Gå til innhold

Havvindmøller kan påvirke været helt inn på land


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

>>Vindmølleparkene påvirker vindens hastighet, nedbøren og temperaturen<<

Å tukle med naturen gir ofte bieffekter, og med oppskalering av tiltak, kan det fort bli for mye av det gode.

Snakker en her om ikke-CO2-betingede ikke-utredede konsekvenser for klima?

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Skulle vært spennende å sett hvilken måte og hvordan formelen for å regne ut at det blir forandring i vind og nedbør på land pga vindmøller,er.  For å være ærlig så tror jeg ingenting på denne påstanden. Det er så mye nedbør og vind til tider langs kysten av f.eks Norge ,at noen vindmølleparker kan ikke påvirke værsituasjonen noe nevneverdig. Når det f.eks blåser på sør eller øst elller nord vil ikke vinden blåse mot land annet enn på noen øyer og Lofoten/Vesterålen. Det er i all hovedsak fjellene inne på land som har størrelse for å regulere nedbør og noe vind. 

Endret av ACYBN18O
Lenke til kommentar
Sitat

– Og når det skjer en voldsom utbygging med vindmøller i både Nordsjøen og Østersjøen, kan det påvirke været flere tusen kilometer unna. Akkurat hvor mye, vet vi ikke ennå, sier Kaas.

Klassisk. En forsker som vil ha investorer til forskningen hans. Så overraskende! :roll: Ikke at det er bortkastet forskning, men dette er selvsagt en fiskekrok på jakt etter penger.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Jan Kjetil skrev (4 timer siden):

Det er nærliggende å anta at det vil redusere vindbelastningen på land.

Det vil nok av de fleste oppfattes som en positiv forandring.

 

Regnskyene henger (som regel) lavt, blir spennende hva som kommer til å skje..

Endret av Jarmo
Lenke til kommentar

Det er vel ren logikk i at om man tar ut energi fra vinden, så påvirker det værsystemet. På samme måte som har det har en effekt når vi holder igjen vann i dammer i stedet for å la det renne naturlig ned til havet i den hastigheten som ellers var naturlig. Spørsmålet er i hvilken grad dette er positivt eller negativt. Min første tanke er at været blir mindre voldsomt om man fjerner energi fra værsystemet. Det betyr i så fall mindre skadepotensiale.

Endret av Eivind Helle
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Det er vel sagt at flere kulturer har forsvunnet fordi det plutselig har blitt endringer av klimatiske forhold. Slik som at opprinnelig fruktbare områder plutselig har blitt til ørken, og eller blitt oversvømmet. 

Å tukle med "Moder jord" kan få ganske store konsekvenser.  Man vet ikke nødvendigvis hva som er tåleevnen, eller om endringer vil være små eller store, og om konsekvensene bare vises lokalt, og da i eget nærområde eller i et annet område, relativt lokalt eller påvirker i større grad for områder langt unna.

Et eksempel som vel er aktualisert, er at isen smelter på Nordpolen og havet synker, mens landområder langt lengre syd opplever at stadig mer land forsvinner under vann.

https://www.nrk.no/norge/fiji-ber-kronprins-haakon-redde-oya-fra-norsk-dobbeltmoral-1.14511735

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...