Gå til innhold

Krigen mellom Israel og Hamas


Melding lagt til av Uderzo,

Vennligst ikke post politiske memes, det har kun en negativ effekt på diskursen, gjentagelser kan føre til advarsler.

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
DukeNukem3d skrev (8 minutter siden):

Israel står for bare 7% av vanntilførselen til Gaza. De er 93% selvforsynt. Burde sikkert ha fått det med meg fra før av, blant annet i tråden her. Men leste det først idag. 

Igjen har jeg blitt ført bak lyset av palestinavenner, man fikk omtrent inntrykk av at det eneste vannet tilgjengelig var drikkeflasker som kom med lastebiler og nødhjelp inn på Gaza. 

 

Og hva sier kildene du har brukt til å komme til konklsjonen om at du har blitt ført bak lyset om situasjonen NÅ?

Referer gjerne til kildene.

 

Gaza gets its water from three main sources.

  • Three seawater desalination plants that can produce around 7 percent of Gaza’s clean water needs.
  • Three pipelines from Israel that provide around 13 percent of Gaza’s water needs.
  • A system of about 300 wells and boreholes from an aquifer below Gaza, treated by small desalination units.

All of these sources are shut down or severely limited because of the war. Two of the three desalination plants have been shut down, Crickx said, due to damaged infrastructure and a lack of fuel to run generators, which has also affected water processing from wells and boreholes. Water from Israel is intermittent, and at times has been turned off.



https://www.pbs.org/newshour/world/in-gazas-widening-humanitarian-crisis-water-access-becomes-dire

  • Liker 8
Lenke til kommentar
1 hour ago, DukeNukem3d said:

Israel står for bare 7% av vanntilførselen til Gaza. De er 93% selvforsynt. Burde sikkert ha fått det med meg fra før av, blant annet i tråden her. Men leste det først idag. 

Igjen har jeg blitt ført bak lyset av palestinavenner, man fikk omtrent inntrykk av at det eneste vannet tilgjengelig var drikkeflasker som kom med lastebiler og nødhjelp inn på Gaza. 

Når skal jeg lære at absolutt alt av anklager man hører mot Israel må faktasjekkes. Absolutt alt. Jeg lar meg lure gang på gang...

Når FNs generalsekretær Guterres utløser artikkel 99 på grunn av det han anser blir en humanitær katastrofe, når Røde Kors snakker om at det ikke finnes noe infrastruktur for de internt fordrevne, som nå lever under åpen himmel i områder som er oversvømt av regnvann, når FN sier at de i realiteten ikke får frem hjelpen, når det meldes om forurenset drikkevann, sykdommer, akutt matmangel, medisiner osv. Når 60 % av bygningsmassen er ødelagt, når tusenvis av barn er drept, 

da er det ikke lenger særlig interessant om 3, 7 eller 40 % av vanntilførselen i Gaza kom fra Israel før hevntoktet.

 

Endret av Rhabagatz
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Aiven skrev (1 time siden):

Israel vil antakelig om under 20 år ha det de har siktet seg inn på siden Israel ble et land – altså alt land fra elven til havet med få nok muslimer til at jødene har makta. De kontrollerer allerede territoriet i praksis, de må bare bli kvitt litt flere muslimer først.

Med mindre de da klarer å provosere fram en storkrig, som har potensiale til å bli en verdenskrig. De spiller et høyt spill.

Hvis man ser på demografiske endringer og holdningene til de yngre generasjone i for eksempel USA og Europa så tyder jo mye på at Israel kommer til å bli en isolert pariastat på lik linje med Nord-Korea om 20 år. Biden tapte mest sannsynlig valget nå på grunn av at han støtter Israel slik han gjør, de yngre velgerne vender han ryggen og går tilbake til sofaen igjen. 

De eneste som får nok unger og holder befolkningsveksten oppe i Israel er jo de ultrakonservative dypt religiøse og ekstremistiske. Den delen av befolkningen har eksplodert i befolkningsvekst og de som alle andre stemmer, og de stemmer frem utrolige fascistiske partier som egentlig ingen vestlige land kan ha noe med å gjøre over lengre tid. Det vi ser i Israel nå er jo at disse ekstreme partiene er i ferd med å ta over landet. 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
The Very End skrev (2 timer siden):

Vi går i sirkler i tråden, men kort fortalt er jeg uenig i at Israel vil ha fred. Når en undertrykker Palestinerne, driver med ulovlige bosetninger og fjerner alle håp for fremtiden for den jevne Palestiner for så å sitte som Surprised Pikachu når ekstremisme får fotfeste synes jeg er rart. Desperate kår gir utmerket grobunn for fremveksten av sistnevnte. Ja, 7 oktober har KUN en skyldig part, Hamas, og dette kan ikke bagatelliseres eller unnskyldes, men man kan forsøke å forklare hvorfor nevnte gruppe i det hele tatt vokser frem og forsøke å løse dette problemet. At Israel, USA og deres tilhengere mener at det er null og ingenting med deres fremtreden som tilsier at dette gir grobunn til ekstremisme vitner om manglende selvinnsikt og forståelse av mennesker. Å forsøke det samme som ikke har fungert de siste 50+ årene er jo som en sa det - galskap. Om noe burde jo jødene i Israel være smertelig klar over ut i fra historien hva desperasjon og nød bringer med seg. Det er kun i forhandlinger dette kan løses, selv om de mest høylytte stemmene vil hevde at dette er både naivt, godtroende og Hamas-vennelig - men likefullt er det her de fleste konflikter løses.

Både Israel og Palestina/Hamas må endre seg om det skal bli fred.

Det er jeg enig i, agressivt nybegygg på palestinsk område må avvikles.

Det var jo positivt tilbake i tiden med Arafat og Rabin. Men israelske ekstreme snikmordet Rabin med et attentat. Og Arafat ble giftmordet og hadde anklagelser om korrupsjon og oversende med Palestinske terror grupper.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (10 timer siden):

Slike kommentarer forstår jeg lite av. Hva er det med behovet for å ekstremifisere alt hele tiden?

Alle land i verden utenom Israel og Ungarn støttet Gutierres sin artikkel 99 og forslag om diskusjon i sikkerhetsrådet.

Er alle utenom disse to da ivrige «løpegutter for islam-terrorisme» og «Hamas-venner»?

Er alle land i sikkerhetsrådet og verden utenom USA som stemte mot resolusjonen og Storbritannia som avsto «for islam-terrorisme»?

Er land som for eksempel Tyskland, Norge, Australia, Ukraina, Sveits, Danmark, Italia, Canada, Japan, Frankrike, Polen og Nederland «Hamas-venner»?

Ennå må det sies at Guterres` bruk av artikkel 99 må ansees å være en emosjonell overreaksjon som på det politiske feltet har satt USA meget sterkt tilbake og skapt uønskede geoglobale reaksjoner, i flere år har det vært observert i stigende grad hvor ustabilt generalsekretæren ager seg, spesielt i forbindelse med klimakrisen og andre kriser som lå litt for nær hans egne ideologiske hjertebarn. Da USA måtte gjøre bruk av sin vetorett, var det fordi Guterres hadde banet vegen for en FN-resolusjon som helt fullstendig ignorere alt annet enn et generelt ønske om umiddelbar våpenstillstand, uten at stormaktene på forveien kunne bestemme resolusjonstekstene som det var normal praksis for. For amerikanerne er dette utilgivelig, spesielt når det setter dem i åpen konflikt med resten av verden. 

Det er problematisk at palestinerne vinner propagandakrigen så lettvint pga. den underliggende antisemittiske bevisstheten i vestlige miljø og nettsdekning med aktiv støtte av russerne, araberne og kineserne som arbeider meget hardt med å manipulere verdensbefolkningen og deretter aktivt prøver å overskygge alt annet for å tvinge Israel på retrett og stanse ødeleggelsen av en folkemordorganisasjon som hadde kunne drepe, skade og voldta hundrevis av utlendinger uten at dette var tatt på alvor. Det blir ekstra ille når man ser menneskerettighetshykleriet som hadde oppstått i skyggen av Defensive Shield-operasjonen i 2002 og Abu Ghraib-saken i 2004, rettes all sin vrede mot Israel i et evig "" uten tanke på fortid eller fremtid - slik at den yngre generasjonen i Vesten vendt seg vekk, og deler hadde krysset grensen til antisemittismen uten å realisere det.

Men Gallant, som leder militæroperasjonene, har gjort en utilgivelig tabbe; i hans iver etter å spare flest mulig soldaters liv valgt han å ta det sløv - altfor sløv - som gjør krigen mer og mer utålig i et politisk perspektiv, han hadde valgt å satse på flystyrker og deretter tillatt bruk av den brutale "Daraya-doktrinen" samt ignorert faren for sivil tap, og holdt tilbake sine bakkestyrkene som oftest får ikke lov til å avansere langt. Han har mistet bare 97 døde og 260 skadde - det er simpelt altfor få i en så viktig og sensitiv militæroperasjon - !!! Gallant hadde åpenbart ikke fattet at tiden ikke er på Israels side, og at man kan ikke fullbyrde enorme oppdrager som eliminering av et regime og reokkupering av Gazastripen, og han hadde dessuten skapt et rot; han sikret ikke Nord-Gaza før han gikk inn i Sør-Gaza, satt inn for små styrker man bare rotere og utvide over tid, og gjort ingenting for å ta så mange sivilister som mulig under egne kontroll; han bare drev dem foran seg uten mål og mening. 

Bare 350 døde og skadde på en måned ut av 40,000. Et tap på 3,500 eller selv det dobbelte kan aksepteres for å ta ut Hamas og bringe Gazastripen under kontroll, men vi ser stort sett flystøttede mekaniske tropper i pelotongsstørrelse går inn, og sikringstropper i kompanistørrelse. Gazastripen var erobret på mye kortere tid i 1956 og 1967, og den gang var byene der de reneste labyrinter med tusenvis av bygninger klynget sammen, at selv lokalkjente kunne forville seg. Den palestinske motstanden er sterk, men desorganisert og preget av problemet med at man ikke kunne ha større kampenheter enn små grupper på få menn til et dusin på det meste, som er betydelig dårlig trent og utstyrt i møte med de israelske soldatene. Istedenfor å pøse inn menn etter menn for å snu opp-ned på hver eneste stein i en bred front valgt Gallant å rykke inn som amerikanerne og russerne i Baghdad og Groznyj, og deretter spredt seg fra innsiden med små styrker.

Etter sist nytt tyder alt på at Hamas-forsvaret endelig er i ferd med å kollapse, men det var først etter betydelige infanteristyrker var hentet inn. 

Nå har israelerne veldig dårlig tid på seg. De må bli ferdig snarest mulig, helst før juleaften. 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 7
Lenke til kommentar
0laf skrev (2 timer siden):

sett bort fra antall drepte, og fokusert kun på bestialiteten, som er det jeg faktisk svarer på her, så kan jeg ikke huske å ha hørt om så veldig mye som topper Hamas sitt terrorangrep, hvor barn, kvinner, eldre og stort sett alt og alle, ble slaktet ned på det mest brutale viset, foran egne barn, voldatt til døde, kuttet opp i biter, halshugget osv.

Ikke en gang Røde Khmer, Hitler, Idi Amin m.fl. var så brutale. Idi Amin hadde dog en viss tendens til å spise sine ofre, og kunne være kreativ. Det er også anslått at Mao var ansvarlig for 65 millioner dødsfall, men igjen, det mangler de brutale drapsmetodene, voldtektene, halshugginger, små barn som slaktes osv.

"Du har ikke hørt om det" er nok en bra ledetråd her ja, som allerede poengtert. Dunning-Kruger eksemplifisert.

Jeg har ikke tenkt å bombe tråden med tilsvarende og verre overgrep fra andre land, da man kan miste troen på menneskeheten av mindre. Du får heller leve i bobla di.

Endret av Aiven
  • Liker 2
Lenke til kommentar
bshagen skrev (29 minutter siden):

@Aiven Hvem er det som har gjort slikt før da? Hvem er det Hamas ligner på? 
 

Poenget er at man samligner blant andre onder. Hamas er en onde. Man kan fortelle mye om folk ved å se på hva slags venner de har

Helt enig. Man kan fortelle mye om folk ved å se på hva slags venner de har og hvilke interesser de har. Å bombe sivile sønder og sammen så de ligger der fulle av brannsår med brukne armer og ben, med tarmer som henger ut av buken til kvinner og barn fanget i ruiner til de de dør av blod tap eller infeksjoner etter flere dager, det er den siviliserte måten å gjøre ting på. Det utvalgte folk som eier store deler av USA og som sender ekstreme mengder midler til det hellige land.
Det kan ikke sammenlignes med de brune barbarene som ikke har denne teknologien, og som i desperasjon benyttet seg av skytevåpen og kniver mot stor-nasjonen som har undertrykket dem i snart et århundre i et angrep i starten av oktober.

Through FY2020, the United States has provided Israel with $146 billion in military, economic, and missile defense funding. Adjusted for inflation, this amount is equivalent to $236 billion in 2018 dollars, making Israel the largest cumulative recipient of U.S. assistance since World War II.

Today, almost all U.S. assistance to Israel is in the form of weapons grants. Israel receives $3.3 billion annually in foreign military financing (FMF). It also receives $500 million for joint U.S.-Israeli research, development, and deployment of missile defense systems; however, these anti-missile systems almost wholly benefit Israeli military needs. In FY2021, the administration of former president Donald Trump requested $3.3 billion in FMF for Israel, constituting 59 percent of the requested global FMF budget. Israel receives more FMF than all other countries in the world combined (see figure 1).

https://carnegieendowment.org/2021/05/12/bringing-assistance-to-israel-in-line-with-rights-and-u.s.-laws-pub-84503


The U.S. post-9/11 wars in Iraq, Afghanistan, Yemen, Syria, and Pakistan have taken a tremendous human toll on those countries. As of September 2021, an estimated 432,093 civilians in these countries have died violent deaths as a result of the wars. As of May 2023, an estimated 3.6-3.8 million people have died indirectly in post-9/11 war zones. The total death toll in these war zones could be at least 4.5-4.7 million and counting, though the precise mortality figure remains unknown. Civilian deaths have also resulted from U.S. post-9/11 military operations in Somalia and other countries.

https://watson.brown.edu/costsofwar/costs/human/civilians

 

The Gaza Health Ministry, which is controlled by Hamas, says it has confirmed that more than 15,000 people in Gaza have died during the war. Another 6,000 or so are missing, officials say.

Although the ministry seems to have spread false information during this war (notably about a hospital bombing in October), many international observers believe that the overall death toll is accurate. U.S. officials largely accept it, as do some top Israeli officials.

https://www.nytimes.com/2023/12/07/briefing/the-civilian-death-toll-in-gaza.html

 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...