Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Sitat

Ukraina bekrefter at en fangeutveksling var planlagt

PUBLISERT KLOKKEN17:43 IKRIGEN I UKRAINA

Ukraina sier de ikke har noe informasjon om at ukrainske fanger var om bord i flyet som styrtet i Russland, men bekrefter at en fangeutveksling var planlagt.

Et transportfly med 74 mennesker om bord styrtet i Belgorod-regionen i Russland onsdag morgen. Ingen overlevde styrten.

Ifølge russiske myndigheter hadde flyet 65 ukrainske krigsfanger om bord, fanger som ble flyttet i forbindelse med en fangeutveksling med Ukraina.

Onsdag kveld sier den ukrainske etterretningstjenesten at de ikke har noen troverdig informasjon om hvem som var om bord i flyet.

– En fangeutveksling skulle ha funnet sted i dag, men det skjedde ikke. Ifølge russerne skyldtes det at en russisk Il-76 flymaskin styrtet, og at det ble brukt til å transportere våre fanger. Vi har på nåværende tidspunkt ingen troverdig eller utstrakt informasjon om hvem som var om bord i flyet, eller hvor mange, heter det i uttalelsen fra etterretningstjenesten.

Årsaken til styrten er ikke kjent, men det russiske utenriksdepartement anklager Ukraina for å ha skutt ned flyet. Uttalelsen fra den ukrainske etterretningstjenesten inneholder ingen kommentar til den russiske påstanden.

 

Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (3 timer siden):

aNwNbe4_460swp.thumb.webp.8455dd1dfa77327129b10f99cad6440d.webp

 

Russerne er ikke så effektive at de fjerner 70+ kropper fra et kræsj før det begynner å lekke bilder.

Hvor er alle de døde?

Saken er veldig uklart, her er OSINT-bataljonen i en pine fordi det er så mye motstridende omkring denne episoden som hendt over tettstedet Yablonovo i Belgorod oblast omtrent 54 kilometer fra det ukrainske tettstedet Varvarivka i Kharkiv oblast i sør. Alt man har å gå på er dette opptaket for øyeblikket. 

1; Il-76 transportflyet var i brann konsentrert omkring flyskroget og de innerste flymotorene.

2; cockpiten lot til å ha falt av idet flyet nærmere seg bakken, dette tyder på massiv strukturell sammenbrudd.

3; Eksplosjonen da flyet traff bakken, er for massiv til å være fra et fly som skulle lande, dette tyder på at det var fylt med flybensin. 

4; 0.21 sekund inn i opptaket så man en detonasjonssky i himmelen under skylaget som bare er få tusen fot høy, altfor lavt og i tillegg "lenge" etter flyet hadde krasjet. 

Man kan dermed trekke konklusjonen om at Il-76 flyet skal ha blitt truffet da det var over eller gjennom skylaget, og vedkommende som tok opptak hadde dermed reagert på lyd som var kommet fra oven, slik at man fikk opptaket på "eteren". Eksplosjonskarakter da krasjet hendt, kan tyder på at den hadde rikelige mengder med flybensin. Dermed er det vanskelig å tro at flyet kunne være inn til landing.

Bruk av Il-76 som transportmiddel for et stort antall soldater er ikke uvanlig, og dermed et naturlig valg om man skulle frakte krigsfanger langveisfra til Belgorod om det skulle være snakk om disse holdt i Donbass eller Sør-Russland.

Hvis ukrainerne hadde stått bak nedskytningen av flyet, er det mulig en Patriot-felle, men avstanden er ikke stor; selv et S-300 batteri kan med letthet når luftrommet over Yablonovo ved å ha en maks. rekkevidde på 90 km og da kunne S-300 på trygg avstand angripe russiske fly over Belgorod oblast selv om dette nærmest aldri hendt fordi rakettrampene med de meget svære missilcontainerne er synlig på mils omkrets. 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (4 timer siden):
  • Internasjonale banker følger nå vestlige banker og forlater Russland. Det gjelder blant annet banker fra Kypros og Kyrgyzistan. Det ser ut til at mange andre vil følge etter.

Beau of the Fifth Column nevnte også noe i en nylig video om at flere og flere kinesiske banker begynner å ta avstand fra Russland i frykt for sanksjoner. Lurer på om det er mer info om dette noe sted.

  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Simen1 skrev (57 minutter siden):

Norsk media har behandlet flystyrt-saken med skremmende dårlig kildekritikk. Flere steder tidligere i dag var russiske kilder oppgitt, men uten noen forbehold om potensielt dårlig sannhetsgehalt. Jeg ser det også i sitatet over her, der det påstås at et fly med 74 personer om bord styrtet og at ingen overlevde - uten forbehold. De tar altså denne informasjonen for god fisk og presenterer det som fakta, før de begynner å nevne flere detaljer og forbehold.

Den russiske listen over fanger og sammenligning med tidligere lister over fangeutvekslinger har ikke blitt kommentert ennå. Ei heller flynummeret og Flightradar-data på hvor det har vært i det siste.

I det hele tatt alt for mye som skurrer til at NRK og andre media bare skal sitere russiske kilder med alt for få forbehold.

Eg såg tv2-nyheitene no klokka halv sju, og journalisten sa der at det var mykje ved den russiske forklaringa som ikkje heng på greip. Både fangelista og det at flyet var på veg vekk frå Belgorod vart nemnt.

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Mannen med ljåen skrev (24 minutter siden):

Lavrov burde om han er smart; hente inn Røde Kors og la dem sanke inn de døde og dokumentere om det var krigsfanger om bord. Uansett lasten; nedskytningen er militært legitimt og et passende svar på russiske provokasjoner som var å bombardere Kharkiv med S-300 missiler hvor mesteparten av ukrainsk siviltap i det nye året registreres. Dermed vet russerne at de ikke lenge kan bruke flybasene i Belgorod oblast. Ukrainerne mente at flyets status som POW-transport er ukjent for dem.

Nye bilder fra krasjstredet der hvor cockpiten i rester vises fram, avslørt at flyet var truffet med et SAM-missil som detoneres i umiddelbar nærhet (definitivt ikke PAC-3, PAC-2 kanskje; ) ved forkroppen på flyet - separasjonen av cockpiten fra resten av skroget verifiseres. Rundt omkring - det er to krasjsted, det ene med cockpiten, det andre med flyskroget - rundt omkring lå det rester og fragmenter som tyder på at flyet hadde allerede kommet i oppløsningstendenser høyt opp, helt sikkert på 10,000 til 15,000 fot - rundt 3,000 til 4,500 m høyde. Da var det i skylaget slik at selve øyeblikket ikke kunne sees. 

Så vet man at Il-76 flyet var truffet i forkroppen ved cockpiten. 

PS: To døde kunne sees - de er selvsagt sladdet - men blodspor og slepetegn på snøen tyder på at de hadde falt ut, hvilken kan tyder på at lasterommet kan ha sprukket slik at folk kunne bli slengt ut eller blåst ut mot deres død. 

Endret av JK22
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 5
Lenke til kommentar
JK22 skrev (1 time siden):

Yablonovo

Takket være stedsnavnet og videoen som ble postet litt tidligere så har jeg funnet stedet det ble filmet fra. På google streetmap. Vedkommende sto ca ved varmepumpa på det turkise huset og filmet i retning kirkespiret. Det er noen bygningsmessige og utvendige endringer siden google var der i 2013, men ellers er mye gjenkjennbart. I videoen tar det ca 9-10 sekunder fra treff til lyden kommer, så da antar jeg det er drøyt 3 km bort dit. I så fall kan bildene med påskriften 112 være fra omtrent her:

Yablonovo.thumb.jpg.9b7f1da29fa8aef4f13f0c770aa0a92c.jpg

Det er ca 50 km herfra til nærmeste punkt på grensa til Ukraina.

Endret av Simen1
  • Innsiktsfullt 6
Lenke til kommentar
Quote

Vil at alle EUs medlemsland skal gi støtte til Ukraina

 

Tysklands statsminister Olaf Scholz sa onsdag at målet med det ekstraordinære toppmøtet i EU neste uker er at alle EUs medlemsland skal gå med på økonomisk støtte til Ukraina.

Det melder nyhetsbyrået Reuters

 

  • Liker 5
  • Hjerte 3
Lenke til kommentar

 

Harribo25 skrev (På 20.1.2024 den 4:55 PM):

Dette er jo helt sykt, hvorfor vil noen stemme dette fram? Andre største parti, så vesentlig mange har stemt på dette partiet. Folk er jo riv ruskende gal. 

Folk er enkle, mange klarer stort sett bare å forholde seg til hverdagen og en fanesak eller to. Og en av disse fanesakene er de tilsynelatende evigåpne dørene for innvandrere, som særlig i senere år stadig flere er blitt skeptiske til.

Man kan mene hva man vil om hva som er rett og galt, men realiteten er at man ikke får gjort mye som er hverken rett eller galt om ekstreme politiske partier vinner fram fordi moderate politikere ikke har plukket opp disse faresignalene fra velgerene.

Hvorfor har republikanske politikere og supportere så stor fokus på flykningestrøm og denne veggen i USA? Fordi det er en fanesak som er veldig lett å bruke, og som sammen med et par andre ting kan få en gærning som Trump valgt som president. 

Og det samme vil skje i Europa. Vi har nye landsmenn som på ingen måte respekterer og står for våre verdier. Selvsagt vil dette være lett å bruke. 

  • Liker 5
Lenke til kommentar
1 hour ago, Markiii said:

Russland er i ferd med å ødelegge seg selv, Kina står foran demografisk kollaps, Sør-Afrika klarer ikke engang å forsyne innbyggerne sine med strøm, og Kina og India har lenge vært nær krig over viktige vannressurser.

BRICS er bare mer tull som diktatur-elskere klamrer seg til i håp om at det skal bli noe av det.

 

Brasil er stillestående og isolajonistisk. Blant de nye medlemmene mangler det heller ikke på problemer. Saudi-Arabia er ekstremt hissig mot Iran og motsatt. Og Egypt og Etiopia er også svært nær krig, blant annet over den store dammen Etiopia har bygget på nilen.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (2 timer siden):

Her må jeg dessverre si meg litt enig. Det faktum at Vestens støtte til Ukraina er, relativt sett, så svak, og at man stadig ungår å sende f.eks langdistansevåpen av frykt for "eskalering" vil nesten helt sikkert føre til ytterligere eskalering slik det har gjort hele veien hittil. Frykt for eskalering har altså motsatt effekt - det gjør bøller og diktatorer modigere.

Helt enig. Derfor må det svares langt mer umiddelbart fra vesten når Russland utøver aggresjon. Med samme type våpen og skadeomfang.

- Prøver russland å teste terrenget med klasevåpen, så bør det smelle rimelig umiddelbart tilbake med klasevåpen.

- Prøver russland å teste terrenget med et taktisk kjernevåpen, så bør det smelle rimelig umiddelbart tilbake med et taktisk kjernevåpen.

Jo raskere respons jo bedre, derfor bør NATO nærmere innpå Russland og aller helst klare å smugle inn og skjule våpen inne i Russland. Deteksjonstid og reaksjonstid bør være nærmest mulig 0.

Når Russland kjøper 1000 togvogner med artilleriammunisjon fra Nord-Korea og vesten somler i månedsvis med å samle inn en brøkdel til Ukraina så sender det helt feil signal. Dette må vi få orden på snarest!

Endret av Simen1
  • Liker 7
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...