Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Brother Ursus skrev (1 time siden):

https://threadreaderapp.com/thread/1777228023869116582.html

How Russia uses sexy female spies and sextapes to gather intelligence and blackmail: A small history of Putins "femme fatales"

Kina og flere andre land forsøker det samme. Og særlig Kina har ekstremt mange kvinnelige agenter og kaster et VELDIG vidt nett mot alle som kan forstås som å være på mellomstatlig business. Jeg har blitt forsøkt rekruttert et par ganger, og damene var såpass at jeg vurderte å gjøre det for så å melde meg som trippelagent 😄

"Alle" brukar kvinnelege agentar. Nrk.no hadde for ei tid sidan ein artikkel om den kvinnelege amerikanske agenten som avslørte Arne Treholt etter å ha blitt "venninne" med kona.

https://www.nrk.no/dokumentar/xl/da-barbara-lurte-arne-1.15814163

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Brother Ursus skrev (1 time siden):

Nå trues altså Johnson ikke bare av demokrater, ikke bare av republikanere som støtter Ukraina, men også av MAGA-folk.

Ja, Marjorie Taylor Greene har vel trua med å kaste han sidan før påske. Kanskje blir det demokratisk speaker i huset om ikkje så lenge?

  • Liker 3
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
4 hours ago, Kalle Klo said:

Enten så har Putin noe veldig inkriminerende på Trump, eller så har Trump funnet ut at han tjener mer penger på å støtte Russland heller enn Europa. Så er spørsmålet hvor mange andre republikanere som er i den campen. Akkurat nå ser det ut som om flertallet ikke tør å si Trump i mot, i hvert fall. 

Er vel også en teori om at Trumper'n har solgt noe av all infoen han satt på ulovlig til Putin. Som lister over amerikanske agenter i russland.

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Drogin skrev (2 timer siden):

https://www.forsvaretsforum.no/artilleri-atomvapen-europa/ekspert-krigen-kan-vaere-tapt-for-ukraina/371061

Om ikke Ukraina får markant mer artilleri og luftvern innen 1-2 måneder mener oberstløytnant og forsker ved Krigsskolen, Trygve J. Smidt at Ukraina kan tape krigen permanent. At Russerne kan bryte igjennom linjene og utslette store Ukrainske styrker med tapsforhold 5 ukrainere mot 1 russer. Hva somler vi med? Tøm lagrene vårt helt om nødvendig 

Russerne har lært

Ifølge lærer ved Krigsskolen og ekspert på russisk landmakt og konvensjonell krigføring, major Amund Osflaten, så handler angrepsoperasjoner om å oppnå lokal overlegenhet.

Han tror at russerne har innsett at en stor konsentrasjon av styrker i tid er blitt tilnærmet umulig på grunn av den ukrainske evnen til å observere og ramme det taktiske dypet ved hjelp av droner, artilleri, presisjonsvåpen, satellitteknologi og elektronisk krigføring (EK).

– Derfor konsentrerer de kampkraft i rom, men ikke tid. Med andre ord, de utfører mindre angrep i frekvens og derigjennom oppnår tilsvarende konsentrasjon uten store styrkekonsentrasjoner, sier Osflaten.

Det forklarer den ustoppelige bølgen av separate angrep dag for dag med kompanistore spydspissavdelinger på frontsnitter om gang, det var ikke for å finne svakheter i det ukrainske forsvaret, det var for å skape en kampkraft i hensikten om å binde ned og slite i stykke forsvaret som fant seg i samme situasjon som tyskerne under Sommeslaget i 1916, med to forskjell; færre menn og mye større feltmark. Den gang oppdaget tyskerne at de mistet for mange menn og mye materiell i møte med den britiske kampkraften over tid. Dette er russernes strategi som de har tviholdt på, de bruker en "veivals" av menn og panserkjøretøyer for å avansere skritt for skritt, og deretter opprettholde et stort press på forsvarerne. Som risikere å bli skutt i fillebiter som Smidt skildret, når de må holde stand over tid i de samme posisjoner gang på gang. Ettersom russerne ikke bryr seg om de treffe sine egne med glidebomber og kunne løpe en mye lavere risiko for kontraskytning fordi ukrainerne har dårlig med ammunisjon, kan de bombardere forsvarerne med uhørt ildkraft.

Russernes taktikk er også fokusert på å benytte tung ild blant annet for å redusere personelltapene. De lar ilden gjøre jobben og ikke infanteriet, 

Og det høres svært kynisk ut, men det virker som at denne taktikken virker bedre enn ventet fordi de valgt å "styre tapene mot «expendable» styrkekategorier", for når de få inn 30,000 hver mnd. kan de sløse bort like mange uten å tape kampkraft eller ta for stor risiko - da er tilgang på frivillige, mobiliserte, leiesoldater og vervede fra andre land som benyttes som "expendable" angrepsstyrker av størst viktighet. Selv om ukrainerne kunne drepe 30,000 hver måned, kan de ikke tåle tap på en tredjedel av dette når de bare har et par hundretusener i aktiv fronttjeneste om gang. Mesteparten av tapene skyldes ildkraft fremfor infanteri. 

– Jeg tror de i stor grad har lyktes med å «kontrollere» tapene sine på den måten at de kan ha høye tap og samtidig bevare kompetanse i sine væpnede styrker, og til og med ekspandere, 

Det forklarer hvordan det russiske avansementet kunne fortsette uten å bryte ned militærenhetene - selv om det er et ganske godt spørsmål om "det materielle overskuddet", de materielle tapene er ofte langt større enn de menneskelige, og dette kostet mye og er vanskelig å erstatte. Alt talt for at russerne på mange steder er nådd bunna, når de i tillegg må ha noe til overs å spare på for fremtidige militæroperasjoner. 

- paradokset likevel at vi ikke klarer å omsette dette overlegne potensialet i avgjørende produksjon av nødvendige ressurser, spesielt artilleriammunisjon og luftvernmissiler.

Dette er så hyppig omtalt at det ikke trenges å kommenteres, men det er klart at dette har satt den vestlige sikkerheten i meget stor fare fordi man har mistet kapasitet for mellomstatlig konflikt utover et kort bluss på bare få uker, fordi det har blitt for sterk knapphet på nøkkelressurser og produksjonskapasitet. Her hadde den politiske ledelsen - som fremdeles sitter med makten i de fleste NATO-landene - et meget stort ansvar for denne farefulle situasjonen, og som ikke er mulig å ha tillit mot for øyeblikket. Dette satt Ukraina i stor fare. 

– Når de ukrainske styrkene ikke lenger kan holde tilbake russisk fremgang er det for sent. 

Det er riktig. Det er en ganske god grunn for at russerne trykker så hardt i Donetskfronten at de er i ferd med å tvinge seg inn i den første forsvarslinjen, mens de satt for seg mer begrensede målsetninger i de andre frontavsnitt som Lyman/Kupyansk i Nordvestfronten og Tsjasiv Jar i Bakhmutfronten. Ukraina er et stort land. Et stort land med hundrevis av kommunikasjoner og hundrevis av tettsteder - et potensielt ingenmannsland for de stridende partene som kan raskt komme ut i åpen rom uten feltstillinger, skyttergraver og holdepunkter mot hverandre. Da russerne presset seg inn i et slikt rom, det var enheter som var tvunget seg helt fram til like nord for Poltava - hadde de ikke logistisk oppfølgning eller avløsningstropper som territorialkontrollende avdelinger, slik at de var blitt isolerte øyer som måtte klare seg selv. Dette var en politisk feil som var tvunget på generalene fra oven, man så ikke liknende i Sør-Ukraina. Der ebbet offensiven ut fordi man hadde regnet med at Kyiv ville ha falt i mellomtiden.

En russisk inntrengning dypt bak de ukrainske forsvarslinjene vil få det til å rakne, og denne gangen vil det være snakk om kontinuerlige avansementer der styrkene er i direkte forbindelse fra spissen til enden. Det store rommet betyr at det kan oppstå kaotiske tilstander når begge må søke hverandre, og dessverre kan russerne ha en fordel som angriper, de kan fritt velge hvor de vil angripe mens ukrainerne ikke kan forsvare enhver. Da befestningene var reist mot Donetsk, var ukrainerne i flertall i høsten 2014, og de var i stand til å presse russerne så langt inn i disses "hjem". Ukrainerne kunne ikke holde stand når de må finne egnede forsvarslinjer, og kan i verste fall måtte evakuere hele Donbass, kanskje helt tilbake til Dnipro, Poltava og Kharkiv. 

Så mye som 200,000 soldater vil være i stor risiko - og da er ikke de bakre ledd tatt med. Store mengder militærsmateriell vil falle i russernes hender. Kloke generaler må treffe meget ytterste smertefulle valg fordi de vet Ukrainas eksistens avhengiges av et intakt militærvesen, i verste fall må hele Øst-Ukraina oppgis. 

Det er hvorfor så stor rom bak ryggen på de ukrainske forsvarerne er så farefullt. 

  • Innsiktsfullt 5
Lenke til kommentar
1 hour ago, bojangles said:

Vi får nå se de nærmeste ukene hva som skjer. Macron har seilt opp som Europas sterke mann og orker ikke ta mer dritt fra russerne, virker som han er lei av truslene deres og Long Range Scalp ville vært en finfin markering på at nå er det nok og heretter blir vi alle sterkere i klypa mot russerne. 

Og får de ikke brukt de til broa til Krim så er det kanskje mulig at long range scalp er flott mot oljeraffineri?



Jeg kommer i farten ikke på om Frankrike har lagt begrensninger på Ukraina om å bruke deres våpen utenfor egne landegrenser, men jeg tror dessverre det.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
torbjornen skrev (1 time siden):

Alle" brukar kvinnelege agentar. Nrk.no hadde for ei tid sidan ein artikkel om den kvinnelege amerikanske agenten som avslørte Arne Treholt etter å ha blitt "venninne" med kona.

Det er vel forskjell på å bruke kvinnelig agenter og å bruke honeypot metoden, at det var kvinnelige agenter var vel ikke poenget. Om du ikke mener denne agenten forførte kona til quislingen ? 

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (10 minutter siden):



Jeg kommer i farten ikke på om Frankrike har lagt begrensninger på Ukraina om å bruke deres våpen utenfor egne landegrenser, men jeg tror dessverre det.

"Macron said the delivery would adhere to France's policy of assisting Ukraine to defend its territory, implying that Paris had received assurances from Kyiv that the missiles would not be fired into Russia.
"There are guarantees for (restricting) the use of these missiles to internationally-recognised borders of Ukraine," the military source said."

https://www.reuters.com/world/europe/france-send-long-range-missiles-ukraine-macron-2023-07-11/

Artikkelen er 9 måneder gammel så de kan (forhåpentligvis) ha endret innstilling. Frankrike har jo høynet innsatsen og ordbruken den siste tiden.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
skaftetryne32 skrev (12 minutter siden):

Det er vel forskjell på å bruke kvinnelig agenter og å bruke honeypot metoden, at det var kvinnelige agenter var vel ikke poenget. Om du ikke mener denne agenten forførte kona til quislingen ? 

Kvinnelege agentar kan vere viktige for å oppnå tillit, enten det skjer på den eine eller den andre måten.

Er det grunn til å tru at ikkje også vestlege agentar kan bruke "honeypot"-metoden?

Lenke til kommentar
3 hours ago, Brother Ursus said:



Jeg kommer i farten ikke på om Frankrike har lagt begrensninger på Ukraina om å bruke deres våpen utenfor egne landegrenser, men jeg tror dessverre det.

Vel vi får håpe de har endret reglene. Sist de fikk Scalp i Ukraina var det med begrensninger. Men siden den gang virker det jo som om begge stenene til Macron har falt ned i pungen og han har innsett at diplomati ikke virker mot russerne. 

Det er jo bare 2-3 uker siden Macron uttrykte at det er ingen rød linje for hva de er villig til å gjøre for å hjelp Ukraina. 

Long Range Scalp uten begrensninger vil vise at han ikke bare farer med tomt prat. Det sagt så er jo 40 stykker latterlig lite. Frankrike burde donert minst 10-20 ganger flere i samme pakke, slik at ikke Ukraina må spare på missilene men kan bruke de der det er taktisk smart. Om noe så har Ukraina vist hele verden at de er ressursforvaltere i eliteklassen. Bedre at det doneres større hjelpepakker slik at vi ikke ser mer at det vi har sett fra USA - at støtten har stoppet opp for 9 måneder siden. 

Ukraina har svært begrensede ressurser i forhold til russland, donasjonen av våpen, våpensystemer, missiler og alt av skyts som Ukraina trenger går sakte, og har gjort det hele veien. Vi kan ikke både si at Ukraina må slåss med en hånd på ryggen også diktere hvor og hvordan de skal bekjempe de russiske styrkene som begår krigsforbrytelser i Ukraina omtrent daglig. 

Vil Ukraina gå etter mål i russland, vel da er det vår plikt å støtte opp om det og gi Ukraina det de trenger for mest mulig effekt på angrepene inne i russland. Ukraina bryter ingen lover om de angriper inne i russland. Det er tross alt russland som startet denne krigen. 

Endret av bojangles
  • Liker 6
Lenke til kommentar
torbjornen skrev (1 minutt siden):

Kvinnelege agentar kan vere viktige for å oppnå tillit,

Akkurat som med mannlige agenter.

 

torbjornen skrev (2 minutter siden):

Er det grunn til å tru at ikkje også vestlege agentar kan bruke "honeypot"-metoden?

Jeg vet ikke.  Er det grunn til å tro at de gjør det ?

Lenke til kommentar
3 hours ago, Brother Ursus said:

https://www.reuters.com/business/energy/russia-seeks-gasoline-kazakhstan-case-shortages-sources-say-2024-04-08/

Exclusive: Russia seeks gasoline from Kazakhstan in case of shortages, sources say

MOSCOW, April 8 (Reuters) - Russia has asked Kazakhstan to stand ready to supply it with 100,000 tons of gasoline in case of shortages exacerbated by Ukrainian drone attacks and outages, three industry sources told Reuters.
 
One of the sources said a deal on using reserves for Russia has already been agreed.
 
Russian and Kazakhstan's energy ministries did not immediately reply to requests for comments.
Neighbouring Belarus has already agreed to help Russia with gasoline supply.
 
 
 
Jeg forstår at disse landene har kompliserte forhold, men hvorfor i all verden ville Kazakhstan, som seneste her om dagen ble planlagt invandert av Russland, være med på dette?

Fordi de har et dypt bånd, selv med en noe "dårlig" historie. Hvorfor bruker du ikke heller 10min på å lese litt om forholdet deres i plassen for å komme med sånne utspill? Prøv og se situasjonen fra et en annen vinkel. Jeg ser det gjentar seg konstant i denne tråden, man ser kun utifra sitt lille norske øye, og det blir fryktelig svart hvitt. Jeg tviler på du og dere vil oppnå noen større forståelse på det viset.

 

Er jeg enig med maga?(hva enn nå faen det skal bety, maga er uansett ikke i nærheten av 50%) Selvfølgelig ikke, men det er også et veldig godt eksempel i denne tråden hvor man ikke klarer og sette seg inn i deres situasjon og drar opp konspirasjonsteorier i stedet. Og det er fryktelig enkelt å forstå hvorfor amerika er så splittet og hvorfor halvparten vil ordne opp hjemme, i stedet for å støtte kriger rundt forbi. Og det gjelder ikke bare penger. Det gir utrolig mye mening fra deres perspektiv. Selvfølgelig er vårt perspektiv helt annerledes.

Endret av Everket
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Hva...?  HVA F**** VAR DET SOM HENDT!!!! All kruttsproduksjon var fram til for mindre enn 20 år siden underlagt et nasjonalt kontrollsregime! Vi hadde verdens største produksjon av skytebomull! 

European defence groups warn over reliance on Chinese cotton used in gunpowder

Western countries’ push to strengthen Ukraine’s military has sent demand for ammunition soaring

European defence contractors have warned that reliance on Chinese cotton used in gunpowder for ammunition threatens their ability to expand output as western countries race to bolster Ukraine’s overstretched military. Cotton linters, a byproduct and a primary ingredient needed to produce nitrocellulose, are used in artillery shells and other explosives. Demand for ammunition has soared with Ukraine consuming shells at high rates in its war against Russia.

But defence contractors have struggled to scale up output because of supply chain constraints of various inputs, including nitrocellulose, also known as “guncotton”.

Leading arms producers, including Sweden’s Saab and Germany’s Rheinmetall, warned that Europe was overly dependent on linters from China, which accounts for just under half of the global trade. Armin Papperger, chief executive of Rheinmetall, a leading ammunition producer, told the Financial Times that Europe relied on China for “more than 70 per cent” of its cotton linters.

“There is a risk [that China could withhold linters for geopolitical reasons]. And that is the reason why we buy as much as possible to fill our stocks,” he said.

Hvordan i all verden kunne dette ha hendt?!! Den amerikanske produksjonen er på 24,9 % av verdensmarkedet hvor kineserne har 49,3 %. 

The EU aims to increase production of Nato-standard 155mm shells to 1.4mn annually to replenish member states’ stocks, which have been depleted to help Ukrainian armed forces in the face of superior Russian production capacities. It has launched a €2bn fund to boost European explosives production.

“There is a huge undersupply of [nitrocellulose], which is causing difficulties elsewhere within the industry,” said another industry executive.

“The shortage just highlights the need to strengthen the responsiveness and ability of the European Union’s defence industry to ensure the timely supply of ammunition and missiles in Europe.”

European leaders have highlighted the gunpowder shortage. “We have all become aware of the need to face up to the scarcity of some components, especially gunpowders,” French President Emmanuel Macron said in March after a meeting of Ukraine’s main backers.

China accounts for almost half of cotton linters pulp traded globally, according to the International Trade Centre.

The largest importers of the material include Germany, Sweden and Belgium.

The companies warned that it would be difficult to rapidly scale up production of explosives while being dependent on Chinese sources and there was a danger that China could restrict exports of the material if relations worsened.

Saab said that “[the reliance on China] can pose an increased future risk as we and the industry ramp up capacity and production in Europe”, while stressing that there were no current supply chain issues.

Concerns about cotton linters supplies come as Germany and other European nations look to diversify and “de-risk” their supply of critical materials away from China, which for decades was a low-cost, reliable outsourcing destination.

Russia, which also has been boosting its ammunition output, has increased imports of nitrocellulose from China in the past two years.

Its purchases from China jumped from $3.4mn in 2022 to $7.18mn in the first 10 months of 2023, according to import data examined by the UK’s Royal United Services Institute.

Saab said that in the long run, companies might have to consider alternative ways of manufacturing critical materials to secure Europe’s “ammunition ecosystem”.

While work was ongoing on making cellulose from wood, the company said this was not yet in production. The Swedish group’s chief Micael Johansson recently told the FT that nitrocellulose was an example of how defence companies would have to build new supply chains in a “multipolar world” where “not only the western rules-based order will be present”.

He added: “We have to think about like-minded countries and who can we work with in the long term, who can we trust.”

Britain’s BAE Systems, which supplies the UK’s armed forces with ammunition, said that while there were sufficient inventories of raw materials for its munitions production, it was “aware of potential concerns relating to the future availability of nitrocellulose” and was actively engaging with its partners to ensure future supplies.

Rheinmetall, whose subsidiary Nitrochemie produces nitrocellulose, confirmed that it was considering setting up a linters production unit in Lower Saxony as part of a new ammunition manufacturing site. 

Papperger said the company had amassed a three-year stockpile of linters after Russia’s full-scale invasion of Ukraine, and deliveries continued “every month from China”. 

“But the point is Europe should be independent in the long term,” he added.

Christian Mölling, the German Council of Foreign Relations lead for security and defence, said nitrocellulose was a “cheap chemical product”, and the production of one of its key ingredients had long been outsourced to places like China.

“If you want to scale ammunition production, it’s not just about raw materials, it’s also about building new production sites, which depending on standards can take between six months and two years.”

"Outsourced!" "OUTSOURED!" Fram til begynnelsen på dette århundret var kruttstilverking Vestens viktigste fordel mot resten av verden, nå finner man ut at dette hadde forsvunnet fordi det var BILLIG for hender på grådige forretningsmenn som ikke vil betale lønn til vestlige arbeidere og politiske idioter som ikke vil betale nok for å ha eksplosiver for militær bruk, slik at hele 70 % av produksjonen havner i Kina - som vi kan komme i krig med i fremtiden!!!

Og gjett hva? Skytebomull lages av bomull. Er det ikke bomulldyrkning i Xinjiang hvor det er dokumentert slavearbeid i bomullåker?

Russerne kan mye lettere få skytebomull enn oss i Vesten.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 6
Lenke til kommentar
5 minutes ago, JK22 said:

Hva...?  HVA F**** VAR DET SOM HENDT!!!! All kruttsproduksjon var fram til for mindre enn 20 år siden underlagt et nasjonalt kontrollsregime! Vi hadde verdens største produksjon av skytebomull! 

European defence groups warn over reliance on Chinese cotton used in gunpowder

Western countries’ push to strengthen Ukraine’s military has sent demand for ammunition soaring

European defence contractors have warned that reliance on Chinese cotton used in gunpowder for ammunition threatens their ability to expand output as western countries race to bolster Ukraine’s overstretched military. Cotton linters, a byproduct and a primary ingredient needed to produce nitrocellulose, are used in artillery shells and other explosives. Demand for ammunition has soared with Ukraine consuming shells at high rates in its war against Russia.

But defence contractors have struggled to scale up output because of supply chain constraints of various inputs, including nitrocellulose, also known as “guncotton”.

Leading arms producers, including Sweden’s Saab and Germany’s Rheinmetall, warned that Europe was overly dependent on linters from China, which accounts for just under half of the global trade. Armin Papperger, chief executive of Rheinmetall, a leading ammunition producer, told the Financial Times that Europe relied on China for “more than 70 per cent” of its cotton linters.

“There is a risk [that China could withhold linters for geopolitical reasons]. And that is the reason why we buy as much as possible to fill our stocks,” he said.

Hvordan i all verden kunne dette ha hendt?!! Den amerikanske produksjonen er på 24,9 % av verdensmarkedet hvor kineserne har 49,3 %. 

The EU aims to increase production of Nato-standard 155mm shells to 1.4mn annually to replenish member states’ stocks, which have been depleted to help Ukrainian armed forces in the face of superior Russian production capacities. It has launched a €2bn fund to boost European explosives production.

“There is a huge undersupply of [nitrocellulose], which is causing difficulties elsewhere within the industry,” said another industry executive.

“The shortage just highlights the need to strengthen the responsiveness and ability of the European Union’s defence industry to ensure the timely supply of ammunition and missiles in Europe.”

European leaders have highlighted the gunpowder shortage. “We have all become aware of the need to face up to the scarcity of some components, especially gunpowders,” French President Emmanuel Macron said in March after a meeting of Ukraine’s main backers.

China accounts for almost half of cotton linters pulp traded globally, according to the International Trade Centre.

The largest importers of the material include Germany, Sweden and Belgium.

The companies warned that it would be difficult to rapidly scale up production of explosives while being dependent on Chinese sources and there was a danger that China could restrict exports of the material if relations worsened.

Saab said that “[the reliance on China] can pose an increased future risk as we and the industry ramp up capacity and production in Europe”, while stressing that there were no current supply chain issues.

Concerns about cotton linters supplies come as Germany and other European nations look to diversify and “de-risk” their supply of critical materials away from China, which for decades was a low-cost, reliable outsourcing destination.

Russia, which also has been boosting its ammunition output, has increased imports of nitrocellulose from China in the past two years.

Its purchases from China jumped from $3.4mn in 2022 to $7.18mn in the first 10 months of 2023, according to import data examined by the UK’s Royal United Services Institute.

Saab said that in the long run, companies might have to consider alternative ways of manufacturing critical materials to secure Europe’s “ammunition ecosystem”.

While work was ongoing on making cellulose from wood, the company said this was not yet in production. The Swedish group’s chief Micael Johansson recently told the FT that nitrocellulose was an example of how defence companies would have to build new supply chains in a “multipolar world” where “not only the western rules-based order will be present”.

He added: “We have to think about like-minded countries and who can we work with in the long term, who can we trust.”

Britain’s BAE Systems, which supplies the UK’s armed forces with ammunition, said that while there were sufficient inventories of raw materials for its munitions production, it was “aware of potential concerns relating to the future availability of nitrocellulose” and was actively engaging with its partners to ensure future supplies.

Rheinmetall, whose subsidiary Nitrochemie produces nitrocellulose, confirmed that it was considering setting up a linters production unit in Lower Saxony as part of a new ammunition manufacturing site. 

Papperger said the company had amassed a three-year stockpile of linters after Russia’s full-scale invasion of Ukraine, and deliveries continued “every month from China”. 

“But the point is Europe should be independent in the long term,” he added.

Christian Mölling, the German Council of Foreign Relations lead for security and defence, said nitrocellulose was a “cheap chemical product”, and the production of one of its key ingredients had long been outsourced to places like China.

“If you want to scale ammunition production, it’s not just about raw materials, it’s also about building new production sites, which depending on standards can take between six months and two years.”

"Outsourced!" "OUTSOURED!" Fram til begynnelsen på dette århundret var kruttstilverking Vestens viktigste fordel mot resten av verden, nå finner man ut at dette hadde forsvunnet fordi det var BILLIG for hender på grådige forretningsmenn som ikke vil betale lønn til vestlige arbeidere og politiske idioter som ikke vil betale nok for å ha eksplosiver for militær bruk, slik at hele 70 % av produksjonen havner i Kina - som vi kan komme i krig med i fremtiden!!!

Og gjett hva? Skytebomull lages av bomull. Er det ikke bomulldyrkning i Xinjiang hvor det er dokumentert slavearbeid i bomullåker?

Russerne kan mye lettere få skytebomull enn oss i Vesten.

 

 

Det er rett og slett helt utrolig at vi har klart å havne i en situasjon der vi er avhengig av basisvarer i munisjoner fra fiendtlige land.

Det skulle liksom ikke gå an.

  • Liker 6
  • Hjerte 3
Lenke til kommentar

Vesten har dessverre blitt kuppet av liberalerne (både økonomisk og kulturelt) siden tusenårsskiftet. Hele den livsviktige industrien er solgt, utkontraktert i profittens og miljøpolitikkens navn. På tide å gi opp dette prosjektet med et aggressivt NATO som liberalismens balltre og heller være litt mindre arrogante mot ledere som Orban. Det liberale Europa har tapt, men vi skjønner det dessverre ikke ennå. Det er bedre å si til ukrainerne at de ikke kan komme inn i vesten enn at tusener på tusener på tusener skal ofres.

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
superrhino skrev (2 minutter siden):

Vesten har dessverre blitt kuppet av liberalerne (både økonomisk og kulturelt) siden tusenårsskiftet. Hele den livsviktige industrien er solgt, utkontraktert i profittens og miljøpolitikkens navn. På tide å gi opp dette prosjektet med et aggressivt NATO som liberalismens balltre og heller være litt mindre arrogante mot ledere som Orban. Det liberale Europa har tapt, men vi skjønner det dessverre ikke ennå. Det er bedre å si til ukrainerne at de ikke kan komme inn i vesten enn at tusener på tusener på tusener skal ofres.

Tusenårssskiftet? Det startet lenge før. The long march through the institutions, osv.

Lenke til kommentar
Entern skrev (2 minutter siden):

Tusenårssskiftet? Det startet lenge før. The long march through the institutions, osv.

Vesten var en bukett av forskjellige politiske retninger frem til 2000-tallet. Nå er alt en variant av sosialliberalismen eller liberaldemokratiet. Norske Ap kan for eksempel ALDRI stå side om side med slovakiske Smer, på tross av at begge er sosialdemokratiske partier. I utgangspunktet høres dette absurd ut, men det er fraværet av liberalismen som gjør at Smer blir så fremmed for norske sosialdemokrater. Tenk på det!

Det er ikke galt med liberale i samfunnet, selvfølgelig. Men den altomfattende liberalisme vi har nå er på vei til å bli klin gæren. Vi må innse det, dessverre. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...