Gå til innhold

Ørjanø

Medlemmer
  • Innlegg

    530
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Ørjanø

  1. Hadde også kjøpt brukt. Har du godt med penger, vet at du i perioder spiller en del og vil få glede av det hadde jeg lagt litt penger i det. Det gjør mye med gleden når lyden er bra og frustrerende motsatt vei. Er du derimot impulsiv, ikke har så god råd og/eller usikker på om du vil bruke det noe særlig, ikke kjøp før det har gått en stund og du fortsatt ønsker å spille.
  2. Det er kjempe viktig med trygge og stabile rammer. Ellers kan man fort bli trigget og helsen daler. Det er bra du ikke føler på dårlig samvittighet. Er det noen som skal ha dårlig samvittighet er det arbeidsplassen. Så bra, er nok lurt å ha noen å prate med.
  3. Jeg kjenner jeg blir sint. Dette fortjener du virkelig ikke. Det er krevende å stå i jobb med ptsd som du også påpeker, i tillegg bidrar de til å forverre helsetilstanden din. Selv de uten slike utfordringer ville slite her, skjønner ikke at folk godtar slik. Sånt kan man ikke ha noe av. De burde skamme seg. Føler med deg. Kom deg langt unna og aldri se deg tilbake. Kanskje få noen å prate med imens for å ikke havne langt nede eller at triggerene blir verre? For du har alt å være stolt av, det er virkelig ikke deg det er noe galt med. Og heldigvis er ikke alle arbeidsplasser sånn. Håper du finner en arbeidsplass du stor trives på, det fortjener du. Nå vet du ihvertfall en plass du ikke vil jobbe.
  4. Ville hørt med en advokat. Tviler på at dere kan hindre dem i å ta opp usikret gjeld da vil bli lettere hvis de er gjeldsfrie? Uansett, så heldige de er som har så flott og snille barn.
  5. Hvor høyt vil renta gå? Vil vi få rentekutt, renteøkning eller ingen endring i år? Når man tar opp lån, vil en renteøkning på 3% være nok å ta høyde for? Hvordan er det med priser på mat, strøm, drivstoff og andre nødvendige ting? Vil det øke eller synke og eventuelt når? Kommunale avgifter? Eventuelt andre kostnader? Boligpriser? Inntekt?
  6. Om det er dumt eller ikke kan jeg ikke svare på. Personlig holder jeg meg unna nordea og dnb. Du står uansett fritt til å søke lån i andre banker. Et finansieringsbevis er ikke bindende på noen måter.
  7. Et finansieringsbevis er ikke bindende for deg. Så får du et finansieringsbevis trenger du ikke å kjøpe noe. Det er bare et dokument som viser hvor mye du kan kjøpe for hvis du finner deg en bolig. Om finner deg deg en bolig og kjøper den står du fritt til å søke lån i andre banker også.
  8. Synes det er trist Gjert uttaler seg i media som har gjør. Han holder det jo gående. Det er ingenting som tyder på at Gjert snakker sant. Det koster mye for et voldsoffer å melde om slikt, og da særskilt når man er eksponert på denne måten. Nei, vi trenger ingen heksejakt, men støtte folk som blir utsatt for vold. Forhånssdømming er det mye av i Gjerts favør. Desverre er vold i relasjoner i mange saker vanskelig å bevise.
  9. Skulle akkurat til å opprette en tråd om dette. Har lest mange kommentarfelt både på forumer og nyheter og lurer på noen ting. Jeg skjønner ikke hvorfor folk forsvarer Gjert så mye? Hva er det jeg ikke har fått med meg? Flere av kommentarene jeg leser mener guttene bare skal være takknemlig og Gjert er en dyktig trener som har fått dem langt. Men gir det Gjert eller andre trenere frihet til å gjøre som de vil? Jeg kjenner også en dyktig trener som fikk en av sine utøvere til toppen, senere ble han dømt og fengslet for seksuelle overgrep mot utøveren. Er det da greit fordi han var en dyktig trener? Andre argumenter er at de skal ta det internt, og ikke ut i offentligheten. Av det jeg har sett er det Gjert som tar det i offentligheten? Guttene forklarte vel litt gjennom et intervjue, som er forståelig at de ønsker når faren er som han er. Skal man hindre folk i å anmelde fordi det er bedre å ta det internt? Synes også media utnytter saken. Det virker som guttene vil ha ro og fred rundt dette, som selvsagt er forståelig. Det er faren som har dratt de inn i det offentlige og idretten. Da bør han vel respektere guttenes valg om å trekke seg tilbake? Det virker som far har liten til ingen respekt for sønnene. Var ikke ene barnet også plassert i fosterhjem?
  10. Jeg tror aldri vi blir kvitt fattigdom eller folk som sliter økonomisk. Men vi kan ihvertfall gjøre hverdagen deres litt bedre. Fjerne mye av skammen, være rause, heie på og være medmenneskelig. Jobbe for mer åpenhet. Kanskje det ikke blir like ille å være fattig i Norge lengre da.
  11. Men er det bra at vi er bortskjemte på det materialistiske? Hva godt gjør det? Det tar bort mye av det mellommenneskelige som er et større behov i oss enn ting og tang. Det skaper et samfunn med mye sykdom, mye dømming, stigma, skam, feil fokus mm...... Det er ikke rart vi har så mye sykdom i Norge. Vi får aldri fylt opp behovene våres på riktig måte. I stede fyller vi tomrommet med ting, penger, oppnåelser på jobb.... Andre med spill, rusavhengighet, selvskading etc. Ironisk at man da tar opp folk som sliter som noe du mener vi ikke kan hjelpe og de kan takke seg selv når man selv er en del av problemet.
  12. Det er jeg enig i. Samtidig blir ikke fattigdom og økonomiske problemer borte av det. Det må mer til og er et kompleks tema. Men vi som enkelt individer kan ihvertfall begynne å bli litt mindre dømmende mot mennesker som sliter. Det er en god start nå når flere og flere sliter. Heie dem opp, dele gode råd der de spør, gi en hjelpe hånd eller lytte uten å dømme. Da blir det også lettere å oppsøke hjelp og snakke om det for de som trenger det.
  13. Nok engang, alle er ikke lik som deg. Og det er godt mulig du forveksler skam med noe annet. Hadde din teori vært riktig hadde vi omtrent ikke hatt fattige eller folk som sliter økonomisk. Skam er i de fleste tilfeller skadelige, ikke en drivkraft. Ikke alle har resurser, mulighet eller kapasitet til å endre på sin økonomiske situasjon.
  14. Det er en god egenskap å kunne snu det til noe positivt. Men tviler på den skammen du og familien kjente på i oppveksten var særlig ålreit. Det er fult mulig at du hadde klart å snu det selv om du ikke hadde følt på skam. Og vi er ulike. Vi er komplekse. Derfor vil din oppskrift ikke være gjeldende for alle andre. Faktisk kan skam være svært skadelige. Hadde skam fungert slik du tenker tviler jeg på at forskning viser et annet utfall. Forståelse og medmenneskelighet er viktig. Det største samfunnsproblemet i Norge er materialisme fremfor det mellommenneskelige.
  15. Takk ❤️ Jeg kjenner jeg blir veldig provosert av div innlegg i forumer og sosiale medier hvor folk dømmer andre som sliter økonomisk. Særskilt når flere og flere sliter. Det er en enorm belastning for de det gjelder, og en ting vi som samfunn kan gjøre er å ikke gjøre den belastningen og skammen større med å dømme. Den dømmingen bidrar også til at folk prøver å holde en fasade og holder gående en ond sirkel. Synes generelt nordmenn kan bli flinkere til å vise medmenneskelighet enn å dømme. Vil tro Norge blir et bedre og varmere land å leve i.
  16. Det er ikke forskjell på en som voldtar, dreper eller skader andre og de som har økonomiske problemer? Poenget er at vi vet godt hva vi bør og ikke bør gjøre. Men mennesker er ikke så enkle at vi gjør alt som er bra for oss eller som vi burde. Vi er komplekse og det er leit enkelte ikke folk forstår dette. Men selvsagt fint for de som mener de er perfekte og gjør alt riktig. Takk for at du poengterer det jeg mener. Man forstår nok lite om menneskers psyke om man tenker det du skriver her. På samme måte du påpeker om økonomi, er det nok tilgjengelig informasjon til å lese seg opp, så burde jo ikke være så vanskelig å forstå det, sant?
  17. VI er ikke fattige som i Norge. Vi er faktisk et ganske rikt land. Det er ikke de rikeste skyld at ting er som de er, det er de som styrer. Vi trenger mange av disse "rike" folkene. Mange av disse gir arbeidsplasser, er med å skape ting etc. Det går langt mer utover en fattig familie enn en rik familie når kostnader og skatter økes. Det er de fattigste, og nå også lavere mellomklassen som rammes hardest i dyrtid. Og desverre nå andre grupper også. Uansett årsaken til fattigdom i Norge, har det motsatt effekt å dømme folk som sliter.
  18. Det er en vesentlig forskjell på folk som dreper, voldtar og skader andre enn folk som sliter økonomisk. De fleste vet også at man ikke bør spise for mye, spise usunt, trene og mosjonere. Likevel er overvekt og livsstilssykdommer et stort problem for mange. Vi vet vi ikke skal kjøre for fort, likevel er det mange som gjør det. Det er mye vi vet vi burde og ikke burde gjøre. Hadde menneskers psyke vært så enkel hadde nærmest alle tatt de perfekte valg.
  19. Det er en avhengighet. Ofte brukt for å unnslippe depresjon, angst etc. Øker dopamin. Litt mer komplisert enn at de med viten og vilje gjør en vurdering at de kan vinne stort.
  20. Konsekvensen får de jo. Vi som samfunn trenger ikke å legge ekstra belastning gjennom å dømme dem.
  21. Økonomiske problemer og utfordringer kan være svært ødeleggende for familier og individer. Også for samfunnet generelt. Økonomiske problemer øker sannsynligheten for selvmordsforsøk og selvmord, psykiske og fysiske sykdommer. Det jobbes mye med å ta mer hensyn til økonomi i psykiatrien i Norge. Vi er alle forskjellige. Forskjellige utgangspunkt, personlighet, forutsetninger mm. Vi lever i et samfunn som har mye fokus på det materialistiske. Ikke rart at flere føler på presset for å passe inn og tar kanskje dumme valg med overforbruk eller for mye lån. Sykdom kan inntreffe. Ikke alle kan få uføreforsikring. Man kan miste jobben, ikke alle har hatt muligheten til å spare opp nok til å klare seg med mindre. Mange ting kan påvirke økonomien. Synes vi som medmennesker skal bli litt rausere. Slutte å dømme andre som ikke har tatt like gode økonomisk valg eller havnet i uheldige situasjoner. Fjerne den skammen som hindrer mange i å oppsøke hjelp eller snakke om det. Om man selv har vært flink med økonomien vil det alltid være andre som tar bedre valg. Tror samfunnet hadde blitt bedre hvis man kan fjerne den skammen og bidra til mer åpenhet.
  22. Har du mer enn 200.000,- i inntekt, egenkapital, ingen annen gjeld og kredittevne til å betjene mer enn 1 million med 3% renteøkning skal det være mulig å få lån høyere enn 1 million. Kommer også litt an på hvor mye du har i ek og verdien på boligen du kjøper. Ofte lønner det seg å få et møte i banken fremfor søke lån på nett eller over telefon. Legge frem alle nødvendige dokumenter på inntekt, gjeld, egenkapital og kostnader. Vis et nøktern budsjett som viser hvor mye du kan betjene samt legge inn sparing. Er du i jobb er uføreforsikring lurt. Er du på app eller trygd kan du forsikre banken om at du ihvertfall ikke går ned i inntekt. Man kan også søke lån i husbanken. Eller finne andre måter å komme inn på boligmarkedet på.
  23. Kan ikke skjønne at det kan være lov? Det er da ikke alle som kan hoste opp 50.000,- på en dag. Er det akutte renoveringsbehov som har oppstått nå nylig, som må gjøres nå?
×
×
  • Opprett ny...