Gå til innhold

Bør Norge slippe inn russiske menn, eller ikke? Og har de ikke asylrett?


Anbefalte innlegg

Mannen med ljåen skrev (Akkurat nå):

De har forsåvidt en ekstremt spesiell demografi. De sluttet å få barn da Sovjetunionen falt. Aldrende befolkning, og blodbad på de få unge som nå burde fått egne barn.

Så ish 1% eller rundt der av befolkninge er menn mellom 18-50(?) uten store fysiske problemer?
Høres ekstremt ut..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Alle som er i Norge eller på den norske grensa kan søke asyl. Ein treng i utgangspunktet ikkje visum for å kome til norskegrensa for å søke asyl, men mange kan møte praktiske problem som at dei ikkje får boarde eit fly med endestasjon i Norge utan å ha gyldig visum, og for mange kan det være upraktisk å reise til grensa på anna måte.
Likevel så vil russere som kjem til grensa ha rett til å søke asyl på vanleg måte.
Den store forskjellen er at dersom ein kjem til grensa for å søke asyl så blir ein frakta til eit asylmottak der ein må være medan søknaden blir behandla, blir søknaden avslått så blir ein henta og sendt ut av landet.
Eg vil gjette på at mange russiske menn helst vil reise inn i Norge på gyldig visum ettersom dei då har større friheit til å leve her som turist, busette seg ulovleg, reise vidare til andre land, eller søke asyl som siste alternativ om dei blir forsøkt tvangsutsendt.

Når det gjeld om vi bør sleppe inn russiske menn så tenker eg i utgangspunktet nei, men vi må akseptere og behandle asylsøknadar på vanleg måte. Den store risikoen med å ha opne grenser er spionasje og sabotasje. Sett opp mot kor liten del av menn i militærtjenestealder det er sannsynleg klarer å flykte til andre land så vil det nok fri innreise for russiske menn (som då stort sett vil være ressurssterke) vil nok utgjere ein forsvinnande liten del av den militære slagkrafta til Russland.
Ein slik taktikk vil også være problematisk for Norge og Europa ettersom det i liten grad bidreg til å løyse det underliggande problemet, altså det at Putin har diktatormakt og at det russiske folket er for ressurssvake til å gjere motstand, denne motstanden mot krigen og regimet vil ikkje bli større om vi tillet dei viktigaste kritikerane å rømme landet.

Dei som har reelt behov for beskyttelse skal sjølvsagt få det, men det er ikkje gitt at det å berre være militærnektar isolert sett gir grunnlag for asyl. For soldatar som ikkje vil kjempe for landet/regimet sitt så er den etablerte ordninga å overgi seg og få status som krigsfange. Eg forstår godt at det ikkje er den foretrukne løysningar for unge russiske menn å la seg innrulle i hæren og overgi seg til Ukraina ved fyrste anledning, men det er slik systemet er lagt opp.

 

Så er det sjølvsagt også eit problem at dersom Russland blir heilt isolert så vil det kunne gi næring til eit hat mot vesten, men eg tenkjer likevel at vi må tørre å være såpass harde i klypa at så lenge Russland driv den taktikken dei har med å la russere busette seg i andre land for deretter å arrangere "folkeavstemming" for å ta landområdet så bør vi være ytterst forsiktig med å la russere få reise fritt. Får russerande kasta Putin og trekker seg ut i frå Ukraina så kan vi heller prøve å rette opp forholdet til det russiske folk når trusselen mot Europa er vekke eller i det minste redusert.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Selv om de i teorien kan jobbe betyr ikke det automatisk at det er samfunnsøkonomisk lønnsomt, bare se på norske lønninger i ufaglærte yrker etter EØS området utvidet seg østover.
Det er kun en form for innvandring som er lurt og det er kunnskapsbasert, at dem bringer med seg kunnskap som man ellers ikke har tilgang til. Alla professorer eller ingeniører. 
Alternativet at dem bringer med seg store formuer.

Edit, Russland er for øvrig det landet i Europa som lengst har vært multikulturelt. Det er over 200 forskjellige etniske grupper som praktiserer alle former for religioner.

Men den største etniske gruppen er slavisk som praktiserer ortodoks kristendom(rundt 50%).

Endret av Musefella
Lenke til kommentar

Jeg har tidligere hatt en russisk kjæreste, møttes på jobbreise. Jobbet også mange år med en kar som sa han var russer, selv om han hadde ukrainsk pass og bodde på Krim. 

 

Ikke slipp disse folkene inn. Meningene til den vanlige mannen i gata er helt på tryne. De er faktisk ganske dumme og overtroiske, utdanningen er elendig. Rasisme og homofobi er normalt. Det blir full kulturkrasj. Sannsynligheten for sabotasje er for stor. Jeg har enda tilgode å møte en russer som ikke er bitter på vesten for at vi stjal all æren etter "the great war". 

 

Det eneste som er positivt er at det svekker regimet til Putin. 

 

Jeg mener heller vi burde tatt inn 200k Ukrainere, erfaringsvis er de mye triveligere. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Sjørøver skrev (5 timer siden):

Ikke slipp disse folkene inn. Meningene til den vanlige mannen i gata er helt på tryne. De er faktisk ganske dumme og overtroiske, utdanningen er elendig. Rasisme og homofobi er normalt. Det blir full kulturkrasj.

Jeg har jobbet med en håndfull russere. Disse har vært faglig sterke og fremstår som liberale.

Jeg har ingen illusjoner om at Russere som tar Universitetsutdanning og flytter til vesten for å jobbe på noen måte er representative for mannen i gata.

-k

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Norge gir jo asyl til menn fra Eritrea som flykter fra militærtjeneste og jeg synes det er helt rett å gi dette til russere. Jeg vil faktisk si det er mer rett å gi asyl til russere enn eritrere, fordi Russland er vårt naboland, og dermed vårt nærområde. Er ikke første gang russiske statsborgere har fått asyl i Norge (tenker spesielt på krigen i Chechenia). 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

På samme måte som vi slapp inn mange unge menn fra midtøsten når vi var i konflikt med taliban og al-qaida ser jeg ingen grunn til at vi ikke skal slippe inn russiske menn. Flyktninger er flyktninger uavhengig av landet de kommer fra.

Ellers får vi slutte å ta inn flyktninger som har samme nasjonalitet som en aggresiv part i en konflikt. Fra alle land i verden.

Russiske menn vil være til stor nytte for nasjonen både som arbeidskraft og evt. i en fremtidig konflikt. Vår stortingspresident er fra Iran med familie i Iran - ser dermed ingen grunn til å diskriminere russiske flyktninger.

Endret av Theo343 (takk for meg)
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Theo343 (takk for meg) skrev (2 timer siden):

På samme måte som vi slapp inn mange unge menn fra midtøsten når vi var i konflikt med taliban og al-qaida ser jeg ingen grunn til at vi ikke skal slippe inn russiske menn. Flyktninger er flyktninger uavhengig av landet de kommer fra.

Ellers får vi slutte å ta inn flyktninger som har samme nasjonalitet som en aggresiv part i en konflikt. Fra alle land i verden.

Russiske menn vil være til stor nytte for nasjonen både som arbeidskraft og evt. i en fremtidig konflikt. Vår stortingspresident er fra Iran med familie i Iran - ser dermed ingen grunn til å diskriminere russiske flyktninger.

Hva personer med sterk binding, nettverk og tilhørighet til annet land, er verdt ved krig i Norge, er usikkert.

Mange vil nok velge å dra hjem igjen. Akkurat som at man ofte er på ferie og turer til hjemlandet der slekten er.

Er spiller den enkeltes lojalitet til landet man bor i versus familiens hjemland. 

Endret av plankeby
Lenke til kommentar
Raude skrev (1 time siden):

Nei takk, er ikke fan av den russiske kulturen eller de verdiene de tar med seg hit.

De fleste norsk-russere i Norge jeg kjenner støtter jo krigen selv om de bor her - det har de i hvert fall vært åpne om i begynnelsen av krigen.

Jeg kjenner flere russere i Norge, og alle de synes at Putin er en idiot.  De som flykter for å unngå militærtjeneste gjør jo dette fordi de er imot krigen og Putin (unntak finnes selvfølgelig også). Disse kan også være en god innflytelse på russere i Norge som støtter Putin. Jeg tror også at russiske menn vil lettere få seg jobb i Norge enn andre flyktninggrupper. Det at noen av flyktningene kan være russiske spioner mener jeg ikke er god nok grunn til å ikke gi asyl. 

Endret av Mr.Duklain
Lenke til kommentar
Mr.Duklain skrev (2 minutter siden):

De som flykter for å unngå militærtjeneste gjør jo dette fordi de er imot krigen og Putin.

De er imot å delta i krigen personlig i det minste, det var ikke mange som rømte landet før mobiliseringen..
Om de er imot krigen eller putin er jo en ganske annen sak.

Man kan fint støtte både putin og krigen og samtidig rømme av frykt for å bli sendt inn i en krigen.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Mr.Duklain skrev (1 minutt siden):

Jeg kjenner flere russere i Norge, og alle de synes at Putin er en idiot.  De som flykter for å unngå militærtjeneste gjør jo dette fordi de er imot krigen og Putin. Disse kan også være en god innflytelse på russere i Norge som støtter Putin. Jeg tror også at russiske menn vil lettere få seg jobb i Norge enn andre flyktninggrupper. Det at noen av flyktningene kan være russiske spioner mener jeg ikke er god nok grunn til å ikke gi asyl. 

Tja, jeg studerte med en russer som er bosatt i Norge, han har til og med mastergrad fra en av de beste skolene i Norge på det aktuelle feltet. Gjett hva, han støtter Russland, eller han var veldig åpent om det i begynnelsen av krigen. 
 

Kollega (av russisk opprinnelse) til en av foreldrene mine som jobber på skolen skrøyt over at Krimhalvøya nå har blitt russisk og lurte på om en av foreldrene mine skulle nå feriere der? Dette var i 2014. Hun jobber nå på en skole med ukrainske barn, stakkars dem sier jeg bare. For innerst inne så støtter hun krigen selv om hun ikke sier høyt.

Lenke til kommentar
aklla skrev (1 minutt siden):

De er imot å delta i krigen personlig i det minste, det var ikke mange som rømte landet før mobiliseringen..
Om de er imot krigen eller putin er jo en ganske annen sak.

Man kan fint støtte både putin og krigen og samtidig rømme av frykt for å bli sendt inn i en krigen.

Jada, selvfølgelig. Er jo mange syriske flyktninger i Norge som støtter Assad, men ikke nok til at de vil dø i borgerkrigen. Jeg mener fortsatt at russere kan få asyl i Norge. 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Mange av de som flykter er relativt ressurssterke, fordi det gjerne krever en del økonomisk. Det samme så vi i starten av bølgen fra Syria, der de relativt ressurssterke klarte å flykte fra valget mellom enten mobilisering til krig mot sitt eget folk eller henrettelse først. Spesielt de fra Damaskus, en vestlig-orientert by med høye boligpriser. Onde tunger kalte de på den tiden for "lykkejegere", lol. Kanskje dagens situasjon får disse folka til å tenke seg om på nytt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Raude skrev (7 minutter siden):

Tja, jeg studerte med en russer som er bosatt i Norge, han har til og med mastergrad fra en av de beste skolene i Norge på det aktuelle feltet. Gjett hva, han støtter Russland, eller han var veldig åpent om det i begynnelsen av krigen. 
 

Kollega (av russisk opprinnelse) til en av foreldrene mine som jobber på skolen skrøyt over at Krimhalvøya nå har blitt russisk og lurte på om en av foreldrene mine skulle nå feriere der? Dette var i 2014. Hun jobber nå på en skole med ukrainske barn, stakkars dem sier jeg bare. For innerst inne så støtter hun krigen selv om hun ikke sier høyt.

Ja, du har to eksempler (og selvfølge finnes det sikkert flere). Studerte også med en russer, og han synes at Putin var en sikkerlig dust. Kjenner også flere russere med som mener det samme. Mitt poeng er at man ikke kan dra alle under en kam. Blir som å si at alle nordmenn støtter Sian fordi en nordmann en gang fortalte meg at han gjorde det. 

Endret av Mr.Duklain
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (1 minutt siden):

Mange av de som flykter er relativt ressurssterke, fordi det gjerne krever en del økonomisk. Det samme så vi i starten av bølgen fra Syria, der de relativt ressurssterke klarte å flykte fra valget mellom enten mobilisering til krig mot sitt eget folk eller henrettelse først. Spesielt de fra Damaskus, en vestlig-orientert by med høye boligpriser. Onde tunger kalte de på den tiden for "lykkejegere", lol. Kanskje dagens situasjon får disse folka til å tenke seg om på nytt.

Litt forskjell å krysse et kontinent for å søke asyl, og dra til nabolandet for å gjøre det samme. 

Lenke til kommentar
Mr.Duklain skrev (4 minutter siden):

Ja, du har to eksempler (og selvfølge finnes det sikkert flere). Studerte også med en russer, og han synes at Putin var en sikkerlig dust. Kjenner også flere russere med som mener det samme. Mitt poeng er at man ikke kan dra alle under en kam. Blir som å si at alle nordmenn støtter Sian fordi en nordmann en gang fortalte meg at han gjorde det. 

Jeg har flere eksempler, vil du at jeg skal ramse de opp? Selvfølgelig kan man ikke dra alle under en kam, ikke alle russere er av denne type. Men desto viktigere er det for at det blir noe opposisjon igjen i Russland, ellers så blir det aldri noe forandring.
 

Vi løper også en risiko til å få flere spioner inn til Norge.

Blir andelen russere stor i Norge, f.eks. i Finnmark, vil Russland etter hvert banke på døra her og annektere det. Som vi så under Trump så kan man ikke regne at NATO vil eksistere for alltid og da er vi utsatt.

 

Det var heller ikke store demonstrasjoner i Moskva mot hverken krigen eller mobiliseringen. Det tyder på at de aller fleste støtter krigen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...