Gå til innhold

Uro i Kina - Hva skjer?


Anbefalte innlegg

  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse
  • 1 måned senere...
  • 3 uker senere...

Det er betydelig fare for systemisk kollaps i Kina. Markedet er kontrollert på en helt annen måte enn i USA og Vesten, slik at spillet kan pågå lengre, men til syvende og sist er resultatet stort sett det samme. De kan ikke bryte fysikkens lover.

Jeg har advart folk mot dette i årevis, men ble helt inntil nylig latterliggjort av investorer og folk som ville sette penger i Kina. Jeg ble faktisk svarteper i selskapet jeg jobber i fordi jeg advarte mot Kina både som partner og mot risiko.

Kina går i dass. Det er bare et spørsmål om tid. Kinas økonomi er også langt mer sårbar enn f.eks Russlands som er råvareeksportør.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
14 hours ago, Markiii said:

På en side gleder det meg at Kina kan stå foran kollaps, men på den annen side vil det få store ringvirkninger for alle oss andre.


Helt enig, og jeg forstår ikke hvorfor vi ikke koblet oss vekk fra Kina når de begynte å myrde Falun Gong og folk i Xinjiang over en lav sko. Vi lærte ikke leksen så godt av pandemien heller. Krigen i Ukraina har satt et støkk i investorer, men ikke nok. Og vi har ikke gjort i nærheten av nok i form av å gjenkapre produksjonskjeder.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det er like greit at både kina og russland går i knestående fremover, i hvertfall økonomisk - de er begge krigshissere med store planer for fremtiden, det eneste som nå holder de tilbake er konsekvensene av deres pariah status i verdensmarkedene.

 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (4 timer siden):


Helt enig, og jeg forstår ikke hvorfor vi ikke koblet oss vekk fra Kina når de begynte å myrde Falun Gong og folk i Xinjiang over en lav sko. Vi lærte ikke leksen så godt av pandemien heller. Krigen i Ukraina har satt et støkk i investorer, men ikke nok. Og vi har ikke gjort i nærheten av nok i form av å gjenkapre produksjonskjeder.

Mye av dette er vår egne skyld pga. arroganse. Elbilmarkedet var ved feil overlatt til kineserne.

Men ifølge amerikanske insides opplysninger var Xi mildt sagt oppbrakt og lansert en utrenskning i militærledelsen da det vist seg at opprustningen hadde fulgt til omfattende fuks for hender på korrupte entreprenører og militæroffiserer - det ryktes om ustabile siloanlegg og rakettbrensel av vann i mobile ICBM. Dessuten hadde hans "visdomsstyret" som han hentet hans stolthet fra, fulgt til skandale innenfor gamingsindustrien slik at mistilliten mellom regjering og forretningsstand bare skjøt fart. 

Vi kjøper for mye fra Kina og andre land. De rike i vestlige land virker mer opptatt med å ignorere sitt folk og land enn å fortsette, spesielt i møte med subsidierte varer fra Kina (og USA), og dermed vil flytte fabrikk og arbeidsplass til rimeligere land. Politikerne som hadde lagt ut altfor mange ekstreme markedsliberale lover, har funnet seg maktesløst og inkompetent da man skulle beskytte egne marked, skulle beskytte industri og sysselsetning, skulle garantere for stabil kraft, skulle tvinge de rike til å bli værende... 

Og mye av produksjonskjedene i Kina returnert ikke til Vesten, istedenfor til Vietnam og India... i Japan er det latt merke til at de er i full gang med å få sving på sin økonomi etter å ha begynte med å kutte ut Kina, de har begynte med å bygge større skip på nytt. Men så har japanerne alltid en meget sterk beskyttelsesmur rundt det interne markedet. I USA, frihandelens land, er det stadige flere og flere i begge partier som har begynte med å snakke om å reise liknende mur som tidlig hadde vært utenkelig. 

I EU? Et rent nyliberalistisk oppkonstruert system med ekstreme markedsvennlige lovverk og politikere i nær ledertog med de rike? Lite sannsynlig. 

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Inspector skrev (2 timer siden):

Da er Evergrande konkurs med uanede konsekvenser:

https://e24.no/boers-og-finans/i/76eej3/konkurs-for-kinesiske-evergrande-med-over-3000-milliarder-i-gjeld?referer=https%3A%2F%2Fwww.vg.no

Selvsagt kan ikke denne typen «grande» boligbobler vare «for ever».

Det burde til og med nyrike kinesere forstå

Det var en domstol i Hongkong som beordret avvikling Evergrande, men de har størstedelen av virksomheten sin i fastlands Kina. Så det gjenstår vel å se hva president Jinping er villig til å gjøre. Ettersom børesene i Kina og Hongkong ikke reagerer så kraftig så tror vel mange fortsatt at myndighetene vil måtte gå inn. Hvis ikke så taper masse kinesere alle sparepengene sine, og da sitter de plutselig med et potensielt opprør.

Lenke til kommentar
6 hours ago, kremt said:

Både nikkei og hang-seng er opp ca 0.75 % as-we-speak. En slik konkurs kan ta årevis å gjennomføre. Det er også godt mulig kommunistpartiet pumper inn penger hvis noen rike taper mye, de er jo ikke akkurat ukjent med korrupsjon. 

Den største risikoen er ikke at kommunistpartiet pumper inn penger
Den største risikoen er at de bytter ut hele selskapet for å holde liv i det.

Lenke til kommentar

Hvis det skjer noe med de større selskapene så stopper de bare handelen. Sist ble det stoppet 1.5 år, nå er det stoppet igjen. De vil bare utsette dette. Trolig er det noen veldig rike som er nære ved å ta store tap nå. Det handler alltid om å privatisere overskuddene og sosialisere tapene, samme om man er i usa eller prc. Det ville ikke forundret meg om denne saken fortsatt pågår om 5 år. Spøkelsesbyene i kina er vel noe av det største boblen som er skapt noensinne. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
  • 5 uker senere...
  • 4 uker senere...

Dette kan kategoriseres som uro. Jeg legger det i spoiler. Så får de som vil vite om noe ganske urovekkende velge å trykke seg inn hvis de vil. Helt og holdent greit å ikke vite om det for å være ærlig.

Spoiler

Det er allerede kraftig sladdet, så er vel ikke direkte imot retningslinjene her.

 

 

 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Mange nettsteder krever nå fullt navn for å kommentere og mange mener det er bra. Her er en liten vekkebjelle til dere:

Pass på hva dere skriver under fullt navn. Eller rettere sagt: Kjemp for anonym ytringsfrihet! Når man begynner å legge bånd på hva man tør å si, fordi andre lands myndigheter kan bruke det mot en senere, så har det gått alt for langt!

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...