Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
sedsberg skrev (1 time siden):

Dette høres kanskje utrolig ut, men jeg mener at jeg leste for en stund siden at valgresultatet allerede var lekt ut og at Putin vant/vinner.

Dette sitatet frå Peskov du tenker på?
Ikkje utruleg i det heile tatt, det er slik dei gjer det i russland.

Sitat

A year ahead of Russia's presidential election, Kremlin spokesman Dmitry Peskov has told The New York Times that President Vladimir Putin “will be reelected next year with more than 90 percent of the vote.”

https://www.rferl.org/a/russia-peskov-interview-democracy/32536544.html

  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
On 8.12.2023 at 4:33 PM, Quakecry said:

Russiske utøvere er folkemord sympatisører? 

Du har altså ikke sett/lagt merke til russiske utøvere med Z på brystet? Vi kan ikke fortsette å si at sport og idrett ikke er politikk når autokrater og diktatorer benytter også sportslig arena som som et talerør for propaganda og til å spre løgner.

russiske idrettsfolk med Z på brystet har vi sett gjentatte ganger siden vinteren 2022. Stiller de med en z på brystet betyr det null om de deltar under russisk flagg eller ei. Derfor er det eneste riktige slik jeg ser det å forby russisk deltagelse i all sport og idrett sålenge russland har startet en krig og ikke gir seg. 

Endret av bojangles
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Og apropos det, det om mangel på utdannede maskinister er ikke bare knyttet til våpenindustri, det er oppstått et voksende problem i mange vestlige land fra Norge til USA med at tungindustri og industri med benyttelse av maskineri trenger arbeidere med betydelige fagopplæring - som har blitt færre og færre med tiden. Selv bilindustrien har begynte med å klage over denne arbeidsmangelen fordi det ikke utdannes mange nok, av en eller andre grunn er det blitt altfor få som interessere seg for maskineribruk og industrielle arbeid som verkstedsvirksomhet, samtidig som det blir mer kompliserte og krevende enn tidlig.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 6
Lenke til kommentar

Det ryktes om at japanerne vil sende våpen til Ukraina som "humanitær hjelp", det var nylig kjent at Japan formelt sendt hjelp verdt 4,5 milliarder dollar i det som betegnes som "humanitær hjelp", noe som forbauset de fleste pga. både størrelse og hvorfra den kom. Blant annet skulle japanerne gi bort I-HAWK missilvåpen. Det japanske luftvernsforsvaret er i kontrast til resten av Vesten sterk og fleksibelt, med seks Patriot enheter under kontroll av flyvåpenet og hundrevis av missilbaserte våpensystemer under kontroll av hæren. I-HAWK skal erstattes med "A-SAM", Type 03 Chu-SAM så det er mulig at japanerne kan overføre dette våpensystemet til Ukraina hvor de har lært hvordan å modifisere og improvisere HAWK - og disse i Japan er ikke deaktivert. 

Det er sagt at Su-24M flyet som var skutt ned av et uidentifisert missilvåpen, var i nærheten av Slangeøya istedenfor utenfor Odessakysten, og at det skulle slippe glidebomber. Da betyr det at Su-24M flyet og dens eskorte, Su-30SM, var rundt 70 km fra ukrainsk fastland. Det er for langt vekk for bruk av gildebomber, som er på mest optimalisert på rundt 45 km hold - disse glidebombene i virkeligheten faller i stupende bane - jo enda lengre ut, jo høyere må man. Et opptak av en Su-34 slapp sin last vist hvor høyt, over 17 km høyde eller mer. Taktiske SAM når nemlig ikke så høy, bare 14 km for Buk og 10 km for Tor - slik at bare strategiske SAM som S-300 og Patriot kan når disse høydene. Patriot kan når 32 km høyde. 

Hvis bombeflyet var høyere enn sin vanlige tjenestehøyde på 11 km, betyr det at taktiske SAM kan ikke skyte det ned hvis det var en Buk eller Tor på Slangeøya. Hvis bombeflyet var i et Kh-59 oppdrag, vil det selvsagt flyr lavere, men da ville vi ha sett russisk bombardement av Slangeøya for lenge siden. 

 

  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...