Gå til innhold

Bjørnar Moxnes tatt for tyveri på Gardermoen - verre enn først antatt


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-7QKwQIfm
Abigor skrev (1 minutt siden):

Er det gjort sammenligning mellom overgrep og butikknasking? Ser ikke den, men sammenligning om diagnose unnskylder ugjerning.

Bare det å dra dette inn i debatten er å spore fullstendig av.

Lenke til kommentar
DukeRichelieu skrev (21 minutter siden):

Litt vel mye trøkk mot Moxnes nå eller er det helt på sin plass? Jeg er svært langt fra Rødt politisk bare så det er sagt, men tenker alltid over at det er et menneske vi snakker om her.

Men den videoen levner for min del lite tvil om at det var et tyveri gjort med overlegg. Frem til jeg så den trodde jeg kanskje det var en sjanse for at han hadde somlet de med seg med et uhell, men selvsagt gjort en gigantisk feilvurdering utenfor butikken ved å ikke levere de tilbake. 

Kjipt å potensielt ødelegge sin politiske karriere for et solbrillepar til kr 1199...

Rødt er et ytterliggående parti (ledelsen), særlig motstanden mot å gi Ukraina våpen og det å legge skylda på USA har vært ganske sjokkerende å se i Norge. Moxnes har vært en populær leder. Han har både utseendet og snakketøyet med seg. Men nå er det altså slutt. Jeg tenker det er sikkert bittert for han at tyveriet ble oppdaget og fikk så store konsekvenser. Ja, det er et menneske oppi dette her og forståelig at han tar sykemelding. Samtidig mener jeg det er viktig å se større på dette. Dette er svært gode nyeter for Norge som land og demokrati. Ved neste stortingsvalg får vi sannsynligvis ryddet bort en hel del ugreit grums fra Stortinget. Noe som vil styrke vårt demokrati og alliansebånd i den vestlige verden. Rødt gikk opp fra 1 til hele 8 mandater på tinget fra valget 2017 til 2021 fordi de passerte den berømte sperregrensa. Jeg håper det reverseres ved neste valg. Her snakker vi om konsekvenser for 5,5 millioner innbyggere, mot én Moxnes på ander siden. Synd for han, men godt for Norge.

  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
coffeee skrev (34 minutter siden):

Synes du en som begår overgrep mot barn reddes av at han har lidelsen pedofili?

Nei.

Det vil jo ikke redde ham som sådan, han må utvilsomt gå av som leder, men om han står frem med at han har nasket før, og lider av kleptomani (gitt at han faktisk gjør det), og ønsker å la seg behandle for dette, så vil han ikke nødvendigvis være helt ferdig for godt i politikken. Om han i stedet fortsetter å lyve og nekter å erkjenne tyveriet, så er han ferdig.

Lenke til kommentar
kilik skrev (3 minutter siden):

Rent juridisk er det på linje med å bli tatt i å kjøre 10 km/t for fort. Det er også 3000 i bot.

 

Omdømmemessig er nok dette langt verre.

Og det skulle da også bare mangle. De aller færreste av oss har stjålet gjenstander til et firesifret beløp eller mer. De aller fleste av oss har kjørt i minst 10 km/t for fort.

Endret av General Sniff
Lenke til kommentar

Det er vel ingen som mener at han skal gå av fordi han har nasket? Problemet her er jo, som mange andre har forklart, at han ikke forteller sannheten når han blir spurt. En politiker er totalt avhengig av tillit fra sine velgere, og hvis de fortsatt har tillitt til denne karen etter dette så skjønner jeg ingenting.

Hvis han, mot formodning, står frem som kleptoman, så vil det uansett ikke forklare hvorfor han har ljugd som han har gjort, kun hvorfor han stjal de i utgangspunktet...

Det finnes ikke nok konsulenter i First House til å spinne dette til hans fordel...

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Delvis skrev (35 minutter siden):

 En ting jeg lurer på med den videoen: Er det noen som følger han med kameraet og styrer det etter hvor han går, eller er det noe de har laget til etterpå utfra et større oversiktsbilde?

L/\R~ skrev (31 minutter siden):

Det ser det ut som overvåkningsvideoen er filmet av et eksternt kamera. De har sannsynligvis filmet flere av de ulike kameravinklene en og en og klipt sammen. 

plankeby skrev (28 minutter siden):

Dessuten tillegges zooming inn etterpå. Kameraer kan også følge person dersom vekter følgte med. Hans bevegelser kan ha fattet mistanke. 

Det ser ut som kameraene i butikken er stasjonære og hverken dreies mekanisk eller i etterbehandling av videoen. Det ser derimot ut som noen i kontrollbua til vaktene har filmet skjermen som viser videoen. Det ser ut til å være gjort med en håndholdt enhet (mobiltelefon?) og latt den følge Moxnes sine bevegelser på skjermen, inkludert litt zooming eller flytting av telefonen nærmere skjermen.

Jeg linker videoen på nytt: https://tv.vg.no/video/269169/se-video-her-stjeler-han-brillene

Kanten på skjermen i kontrollbua ser man i videoen 0:44 - 0:57

 

 

Endret av Simen1
Lenke til kommentar
Sitat

Overvåkningsvideoen, som VG publiserte mandag kveld, som viser det mye omtalte solbrille-tyveriet på Gardemoen, endrer ingenting. Det sier fungerende Rødt-leder Marie Sneve Martinussen.

– Jeg har sett videoen og slik jeg ser det er det ingenting nytt her som vi ikke visste, selv om det ser veldig suspekt ut med det som vi vet er et tyveri på en overvåkgningsfilm. Det viser også at politiet har gjort en helt riktig vurdering med å gi et forelegg, sier hun til NRK.

Eh, jo, videoen endrar alt. Det er tredje gang denne saken har tatt ei ny vending, og kvar vending har vore til det verre for Moxnes. Det høyrest ut som ho visste at han dreiv med nasking frå før.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Bugle skrev (19 minutter siden):

Jeg personlig klarer ikke å fordra Rødt, ettersom flere indirekte støtter Russland sin invasjon. Jeg tenker videre at jeg vil helst se Rødt på venstresiden og Demokratene på høyresiden bare forsvinner fra politikken.

Men å sammenligne overgripere med butikknasking blir for meg totalt useriøst. Enten er du stokk dum, eller så har du konsumert noe du ikke burde.

Det var ingen som sammenliknet dette, det ser ut til at du ikke oppfattet poenget i det hele tatt.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
kilik skrev (1 time siden):

Mitt inntrykk av videoen er at dette er en som vet hva han gjør og at det er en som er ganske dreven i dette, altså langt fra første gang.

 

Det virker nesten som kvinnen han var sammen med (kona?) var med på dette?

Nei, han er separert fra kona. Så er nok den nye kjæresten.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-7QKwQIfm
coffeee skrev (3 minutter siden):

Det var ingen som sammenliknet dette, det ser ut til at du ikke oppfattet poenget i det hele tatt.

Du kunne brukt hvilken som helst sammenligning, men valgte likevel å dra inn temaet overgrep mot barn.

Fullstendig unødvendig, og en avsporing uten sidestykke.

Lenke til kommentar

Dama på videoen ser ut til å være med på det og speide for han. Hun er sladdet så vi kan ikke vite med sikkerhet at det er kjæresten. Hvis det er det så kan det neppe være et sjakktrekk for hennes karriere som PR-rådgiver heller.

Han ble separert i fjor og hvis dette er så rutine og innøvd som det virker i videoen så er det ikke utenkelig at ekskona har noe sladder fra fortida å by på.

Endret av Simen1
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Bugle skrev (10 minutter siden):

Du kunne brukt hvilken som helst sammenligning, men valgte likevel å dra inn temaet overgrep mot barn.

Fullstendig unødvendig, og en avsporing uten sidestykke.

Sammenlikningen gjaldt spørsmålet om hvordan en psykisk lidelse kan være formildende for en kriminell handling. 

Kleptomani --> tyveri
Pedofili --> overgrep

Begge ovennevnte er psykiske lidelser. Hvilken annen psykisk lidelse kunne jeg brukt som har en så krystallklar sammenheng med konkrete lovbrudd?

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...