Gå til innhold

Krigen mellom Israel og Hamas


Melding lagt til av Uderzo,

Vennligst ikke post politiske memes, det har kun en negativ effekt på diskursen, gjentagelser kan føre til advarsler.

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
23 minutes ago, Soles said:

Hamas sine støttespillere og som Hamas fremstår disse demonstrantene også særdeles usympatiske. De får heller reise ned der å hjelpe til også kan de ta en demonstrasjon der i stede.

 

Eller hva med at mennesker som deler tankegodset nevnt over heller reflektere rundt at konflikten er mer nyansert? 

Endret av The Very End
  • Liker 5
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
JK22 skrev (8 minutter siden):

Skammelig og uakseptert. Det som hendt 7. oktober er den verste krigsforbrytelse i Levanten (Israel, Libanon og Syria) på mer enn et halvt århundre med 859 drepte sivilister - dette overgår massakrene i Sabra og Shatila i 1982 hvor maksimal verifiserte drepte er 762 døde, og som regnes som den største massakren i Libanons historie i moderne tid, og alle kjente massakrer i Syrias historie helt siden det ottomanske imperiets fall i 1918. Dette er det største massemordet på jøder siden 1945 i verdenshistorien. Jo mer propalestinerne benekte dette, jo verre bli det, for da er det ikke mulig å akseptere disses narrativ og man kan ikke ha sympati for folk som er villig til å støtte gjentagelsen av Hitlers ondskap. 

Høiseth er IKKE EN NORDMANN. Han fortjener ikke å kalles annet enn en ANTISEMITTIST om han ikke er villig til å ta dette alvoret over seg, da er han i samme selskap som HOLOCAUSTFORNEKTERE

Nå var vel 10 000 et større tall enn 859 sist jeg sjekka, men mulig det er akseptabelt i din bok å drepe palestinske sivile da.

Skal ikke mye til for å bli holocaustfornekter om dagen.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Vesten har fått nok; gjentagende angrep på sivilskip har lammet den viktige skipstrafikken i Rødehavet mellom Europa og Asia og da de ledende containerrederiene Mærsk, Hapag-Lloyd, CMA og CGM annonsert at de vil stanse all skipstrafikk i Rødehavet som respons på at flere containerskip har blitt truffet, var det simpelt for mye. Saudi-Arabias kontakt med Iran førte ikke noe veg, og i Øst-Asia gjærer det voldsomt. Gang på gang hadde houthiene nektet å høre på advarslene fra Vesten om å slutte med sine angrepene. 

En internasjonal militæroperasjon kalt Operation Prosperity Guardian er blitt arrangert og vil starte om få dager for å stanse houthi-angrepene. Det klokeste amerikanerne burde gjøre, er å sende to B-2 bombefly dit med til sammen 160 JDAM bomber for å ødelegge houthienes militære kapasitet og deretter tar alle houthi-kontrollerte havnebyer under kontroll, og overføre dem til anti-houthi krefter fra Sør-Jemen. Saudiaraberne burde få beskjed om at de må gjenstarte krigen på USAs side om de vestlige skulle intervenere. 

Forresten burde man begynner med å sette et voksende press på Iran, som tydelig ikke har vært i stand til å kontrollere Khamenei og hans IRGC-korpset som stadig gang på gang angrep amerikanske baser uten stans. 

Men først må Netanyahu settes i fengsel og hele den høyreekstremistiske fløyen i regjeringen utrenskes, Biden har ironisk nok - tatt til ordet for regimeendring i Israel fordi Gallants strategi som er altfor sløv, har fulgt til meget store problemer; det merkes at den amerikanske opinionen ikke lenge er israelskvennlig som før. Og i selve Israel er det en voksende frustrasjon fordi det merkes at etter hvert som ukene går, blir det mer og mer usikkert på om de kan vinne, for selv om det er 100 % oppslutning om at Hamas må utryddes, har man sett hvordan egne offiserer valgt å bare ødelegge og ødelegge og sendt inn altfor få soldater. 40,000 menn er for lite.

Det virker som at man har gjenopptatt feilen fra 7. oktober ved å ha for sterk fokus på nord fremfor på sør. Det har blitt avslørt at hele kommandokjeden hadde kollapset, og at det var pur kaos, for få soldater og altfor mange soldater var på feil sted da Netanyahu ignorere Hamas til fordel for PLO-styret som selv den dag i dag utsettes for ekstrem aggressivitet fra Tel Aviv. 

Israel har ikke måneder på seg for å vinne. 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
Hedonism skrev (16 timer siden):

Det er jo helt tydelig hva de som demonstrerer mener om 7. Oktober og det er en grunn til at jeg personlig ikke kan støtte dem som nekter å ha to tanker i hodet samtidig. Uansett så vil demonstrasjonene ha null effekt på det som skjer i Gaza og Israel. 

NRK vil helst ikke fortelle om hva som skjedde:

Sitat

Det skal ha vært tendenser til tidvis dårlig stemning under demonstrasjonen i Bergen, ifølge NRKs reporter på stedet. Folk i publikum skal ha reagert på en av tingene som ble sagt i en tale. Da skal flere ha begynt å lage motrop, og brukt megafon, i forsøk på å overdøve talen. Noen prøvde også delvis å innta scenen

Sånn blir det vel når man har Mats Gilbert som ekspertkommentator. Med de sist uttalelsene hans blir det kanskje vanskelig å bruke ham igjen dog. 

  • Liker 8
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
UglaSukk skrev (3 timer siden):

Det er ikke betalingsmur om man googler og finner frem til siden. Prøv f.eks å google "israel-hamas-war-gaza-news#friendly-fire-killings-hostages-israel-gaza" og trykk på NY Times linken der.

edit:
Jeg får ikke engang beskjed om betalingsmur når jeg bare trykker på lenken fra forumet heller.

Endret av no u
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
no u skrev (11 minutter siden):

Det er ikke betalingsmur om man googler og finner frem til siden. Prøv f.eks å google "israel-hamas-war-gaza-news#friendly-fire-killings-hostages-israel-gaza" og trykk på NY Times linken der.

edit:
Jeg får ikke engang beskjed om betalingsmur når jeg bare trykker på lenken fra forummet heller.

De har vel en begrensning på én gratis artikkel per måned per bruker e.l.

For min del er det uaktuelt å støtte NYT i sin nåværende form, men det finnes en vei rundt (VPN og å ha ulik epostkonto på hver browser, så har man én gratis artikkel per browser).

Endret av Aiven
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...