Gå til innhold

La oss diskutere dagligvareprisene


Sidekick

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Simen1 skrev (3 minutter siden):

Blir ikke det litt som å kjøpe smakfull variant av smaksfattig ost? Eller luksus-Skoda?

er jo lagringen som er hokus-pokus og det koster en del å ha noen som skal gå å vende på de i reolene med jevne mellomrom etc. (eller mulig det er blitt automatisert)

de to omtalte er jo ikke dårlige oster i seg sjøl, men de blir sent rett fra samlebåndet til butikken "uten noe omtanke & kjærlighet"

Lenke til kommentar
Simen1 skrev (3 timer siden):

Blir ikke det litt som å kjøpe smakfull variant av smaksfattig ost? Eller luksus-Skoda?

Jo, egentlig. Jeg synes det smaker litt bedre, men ikke helt verdt den vesentlig høyere prisen.

En ting som jeg har gjort noen år er å kjøpe 5 kilo Tine Edamer, som de pleier å lage til jul. Prisen er omtrent som de kjedeligere sortene, men smaker litt mer. Den blir bare bedre utover våren og sommeren, jeg lagrer den i kjøleskap.

Endret av Aiven
Lenke til kommentar
Aiven skrev (12 minutter siden):

En ting som jeg har gjort noen år er å kjøpe 5 kilo Tine Gouda , som de pleier å lage til jul.

også edamer osten de lager til jul (de runde i rød innpakning) er en del bedre enn hverdags-norvegia.

hender Kiwi selgere ut restlager av disse på nyåret for en billig penge. (evt. kan man da ta seg råd til den i sort innpakning, som er vellagret)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Øyh!

Eg har Skoda i garasjen og Jarlsberg i kjøleskapet. Skoda er meir Jarlsberg enn Norvegia og Volvo har ein langt høgare kilopris. 😄

Om du finn mjøl på tilbod så kan det halde seg veldig lenge. Er du skeptisk så kan det ligge i fryseboksen. Har du dårleg plass i fryseboksen kan det ligge der i 6-7 veker og så kan du oppbevare det i romtemperatur etterpå.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
On 26.10.2023 at 10:02 PM, trikola said:

Hva slags greie er det med hamstring av dopapir?

Med en gang Covid var et faktum, var dopapir utsolgt.

🤔

Finner ikke tweeten, men jeg tenker stadig på han som skrev

"Fair nok, at toaletpapiret går til de største røvhuller"

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Mr.M skrev (3 timer siden):

også edamer osten de lager til jul (de runde i rød innpakning) er en del bedre enn hverdags-norvegia.

hender Kiwi selgere ut restlager av disse på nyåret for en billig penge. (evt. kan man da ta seg råd til den i sort innpakning, som er vellagret)

Var jo Edamer jeg mente!  Jaja :) (rettet)

Endret av Aiven
Lenke til kommentar
Simen1 skrev (På 30.10.2023 den 8:00 PM):

En som har et utbrudd mot selvbetjeningskasser. Jeg føler med han og støtter kritikken.

så når du blir stoppet etter å ha betalt og på vei ut av butikken.

men hvilken av mat-kjede praktiserer det? bare erfaring med Coop Extra for egen del, der er det jo slik skjermen "blacker ut" med beskjed at det er kontroll og betjening kommer.

vet ikke om noen tar dét personlig og, men er selvsagt helt random hvornår dette skjer.

helt uproblematisk og gjerne "en pris" jeg betaler i alle fall, for å slippe kassa-kø.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
On 10/29/2023 at 3:00 PM, Simen1 said:

Rema leverer antagelig bevisst mye mindre enn forventet etterspørsel til butikkene for å få kunder til å kjøpe ikke rabatterte oster i stedet for. Det virker som standard prosedyre og strategisk valgt fra Rema sentralt. De gangene jeg har spurt butikksjefer så har de beklaget seg og sagt at de dessverre ikke fikk mer enn så og så mye leveranser.

Når dette skjer meg, gjør det noe med tilliten til butikken. Eg merker eg får litt mindre lyst å besøke dem hver gang, og finner andre alternativt mer lukrativt. 
Viss det er mange flere enn kun meg som føler det slik, så er eg usikker på om strategien på sikt vil være noe særlig. Kanskje har dem datagrunnlag og en strategi for å få dem tilbake og alt går etter planen. 

Lenke til kommentar

Rema får ikke de samme rabattene som Norgesgruppen får, så de må derfor begrense tapsbærende salg. Normalt brukes dette for å lokke kunder inn i butikken for å generere annet salg, men en kan neppe unngå at det over tid gjør det mye lettere for folk å unngå å handle på Rema fordi dem føler seg utnyttet.

Lenke til kommentar
Mr.M skrev (7 timer siden):

så når du blir stoppet etter å ha betalt og på vei ut av butikken.

men hvilken av mat-kjede praktiserer det? bare erfaring med Coop Extra for egen del, der er det jo slik skjermen "blacker ut" med beskjed at det er kontroll og betjening kommer.

vet ikke om noen tar dét personlig og, men er selvsagt helt random hvornår dette skjer.

helt uproblematisk og gjerne "en pris" jeg betaler i alle fall, for å slippe kassa-kø.

Helt enig. Kontroll etter kassa er bare meningsløs irritasjon med mindre de har observert at noen stjeler og vil ferske de på vei ut. Men sånn var det jo før selvbetjeningskassene også. Jeg har ikke noe problem med det. Men nå handler er jo mesteparten av ranten til fyren om noe helt annet, mot selvbetjeningskasser generelt. Spesielt det om at enkle jobber, som er de jobbene som finnes for en del grupper i samfunnet, forsvinner når folk skal gjøre kassajobben selv. Selvbetjening gir riktignok mindre kø, men det tar lengre tid for en uprofesjonell å scanne varene og taste seg gjennom alle skjermbildene "har du lagt til alle varer?" "vil du ha papirpose? "vil du ha plastpose?" "vil du betale nå?" osv. Dette er trinn man slipper å tenke på og som går kjappere når en ansatt gjør jobben.

En annen ting som irriterer er alt det fjaset om hvor mye man sparer på handlelappen. Man sparer selvsagt ingenting ved å handle. Og det er jo ikke sånn at man nødvendigvis må sammenligne med normal høy pris. Hverken butikkene eller kundene forventer å betale normale høye priser over hele fjøla. Det er bare et spill for galleriet at rabatter gjør det billig. Det hadde heller vært unormalt påslag dersom alt ble solgt til "normal" høy pris en gang. Man ser jo aldri butikker helt uten tilbud.

Lenke til kommentar
Simen1 skrev (2 timer siden):

Selvbetjening gir riktignok mindre kø, men det tar lengre tid for en uprofesjonell å scanne varene og taste seg gjennom alle skjermbildene "har du lagt til alle varer?" "vil du ha papirpose? "vil du ha plastpose?" "vil du betale nå?" osv. Dette er trinn man slipper å tenke på og som går kjappere når en ansatt gjør jobben.

Det går fortere å sjekke ut selv når en har lært systemet. 
Ihvertfall om en bruker håndskanner, og putter varene direkte i handlenettet. 

Har jeg bare noen få varer, og det ikke er kø i kassa, så bruker jeg kassa. 
Men med en person foran meg, så er det raskere å skanne selv. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Clickbait fra Blabladet: Slik sparte hun 100 000. Mye fjas, men jeg klipper og limer litt fra essensen så du skal slippe å klikke.

Sitat

Slik sparer Charina i hverdagen

  • Skriver handleliste hver søndag og onsdag, etter å ha sjekket hva som finnes i kjøleskap, matskap og fryser.
  • Handler stort sett på mandager og torsdager. Følger handlelisten.
  • Har spurt betjeningen når det er påfyll i billigdisken, sjekker der først.
  • Byttet dyre plastposer med handlenett.
  • Har innført total shoppestopp til seg selv i seks måneder. Det betyr ingen unødvendige innkjøp av klær, kosmetikk eller hudpleie. Blitt inspirert av andre til å gjennomføre.
  • Bruker opp alt hun har før hun kjøper nytt til seg selv.
  • Lar seg ikke påvirke av reklame lenger. Det er mange fristelser de ute.
  • Går gjennom abonnement og autotrekk, og avslutter dem hun ikke lenger trenger.
  • Satser på gjenbruk. Selger klær og gjenstander hun ikke trenger.
  • Spiser og koser seg ute ved spesielle anledninger.
  • Har sluttet med impulskjøp. Det blir dyrere i lengden enn vi er klar over.

Jeg stusser litt på de grønne linjene. Går man ikke glipp av hamstring av ting på tilbud når man følger handlelista slavisk og ikke lar seg påvirke av reklame (tilbud). Personlig sjekker jeg tilbudsavisene og har et bevisst forhold til eget forbruk av ulike dagligvarer og når de går ut på dato. Da hamstrer jeg typisk den mengden jeg VET jeg kommer til å bruke opp innen utløpsdato (evt fryse noe for å øke lagringstid). Følger man handlelista slavisk så kjøper man jo drøssevis av varer til normalpris (= høy pris, langt over det snittet av forbrukerne betaler for samme vare). Kommer jeg ut fra butikken med rabattert pris på ALLE varene på kvitteringa så føler jeg glede og mestring, og at jeg klarer å presse prisene mer enn gjennomsnittskunden.

 

Lenke til kommentar

Eg handlar det meste til veka på ein tur. Av og til det må ein liten tur til, men med god planlegging går det greit utan. Poenget er ikkje å spare kroner, men å bruke mindre tid på butikken og vite at me har alt me treng til middag resten av veka.

Det medfører at ein sånn handletur ofte går innom 2-3 butikkar for å få med alt, og kjem eg over tilbod på ting me brukar så kjøper eg det. Av og til blir det sushi til middag den dagen fordi det var ein datolaks i butikken.

Kunne blitt flinkare til å sjekke avisene, men det er sjeldan eg finn så mykje der som me brukar uansett. Mykje ferdigprodukt, pasta og godteri.

Handlar mest på Kiwi, og i veker med Trippel-Trumf burde eg vel handla på torsdagen.

Ellers er eg glad i sjølvbetjente kassar. Då er det stort sett alltid ledig, i staden for å stå i kø på betjent kasse. Me kan gjerne klage over at folk ikkje får arbeid, men sånn er næringslivet.

Eg har ikkje studert det så i detalj siste tida, men snittet på mat og drikke ligg på 10-12k i månaden for familie på fire med to under fem år. Då ligg alkohol, litt dyr kaffi, kafébesøk, kiosk osv. inni der òg, men det er primært daglegvarer. Det inkluderer tørkepapir, bleier og anna ikkje-etande me kjøper på butikken.

Lenke til kommentar

Jeg skriver handleliste, men ikke alltid jeg kjøper alt på listen.
Skriver aldri søtsaker på listen, og kjøper aldri søtsaker til full pris. 

Første jeg gjør er å sjekke nedsatt hyllen, i tilfelle noe er nedsatt som vil endre på handlelisten.

Lenge siden jeg har storhandlet. 
Berger med husholdningsartikler ut 2024. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Simen1 skrev (På 4.11.2023 den 7:25 PM):

Kommer jeg ut fra butikken med rabattert pris på ALLE varene på kvitteringa så føler jeg glede og mestring, og at jeg klarer å presse prisene mer enn gjennomsnittskunden.

Enig i den, men har noen den rette shopping-personligheten må de kanskje ha en liste å forholde seg til. De kan ikke se seg for mye rundt i butikken. 

Og Zeph, er det innafor å lage en rå fiskerett av en laks som snart går ut på dato? Kanskje datoen er såpass romslig at det går fint. 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...