Jump to content

sk0yern

Medlemmer
 • Content Count

  329
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

221 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg hadde helt klart foretrukket en vanlig ventilator framfor kullfilter! Hvorfor var det dårlig avtrekk med den gamle løsningen? Feil med ventilator, eller noe feil med ventilasjonsanlegget du pumper luften ut til?
 2. Tror nok ikke den Telenor-routeren gjør merkbart utslag, uansett ikke noe å bruke tid på så lenge det er godt nok
 3. Jeg tror nok ikke nginx er greia for denne problemstillingen. Skulle tro at en ganske grei løsning for deg er å f.eks sette opp en squid-proxy, og bruke den som en expolict proxy. Du bør på proxyen kunne styre hvilke ciphers som skal brukes mellom klient og proxy, i farten er jeg litt usikker på om kommunikasjon mellom proxy og klient faktisk går i klartekst eller ikke by-default.
 4. Som nevnt i andre tråder. Parler blir ikke sensurert. De får beskjed om at de ikke lenger er velkommen som kunde hos en leverandør. Det er fortsatt ikke slik at man MÅ være kunde hos AWS,Azure,GCP for å publisere en webside på internett. Hvis du ikke klarer å oppføre deg skikkelig når du flyr med SAS, vil de trolig si at du ikke er velkommen som passasjer til slutt. Det er ikke det samme som at du blir forhindret fra å besøke fjerntliggende land.
 5. Det blir nok ikke helt presist det heller. Du kan forsøke å gå på Clas Ohlson å rope ut ditt budskap, og du vil sannsynligvis bli bedt om å forlate lokalene. Jeg er ikke overbevist om at du dermed påstår at Clas Ohlson gjør at du ikke lenger kan ytre deg. Det samme med Parlor, de kan bare sette opp noen servere selv. Det er faktisk mulig å sette opp en webserver uten å bruke Azure/AWS/GCP.
 6. Noe som vel i praksis betyr at politiet ikke vil gjøre dette for mindre alvorlige hendelser. Hva kan i så fall konsekvensen være dersom man feilaktig påstår man har dialog med advokat/lege på telefonen, men det etter gjennomgang viser seg at dette ikke stemmer? Motarbeiding av rettsvesenet? eller §326 - motarbeidelse av offentlig tjenestemann?
 7. Det stemmer nok helt sikkert, men her er nok spørsmålet om du klarer å utnytte begge linkene inn til NAS. Dette kommer an på hvordan switchen gjør last-balanseringen. Dette skjer typisk ved at switchen lager en hash av en eller flere felter i en frame. Hvilke felter som benyttes, avhenger av switch, sw, konfigurasjon. Feltene kan typisk være, src-mac, dst-mac, src-ip, dst-ip. Skal du få utnyttet begge linkene ved overføring mellom stue-pc og nas, så er du avhengig av å kjøre flere SMBv3-sesjoner parallelt. I tillegg er du avhengig av at lastbalanseringen din benytter src-port som en faktor i lastbalanseringen.
 8. Jeg vil gjette på at prospektet sier noe sånt som at "ikke bindene, kan endres o.s.v". Hva med naboene som også dette rommet, er det tilsvarende hos de? Et tips er å gå sammen flere, for så å engasjere en advokat.
 9. Denne var interessant: https://www.dagbladet.no/nyheter/norge-krenket-kriminell/73193940 TL;DR: Dette medfører at politiet ikke lenger kan gå inn i mobiltelefoner der eieren sier det er kommunikasjon med advokat, lege eller prest på telefonen. Dette høres jo ut som et gigantisk smutthull, så jeg vil anta at retningslinjene vil si noe om at kommunikasjon med advokat o.s.v. ikke skal gås gjennom. I så fall, hvordan forholder man seg til at en telefon har sms-dialog med kontakten "John Christian Elden", men med nummer som ikke er registrert på Elden?
 10. Det er også en backup at man tar beina fatt, og går for å leverere posten personlig til mottager. Burde være overkommelig for de fleste.
 11. https://www.digi.no/artikler/mye-brukt-vpn-tjeneste-stengt-av-politiet/504845 🤔
 12. Jeg tror det beste for deg er å lage en blogg der du lufter tankene dine. Dette forumet egner seg ikke.
 13. Tipper du klarer a hvis du gjør en bitteliten innsats. Neste gang kan du også vurdere om "internett - og nettverk, hjemmenettverk" er et passende forum å poste dine hjemmelekser?
 14. hva med https://cloud.google.com/shell ?
 15. Til sammenligning, så kan du se på f.eks bad. Fra tid til annen, bytter borettslag rør i bygningen. Dette medfører ofte at badet også må rives. De tar da ikke noe hensyn til om badet ditt er 6 måneder gammelt, eller 30 år. Kostnaden blir den samme. Så får også alle i utgangspunktet like komponenter på badet sitt, men som oftest får man en opsjon på å oppgradere, mot at man betaler et tillegg. Slik vil jeg vel se på din listfrie løsning også. Så kan man jo også si at du burde se for deg at det var nødvendig å snart bytte vinduer, med tanke på alder og tilstand. Samtidig virker det som borettslaget ditt har en utrolig dårlig plan for vedlikehold. En punktert verandadør skal selvfølgelig borettslaget bytte, hvis dere ikke har noen helt spesielle vedtekter som sier noe annet.
×
×
 • Create New...