er jo bildet du siterer korrekt, dersom man tar Hamas sine tall over døde, og IDF sine anslag over hvor mange av de døde som er Hamas-medlemmer, og legger til hva som er forventet naturlig dødsrate i en befolkning ( ca. 1-2%).

Endret av 0laf
  • Liker 5
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
0laf skrev (14 minutter siden):

Det er ingen som synes det er festlig å gå med enorme underskudd, bruke en hel masse penger på våpen og forsvar, at alle innbyggere, kvinner og menn, har tre års verneplikt, og mange dør i krig.


Enkelte ville muligens også inkludert 25 000 døde sivile palestinere på listen over ulemper. Dog en god oppsummering av hvordan de tenker i Israel. Mulig de kan lage såpe av alle de palestinske likene for å spe på budsjettunderskuddet?

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Aiven skrev (1 minutt siden):

Enkelte ville muligens også inkludert 25 000 døde sivile palestinere på listen over ulemper. 


Mens enkelte ville kanskje bedt deg om å dokumentere det tallet ?

Du har dog rett, døde palestinere er ingen ulempe for Israel, uansett hvor brutalt det høres ut, ettersom det tross alt ikke er deres borgere.

Det er heller ingen fordel for Israel ... faktisk er det helt irrelevant for Israel som nasjon hvor mange mennesker som dør i andre land, enten det er i Palestinske Selvstyreområder eller i Nigeria, slik det også er helt irrelevant for Norge som nasjon hvor mange som dør hvert år i Mexico.

Men om noen lager såpe av likene, så er det nok heller Hamas.

Endret av 0laf
  • Liker 5
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
13 hours ago, 0laf said:


Resolusjonen mangler dog en fordømmelse av Hamas, og deres terrorangrep, som vanlig.

Jeg ser at det israelske propagandaapparatet og dets formidlere umiddelbart kom med påstander om at Hamas ikke ville frigi gislene.

Har du andre kilder som ikke er israelske?

 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
7 hours ago, 0laf said:

Nå mener jo USA at resolusjonen ikke er bindende, og at våpenhvile og løslatelse av gislene er knyttet mot hverandre, ettersom det står i samme paragraf, så da kan vel Israel legge seg på den linjen, og også overse hele resolusjonen.

Hva USA, som avsto fra å stemme, mener er uinteressant. Hadde de stemt for, hadde deres mening hatt en betydning.

Her er det aktuelle punktet:
1. Demands an immediate ceasefire for the month of Ramadan respected by all parties leading to a lasting sustainable ceasefire, and also demands the immediate and unconditional release of all hostages, as well as ensuring humanitarian access to address their medical and other humanitarian needs, and further demands that the parties comply with their obligations under international law in relation to all persons they detain; 

På meg er det klart at det er tre krav, og at disse i og for seg ikke direkte er koblet til hverandre:
1. Umiddelbar våpnehvile som leder til en langvarig våpenhvile
2. Umiddelbar  og betingelsesløs frigivelse av gisler
3. Alle overholder forpliktelsene i folkeretten for alle fanger

Skal man følge USAs tankegang om at de henger sammen, er det også klart at det første må komme før det andre som kommer før det tredje. Altså våpenhvile først.

Endret av Rhabagatz
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

En midlertidig FN-rapport anser at det er rimelige grunner til å tro at Israel bedriver folkemord i Gaza.

https://www.ohchr.org/sites/default/files/documents/hrbodies/hrcouncil/sessions-regular/session55/advance-versions/a-hrc-55-73-auv.pdf

Et av hovedfunnene er at IDF med vilje har korrumpert prinsippene i krigens folkerett, for derved å undergrave den beskyttelsen sivile har, og med det legitimerer vold mot det palestinske folket.

Rapporten anbefaler en våpenembargo, ettersom Israel ikke har overholdt de bindende kravene fra ICJ.

 

Endret av Rhabagatz
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Skrevet (endret)

Den israelske regjeringen fyrer på alle sylindre mot USA etter at de lot resolusjonen passere i FNs sikkerhetsråd i går.

Utenriksminister Katz sier USAs avgjørelse "skader Israel", er "moralsk og etisk feil" og "beviser at USA ikke støtter Israel så mye".

Netanyahu truet med å kansellere et israelsk delegasjonsbesøk til Washington DC, og gjorde så dette etter resolusjonen var et faktum.

https://edition.cnn.com/2024/03/25/politics/joe-biden-benjamin-netanyahu-rafah-meetings/index.html

Sitat

The talks in Washington were set to occur at a crucial moment, not only for the trajectory of the conflict but for gauging Washington’s influence on its ally. Biden’s patience with Netanyahu has been wearing thin and his ability to bend Israel’s decision-making has appeared to wane, even as the US continues to provide critical military and diplomatic backing.

In the United States, calls for an end to the fighting have crossed political boundaries. Even former President Donald Trump, Biden’s rival for the White House this November, said in an interview over the weekend it was time for Israel to “finish up your war” and “get to peace.”


Det hvite hus på sin side kaller den israelske responsen for en overreaksjon, og sier Netanyahu med vilje forsøker å konstruere en krise for å skade forholdet mellom landene. 

Perplexed by ‘overreaction,’ White House says PM stirring crisis in US-Israel ties
https://www.timesofisrael.com/perplexed-by-overreaction-white-house-says-pm-stirring-crisis-in-us-israel-ties/

Sitat

The White House suggested on Monday that Prime Minister Benjamin Netanyahu is trying to manufacture a crisis in US-Israel ties after he canceled plans to send an Israeli delegation to Washington over the Biden administration’s decision to allow the adoption of a UN Security Council resolution calling for an immediate Gaza ceasefire and hostage release.

“It seems like the Prime Minister’s Office is choosing to create a perception of daylight here when they don’t need to do that,” White House National Security Council John Kirby said in a press briefing.

“We’re kind of perplexed by this. It’s a non-binding resolution, so there’s no impact at all on Israel’s ability to continue to go after Hamas,” Kirby said.


Netanyahu har i sitt politiske teater foreløpig kun gått så hardt ut mot USA, ikke de andre allierte landene som stemte for resolusjonen.

Times of Israels kommentator skriver at USAs ikke-veto viser en allianse i krise, og at Netanyahus forsøk på å diktere USA nå har slått tilbake på ham.

"Predictably and dismally, Netanyahu’s response to the US non-veto escalates the damage still further."
https://www.timesofisrael.com/us-non-veto-at-un-netanyahus-response-reflect-an-alliance-in-crisis-a-war-slowed/

Haaretz sin kommentator mener Netanyahu har satt Israel på kollisjonskurs med USA, og nå later som de er sjokkerte over resultatet av måneder med ignoranse.

"We have repeatedly written since last November that this would happen, and the U.S. warned Israel incessantly it was in the cards. Israel ignored the threats and is now disingenuously pretending to be surprised and shocked."
https://www.haaretz.com/israel-news/haaretz-today/2024-03-25/ty-article/.premium/netanyahu-put-israel-on-a-collision-course-with-america-the-un-vote-is-the-result/0000018e-76eb-d616-a7ee-feeb520a0000

Endret av Snikpellik
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Mon tro om Israel kanskje må stå litt alene i en periode fremover, så de kan lære at å være en del av fellesskapet er en styrke samt ydmykhet er et nyttig verktøy. Å rasle med sablene og anklage alt og alle som retter kritikk mot regjeringen og strategien i krigføringen for å ha skjulte agendaer eller å hater jøder blir bare støy. Det er litt som denne tråden; selv når absolutt alle har støttet krigføringen, så blir man likefullt anklaget for å støtte terror fordi man ønsker en mer taktisk riktig krigføring (moderat ildkraft brukt mot verifiserte mål fra pålitelig etterretning samt spesialteam for å redusere de siviles lidelser, istedenfor teppebombing med dumme bomber hvor man tar med seg flere sivile i døden enn terrorister).

Siste oppdatering på tapstallene via Al Jazera er som følge (og ja, kilden(e) er dårlig(e), men det er nå de kildene og tallene vi har).

 

IMG_0788.jpeg

Endret av The Very End
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
1 hour ago, The Very End said:

Mon tro om Israel kanskje må stå litt alene i en periode fremover, så de kan lære at å være en del av fellesskapet er en styrke samt ydmykhet er et nyttig verktøy. Å rasle med sablene og anklage alt og alle som retter kritikk mot regjeringen og strategien i krigføringen for å ha skjulte agendaer eller å hater jøder blir bare støy. Det er litt som denne tråden; selv når absolutt alle har støttet krigføringen, så blir man likefullt anklaget for å støtte terror fordi man ønsker en mer taktisk riktig krigføring (moderat ildkraft brukt mot verifiserte mål fra pålitelig etterretning samt spesialteam for å redusere de siviles lidelser, istedenfor teppebombing med dumme bomber hvor man tar med seg flere sivile i døden enn terrorister).

Siste oppdatering på tapstallene via Al Jazera er som følge (og ja, kilden(e) er dårlig(e), men det er nå de kildene og tallene vi har).

 

IMG_0788.jpeg

Hva er det som gjør det vanskeligere å telle døde barn vs døde kvinner i Gaza?

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Siste: Israel trekker seg fra samtalene i Doha om våpenhvile og utveksling av gisler og fanger melder israelske medier. Delegasjonen deres reiser hjem. De legger skylden på resolusjonen fra FNs sikkerhetsråd, og at Hamas avviste forrige amerikansk-forhandlede forslag.

Blaming UN resolution, Israel cuts off Gaza truce talks in Qatar after Hamas rejects deal
https://www.timesofisrael.com/liveblog-march-26-2024/?utm_campaign=liveblog-march-26-2024

Sitat

In a statement, Prime Minister Benjamin Netanyahu’s office says Hamas’s decision to reject a US-brokered compromise is “clear proof it is not interested in continuing talks, and a sad testament to the damage caused by the UN Security Council resolution,” referring to a call for a ceasefire passed last night.

 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Skrevet (endret)

Som jeg har postet i Ukraina-tråden noen ganger, her er noen av de beste bildene fra pressefotografer tatt i forbindelse med krigen mellom Israel og Hamas den siste tiden (resten i spoilere).

NB: Noen sterke bilder.

25israel-gaza-photos-05-superJumbo.jpg?q

Spoiler

original.jpg

original.jpg

original.jpg

25israel-gaza-photos-02-superJumbo.jpg?q

25israel-gaza-photos-09-superJumbo.jpg?q

13israel-gaza-photos-03-superJumbo.jpg?q

13israel-gaza-photos-06-superJumbo.jpg?q

13israel-gaza-photos-07-superJumbo.jpg?q

25israel-gaza-photos-10-superJumbo.jpg?q

13israel-gaza-photos-09-superJumbo.jpg?q

Spoiler

March1-Israel-Gaza-Photos-02-superJumbo.

March1-Israel-Gaza-Photos-05-superJumbo.

March1-Israel-Gaza-Photos-06-superJumbo.

March1-Israel-Gaza-Photos-07-superJumbo.

March1-Israel-Gaza-Photos-09-superJumbo.

21Israel-Gaza-Update-10-superJumbo.jpg?q

05israel-gaza-stack-update-02-superJumbo

05israel-gaza-stack-update-06-superJumbo

24Israel-Gaza-Photos-02-superJumbo.jpg?q

Gaza-Israel-Jan9-01-qvbg-superJumbo.jpg?

00Israel-Gaza-Photos-New-26-superJumbo.j

21Israel-Gaza-Update-02-superJumbo.jpg?q

Spoiler

00Israel-Gaza-Photos-New-27-superJumbo.j

17israelgaza-photos-new-06-tblm-superJum

11israelgaza-photos-update-01-gqjt-super

israelgaza-photos-1103-4-bczl-superJumbo

gettyimages-1941978064_custom-b468cd175f

00Israel-Gaza-Photos-New-29-superJumbo.j

05Israel-Gaza-Update-03-zmfb-superJumbo.

04israelgaza-photos-02-glbk-superJumbo.j

israelgaza-1122-b1-mphg-superJumbo.jpg?q

Spoiler

gettyimages-1934839408_custom-b112ecc290

07israelgaza-photos-06-lgzf-superJumbo.j

17israelgaza-photos-11-lbvt-superJumbo.j

ap24068557561609_custom-45ea838dccf145d5

edit_13_custom-111100211ebac87e4258a34f1

Kilder: AP, Reuters, AFP, NYT, Getty

Endret av Snikpellik
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 3
Lenke til kommentar
Rhabagatz skrev (4 timer siden):

Jeg ser at det israelske propagandaapparatet og dets formidlere umiddelbart kom med påstander om at Hamas ikke ville frigi gislene.

Har du andre kilder som ikke er israelske?

 

Tror du Hamas vil frigi gislene?

  • Liker 5
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   1 medlem

×
×
  • Opprett ny...