Jump to content

EremittPåTur

Medlemmer
 • Content Count

  1350
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1648 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

5750 profile views
 1. Ingen teknologi er uten feil, men noen teknologier gjøres mer lyserøde (eller mer korrekt, grønne) enn de fortjener... Infrastrukturen er der for distrubisjon, om kapasiteten er god nok vil nok variere litt. Men du trenger også invertere og anlegget selv koster også noe å både bygge og ikke minst vedlikeholde etc. og om du skal kompensere for manglende sol OG samtidig opprettholde prod.kapasiteten i damanlegget samtidig som du tapper magasinet ytterligere ned så trengs det flere turbiner og tilførsels tunneller. Men hele poenget er jo at man trenger mer kraft for å dekke økt forbruk (samt vyene om økt eksport) så det å redusere vannkraft produksjonen og kompensere med solceller harmonerer svært dårlig med behovet for mer kraft. Reduserer du produksjonen en plass for å øke en annen gir jo null netto gevinst så det skjer ikke med mindre du bygger så heftig at du erstatter vannkraften, og hvor er fornuften i det. Vannkraft er jo , til tross for iherdige forsøk på påstå det motsatte, langt grønnere enn både vind og sol. Atomkraft kan imidlertid i større grad enn før justere produksjon i forhold til etterspørsel. Som alle andre energiproduserende teknologier så kan ett atomkraftverk også kombineres med for eksempel geotermiske brønner og det på samme tomt om man vil etc. for bruk i variasjons perioden. Ett atomkraft er i tillegg langt mindre sårbart enn åpne solcelle anlegg / vindturbin-industriområder, har høyere energitetthet pr. areal, kan gjemmes bort i fjell, og ikke minst varer tre ganger lenger. Sannering er også i dag en del av kostnadsanalysene, og jeg synes det fortsatt er like morsomt å se at ett atomkraftverk i Finland, som har hatt store, kostnadsoverskridelser, fortsatt koster mindre enn ett gigant anlegg for havvind utenfor de britiske øyer samtidig som det har større produksjons kapasitet og vare lenger. Og det før det første kostnadsoverskridelsen på nevnte vindkraftverk er avdekket av media. Det som man imidlertid bør ta inn over seg er at det forskes for lite på atomkraft, og det forskes litt ensidig. Det er lett å si at Fusjon alltid er 10år unna når man nekter å forske på sakene. Ta en titt p å https://lppfusion.com
 2. Vel, for det første er kraftreservoaret allerede øre merket kraftproduksjon, solkraften skulle komme i tillegg, ikke i stedenfor... Om du mener at du skal tappe kraftmagasinene ytterligere ned så hugs på ett par ting. Turbinene er allerede i bruk til kraftproduksjon fra konvensjonell vannkraft så her må du innstallere nye turbiner etc. for å kunne tilby kompensasjon for variasjonene, second. Det er jo så galt å tappe ned magasinene ellers da det er ødeleggende for natur. Nedtapping for kompensering av ustabil kraft vil gjøre problemet større, hvorfor er det greit? I tillegg tar det av kraftreserven vår. Til syvende og sist, både solceller og vindturbiner varer svært kort i fht. Vannkraft og krever mye vedlikehold og skaper mye søppel på mange vis... hva er det å like med det?
 3. Mindre tull i bilene betyr mindre overforbruk i halvleder segmentet. Men det er visst ikke miljøhensyn som var greia alikavel.
 4. Jo men det er kulere å skryte litt. Ideen er forøvrig mrsm nok, og hadde vert enda kulere med Aerial Burton Laser Plasma Holography og ingen skjerm, da hadde vi snakket kompleks design. Litt grov oppløsning da med 200 pixler, Og muligens en kW laser ikke er det lureste å sette åpent tilgjengelig for folk. http://www.burton-jp.com/en/index.htm Dessverre så er det nok bare ett spm om tid før vi har virtuelle slåsskjemper på hver sin side som herper det hele i småbidder..
 5. Dette handler ikke om å konvertere eller omvende folk, dette handler om å ikke se problemet for det det er. En elbil... eller hvilken som helst annen splætter ny bil, fosil eller trå... er en stor investering for mange og bruktmarkedet for elbiler er ikke stort nok med godt nok utvalg av biler som gjør jobben. Jadda, jeg vet, det er mange som mener å vite (og mer eller mindre definerer) andres behov og utifra det friskt dikterer hva slags doning de skal kjøpe, men det er nå så sin sak... faktumet er at svært mange nordbaggere kjører bruktbil og har alltid gjort det og der finner du fint lite som stiller de faktiske behovene (ikke de synsede behovene altså) til folk flest. Artikkelen sier det egentlig selv Og mange er i tillegg for små for storfamilien eller altfor dyre etc. + + + Så da blir det galt å konkludere med at det er kjøperne som skal konverteres, de kommer etter helt av seg selv når tilbudet er der og trenger ingen konvertering fra de overbeviste.. Det er vel heller produsentene som må konvertere tilbudet sitt slik at bilen blir en flerbruksbil for andre enn de mest ihuga entusiastene som bare ser velstand uansett. Deretter må man vente og ta den tiden det tar til de faller nok i pris og tilgjengeligheten øker nok til at "alle" faktisk ser seg råd til å ha en elbil som flerbruksbil, istedenfor å straffeforfølge de som kjører fossilt. De skrytes uhemmet. men fortsatt er det kun i underkant av 350000 elbiler i Norge. Det er fremdeles under 14% av bilparken (!). Det gjenstår altså >86% som skal skiftes ut, og det var vel kun privatbilene. Da sier det seg selv at folk KAN IKKE kjøpe elbil. At ny bilsalget er tatt over av elbiler er vel heller ingen overraskelse. Alle kampanjer retter seg mot det, all kommunikasjon fra myndigheter retter seg mot det, alle bilprodusenter retter seg stort sett mot det. Det er som forventet, så "nyheten" er lite interessant, også all den tid den totale andelen er såpass lav som den er. Tingen er.. Jeg er veldig for at man elektrifiserer drivlinjen, det er riktig på så mange plan, men ett lite snev av realisme burde man vel kunne påkrevd.
 6. Den der er alltid like interesant. Vi berre supplerer med eksisterende vannkraft når det ikke blåser. For den bruker vi ikke alikavel. Hey! For en gliiiitrende ide... Glemt var alle miljøproblemend med vannkraft og glemt var faktumet att skal vi ha pumpekraft så må vannet pumpes ett sted i fra.... med turbiner som kan reverseres, noe vi ikke har, eller med ytrerlig utbygging av dedikerte pumper og tuneller som vi heller ikke har. Glemt var også det faktum at den produksjons kapasiteten vi har i vannkrafta pr i dag står for 96% av hele vår strømproduksjonen. Den trenger vi sef. Ikke lenger for nå skal magasinene ikke brukes til kraft produksjon, men for mellomlagring av kraft. Ja for eller så må vi bygge ut produksjonskapasiteten også for vannkraft. Det er nemmlig ikke bare å fylle på, det skal produseres også. Og øker man prodkapasiteten for vannkrafta for å bøte på vindturbin problemet, ja da kan man jo lure på hva vitsen med vindturbinene egentlig var i utgangspunktet. Men, shitt på, utbygging av vannkraft for å supplere vindkraft er jo så grønt så... Og så var det kilden da... hvor skal vannet hentes i fra? Skal det gå i loop? Skal du tappe vann fra lavlandet? I såfall hvor er de vanna i dag og hva med miljøet i de vanna ? Skal du pumpe saltvann til fjells??? Ja det var miljøhensynet sitt det... Pumpekraft er døfødt og daukjøtt..
 7. Og når de beiter i Vindturbin områder beiter de i seg mikroplast. Jupp flotte greier. Vet noen forsøker å tone ned den fadesen. Mikroplasten vakje så viktig lenger plutselig. Og gnager bestanden øker siden den naturlige balansen forrykkes i.o.m att rovfuglend trekker unna. Gjøkke no det heller. Er bare natur. Og turbinene strekkjer seg bare 150m over bakkenivå, omtrent som en normal hytte. Ingen som bryr seg om det. Nei da er det viktigere med det visuelle uttrykket på arkitekturen i oslo, tigerstaden vettu . Grrrrr. .... Ikke så farlig med visuelt uttrykk i natur. Her gnyr vi på så godt det lar seg gjøre. Og at vindturbiner krever dobbel produksjons kapasitet, nei det talar me ikkje om. For det krever jo bare 2 gangen i areal, og tallet 2 e jo so lite. Ingenting det vettu.
 8. Nei men overmotoriserte elbiler gjør de dyrere og mer utilgjengelig for folk. Venter fortsatt på elbilen som er det man trenger...
 9. To ting... Debatten har vel mer gått i retning av å "Spore på" enn av. Den rosenrøde illusjonen som er skapt har vel vært alt annett enn "PÅ" sporet til nå. For det andre så er vel en slik faktasjekk avhengig av uhildede sjekkere, om slike finne. Er usikker på om det er tilfelle når utsagnet er fra sjekkeren at "vindkraft må vi ha". Man kan og fortelle fakta på en slik måte at sannheten fortsatt er forfektet alikavel ved å utelate den delen av fakta universet som ikke tiltaler en eller ved og forsterke eller nedtone ett faktas betydning, slik en for eksempel ser i atomkraft debatten.
 10. Prøv Linux.... Funker som regel.. Nei spøk til revolver, Linux var ikke helt tatt ut av det blå, Om du da ikke har laget en egen windows recovery disk, om sånt finnes fortsatt. Du kan og laste ned, fra annen pc sef. ett nytt windows installasjonsmedie. Mener windows 10 har mulighet for å reinstallere os uten å slette øvrig data. Alt på egen rissiko. Evt kan du frakoble hw som ikke er abs. Nødv. Og se om det hjelper for å finne defekt hw som må byttes ut. Visse USB remedier f.eks. har jeg ofte hatt problemer med. BIOS. Har både RAM og Disk tester som kan avsløre minne feil og HDD feil etc. Tar litt tid men vell verdt det. Kan høres ut som minne feil det du beskriver. Og så var det linux opsjonen da. En ubuntu installasjons medie kan normalt enkelt benyttes for å hente ut data om windowsen er død.... PS. Mintes ett problem jeg har sett bare en gang. Men om dette er selvbygd. Sjekk att minne og skjermkort står godt i sokkelen sin. Har opplevd at ett minne ikke var satt helt inn pga rusk i bunnen av minne slotten. Lite sansynlig men ett skudd i blinde kan også treffe målet...
 11. Tja, menneskeofring og menneskeofring, er vel gudesønnen som ble menneske som ble ofret, skaperen selv, so to say, og han er vel det eneste menneskeofferet offeret som ble levende igjen i historien. Så så veldigt skummelt er det vel ikke. Bortsett fra Abraham med Isak som ble satt på prøve uten att noen offring ble foretatt er det ikke snakk om menneskeoffring i bibelen på annet vis enn å offre seg selv for andre, noe som er samme sak sett fra en annen side. Skal du ha blodige menneskeoffre må du nok se til religionene.
 12. Angående lim, jeg bruker Loctite 3090 Funker på det meste. Har reparert alt fra flotør i forgasser og drivstoffslange i motorsag til rullebrett pg barbiedokker. Tokomponent som kommer i sprøyte med blandespiss. Kimer radkt. Som alltid er sef. Forarbeid og avfetting og rens viktig. Alt fra Aceton og elektronikrens til acetonfti neggellakk og tec7 er fint, men la det tørke/fordampe litt før liming. Jeg kjøper lim på Swedol. Bruker og gorilla på tube og jernias rubberfix til ymse formål. Men 3090 er allroundern... Silikonkabel kjøper jeg på Farnell, men det er sikkert dyrt i forhold til andre.
×
×
 • Create New...