Gå til innhold

Info om oppgradering av forumet tirsdag 28. februar kl 09:20


Anbefalte innlegg

Vi kommer de neste ukene til å jobbe med å oppdatere Diskusjon.no til nyeste versjon av forumprogramvaren som vi kjører på. Det gjøres for å få Diskusjon.no opp til samme tekniske standard som de øvrige foraene til Story House Egmont.

Oppgraderingen er delt inn i tre fire deler som gjennomføres på ulike dager.

 1. Oppgradere forumprogramvaren første gang. Fullført! (tirsdag 28. februar)
 2. Oppgradere PHP-serverne til Diskusjon.no til PHP 8.1. Fullført! (torsdag 9. mars)
 3. Oppgradere forumprogramvaren til nyeste versjon Fullført! (onsdag 10. mai)
 4. Bytte over til Egmont sitt felles forum-malverk. Vi får nattmodus!

I forbindelse med dette blir det nedetid 28. februar ca. kl 09:20 med varighet på ca. en time. 

Generelt om utseendeendringer

Oppgraderingen av forumprogramvaren vil begge ganger inkludere noen kosmetiske utseende-endringer som i starten kan føles litt uvant, og som vi løpende vil justere på i tiden fremover. I korte trekk vil malverket og stilingen nærme seg malverket og utseendet til eksempelvis Kvinneguiden-forumet, men Diskusjon.no vil fortsatt beholde sitt særpreg med egne farger og noen andre tilpasninger. 

Vi kommer ikke til å liste opp alle endringene, annet enn en endring man kan være obs på: 

 • Rapporter innlegg- og del innlegg-knappen oppe til høyre på hvert innlegg flyttes inn i en "tre prikker"-meny på samme sted

Utseendet kommer til å fortløpende endres på i den første tiden etter begge oppgraderinger for å rette feil, eller ev. gjøre forbedringer. Nattmodus / dark mode av utseendet vil komme på plass noe senere.

Nyheter i første oppgradering av forumprogramvaren

Dette er ingen komplett liste. I tillegg vil tilgjengeligheten og/eller bruken av noen funksjoner kunne bestemmes, tilpasses eller skrus av av administratorene og moderatorene. Noen av endringene er: 

 • Svar fra trådstarter i en tråd vil på PC og nettbrett markeres med et lite "skilt" oppe til høyre på innlegget som det står "Forfatter" i. Dette gjelder ikke hvis trådstarter er anonym eller gjest.
   
 • Å skjule at man er logget inn er nå noe som styres fra kontrollpanelet, og gjelder for alle enheter som man er logget inn på, i stedet for at man velger "Skjul at jeg er logget inn". Man styrer sin påloggingsstatus fra Brukermeny -> Kontoinnstillinger -> Sikkerhet og personvern

  Man finner brukermenyen på PC og de fleste nettbrett ved å trykke på avatar/brukernavnet sitt oppe til høyre i menylinjen som Diskusjon.no-logoen ligger i. På mobil gjør man det ved å trykke menyikonet og deretter "Konto".
   
 • Mulighet til å markere beste svar/løsning i noen kategorier. En løst tråd vil i trådoversiktene bli markert med en grønn hake. Inne i tråden lenkes det til løsningssvaret i toppen av tråden. Selve løsningsinnlegget får en grønn ramme rundt seg, i tillegg til et "skilt" som det står "Løsning" i. Om man kan markere løsning avhenger av om det er aktivert for kategorien tråden er plassert i. Moderatorer vil kunne markere løsningssvar i alle slike kategorier, mens hvorvidt trådstarter kan markere løsningssvaret bestemmes per kategori.
   
 • Enkel inkludering av "gratisbilder" fra Pixabay. Når man skriver innlegg vil man kunne åpne menyen "Andre media" nede til høyre i tekstverktøyet og trykke "Sett inn et arkivfoto". Da vil man kunne søke etter og enkelt legge til bilder med bildelisensen CC0 fra tjenesten Pixabay. Disse bildene koster ingenting og kan altså inkluderes uten kreditering.
   
 • Endring av siden for varslingsinnstillinger. Det er gjort noen endringer av siden for varslingsinnstillinger. Vi anbefaler at du går over innstillingene (etter oppgraderingen) for å kontrollere at du fortsetter få de varslene du ønsker.
   
 • Du kan bestemme hvor det å trykke på trådtittelen skal ta deg. Til første uleste innlegg, første side eller nyeste innlegg? Du vil finne innstillinger for dette i Brukermeny -> Kontoinnstillinger -> Oppførsel ved innholdsvisning. På de aller fleste sider hvor det listes opp tråder vil det å trykke på selve tittelen ta hensyn til hva du har valgt her.
   
 • BBkoder anses utdatert og muligheten for å skrive inn BBkoder vil forsvinne. Vet du ikke hva BBkoder er? Da trenger du ikke tenke på det! Bare bruk knappene i tekstverktøyet for å markere kursiv tekst osv. som normalt.
   
 • TikTok-lenker kan embeddes. Dette vil skje automatisk som for eksempel allerede skjer med Youtube-lenker, men man kan også velge å gjøre det om til en vanlig lenke. 
   
 • Moderatorer vil ha mulighet til å kreve godkjenning av nye svar i enkelttråder. Vi vet ikke i hvor stor grad vi kommer til å ta i bruk dette.
   
 • Lettere sende lenke til tråder eller innlegg med enhetens innebygde delingsvalg. Hvis man trykker på knappen i forumet for å dele en tråd eller et innlegg vil man i tillegg til valgene som allerede var der kunne trykke "Flere delingsvalg...". Da vil delingsvalgene som du er vant med å se på enheten i andre sammenhenger dukke opp. Mest aktuelt på mobil og nettbrett. 
   
 • Ny måte å få informasjon/varsel om ting fra moderatorer og administratorer. Moderatorer og administratorer vil få tilgang til et system for å sende meldinger/varsler til hele brukergrupper eller enkeltbrukere. Varslene sendes ikke på e-post eller i forumets meldingssystem, men vil komme som en popup når man besøker forumet. For å kunne fortsette å bruke forumet vil man måtte trykke for å bekrefte at meldingen er sett eller svare på meldingen. Vi vet ikke i hvor stor grad vi kommer til å ta i bruk dette, men det vil for eksempel være lett for en moderator å bruke verktøyet i tilknytning til moderatorhandlinger som å flytte en tråd eller skjule et innlegg. 
   
 • Ny måte å skru av innboks/slå av meldingssystemet. Det gis mulighet til å skru av innboksen sin, i stedet for å skru meldingssystemet helt av. Slår man av innboksen kan ikke andre brukere starte nye samtaler med deg (unntaket kan være moderatorer og administratorer). De som skrur av innboksen sin vil kunne starte nye samtaler med brukere som har åpen innboks, og motta meldinger fra andre brukere i de samtalene man allerede er med i fra før. 
   
 • Måten anonymkoden i anonyme innlegg genereres endres. Det betyr at innlegg skrevet med anonymfunksjonen i en tråd etter oppgraderingen vil få en annen kode enn et tidligere anonymt innlegg skrevet av samme konto i samme tråd.
   
 • "Prestasjoner" kommer kanskje. Vi vet ikke om eller hvordan vi kommer til å ta i bruk dette på Diskusjon.no. Oppdateringen kommer med mulighet for at man vil kunne få prestasjoner/achievements av å gjøre ulike ting i forumet. Disse prestasjonene vil man kunne se på sin egen og andres brukerprofiler.
   
 • Se at en bestemt brukergruppe har svart i en tråd kommer kanskje. Oppdateringen legger til rette for at det i trådlister kan komme en markering om at en bruker i en bestemt gruppe har svart i tråden. Vi har ikke noen plan om å ta i bruk dette. 
 • Ymse nye verktøy og forbedringer for moderatorer og administratorer.
   
 • Retting av mange feil/bugs og forbedringer av ytelse, stabilitet og sikkerhet.

 

Veien videre / senere oppdateringer

Størsteparten av endringene kommer i denne første forumoppgraderingen. Senere kommer det en større oppdatering til, men på langt nær så omfattende, for å få Diskusjon.no til å komme helt a jour med de andre foraene vi drifter. Deretter vil vi løpende holde forumprogramvaren oppdatert på lik linje med resten av Story House Egmont sin forumportefølje.

 

Har du kommentarer eller spørsmål? Ikke nøl med å si fra i denne tråden :)

Endret av TSP
 • Liker 3
 • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Aldrack skrev (1 time siden):

Aldri savnet noe av det dere skal endre, men det betyr ikke at endringene ikke kan bli bra. Får vel bare vente og se hvordan det blir, og ikke minst hvordan aktivitetsnivået blir på det "nye" diskusjon.no. Lykke til! 

Tusen takk! Forumprogramvaren Invision Community som vi bruker er "hyllevare". Så når utviklerne av forumprogramvaren legger inn nye ting kan det også komme til Diskusjon.no etter hvert. Dette forumet har hengt et stykke bak, dermed blir det mye nytt nå. Vi tok over Diskusjon.no i desember og forumet får fremover samme oppdateringsløp som våre andre fora, hvor vi normalt har oppdatert til nye versjoner av Invision Community mye tettere på lansering. Det kommer ny versjon av Invision Community ca. en gang i måneden.

Personlig er jeg enig i det er mange ting i denne oppgraderingen vi heller ikke har savnet, men det følger altså automatisk med de tingene vi mener det er verdt å oppdatere for ;) 

Uansett er det viktig for oss å holde forumprogramvaren oppdatert mtp. sikkerhet, ytelse, stabilitet og sørge for at feil fikses. Ved å holde alle foraene våre på samme versjon er det også langt enklere å drifte servere, utvikle ting og implementere endringer flere steder. 

Vi sparer blant annet tid ved å begrense hvor mange ulike malverk vi må forholde oss til, samtidig som innstillinger i malverket gjør at de ulike foraene likevel kan ha forskjeller.

Diskusjon.no vil for eksempel få nattmodus i løpet av mars, og det er mye på grunn at det i fjor ble brukt tid på å implementere dette i Egmont-foraenes felles malverk.

Sidekick skrev (52 minutter siden):

Darkmode bli bra, etterhvert :)

Alkan skrev (46 minutter siden):

Dark mode har vært savnet! Blir bra når det kommer.

Guybrush 3pwood skrev (2 minutter siden):

Svart modus 😍

Håper det blir godt mottatt når vi etter hvert får det på plass! 🌚 Spesielt i starten blir det nok justert litt ekstra på ut i fra ev. tilbakemeldinger og tips om feil. 

Det kommer altså ikke nå i "første etappe", vi må gjøre denne "mellomlandingen" først. Nattmodus/darkmode kommer i løpet av mars :)

 

 • Liker 6
Lenke til kommentar
fnwilborn skrev (3 timer siden):

Slutt på bb koder. Kjipt. Men betyr det at : ) uten mellomrom ikke lenger funker også? Har alltid forstått det som en bb kodeting. Og jeg bruker smilies den måten MYE. 

Smilefjes vil fungere som før. 

I hvilke situasjoner opplever du at du har behov for bbkoder? BBkoder ble introdusert i en tid hvor det ikke var mulig eller vanlig med avanserte tekstverktøy i nettleser hvor det man ser er det man får (WYSIWYG-editors), så siden man kun hadde enkle tekstfelt uten formatering måtte man finne opp mer forståelige koder som kunne bli oversatt til HTML ved visning. 

Lenke til kommentar
TSP skrev (16 timer siden):

Svar fra trådstarter i en tråd vil på PC og nettbrett markeres med et lite "skilt" oppe til høyre på innlegget som det står "Forfatter" i. Dette gjelder ikke hvis trådstarter er anonym eller gjest.

Hva er grunnen til at dette ikke kommer til alle kategorier egentlig?

Lenke til kommentar
16 hours ago, TSP said:

Svar fra trådstarter i en tråd vil på PC og nettbrett markeres med et lite "skilt" oppe til høyre på innlegget som det står "Forfatter" i.

Pirk, men bør det ikke stå 'trådstarter' eller noe sånt? 'Forfatter' er vel lite forklarende/presist - alle er jo forfatter av sine innlegg enten de er trådstarter eller ikke?

 • Liker 5
 • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
 • TSP endret tittelen til Info om oppgradering av forumet tirsdag 28. februar kl 09:20
14 hours ago, Aldrack said:

Aldri savnet noe av det dere skal endre, men det betyr ikke at endringene ikke kan bli bra. Får vel bare vente og se hvordan det blir, og ikke minst hvordan aktivitetsnivået blir på det "nye" diskusjon.no. Lykke til! 

Noe av grunnen til at diskusjon.no har fungert bra, det er jo at man ikke har fulgt moten og gjennomført de endringene som mange andre har gjennomført. "Klassisk diskusjonsforum" er nok det som fungerer aller best, så vi får krysse fingrene og håpe på at endringene ikke blir for store. 

Men "lykke til!" er jo noe man kan være enige om.

Endret av arne22
 • Liker 1
Lenke til kommentar

Fin design! Beholdt det "gamle" uttrykket, men fått inn litt mer kontraster og noen ansiktsløft her og der. Bra jobba!

Liker de nye sitatboksene og at buggen som laget mellomrom i topp og bunn av boksen er borte.

Sitat

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum."

"Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt.

Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem. Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam, nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur? Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat quo voluptas nulla pariatur?"

EDIT: Glem det, buggen er der fremdeles, men bare om man limer inn tekst som fra før er formatert i avsnitt eller har mellomrom.

Sitat

 

The list includes a paint booth, non-skid coating mixer, tire assembly manipulator arm and an axel installation track, the executives told Reuters.

On an earnings call with investors Lockheed's CEO said "on HIMARS specifically, we've already met with our long lead supply chain to plan for increasing production to 96 of these units a year." Lockheed started 2022 with a HIMARS launcher production rate of 48, but has since ramped up to 60 year.

 

 

Endret av Snikpellik
 • Liker 1
Lenke til kommentar
toreae skrev (10 timer siden):

Hva med søking i tråder? Nummerering av svar som vi hadde i "gamle dager"?

Søking i tråder skal man kunne gjøre. Gå inn i en tråd, til høyre i søkefeltet vil du kunne bestemme hvor du skal søke. Enten i alt innhold eller kun i den tråden du er i. 

Nummerering av svar er ikke en god løsning. Nummereringen vil kunne endre seg etter som innlegg blir slettet, tråder slått sammen osv. I tillegg vil den kunne være ulik for vanlige brukere og moderatorer pga. skjulte svar. Det er bedre at du lenker til innlegget, eller siterer dem. 

Nimrad skrev (2 timer siden):

Hva er grunnen til at dette ikke kommer til alle kategorier egentlig?

Akkurat det kommer til alle kategorier, men det blir ikke synlig om det er lite skjermbredde tilgjengelig (mobiler). Så jeg tror du trodde jeg mente kategoriene med disse navnene i stedet for enhetene ;)

Zork skrev (2 timer siden):

Pirk, men bør det ikke stå 'trådstarter' eller noe sånt? 'Forfatter' er vel lite forklarende/presist - alle er jo forfatter av sine innlegg enten de er trådstarter eller ikke?

Er ikke direkte uenig, men den samme tekstbiten brukes også i noen andre sammenhenger, og da blir det feil. Jeg kan se på en løsning etter hvert. :)

:utakt skrev (1 minutt siden):

Kanskje stylingen på listen i "Siste innlegg" og "Ubesvarte tråder" kunne vært lik listen i "Mine innlegg". "Siste" og "Ubesvarte" så ikke helt bra ut nå.

Work in progress, skjønner det. :)

Fikset nå ;)

 

 • Liker 1
Lenke til kommentar
TSP skrev (6 minutter siden):
toreae skrev (10 timer siden):

Hva med søking i tråder? Nummerering av svar som vi hadde i "gamle dager"?

Søking i tråder skal man kunne gjøre. Gå inn i en tråd, til høyre i søkefeltet vil du kunne bestemme hvor du skal søke. Enten i alt innhold eller kun i den tråden du er i. 

Prøvde å søke etter "Russland" i tråden "Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]". Fikk "FANT 0 RESULTATER". Så det går an å søke...

 • Liker 1
Lenke til kommentar
TSP skrev (11 timer siden):

I hvilke situasjoner opplever du at du har behov for bbkoder?

Det har blitt mindre og mindre behov for dette i det siste. Tidligere var det greit å kunne endre for å fjerne "feil" i formatering. Det jeg bruker til i dag er en litt irriterende "bug". Hvis du sletter linjen etter en sitatboble så blir det umulig å skrive utenfor sitatboblen. Det er heller ikke mulig å fjerne en tom linje over en sitatboble.

 • Liker 1
Lenke til kommentar
TSP skrev (9 minutter siden):
toreae skrev (10 timer siden):

Nummerering av svar som vi hadde i "gamle dager"?

Nummerering av svar er ikke en god løsning. Nummereringen vil kunne endre seg etter som innlegg blir slettet, tråder slått sammen osv. I tillegg vil den kunne være ulik for vanlige brukere og moderatorer pga. skjulte svar. Det er bedre at du lenker til innlegget, eller siterer dem. 

Man kan beholde nummeret en post får når den blir postet, selv om andre poster blir slettet eller skjult.

 • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
 • Opprett ny...