Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Dragavon skrev (1 time siden):

Dette virker rent umiddelbart som en røverhistorie.

Den KAN jo selvsagt være sann, men det kan også være at dette er nok en plantet historie for å skulle få noen til å tro på russernes historie om at de i realiteten kjemper mot NATO.

Eller det kan være en historie plantet av amerikanerne for å få russerne til å frykte F-35s kapabiliteter samt eget utstyrs mangler og begrensninger.

Det kan i bunn og grunn være nesten hva som helst...

Det hadde faktisk ikke gjort meg noe om dette mot formodning skulle vise seg å stemme, men jeg er som sagt tvilende til hele greia.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

F-35 har en betydelig suite for elektronisk krigføring, både defensiv, offensiv og passiv. Selv om det er litt flåsete, så sier man at F-35 kan operere som en mini AWACS, den kan samle inn en hel del data fra en krigssone og dele dette med vennlige styrker, og dette inkluderer triangulering av russiske RF og EW signaler, kommunikasjon, og i enkelte tilfeller optiske/IR signaler.

NATO har allerede diverse overvåkningsfly og droner langs grensa mellom Russland og NATO samt over Svartehavet. Vi vet at F-35 opererer på Europeisk side av grensa, og jeg har ingen problemer med å tro at F-35 opererer over Svartehavet sammen med de andre flyene og dronene. At de flyr over Ukrainsk luftrom, og særlig landområder, er en helt annen sak.

Det sagt, selvsagt er også dette mulig, det er i praksis ingen ting som hindrer dem å fly over Ukraina, og i alle fall ikke noe Russland kan klage på. Men, jeg har litt vanskelig for å tro det, for selv om Russerne ikke klarer å skyte dem ned, så burde de detektere ett eller annet med lavfrekvent radar/early warning, så man kunne jo tenke seg at Russland ville klage om de hadde mistanke.

Men, dette er på støyete frekvensbånd, og det kan være de har andre ting å fokusere på om de ikke forventer av F-35 er der. Eventuelt så kan det være de mistenker at de er der, men anser det som et stort nederlag å erkjenne at de ikke kan gjøre noe med dem. Om det er sant så er det en interessant utvikling, og ikke minst demonstrasjon av flyenes kapasitet og en spiker i kista for S-400 vs F-35 diskusjonen.

Endret av Serpentbane
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Eg har lest at F-35 på en del områder er betre enn AWACS-flyene til USA / NATO.

Israelske F-35 har jo lenge gjort akkurat som dei vil over Syria, til tross for russisk luftvern.

Når det er sagt så er kanskje ikkje bulgarianmilitary.com den beste nyheitssida på nettet 😇

Endret av Dragavon
  • Liker 4
Lenke til kommentar
Sitat

Tidligere ansatt i forsvaret i USA dømt til fengsel for lekkasjer

PUBLISERT KLOKKEN17:40 IUSA

Den 22 år gamle Jack Teixeira har inngått en avtale med påtalemyndigheten om 16 års fengsel for å ha lekket amerikanske militæropplysninger. Teixeira var tidligere ansatt i nasjonalgardens flyvåpen i Massachusetts. Han har innrømmet å ha lekket forsvarshemmeligheter.

Lekkasjen omtales som den mest omfattende sikkerhetsbrist siden 700.000 dokumenter, videoer og e-poster ble delt på hjemmesiden til Wikileaks i 2010.

Teixeira skal ha hatt tilgang til hundrevis av graderte dokumenter i februar 2022, og han begynte å dele dem i en gruppe på kommunikasjonsplattformen Discord i desember samme år.

Mannen som (om eg hugsar rett) lak dokument som omhandla ukrainske strategiar, at ukrainarane var i ferd med å sleppe opp for luftvern osv.

  • Liker 3
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Sitat

Nå har president Joe Biden sett seg lei på at russerne omgår sanksjonene.

Presidenten har bestemt å straffe flere land som hjelper Russland med å unngå sanksjonene, skriver Reuters.

Land som rammes i første omgang er Kina, Tyrkia, De forente arabiske emirater og India.

https://www.nrk.no/urix/strom-av-flydeler-inn-i-russland-_-usa-vil-straffe-medhjelpere-1.16787008

På tide! Så spørst det korleis Erdogan reagerer på dette.

  • Liker 4
  • Hjerte 3
Lenke til kommentar
Dragavon skrev (2 timer siden):

Eg har lest at F-35 på en del områder er betre enn AWACS-flyene til USA / NATO.

Israelske F-35 har jo lenge gjort akkurat som dei vil over Syria, til tross for russisk luftvern.

Når det er sagt så er kanskje ikkje bulgarianmilitary.com den beste nyheitssida på nettet 😇

Jeg vil ikke si bedre, fordi de ikke er AWACS. De dekker på ingen måte rollen til AWACS. Men, de har en del utfyllende egenskaper og fordeler i det at de kan penetrere omstridt luftrom og samle data nært inne på fienden, der AWACS som vi har sett med de to tapte A-50 flyene er svært sårbare. Og i fravær av AWACS kan de også i langt større grad enn de fleste andre fly operere i en kapasitet som delvis dekker opp for mangelen.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Deechon skrev (18 timer siden):

Husk at propaganda går begge veier. Vesten har mye å tjene på å forhøye tapstall på russisk side. Ifølge MediaZona er det bekreftet ca 85 tusen døde gjennom dødsannonser. Det vil nok være mer realistisk å anta at det er noenlunde nærmere sannheten enn hva øvrige medier sier.

Det er ikke vesten som publiserer disse tallene.

MediaZonas bekreftelse er nedre grense for tap. Reelt sett ligger tapene langt over det, flere hundre tusen. Du tar altså som vanlig feil.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Sitat

En tredjedel av all russisk gass som nå finner veien inn i EU, kommer via rørledningen gjennom Ukraina. Avtalen fra 2019, som Kommisjonen var behjelpelig med å få i stand, utløpet ved årsskiftet. Hverken Kommisjonen eller Ukrainske myndigheter ønsker å forlenge avtalen om transitt av russisk gass.

https://www.tu.no/artikler/eu-frykter-at-russland-skal-stanse-all-gasseksport/544409

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

 Situasjonen på felten er blitt absurd. Russiske vinninger nå bare skje til fots i bebygde strøk, mens all bevegelse i det åpne invitere fram svermer av angripende FPV-droner samtidig som ukrainerne tvinges til å sitte i dekning i 90 % av dagtiden pga. russisk artilleri. På mange steder ser man nå at russerne prøver å komme raskere fram, og dermed tok i bruk hele kolonner av kinesiskbygde golfbiler av type Desertcross 1000-3 i håp om at de kan komme raskere fram, men det endt med at de mistet alle disse til FPV og artilleri. Et opptak som vist hvordan en FPV traff et stormpanserkjøretøy som hadde et dusin soldater på taket, var likedan sjokkerende; det var fylt med ammunisjon og dermed gikk opp i et brask etter å ha kommet i brann.

Disse russerne er gale. 

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Gjest Gjest slettet-ld9eg7s96q
JK22 skrev (32 minutter siden):

Disse russerne er gale. 

Neida. De er bare servile for et udugelig korrupt regime som har gjennomsyret militærvesenet med sin udugelighet og korrupsjon.

Lenke til kommentar
Sitat

Kina skal bruke 7,2 prosent mer på militæret i 2024

PUBLISERT KLOKKEN01:41 IKINA

Kina varsler en økning i forsvarsbudsjettet på 7,2 prosent fra 2023 til 2024. Det er tilsvarende økning som året før, men høyere enn den venta økonomiske veksten i landet. Det melder Reuters. Myndighetene offentliggjør budsjettet under åpningen av Folkekongressen tirsdag.

Kina har som mål at bruttonasjonalproduktet (BNP) skal øke med rundt 5 prosent i 2024, det samme som i fjor, melder NTB.

Sitat

Kinas kystvakt med tiltak mot filippinsk fartøy

PUBLISERT KLOKKEN00:53 IFILIPPINENE

Kinas kystvakt opplyser at det har gjort kontrolltiltak mot et filippinsk fartøy som var i farvannet ved en omstridt atoll i Sør-Kinahavet. Hva tiltakene innebærer, opplyser de ikke om. Men i området har det vært flere sammenstøt mellom den kinesiske kystvakten og filippinske båter den siste tiden, melder Reuters.

Sitat

Anklager Kinas kystvakt for farlig manøver

PUBLISERT KLOKKEN03:35 IFILIPPINENE

Filippinene anklager Kinas kystvakt for å ha gjort farlige manøvrer, noe som førte til en kollisjon mellom et filippinsk kystvaktskip og et kinesisk fartøy. Det skjedde da det filippinske fartøyet var på et forsyningsoppdrag til filippinske tropper i Sør-Kinahavet. Fartøyet ble skadet i kollisjonen.

 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Sitat

Since Vladimir Putin ordered the invasion of Ukraine more than two years ago, a constant challenge for outside observers has been divining Russian public opinion. Making sense of what Russians “really think” has never been simple, but wartime censorship, an unrelenting crackdown on dissent, and the fact that few now travel to Russia make this task all the more difficult. 

https://meduza.io/en/feature/2024/03/04/said-without-enthusiasm

Lenke til kommentar
Sitat

 

The head of the Russian defense conglomerate Rostec, Sergey Chemezov, confirmed that the state-of-the-art Russian tank, the T-14 “Armata,” is not being deployed in the war in Ukraine, which the Kremlin has labeled a “special military operation.”

Chemezov attributed this decision to the tank’s exorbitant cost, indicating that the military is opting for the more economical T-90 tanks instead. He underscored the prohibitive expense of the Armata as a deterrent to its immediate deployment, stressing the need for funds to develop newer and more cost-effective tank models.

 

https://defence-blog.com/russia-abandons-armata-tank-due-to-its-high-cost/

  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
Sitat

Russisk marinefartøy treft av sjødronar

PUBLISERT KLOKKEN07:29 IKRIGEN I UKRAINA

Russiske marinefartøy treft av sjødronar ved kysten av Krim-halvøya, ifølge ukrainsk etterretning. Det melder NTB.

Det er eit fartøy frå den russiske svartehavsflåten som er treft av sjødronar, ifølge ei kjelde i ukrainsk etterretning.

– Treff og omfattande skade, seier kjelda til nyheitsbyrået Reuters.

 

Endret av torbjornen
  • Liker 5
  • Hjerte 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...