Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Det er ikke bare "gode" nyheter; en Strv 122 må sendes til Polen fordi den bli sittende fast i mudderet og truffet flere ganger av russiske FPV som sprengte opp ammunisjonsrommet i kanontårnet. I det minst er stridsvognen intakt, men den må berges og sendes ut. Nå er mudderforholdene  ille at det er kvikkleiretilstand i meget store deler av felten - soldater måtte sitter på toppen av stridsvogner fordi BMP er bruksløst, fordi de kan ikke gå på myk og forrædersk grunn.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er veldig mulig at et Patriot-batteri var utplassert i forbindelse med et flyangrep på en strategisk lokalitet. Dagen før hadde en FPV truffet et BM-27 batteri på flere kjøretøyer, som fulgt til at ukrainerne lansert et HIMARS-angrep som tok ut hele batteriet etter en "Shark"-drone kom fram. Deretter var en Shark sendt ganske dypt inn i luftrommet over Kherson-landtunga fram til Abrykosivka 30 km fra bredden hvor den dokumentert hvordan tre bygninger var knust med JDAM-liknende våpen som kan ha blitt sendt dit av to MiG-29 fly. Et bilde av en MiG-29 med JDAM var offentliggjort et par dager i forveien. Og det er mulig at droneopptaket hadde gjort ukrainerne oppmerksomt på at russerne var i ferd med å starte et bombeangrep på Krynsky-brohodet, for to Su-25 var sett på vei nordover. 

I så fall hadde russerne på Kherson-landtunga en uheldig dag. 

  • Liker 7
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Markiii skrev (23 minutter siden):

Russonazi-propagandisten Tormod Heier igjen? Ærlig talt.

Nå sier han vel ikke så mye annet enn hva de fleste som har fulgt med på krigen siden dag en har sett.
Når den startet så trodde de fleste av oss at Russland ville kjøre over Ukraina på noen få uker, men heldigvis gikk det ikke slik.

Men Russland har hatt tid til å grave seg ned, og de har minelagt enorme områder som opplagt har vært meget dyre å komme igjennom. De har også lært og omstilt seg, og når de vestlige våpen stort sett har kommet alt for sent har det kost enormt med liv og skadde ukrainske soldater.

Putin kjører samme taktikk som Stalin, og etter 20 år med ensrettet propaganda mot egen befolkning så slipper han tydeligvis opprør på hjemmefronten.

Vi ser nå at andre konflikter tar oppmerksomhet, og interessen for Ukraina virker minkende både her i Europa og ikke minst i USA.

Det er tragisk, men vi må også forholde oss til virkeligheten.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar

Fra den dagen F-16 ankommer blir det spennende å se hva Russland gjør med sine Beriev A-50 Mainstay som er AEW&C fly.
De har bare ni slike fly igjen, og det bør egentlig ikke holde til god overvåking av hele Ukraina en gang.  Ni fly betyr typisk maks to fly i luften 24/7 hvis de i det hele tatt klarer det.

Så jeg tipper Mainstay vil holde god avstand til grensen fra den dagen F-16 beviselig har ankommet, og vi kan håpe de oppdager det når en A-50 går i bakken.

  • Liker 7
Lenke til kommentar
JK22 skrev (5 timer siden):

Nederland kunngjort at 18 F-16 vil leveres til Ukraina "før utfallet av året 2023".

Dette ville ha vore oppsiktsvekkjande med tanke på treneringa og somlinga som har vore. Og Rutte skal ikkje ha gitt nokon tidsplan, tvert imot:

Sitat

The delivery of the fighter jets is still pending on an export permit by the Dutch ministry of Foreign Affairs and the fulfillment of criteria for staff and infrastructure in Ukraine, Rutte added without giving a timeline for these decisions.

But the announcement made it possible to reserve funds and people to prepare the planes for delivery, the government said.

“Today I informed President Zelenskiy of our government’s decision to prepare an initial 18 F-16 fighter aircraft for delivery to Ukraine,” Rutte wrote on X.

https://www.theguardian.com/world/live/2023/dec/22/russia-ukraine-war-latest-news-updates

Det er freistande å sitere Greta Thunberg: "Bla bla bla..."

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Enkelte land, for eksempel Norge, har ikke sagt noe om nye leveranser før de er i aksjon ved fronten. 'Alle' vet jo at ukraina allerede har F-16 i romania, det hadde vært veldig klønete å *ikke* benytte seg av anledningen til å gi russerne en overraskelse ved at F-16 ble tatt i bruk før det ble offisielt. :D 

  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
torbjornen skrev (18 minutter siden):
JK22 skrev (5 timer siden):

Nederland kunngjort at 18 F-16 vil leveres til Ukraina "før utfallet av året 2023".

Dette ville ha vore oppsiktsvekkjande med tanke på treneringa og somlinga som har vore. Og Rutte skal ikkje ha gitt nokon tidsplan, tvert imot:

Den synes ikke jeg. Det har vært oppe før at i beste fall kunne Ukraina få F16 i desember 2023.
Verdens Beste JulePresang!

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Kahuna skrev (10 minutter siden):
Quakecry skrev (17 minutter siden):

Når det første F-16 flyet skytes ned så kommer det jo til å bli brukt for alt det er verdt av propaganda av russerne. 

Selvfølgelig. Mens de gjør sitt beste for å ikke nevne at det er så gammelt at det faktisk fases ut av flere lands luftforsvar. 😂

Rart de ikke melder å ha skutt ned noen allerede...

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...