Jump to content

EremittPåTur

Medlemmer
 • Content Count

  1102
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1419 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

5101 profile views
 1. Folk har vel stort sett påpekt at det er meningsløst å bygge industriområder med vindturbiner hviss eneste formål er å fylle strøm i utenlandskabler, og av den grunn bygge flere kabler. Rett og slett fordi det er ødeleggende for vår natur. Og inntjeningen på vindturbinkrafta er jo tilnermet null og nada og svada alikavel pga subsidier og utenlandske eiere. Nei, jeg kjenner på at jeg ikke har noe behov for å besøke deg.. Tror det er du som "nyter" å være skadefro her, heller. Kabler i seg selv er nå fett nok, men å bygge større kabelkapasitet pga flom ett år kan vise seg dyrt for det Norske folk. Gled deg heller over vakre fosser i år i stedenfor å sitte der sur og tvinnende på tommlene. Dessuten er jo problemet her ikke at man ikke har kapasitet i kablene, men at kabelen er ute av drift. Å bruke det som argument for å bygge nytt er litt søkt. Utlandet har heller kke noen som helst interesse av at Norge skal sitte som en rik sur gammel bestefar og kontrollere energikilden deres. De vil generere sin egen kraft og være uavhengig av oss, i all venskapelighet. Derfor blir alle disse drømmene om nordens batteri og vindturbiner på hver en topp og kabler i fleng til utlandet kun svermeri og fantasier. Dette handler om disse landenes forsyningssikkerhet så vel som sikkerhetspolitiske hensyn. En ting til denne , bokstavlig tala, overfloden viser oss er jo at det er tullete å bygge vindturbiner
 2. Det er skivebom å kalle dette for en skivebom. Og dere gir begrunnelsen for hvorfor selv. Norge har en andel elbiler som er størst i verden. Det har vi paradoksalt nok pga av vår fossile velstand, uten tvil, ikke på grunn av politiske intensiver. Missforstå meg rett, jeg synes at, til tross for at elbiler forrurenser mest i produksjon, og til tross for batterienes tvilsomme opphav og termineringsprosess, så er elektrisk fremdrift alfa romeo for fremtiden og nutiden (selv om jeg gjerne skulle sett noe mer moderne på energilagrings fronten). Men Man kan for min del godt kutte momsen ved kjøp og salg (både nytt og gammelt) men ta betalt for bruk som bompenger etc. Men å kalle dagens og fortidens regjerings lenge varslede kutt for skivebom er bare TU(LL) og kun politisk mumbo jumbo. At TU redaksjone bruker posisjonen sin, og NITO og Teknas penger på politisk valgkamp for MDG etc liker jeg dårlig. kutt heller ut forsøpplende vindturbin utbygginger. Og jobb mer med energieffektivisering av bygg og industri, og forsk heller mer på atomkraft. Dropp elektrifisering av sokkelen ( dere vil jo legge sokkelen brakk alikavell, tullinger, så det er i allefall rimelig bortkasta) og kjør på med kortreist gass. Og gi fingeren til parisavtaler, det er uansett mer miljøvennlig å gjøre ting enn å prate bullsith på slike privatfly-messer anyway...
 3. Tvert i mot? Så du mener at områdene plutselig yrer med mennesker fordi det var så koselig med piknikk blant turbinene? Skiløyper??? Fanatismen din skinner sterkt i gjennom . Områdene står som regel tomme. Eg har nemmelig høyrt om folk som skyr områdene som pesten etter at turbiner har blitt satt opp. Direkte ukoselig og ferdes der.
 4. Måtte sjekke datoen, var langt unna 1. April gitt! Hva i all verden gjør at HV legger seg på tvers av resten av forsvaret? Her lager vi 1. Klasses radiosambands utstyr i Norge, etterspurt av mange, og så går vi henn og kjøper hytera utstyr? Hva med sammkjøring på tvers av grenene? Hvor er TUs evner til kritisk journalistikk?
 5. Du skal ikke lenger enn til vindturbin landet Danmark, og de har opptil flere, kombinert med kull... https://no.wikipedia.org/wiki/Kategori:Oljekraftverk_i_Danmark Og, neste gang du nyter en kald dansk en, enten det er øl eller Cola kan det hende den er kjølt ned med kraft fra ett slikt ett kraftverk https://no.wikipedia.org/wiki/Kategori:Gasskraftverk_i_Danmark
 6. Hmmmm... Mon tro om noen noengang har skrevet noe positive for vindturbiner basert på en kraftig politisk agenda? kva skal vi så seie til det.... Skal vi med det konkludere med at all vindturbin utbygging må stanses? Jeg tror det ligger mange kraftige politiske agenda-er bak vindturbin utbyggingen og alt som skrives positivt om den. Og før du ber meg dokumenter min påstand kan du jo begynne med å dokumentere din egen.
 7. Og enda mere fundamentalt, hvorfor advare om sikkerhetsbrister når det er snart ensbetydende med straffeforfølgelse
 8. Skal ikke si noe på ønsket om å innstille leteboring i nord, men det slår meg gang på gang at tusser og troll er og blir tusser og troll uansett hvilket eventyr man tror på, anten det er oljeboring i nord eller nedsarving av kyst og kulturlandskap med vindturbiner.
 9. Problemet er at vindturbiner er lite egnet for å skape ett balansert kraftmarked, men er derimot en veldig gode på flaskehalser. Tar bare litt tid før det, som vi andre har advart mot i flere år, går inn i barnelærdommen. Tyskland må fyre med kull, svenskene må fyre med atomer. Men når NORGE kommer med vindturbinene sine, DA! altså, DA! blir alt som ved magi løst. Da flyter strømmen fritt mellom landerne og forsyningstryggleiken blir stabil som aldri før... Eller not!
 10. Såååå.... dette er altså egentlig NOK(!) en sak om dårlig norsk datasikkerhet, hvor varsleren skal taes og eieren som vanskjøttet våre verdier går fri.!?! Vel vel, du har ikke lov å rundstjele ett hus selv om døren er åpen, så en reaksjon er sikkert på sin plass, men det slår meg at gang på gang så er de mer opptatt av å slå ned varslere enn selv å bli bedre. Lukk døra, så kan de ikke gjør noe mer. Det er så mye data på avveie alikavel pga myndigheters lefling med våre privatliv (jmf. manglende begrensing av firmaers persondata mining) The enemy isn’t men, or women, it’s bloody stupid people and the governments are full of them! Original a Terry Pratchett quote, slightly rewritten by a guy named me.
 11. Nei jeg roter ikke., det er bare poengløst å fyre på med vindkraft når du allerede har nok vannkraft, og med enkel oppgradering så øker du kapasiteten til vannkrafta mange ganger ett stk vindkraft anlegg, og med litt avansert oppgradering blir vindkrafta rett og slett latterlig i sammenlikning. Jeg gjorde for øvrig en edit i mitt forrige innlegg nylig, etter att du quotet-.
 12. Da er det ingen poeng i å bygge ut vindturbin industrien. Dere sier det selv. Vi har allerede kraften vi trenger tilgjengelig. Vindturbinene skal altså ikke øke kapasiteten, bare flytte produksjonen fra renere vannkraft til skitnere vindkraft, i flg. ditt utsagn. Deretter skal vannkraften brukes når vinden ikke fiser. Finnes ikke miljøprofil over dette i det hele tatt. Og hva er poenget med å slå av vannkraft generatorene? De holder i tiår efter tiår, med lange service intervaller. Noen har turbinert i 100år. En vindturbin lever i beste fall 20år, og ganske mange havarerer før dette og krever hyppig service eller byttes ganske enkelt ut. Hører dere egentlig selv etter når der taler varmt om vindkrafta??
 13. Vindturbin-anlegg ER ett industriområde. Kasta inn i folks lokalmiljø, ødeleggende for norsk fauna. Alle turbin områder jeg har vert inne i har også stått med advarsel mot ferdsel! Om vindkrafta hadde redusert behov for mellomlagring så hadde pumpekraft, batterier og ekstra regulerings teknologi i nettet aldri vert ett tema, men fakta er at det er ett MUST om vindturbin industrien skal bygges ytterligere ut. Da er fakta f... slik at vi MÅ inn med ekstra kapasitet fra vass-kraft/pumpekraft og/eller batterier i motsetning til din heidundrende påstand om reduksjon. Akkurat slik Tyskerne må med sine kullverk Det du serverer her er forvridde bondepiker.
 14. Samme tanken har slått meg, men tror dette handler om politisk mumbo jumbo. Vi vil fortsatt måtte etablere egnet langtidslagring, though. Fordelen med den franske løsningen, om man skal se på det, er at her kan man bruke avfallet som en resurs inn i eksisterende reaktorer. Den svenske løsningen er kun en stabiliserings prosess. Men skulle jeg selv foretrekke en løsning hadde det blitt den svenske av moralske årsaker, .. Eller sakt på en annen måte, Svensk løsning på Norsk jord. Jeg savner handlings-vilje og evne til å se fremover. Man må kunne erkjenne gamle feil bunnet i våte militære drømmer, og samtidig se forover mot nye og bedre løsninger (og faktisk bakover til gamle drømmer uten mulighet for militær bruk og uten mengder av farlig avfall --> Breeder). Jeg har jo tro på fusjon om ikke alt for lang tid, men frem til da har vi allerede løsninger som kan brukes med bedre sikkerhet enn lagring. Om ikke alt avfall kan gjenbrukens vil det allikevel redusere mengden betraktelig og i tillegg så får du ren miljøvennlig kraft. http://liquidfluoridethoriumreactor.glerner.com/ https://www.britannica.com/technology/breeder-reactor https://lppfusion.com/fusion-faq/
×
×
 • Create New...