Jump to content

EremittPåTur

Medlemmer
 • Content Count

  997
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1298 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

4892 profile views
 1. CDN her er ett bidirectional fiber optisk nettverk basert på ARINC664 standarden som igjen er basert på Ethernet. En rekke fly har dette systemet, bl.a. flere Airbus og Sukhoi Superjet så det hadde vert interesant å vite om dette kun er ett problem for Drømmelinjen eller om andre også har dette problemet. http://read.pudn.com/downloads496/doc/project/2067008/AFDX-ARINC664.pdf
 2. Jepp nydelig. Ett glimrende eksempel på hva teknologi kan brukes til. Men så var det all skiten og overvåkningen du får med i tillegg da. Og nei, jeg er ikke hverken redd eller konspiratorisk. Det er en kjensgjerning at god teknologi ødelegges av hensikter som best passer inn i en novelle om ett samfunn der makter og myndigheter overvåker alt og alle. Som om noen noen gang skulle ha skrevet noe slikt.
 3. Ja, men... Sturle... det vet du jo at jeg kan!?!. Dessuten er det innlegget jeg svarer på en forklaring i seg selv. Har jo nevnt mange fordeler mange ganger før opp igjennom de siste årene som forklarer kvifor dette er fornuftig. Og både du og jeg vet jo at det egentlig ikke finnes noen verdig konkurrent med dagens teknologi, kanskje med unntak av vannkraft da og suplement av sol, selv om vi begge kjenner til en del kontroverser også der. Men for å ta din påstand først... "Ekstremt dyr"... Vel, ja, min gode mand. Dagens atomkraft koster veldig mye, men kun med en faktor 2 omtrent sammenliknet med vindturbiner, noe jeg ikke anser som hverken "Ekstremt" eller uoverkommelig. Spesielt når man ser på fordelene. Og dei fleste kontroversene rundt atomkraft har jo vist seg å være mer fordommer enn sannheter. Men det tenker vi ikke på nå. Folk vil nok lære efter hvert. Og her kjem dei, fordelane, i usortert rekkefølge, og som representerer dei enkle orda etterspurt av deg. Gjer og vel å merke at listen er langt fra fullstendig.: * Atomkraft er den sikreste energikilden vi har med færrest dødsfall av alle. og sikrere er den i ferd med å bli * Atomkraft beslaglegger minst areal pr. MW. Laaaangt mindre enn vindturbiner * Atomkraft er langt mer fleksibel i forhold til plassering. Trenger for eksempel ikke plasseres midt i synet på folk eller rassere naturen. * Atomkraft er den desidert beste energikilden med tanke på miljø / CO2 avtrykk, for den som bryr seg om slikt * Nye generasjoner av atomkraft kan på sikt løse tidligere avfallsproblemer. Bare dette veier nå opp for større initial kostnader, og det er bare litt av bildet.
 4. Og nettopp derfor burde fornuften fortelle hver og en av oss at atomkraft er hva vi burde stase på. Både når det gjelder å bygge nye anlegg med dagens teknologi, og ikke minst, hvor vi bør putte forskningsmidlene våre. https://lppfusion.com
 5. @Sturle Eller sakt på en annen måte, I Norge skal alt forklares med vindturbiner, som ødelegger urørte områder istedenfor å utnytte allerede belagte arealer. Hadde spart mykje på å slippe dyre utredninger og massiv sanering av utmark. Solceller har ikke måttet vike for oljen men for ettergivende turbin-politikk. Med allerede eksisterende kraftoverskudd hadde Norge kunne dekke inn evt. fremtidige behov ved å bygge solceller i lokalområder, og på sikt kunne vi tilogmed redusere behov for regulering av vassdrag, ved å bygge miljøvennlige atomkraftverk.
 6. Sånn til info så er det ikke kjemien som er den store nyvinningen her, det er som kjent LiFePO4, men måten de bygger cellene (IKEA style) på som visst nok skal ha noen fordeler fremfor sylindriske celler, sikkert noen ulemper og. Handler om større energitetthet pr. volum og cellenes varighet. At LiFePO4 har mindre energidensitet enn andre Li teknologier er av redundant interesse. Så lenge bilen kommer seg dit den skal og bilen leverer det produsenten lover så er det mer interessant at sikkerheten er bedre og teknologien renere. "Vanlige" Li batteri biler som brukes i dag er batteriverdenens hydrogen bil.
 7. Jeg savner Apenes. Jeg kan heller sende de en epost der jeg forteller om mine manglende symptomer og at jeg befinner meg der og der, eller jeg kan gjør det på en eller annen webside. En slik epost kan behandles maskinelt like så lett med samme resultat. Kontinuerlig overvåking er ikke nødvendig og folk kan heller slutte å kaste skam over folk fordi de er framsynte. Ser det gjentar seg daglig, du kan isolere deg så my du vil, du kan følge alle hygieniske råd. Alikavell dukker de nå opp, Wasavi-folket (du skjønte den.. ikke sant? "Hva Sa Vi" - folket). De med den lengste pekefingeren og med den største selvfølgeligheten som skal fortelle alle om hvor fortreffelig de selv er og forferdelig alle andre er. Det er ingen tvil om at vi har utfordringer med dette viruset. Det er heller ingen tvil om at issoleringen har vert ett lurt og ett riktig tiltak. Som SP-sympatisør synes jeg Regjeringen har handlet både bra og riktig. Litt sent, men ikke for sent, og Vedumen hadde rett for to år siden når ha ba om evaluering og skjerping av beredskapen. Men dette er hverken pest eller kolera. Ikke er det sammenlignbart med 2. verdenskrig heller selv om "noen" ser sitt snitt til å forsøke å gjøre folkehelt av seg selv i god partipolitisk ånd. Men denne appen er ikke hverken nødvendig eller avgjørende for virus bekjempelsen. Den som vil må gjerne bruke den, det er ikke ett problem, og det er helt greit og oppfattet at det ikke er lovpålagt (enda. Det mangler nok fordi det ikke er hjemmel til å gjøre det) men gjør det uten å slenge dritt om andre.
 8. Der er lifepo. https://cntechpost.com/2020/02/17/is-the-energy-density-byds-blade-battery-lower-than-competors/
 9. Sturle, Kort fortalt. Så og si alle undersøkelser, med kanskje untak av undersøkelser foretatt av forhåndsdømmende foretak som grønnfis og bellona, så viser samtlige att vindkraft har større antall liv på sammvittigheten enn hva både vannkraft og atomkraft har. Du kan sjekke både på wiki og duckduckgo for resultater som syner så. Når det gjelder protest lista di viser du stor sellektivitet i det du glatt lar være å nevne protestane mot vindturbin annlegg på haramsøy, eller i trøndalag med fastlenking og folkeaksjoner. Eller vardebrenninga i Nessadalen og i Flatanger, eller dei mange andre vardene som ble tent.. For ikke å nevne en viss gravemaskin som brant.. Så du har nok lurt deg selv aldri så lite ved at søkestrengen din ikke er dekkende for spørsmålet. For å fortsette litt. Husk på Valdresflya, voss og kvinesdal, og lillesandsområdet som andre eksempler hvor folk protesterer. Bodø og finnmark i nord skal vi heller ikke glemme. Og ikke minst andøya. https://www.dagbladet.no/kultur/absurd-med-vindmoller-her/71913596 Og det bare for å nevne noen bitte få aksjoner. Lenker til dei enkelta kan du finne selv. Du har evnen til det. Men annbefaler å utvide søkekriteriet ditt.
 10. – Jeg vil også vise til at Andmyran vindkraftverk ble gitt konsesjon for 14 år siden, og tidligere har fått flere utsettelser, skriver Tiller. Synd de ikke kom til samme konklusjon på Haramsøy. Det er nesten like lenge siden de fikk konsesjon. – Det er ubegripelig at det gjøres så forskjell på vurderingene. Ja det kan du sei. Skulle vert stengt ned alle plassene. I stedenfor virker det som om Bru har kasta terning og prøvd å gjøre alle til laks i stedenfor å gjøre det fornuftige. – Kan det bli aktuelt å kreve erstatning fra staten? De gikk frivillig inn i utredningene så den utgiften er det vel folket på Andøya som skal kreve av Klepsland og co. som får kommunen med på slikt. Det er vel ikke staten som skal betale det gildet. Er du investor får du tåle å punge ut og ikke bare ta fra folk det som passer deg.
 11. Det er bra og qudos for det, og det er som du sier, mange hensyn. De taes ikke. Men det er ikke bare folk som ferdes og vår topologi er og svært forskjellig, og har andre ting som må hensyntaes i tillegg til alt som må hensyntaes på kontinentet. Men nakne holmer i havgapet er absolutt ikke egnet. Det fungerer som viktige tilholdssted for havfaul. Ja jeg vet, muligens ikke du hjinn, men mange andre er lei av å høre om faul og turbiner og problemer det skaper og gjør det de kan for å dysse ned ... (hmmm ) SKAMMEN. .. Sier sitt. Havplasserte turbiner løser mange av problemene i forhold til land og kan til nød aksepteres. men også her er det fare for havari med store oljeutslipp som får goood tid til å spre seg før noen evner å komme i nærheten av havaristen. Det er faul som flyr på havet og, og de tenderer til å nærme seg observerte objekter og vil komme til å fly rett inn i f...skapet. Det er min påstand. Hav-anlegg er også mer sårbare, kostbare og ikke minst, jeg vil ikke basere elforsynings-sikkerheten til vårt land på noe så utsatt. Bare tenk på objektsikring.
 12. Det som du ikke får med deg og som han hijnn glatt hopper bukk over er at motstanden mot vindmøller øker nedover på kontinentet. Folk får heller ikke si sitt og blir presset på turbiner inn i nærmiljøet sitt av utbyggere som bor en helt annen plass.. Så det er vel heller slik at det er du og han hijnn som ikke lærer av andres feil men vil fortsette ødeleggingen der andre slapp en sist. Fortsatt er det også slik at vindturbiner tar flere liv enn atomreaktorer nokon gong har gjort.
 13. Etter mi mening kan vi løse problemet med å kalle en spade for en spade og ikke lyge på oss usannheter. Men på gangen skal lusa kjennes. Og at du påstår at vindturbin anlegg påvirker naturen mindre enn andre energikilder sier vel sitt, det er vel heller få andre energiformer som dominerer og forstyrrer naturen mer enn slike turbinanlegg. Regulerte vann er vel ett av få, om ikke det eneste, tiltak som krever like store areal, men her er nå sannheten den at selv om nedregulerte anlegg ikke alltid er pent å sjå på så er de fleste regulerte vann sjeldent så nedregulert at det skjemmer hele tiden. Og tross enkeltes påstander om at det ikke er liv i slike vann (som påskudd for å bygge ut turbinanlegg) er det også en myte som gjelder kun ett fåtall steder. Har blitt fisket masse fisk i regulerte vann. En turbinpark derimot, står der og skjemmer omgivelsen konstant, og kun strutsen vil ture og campe i et slikt område....
×
×
 • Create New...