Gå til innhold

TSP

Administratorer
 • Innlegg

  5 761
 • Ble med

 • Dager vunnet

  1

Alt skrevet av TSP

 1. Hvis bredden på nettleservinduet ditt er under 980px vil du kunne oppleve at menyen gjøres om en til en mobilmeny. Løsningen er altså å øke størrelsen på nettleservinduet. Dette brytningspunktet har ikke blitt endret på en god stund.
 2. Om det skjer igjen når du poster ett innlegg så gjerne ta et skjermbilde av hvilken annonseplassering du scrolles til, og i hvilken tråd det skjedde i. Toppbanner-plasseringen skal hvert fall ikke være et problem lenger for øyeblikket.
 3. Opplever du fremdeles problemet? Det skal som sagt være løst nå. Det skyldtes toppbanner-plasseringen, så inntil videre har vi fjernet annonsen der for innloggede brukere, og har meldt inn problemet til de står for mye av annonsekoden hos oss. Jeg utvidet det nettopp til å gjelde i hele forumet, og ikke bare trådvisningen, da vi i starten trodde problemet kun begrenset seg til inne i tråder.
 4. Vi har nå hevet inn en midlertidig fiks for innloggede brukere i trådvisning inntil vi finner en permanent løsning på problemet.
 5. Hei, du kan trykke "Følg" inne i Fotball-kategorien: https://www.diskusjon.no/forum/327-fotball/ Da blir du varslet om nye tråder. Hvis du ønsker å følge trådene som blir opprettet også, så må du klikke deg til tråden når du får varsel og følge tråden derfra. Det er ikke mulig å si at det kun skal gjelde for eksempel tråder med "Kamptråd" i tittelen, men jeg kan ikke se at det opprettes så mange tråder der at det burde være noe stort problem.
 6. Ja, det var ikke helt enkelt, @Morromann. Jeg har lagt inn en fiks i innlegget du forsøkte sitere, så det burde være enklere å fjerne videoen fra sitering av det aktuelle innlegget nå. Husk ellers at det også er mulig å markere tekst i ett innlegg og trykke "Siter utvalg"
 7. Jeg er tilbake i jobb på tirsdag. Det er dessverre mye å henge fingrene i for tiden, så jeg ser ikke helt for meg at dette er noe jeg får prioritert å se ordentlig på før i september. Det virker ikke som et kjent eller utbredt problem, noe som dessverre er med å gjøre det ekstra krevende å feilsøke. Jeg har for eksempel ennå til gode å oppleve det selv.
 8. Noen innlegg om problemer med "Gå til første uleste innlegg" ble flyttet til en annen tråd: https://www.diskusjon.no/topic/1935131-gå-til-første-uleste-innlegg-fungerer-ikke/ @NoBo @.berZerk @Snowleopard @Uderzo Om nattmodus: Vi er ikke helt komfortable med å markedsføre nattmodus for sterkt ennå. Derfor er det litt bortgjemt så de mest ivrige kan bruke det. Vi kommer nok til å revidere plasseringen i forbindelse med en senere "teknisk omlegging" av menyen i toppen. Symbolbruken kan vi godt endre på, Også har jeg inntrykk av at det jo ofte er diskusjoner rundt hvorvidt man foretrekker "inverted" symbol- og kontrollbruk. Det er nok noen som vil mene det omvendte er feil også @Kakeshoma @fnwilborn @NoBo Om reklame: reklamen i toppen av siden på mobil er fjernet igjen. Setter ellers pris på om tilbakemeldinger rundt reklame tas i egne tråder i tilbakemeldingskategorien, for eksempel denne tråden: https://www.diskusjon.no/topic/1937020-irriterende-reklameplassering/?do=getNewComment @NoBo @Uderzo Om formatering (bakgrunnsfarge og tekstfarge som overstyrer standardfarger i forumet): Jeg er klar over problemet og kommer til å se på løsninger, men det er litt komplisert. Jeg synes det er noen klare ulemper ved å skulle strippe alt av stiling som standard ved innliming. Det optimale ville nok heller vært en løsning for å kun strippe kopiert tekst- og bakgrunnsfarge fra teksten. Løsninger for nattmodus i form av nettlesertillegg løser det med en helt annen type implementering, som ikke er aktuelt for oss. Du kan lagre siden som favorittmerke/bokmerke i nettleseren din, eller du kan bruke knappen "Favoriser" oppe til høyre i feltet med tittelen på tråden. Da vil tråden dukke opp i "Mine innlegg" som er lenket til i menyen i toppen: https://www.diskusjon.no/index.php?app=tekcode&module=myposts&controller=view
 9. Nattmodus er på plass nå. Enn så lenge er det ganske gjemt, men hvis du går nederst på siden skal du finne et sol-ikon (som også ser ut som et tannhjul) til høyre for der det står "Kontakt oss". Trykk på det for å bytte mellom natt og dag-modus. Vi kommer nok til å gi det en mer synlig plassering etter hvert
 10. @NoBo som @vidor er inne på var det nok bare en midlertidig feil i kommuniseringen mellom servere. Det er som regel ikke noe stort poeng i å bruke mye tid på undersøke årsaken til slike feil hvis de sjelden oppstår. Beklager naturligvis ulempene.
 11. Reklamen øverst på mobil skal enn så lenge ikke være der, så den er fjernet igjen. Dette er nå ordnet opp i. Årsaken er at hovedinnholdet har fått bittelitt mer plass enn før. Vi kommer oss nok ikke unna reklame. Så er jeg enig i at man bør sørge for kvalitet i både implementering og annonseinnhold, det er noe som fortløpende diskuteres internt. I den diskusjonen er det veldig verdifullt med slike tilbakemeldinger som du kommer med her, så takk for det Reklamen i toppen av mobilvisning er fjernet igjen. Det var en feil at den dukket opp. Det er generelt en litt tricky utfordring med ulike høyde på annonser. Det er også noe det er veldig fint at dere kommer med tilbakemeldinger rundt. Jeg har valgt å løse det ved å reservere noe av høydeplassen for å dekke de fleste annonser, men det dekker ikke det høyeste. Problemet er at man enten reserverer for lite plass (og at det utvides, som du sier), eller man reservere for mye plass og det blir mye unødvendig tomrom under annonsene.
 12. Det er bare fonten i trådtittelen i en tråd du reagerer på? Vi kan selvfølgelig skifte den tilbake, men generelt sett bør man være forberedt på, og bli vant med at vi kan komme til å gjøre slike justeringer i blant Denne gangen skjedde det i forbindelse med at vi uansett måtte bytte Diskusjon.no over til et felles malverk for Egmont-foraene. @Reg2000, @:utakt: ikke forvent at det gamle forumutseendet vil være tilgjengelig spesielt lenge. Det er bare midlertidig i en kort overgangsperiode.
 13. Som du så la jeg inn knappen igjen her om dagen. Og som Runar så fint tipset om:
 14. Takk for tilbakemelding, jeg skal se om vi får gjort noe med dette i løpet av uka.
 15. @Zork @Comma Chameleon @Snowleopard noen andre ting måtte komme på plass først. Beklager at dette dermed ble forsinket. Vi har nå byttet over til nytt malverk for Diskusjon.no og dere kan nå finne en sol dere kan trykke på i bunn av siden (ved siden av "Kontakt oss") for å bytte til nattmodus.
 16. Jeg endte for ordens skyld opp med å bruke https://www.systima.no/. Fikk ikke noe problem med dem, og kostet ingenting på daværende tidspunkt i mitt tilfelle.
 17. Hei, det ser ikke ut for meg som du burde dukke opp i de listene, @NoBo. Skjer det hver gang, eller bare noen ganger? Kunne du forsøkt å endre tilbake til synlig status, for deretter å endre til skjult igjen, for å se om det gjør noen forskjell?
 18. Jeg bor i et borettslag hvor jeg opplever at det fort blir veldig varmt i leiligheten om sommeren. Jeg er interessert i å se på løsninger som kan bremse varmen i å trenge inn i utgangspunktet, og da virker utvendig solskjerming å være mest effektiv. Jeg har primært sett på solfilm/vindusfilm siden det virker som dette vil være lettest å "selge inn" for styret/neste års generalforsamling. At det estetiske uttrykket av fasaden ivaretas er viktig for borettslaget, så jeg ser for meg det beste vil være en vindusfilm som gir mest mulig varmeavvisning, med minst mulig endring av innvendige lysforhold og refleksjon/innsyn. Jeg ser for meg det også bør være en løsning som man selv kan velge om man ønsker, siden det vil påvirke lysforhold. Er det noen som har erfaring med dette i borettslag/sameier, osv.? Jeg var i kontakt med styret vårt tidligere i vinter, men jeg var for sent ute til at det kunne bli tatt opp på årets generalforsamling. Hvis jeg skal fremme det til neste års generalforsamling ønsker jeg å ha litt mer kjøtt på beinet/konkrete forslag til hva borettslaget burde tillate rundt utvending solskjerming for de som ønsker det. Det virker som leverandører som markisemannen, fasadeprodukter, osv. ikke tilbyr solfilm som en del av produktene sine. Virker som de fleste som tilbyr solfilm kun går mot bedriftsmarkedet, så jeg sliter med å finne leverandører jeg kan få veiledning fra.
 19. Jeg er enig, men problemet er at frasen som oversettes (Author) brukes i flere ulike kontekster. Å oversette med "Trådstarter" vil bli feil andre steder. Derfor har man valgt å gjøre en direkte oversettelse i stedet for å oversette med noe som passer bedre til konteksten du viser til.
 20. Som dere har vært inne finnes det forskjellige muligheter for å lime inn som ren tekst: Lime inn med Ctrl+Shift+V i stedet for Ctrl+V (ikke tilgjengelig på mobil) Markere tekst og bruke tekstverktøy-knappen "Fjern formatering" (ikke tilgjengelig på mobil) Etter å ha limt inn: nederst i innskrivingsfeltet vil det dukke opp en meldingsboks som sier man har limt inn en tekst med formatering, klikk på lenken i meldingen for å lime inn uten formatering i stedet. Enn så lenge er det ikke mulig for brukere å velge standardoppførsel ved innliming av tekst. Vi kunne i teorien satt opp at alt skal limes inn som ren tekst, men da mister man helt muligheten til å lime inn med formatering, og det ønsker vi heller ikke. Det mangler dessverre en mellomløsning. Tanken har vært at man ikke ønsker å fylle opp mobil med flere linjer knapper, siden plassen er begrenset - og det er ganske begrensa hvor mye formatering man gidder å gjøre fra mobil uansett. Sånn jeg forstår @knutinh mener han nok at det å bruke den knappen (hvis den kom på mobil) også ville vært "klunky", så sånn sett høres det ikke ut som det ville gjort noe lettere.
 21. Vi har nå oppdatert til en nyere versjon hvor dette kanskje inntreffer sjeldnere. Hvis dere fortsatt opplever problemer ønsker jeg at dere tester å merke hele forumet som lest. Det er en lenke "Merk alt lest" som dere kan bruke til dette. På PC: på brødsti-linjen. Ganske høyt oppe på siden, til høyre. Mobil: nesten nederst i mobilmenyen. Dette vil naturligvis være en ulempe på kort sikt siden man vil miste hvor langt man faktisk har lest i en del tråder. Det vil da ta utgangspunkt i tidspunktet du merket hele forumet som lest. Håpet er at det løser problemet på lang sikt, og at årsaken til at dere opplever problemer kan være på grunn av "korrupte data" knyttet til brukerkontoen deres.
 22. Det som du velger "Varslingsliste" på vil du bli varslet om gjennom tallet som kommer oppå bjelleikonet menyen. Jeg ser du ikke har valgt "Varslingsliste" på "Fulgt innhold". Det vil du kanskje? Du kan også kontrollere at du har riktig preferanse for hver enkelt tråd. Det virker rart hvis du ikke mottar noe på e-post i det hele tatt. Jeg antar du har sett etter om det er noe i søppelpost-mappen din? Du kan jo også dobbelsjekke at du er registrert med riktig e-postadresse. Et annet forslag er å kontrollere at du har riktig følgepreferanse for hver enkelt tråd. Kunne du gitt meg et konkret eksempel på en tråd og et innlegg som du sist forventet varsel om på epost? Enten her i tråden eller til meg på personlig melding. (Nå kan du forresten også sette opp push-varsler til mobil)
 23. Da er det godt å vite at du må gjøre et aktivt valg for at det skal dukke opp for deg. Vi kommer ikke til å spørre om å aktivere, eller sende push-varsler, med mindre man tar et aktivt valg rundt det
 24. I dag har vi oppgradert Diskusjon.no til Invision Community 4.7.10! Fra versjonen vi var på (4.7.3) har det vært mest fokus på feilfiksing og noen visuelle endringer. Detaljert endringslogg for alle versjonen av selve forumprogramvaren finner man her. Men en nyhet verdt å nevne er at man nå kan velge å få push-varsler til telefonen sin fra Diskusjon.no! En egen tråd om det her: Nattmodus og omlegging av malverk er dessverre fortsatt noe forsinket: Det vil komme noen mindre endringer av utseendet og nattmodus-valg i løpet av mai, i forbindelse med at vi går over til Egmont sitt felles forum-malverk.
×
×
 • Opprett ny...