Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

torbjornen skrev (4 timer siden):

Betre seint enn aldri får ein vel seie.

Kan det vere aktuelt å føre Russland opp på lista over statar som støttar terror?

Definitivt vil jeg si. Men ikke bare det, RU er kanskje en stat som støtter terror, men etter mitt syn ble RU selv en terrorstat i det øyeblikket de invaderte Ukraina.

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gibblay skrev (24 minutter siden):

Dette må slutte, og alle serienummer som popper opp etter et nedslag av et missil og har opprinnelse fra oss selv må spores opp og straffes. Det er ingen vei utenom. Firma som setter grådighet foran sikkerhet må bøtelegges til det hinsidige. 

Ved serienummer vet de hvor og når det er produsert, hvor det er solgt, og kan på den måten ansvarliggjøre selgere og produsenter i mye større grad enn tilfellet virker å være. Hvis Kazakhstan kjøper 100 kretskort av en type, men plutselig vil ha 10.000 så bør det ringe en bjelle av produsentene. Det er tydelig vis enda ikke skjedd, eller det har blitt offeret på griskhetens alter.

Enig; vi ha eksportkontroll på nytt - sammen med et straffesystem som gjør at man kan stenge ned/nasjonalisere selskaper eller konfiskere dem for nysalg og ha fengselsdom for produsentene. I verste fall summariske henrettelser for hele firmaledelser i krigstid. 

  • Liker 4
  • Hjerte 3
Lenke til kommentar
11 hours ago, KalleKlovn said:

Hvem tror på disse tallene/ration? Pure cope og en grifter.


Mulig han duden er en grifter, men de russiske tapene er dokumentert på bilder og video, og tydeligvis tror russerne selv på de enorme tapene rundt Avdiivka. Såpass at mange har kommet i fare for å "nedverge den russiske hæren" og risikere arrestasjon eller å falle ut av et vindu. Det kommer fra både kjente milbloggere med millioner av følgere, og russiske offiserer.

  • Liker 7
Lenke til kommentar

 

7 hours ago, Jalla21 said:

Sergei Shoigu påsto i dag at Russland hadde tatt Avdijivka med minimale tap, og her kan vi se hva minimale tap er for den fyren. Han påsto også at brohodet ved Dnipro-elven var tatt, men dette stemmer heller ikke.
 

 

 

Selv ikke russerne kan anse prisen de betalte for Avdiivka, Bakhmut eller Sieverodonetsk som "små", så dette er nok bare blank løgn som vanlig. Enten det eller så har Putin og Shoigu virkelig fallt av lasset. Gerasimov er vel dau, så han får slippe nå 😄

 

 

4 hours ago, JK22 said:

Frihandelen er i ferd med å bli den største trusselen mot Vesten.

 

Sånn går det når man setter alle pengene sine, bokstavelig talt, på handel durch wandel. Vestlig naivitet og grådighet som har ført til et globalt kapitalistisk frislipp - som på det store og hele har vært bra - men som også resulterer i massive teknologioverføringer til fiendtlige stater. Dette har vi vel også sett eksempler på i historien. Må vel ikke lengre tilbake enn Sovjet og Rolls Royce, Ford og Nazi-Tyskland osv. samt mange eldre historiske eksempler om hvordan våpenteknologi spredte seg. Eller teknologi ment for sivile formål, men som har flere bruksområder.

 

4 hours ago, Gibblay said:

Allerede her burde alarmklokkene kimet for alvor i Europa. En som dreper sine egne kun for å sementere sin egen posisjon som leder har kun vært sett tidligere med Hitler. Han drepte hundrevis også i de lange knivers natt, for å eliminere all opposisjon i eget land og parti. Ta med bokbålene i Mariupol når russerne inntok byen etter å ha ødelagt den, så er en annen ligning like klar som glass for våre politikere. Det er så mange eksempler.

 

Jeg kan ikke huske å ha hørt at FSB stod bak før etter at krigen i Ukraina begynte. Så dette var ikke engang noe som var diskutert i Vesten virker det som. Derimot var jeg skeptisk til Putin og Russland mtp. krigene i Tsjetsjenia og alle journalistene og opposisjonelle som ble myrdet. Og når han invanderte Georgia var jeg sikker. Det er nå over 15 år siden. Vi hadde 15 år på å forberede oss. Minst. Og nå gjør Kina, Iran og Nord-Korea det samme og vi forbereder oss fremdeles ikke...

 

4 hours ago, JK22 said:

 



Sovjetflagg og hammer og sigd er historisk kvantitativt om ikke også kvalitativt verre enn naziflagg og hakekors. Folk som fremdeles bruker disse symbolene burde helt åpenbart møte påtale.

  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

https://www.kyivpost.com/post/28297

New Poll Shows US Support for Ukraine Is Strong

Despite congressional inaction to send much-needed military support to Ukraine, 73 percent of Americans say the war in Ukraine is important to American interests.

A new Pew Research poll finds that 74 percent of Americans believe that the war in Ukraine is important to US national interests with 43 percent of respondents saying that the war is “very important.” Among Democrats, 81 percent believe that Russia’s war against Ukraine is important to America’s interests, whereas only 69 percent of Republicans feel that way.

 

https://www.pewresearch.org/short-reads/2024/02/16/how-americans-view-the-conflicts-between-russia-and-ukraine-israel-and-hamas-and-china-and-taiwan/sr_24-02-16_global-conflict_1/

Majorities of Americans see current global conflicts as important to U.S. interests and to them personally

 

  • Liker 5
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
14 hours ago, KalleKlovn said:

Hvem tror på disse tallene/ration? Pure cope og en grifter.

Ser det ikke som usannsynlig at dette kan stemme, vi vet at det står veldig dårlig materielt sett til med Russland, de har dårligere utrustning, dårligere våpensystemer, lite eller ingen trening/opplæring, meningsløse taktikker, der de sender horder av personell tidvis utrustet kun med feltspader mot godt utrustete godt trente Ukrainske soldater med overlegne NATO våpen i forsterkede festninger som Bakhmut og Avdiivka. Noe som gjør at russerne tar slike enorme tap. Så 1:20 er nok ikke urimelig i desse tilfellene.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
4 hours ago, Brother Ursus said:


Mulig han duden er en grifter, men de russiske tapene er dokumentert på bilder og video, og tydeligvis tror russerne selv på de enorme tapene rundt Avdiivka. Såpass at mange har kommet i fare for å "nedverge den russiske hæren" og risikere arrestasjon eller å falle ut av et vindu. Det kommer fra både kjente milbloggere med millioner av følgere, og russiske offiserer.

Dokumentert slik:
"Oisann, her ligger det ti daue russere sammen på en liten flekk. Hvis vi multipliserer dette med arealet på frontlinjen får vi XXX antall tusen døde.."

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...