Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest MKII skrev (41 minutter siden):

Edit: Som en paralell kom det på nyhetene nå at vinglepetteren og populisten Christian Tybring-Gjedde i FRP gir seg i politikken...

https://www.nrk.no/norge/aftenposten_-christian-tybring-gjedde-_frp_-gir-seg-i-politikken-1.16849855

Og så vil Wara på Stortinget. Han virka vel som ein fornuftig og oppegåande politikar i motsetnad til innvandringspopulisten Tybring Gjedde.

Elles stod det også ein stad at Carl I. Hagen var lagt inn på sjukehus med lungebetennelse.

(Beklagar OT).

Lenke til kommentar
torbjornen skrev (4 minutter siden):

(Beklagar OT).

Mener ikke deg da, men begynner å bli litt lei av å lese om Trump og alt annet som ikke har noe med trådens tittel å gjøre! 
Greit nok at presidenten for USA har endel med krigen å gjøre MEN...

  • Liker 4
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
VifteKopp skrev (På 17.4.2024 den 6:10 PM):

Fordi stemmekalkulasjonene er helt annerledes for Israel enn Ukraina. 

De velgerne som kan finne på å ikke stemme på Biden pga. Israel (som jo er helt absurd, ettersom Trump er en mye større Israel-hauk, men det er en annen diskusjon), er i hovedsak unge, radikale velgere i de store byene i de mest liberale statene. Disse statene vinner Biden uansett, og dette er uansett velgere som er dårlige til å møte opp på valgdagen (husk Bernie i 2016, feks). 

Var det ikke i Michigan at han er avhengig av nettopp grupper som nå viker unna på grunn av Israel?

  • Liker 3
Lenke til kommentar
DukeNukem3d skrev (På 17.4.2024 den 5:58 PM):

USA har sendt f.eks Patriot, HIMARS og javelin som har hjulpet Ukraina enormt mye. Hvis støtten fra USA uteblir så må Europeiske land doble sin støtte for å dekke for tapet. 

– Ukraina er avhengig av støtten fra USA for å vinne krigen. Eventuelt må EU doble støtten de har lagt opp til, sa Palle Ydstebø, sjef for seksjon landmakt på Krigsskolen ved Forsvarets høyskole, overfor ABC Nyheter forrige uke

Jada, men poenget er at USA har vært ekstremt passive, og andre land har måttet ta ledelsen.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
1 hour ago, Woff said:

Mener ikke deg da, men begynner å bli litt lei av å lese om Trump og alt annet som ikke har noe med trådens tittel å gjøre! 
Greit nok at presidenten for USA har endel med krigen å gjøre MEN...

Det er du i din fulle rett til å mene. Jeg derimot mener det har "allt" å si for "Russlands invasjon av Ukraina": I rene penger har USA under J.Biden vært en enorm bidragsyter til krigen i Ukraina til tross for motstanden fra republikanerene. Hadde derimot Trump vært president i USA hadde krigen trolig vært over nå ettersom Ukraina ikke ville hatt en sjanse mot raZZland med en enormt mye større hær, marine, flyvåpen, økonomi, befolkning og så videre. Trump hadde tatt hevn mot Ukraina etter at de ikke var villige til å fabrikere bevis mot Hunter Biden, og fordi Trump virker til å være i lomma' på putler og "skapt fred" i form av å ikke støtte Ukraina og dermed la raZZland rulle over Ukraina med i beste fall vesentlig mindre motsand.

Endret av Gjest MKII
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (15 timer siden):

 

 

FOX News har nå også kastet Mayonnaise Traitor Greene over bord.

Nature is healing.

Utrolig nok slikker de fortsatt støvelsålene til Trump, som er en del av MTG-idiotien. Hvordan kan de rakke ned på MTG samtidig som de faller på kne for kronidioten Trump? Republikanere er i sannhet de største tullingene der ute.

 

  

Samms skrev (På 17.4.2024 den 7:18 PM):

Det kalles demokrati. USA er eit demokrati og posisjonering før valg er ein del av demokratiet. Ulike politikarar prioriterer ulike saker og får stemmer frå ulike velgergrupper. For mange av dei republikanske politikarene i representantenes hus er ikkje støtte til Ukraina ei vinnersak blant deira velgarar.

Det er ikke demokratisk at en ikke-folkevalgt selvutnevnt wannabe-diktator dikterer hva de folkevalgte skal gjøre.

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Markiii skrev (41 minutter siden):

Var det ikke i Michigan at han er avhengig av nettopp grupper som nå viker unna på grunn av Israel?

Ja, det er en nokså stor arabisk-amerikansk populasjon i vippestaten Michigan, som kan finne på ikke stemme på Biden pga. Israel. 

Men det er langt flere nokså pro-israelske velgere han kan støte fra seg i mange andre vippestater. 

Rent valgmessig er det trolig smartest for Biden å plassere seg der han har gjort. 

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Markiii skrev (54 minutter siden):

Jada, men poenget er at USA har vært ekstremt passive, og andre land har måttet ta ledelsen.

Noe sånt jeg har vært redd for. USA har fått noe tilleggsarbeid/våpen/kostnad som går på bekostning av støtte til Ukraina. Hvor mye er øvrige land villige til å kompensere for dette?

Kommer Trump på banen blir uttalelsen hans følgende; "klar dere sjæl, idioter!!" Og kanskje støtte Russland litt istedenfor.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Samms skrev (8 timer siden):

Resurser og økonomi. Akkurat som USA trakk seg ut av Irak og Afghanistan. Det er dyrt å føre krig. Og det er krevjande å kontrollere eit okkupert område, det krev mange soldater. USA gjorde reknestykket for Irak og Afghanistan, var det meir enn ein million mann dei hadde trengt for å okkupere Afghanistan og ha full kontroll?

Du har fått med deg at russersvina tvangsmobiliserer folk i okkuperte områder? Det vil si at jo mer land Russland tar, desto flere kan de også mobilisere derfra.  

Samms skrev (4 timer siden):

USA feide Taliban frå makta i Afghanistan. Etter rundt tjue år var Taliban tilbake til makta i Afhanistan etter USA hadde brukt millioner på å krige der. Og Taliban vart ikkje støtta med mengder våpen, luftvern, artilleri, penger, etteretningsinformasjon.  USA har eit mykje større militære og økonomi enn Russland, teknologisk og økonomisk er vel Ukraina og litt framfor Afghanistan. Så kvifor skulle Ukraina tape mot Russland når styrkeforholdet er jamnare?

Man kan kritisere USA for mye, og det har vært begått krigsforbrytelser i Afghanistan, men russerne er fullstendig hensynsløse, og brutaliteten er ekstrem. De vil ikke legge noe bånd på seg for å slå ned opprør eller motstandere i okkuperte områder.

Der USA prøvde å forhandle med lokale Taliban-ledere, har Russland dødslister over tusenvis av mennesker som skal henrettes.

Og som påpekt, USA vil aldri kunne godta de ekstreme tapene som Russland ikke har noen problemer med.

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

45 min podkast.
 

Sitat

To learn about the Russian FSB’s evolution over the last three decades, its operations in Russia and beyond, and its possible future after Putin, Meduza in English senior news editor Sam Breazeale spoke to Dr. Kevin Riehle, an expert in foreign intelligence services and the author of The Russian FSB: A Concise History of the Federal Security Service.

https://meduza.io/en/episodes/2024/04/12/the-evolution-of-the-russian-fsb

  • Liker 6
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Quote

Polakk mistenkt for planlagt Zelenskyj-attentat

 

I Polen er en mann pågrepet, mistenkt for å hjelpe russisk militær etterretning med å planlegge et attentat mot den ukrainske presidenten, Volodymyr Zelenskyj.

Ifølge den polske statsadvokaten skal informasjonen han ha delt dreie seg om sikkerheten ved Rzeszów-Jasionka internasjonale flyplass (NTB).

Har blitt tatt mange overløpere som har spionert for russland nå de siste ukene. Hva er det som feiler folk? Gjør de det av griskhet, eller tenker de at det vil bli fett å leve i et diktatur? Er det kanskje et forsøk på å posisjonere seg for en ny fremtid der de håper europa er blitt endel av russland? 

En får håpe de som blir dømt får lange straffer slik at andre som lefler med slike tanker kanskje dropper å selge sensitiv informasjon om fedrelandet til russerne. 

Endret av bojangles
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar

Tyskerne sender et tredje Patriot batteri til Ukraina, og det meddeles at de vil få de andre NATO-medlemmer (spesielt Spania som er i et meget fredelig avkrok av verden) til å gjøre likedan med seks andre batterier. Det kom også ut at Nederland vil kjøpe et Patriot batteri. Et Patriot-batteri koster 1,1 mrd. dollar eller 14 mrd. kroner. Det norske forsvarsbudsjettet i året 2023 er på "bare" 75,8 mrd. kroner. Et stort problem med den høye stykkprisen er at elektronikkproduksjonen er simpelt for nedskalert ved at bare ett eller to selskaper har monopolmakt - og disse selskapene har rett og slett altfor mange forskjellige produkter som kunne telles i flere hundre, med en tendens for å prioritere de meste kostbare for å få tak på amerikanske skattepenger.

Under den kalde krigen var man sterkt mot slike monopoltendenser fordi det åpnet for maktmisbruk og ukontrollerte anskaffelsesproblemer, men i digitaliseringens tid og nyliberalistiske lover som tillatt fusjonsdanning var dette ignorert. RTX kunne le hele vegen til banken fordi de har fått kontrakter etter kontrakter nærmest uten stans, med en voksende intensitet - men nå er etterspørselen blitt for stor. Elektronikkproduksjonen har blitt et meget stort problem. Militære i USA er i ferd med bli meget sterkt frustrert. Likedan med militære og politikerne over hele verden. Det iranske angrepet på Israel bare høyaktualisere behovet for elektronikk for radar- og missilsystemer. 

Selv om det egentlig var 70 ballistiske missiler som var sendt ut, basert på fysiske bevis på langt, hadde 9 kommet gjennom og 3-5 krasjet underveis, så rundt 56 var skutt ned - men da et Emad-trinn var fisket opp av Dødehavet, var det oppdaget at det var truffet, selv om det hadde falt av etter stridshodet kobles løs - hvilken kan tyder på for høy forbruk av SAM missiler. (det var to per missil, 112 som minstetall) I USA, EU og annetsteds har man realisert viktigheten av ABM våpen mot ballistiske missiler og økt fokus på luftvernvåpen mot dronefly som kryssermissiler. 

Ett Iris-T batteri er underveis til Ukraina, som også forhandle om et SAMP/T batteri. 

Ukraina har 3 Iris-T SLM (med ABM kapasitet) batterier, et fjerde er underveis og det er ordnet med at det vil til sammen være 12 Iris-T SLM batterier i 2025, 24 Iris-T SLS taktiske SAM batterier er lovet bort, hvorav 2 er kommet fram. Her ser det ut at den europeiske elektronikkproduksjonen muligens skjer raskere enn i USA. Likedan med SAMP/T som egentlig er Aster 30, ett batteri var levert i våren 2023 og skal nå forsterkes med et annet batteri. I sjøkampene på Rødehavet vist det seg at Aster 30-missilene fungert godt mot kryssermissiler, ballistiske missiler og droner, selv om det var registrert problemer knyttet til et høyt krav for opprettelse av operativ evne. Ukrainerne har sjeldent tatt i bruk SAMP/T batteriet i bruk muligens pga. liknende problemer. 

Uansett er situasjonen blitt meget kritisk, for det er nå definitivt klart for alle at den vestlige elektronikkproduksjonen for militærsgraderte systemer er rett og slett uakseptert med for lav produksjonsnivå i forholdet til mengden elektronikk som trenges i mellomstatlige konflikter. 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar

Det fordømte speiderdroneflyet har slått til igjen; To MiG-29 fly er blitt skadet og et S-300 rakettrampekjøretøy er blitt ødelagt (etter eksplosjonen å dømme, trolig et par-tre S-300 missiler som ukrainerne ikke har mange av). 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Veldig interessant, det kan være akkurat hva ukrainere trenger for å finne S-300/400 batterier som avfyrer deres missiler mot ukrainske byer og detektere Su-34 når disse skulle angripe med sine glidebomber. På 35 km høyde er disse praktisk talt usårbar mot alle mulige trusler, også S-400 missiler. De kan sendes inn i Russland fordi det alltid blåses fra vest mot øst på større høyder og er hele umulig å skyte ned uten bruk av større ABM missiler. Disse er bare i Moskva oblast. Selv hvis disse har fortøyning (det er nå mulig å ha superlette og sterke fortøyningstråder i dag) kan de se opptil 500 km vekk selv med EW-utstyr som lokalisere radarsystemer svært langt vekk. 

Russerne hadde sendt opp ballonger, men uten suksess fordi disse måtte være på lavere høyder og hadde derfor hatt meget begrensede virkning, slik at disse ofte sendes opp som avledningstiltak mot ukrainske luftvern under angrep inn i Ukraina. 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 3
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   1 medlem

×
×
  • Opprett ny...